97
  • Szefmester
    részemről a vacillálás oka:

X360: olcsó, warezolható (hogy ez mekkora bunkóság igaz? :P )
    Ps3: minőségi, és kedvenc játéksorozat is csak ott lelhető fel..
    PC: ha egy alkatrész kidől nem kell új gépet venni, modellezni és programozni is ezen lehet :D és a netezés is könnyebb
  • Renátó1985
    nem döntöd el helyettem nekem mi a jobb csak azt mondod meg mi alapján döntsek :)
    ez se jobb de ha örömöt lelsz abban hogy 3 napon keresztül érvelsz, hogy te milyen jó vételt csináltál akkor gratulálok
    nem látod be semmi pénzért mennyire relatív az hogy kinek mi jön be jobban és nem bírod elviselni hogy az emberek nagy része inkább konzolt vett mostanában egyenesen sértőnek érzed hogy nem mindenki azt szereti amit te és holtodiglan bizonygatni fogod az igazadat ezért csak sajnálni tudlak
  • Balumann
    Én nekem az jön le az egészből, hogy NAGYRÉSZT látják a játék kínálatot, és hogy PC-n milyen játékok vannak MOSTANÁBAN, és látják hogy milyen szépek ráadásul, és elmennek megvenni. Utána jön az érvek gyűjtése, hogy mennyivel kisebb, nem kell bővíteni, nem kell beállításokkal szenvedni, stb. Rengeteg baromságot is össze tudtak szedni, ha olvastátok korábban a hozzászólásokat ti is tudhatjátok (vagy elég benézni a PC-s játékoknak leáldozott topikba...), tehát tudom, hogy sokan nem gondolkodnak el erről.
    Valóban drágább a PC. És ha hozzászámoljuk, hogy egy PC amúgy is van, és hogy a gyorsabb PC-t mennyivel kényelmesebb használni (meg eleve több mindenre is jó) akár programokra, netezésre, multimediás használatra, és nem kell külön gép a játékra (tudom azon is lehet sokmindent, de úgyis legtöbben gépen csinálják...).

Nagyobb szabadságot igazából kifejtettem. Módolhatóság, bővíthetőség (pályaszerkesztés, kiegészítések), irányítás (pl. bill+egér, joystick, gamepad, kormány, szimulátorokban freetrack-el nézelődés (webkamera + fejlámpa -> ezekből egyszerre több is akár felváltva). És akkor még sok mindenről nem beszéltem, pl egyszerűbb videófelvevés, képkészítés, választék a voice csevegő programok között, stb..

És nem feltétlenül éri meg pc mellé konzol. Vannak nagyon jó játékok PC-n is, és ha több igény van, még több lesz.
    HDTV meg lassan mindenhez ajánlott, én egy 26"-os Sharpot (hdready) használok, és ezerszer élvezetesebb minden, mint a 19 colos monitoromon volt :-)

Renátó1985: Senki helyett nem döntöttem el, hogy mit vegyen. Döntse el mindenki mi a jobb neki, de NE a JÁTÉKKÍNÁLAT ALAPJÁN, mert mi vesszük a játékokat, ha van igény PC-n akkor erre is fognak készíteni. De ha néhány excluzív miatt mindenki rohan x360-at venni, akkor arra fogják a többit is készíteni.
  • Renátó1985
    Itt megint csak annyi gond van a te és mások véleményével tök mind1 melyik oldalon álltok, hogy ti ne döntsétek már el helyettem vagy helyettünk nekünk mi a jobb.
  • tomcsa4
    Nem, csak Te a saját szempontod alapján ítéled meg a konzolt. Pont az állandó bővítés miatt váltanak konzolra, mert egyszerűbb, csak egy HW kiépítés van. Kevesebb helyet foglal (bár már barbone-ból is össze leeht tenni egy korszerűt).

Ne feledd, egy PC fejlesztés mindig drágább, mint egy konzol, kivéve a PS3-at.

Nagyobb szabadságot mire érted? Mára már szinte csak konzol játékokat kapsz P-re, ugyanolyan bugyuta behatárolt játékokat.

Nem kell 300 ezer forinos PC, de a konzolhoz sem kell full HD lcd tv (bár még a konzolos réteg egy része is azt vallja, higy kötelező).

Aki sokat játszik, PC mellé vagy helyett megéri a konzol (és itt most a xbox360-ra gondolok).
  • Atkamon
    Maximálisan egyetértek veled.
  • Balumann
    Én az elmúlt időben próbáltam kultúráltan vitába szállni a konzol elfogultság, és hülyeségek terjesztésének megakadályozása érdekében, észérvekkel. Sajnos sokan nem gondolják át a dolgokat, legtöbbnek az esik le, hogy hű az x360-ra mennyivel több játék van meg mennyivel egyszerűbb és olcsóbb, mennyire okos voltam hogy megvettem, aztán jönnek az ilyen meg ennél durvább hülyeségek.
    Valóban van, akinek tényleg a konzol éri meg jobban, de nagyon sokan a PC -vel jártak volna jobban (hiszen úgyis van PC, nem lett volna sokkal drágább azt fejleszteni, és a játékok is olcsóbbak kicsivel). Persze, mivel sikerült a többséggel megetetni a konzolt, mert az milyen jó, így kevésbé tudnak PC-re gyártani, mert inkább arra is veszik meg a játékokat. Arányában több lett a warez is ez miatt pc-n, ami egy jó érv, hogy miért szorult hátra pc-s játékpiac, miért kell konzolt venni aki játszani szeretne. Persze pc-re még mindig megéri kiadni nekik (ha nem kapnak jobb "ajánlatot"), ezt bizonyítja hogy mégis kiadják egy részét rá!

PC-nek nagyobb szabadsága van, több lehetőség, fejleszthetőség (amit ész nélkül szintén jól fellehet használni konzol melletti érvnek, hogy 300ezer Ft-os gép kell az élvezhető játékhoz, ami totál nemigaz, de jól hangzik néhány "habzó száju konzolosnak" :D mondjuk egy ideje nem találkoztam, korábban sokszor), széles választék irányítás terén, könnyű bővíthetőség és módolhatóság, stb. Akinek ez kell, ne vegyen konzolt csak azért, mert több játék van rá. Ha van igény PC-re és kevesebb konzolra, akkor több és jobb játék fog jönni.

Nah tudom, huzzak el innen, már megint egy hülye vitát indított... ^^
  • DjDano
    Hát a Wii-t az Xbox360-al összehasonlítani olyan, mint a Suzukit a Mercivel :)
  • narumon
    Wiiből többet adtak el összesen, az MS csak abban első, hogy idén ők növelték a példányszámot a legnagyobb mértékben.
  • Hegi90
    most akkor mivan? ők az elsők, de mégsem?
  • sirpalee
    Azért kíváncsi lennék, ebből a 30 millióból hány millió sült meg
  • neoG
    az sg pont nem az ahol kulturált beszélgetés szokott folyni:) jönnek a habzó szájú konzolosok meg PCsek, aztán minden lesz a hozzászólásokban, csak észérv nem:)
  • AndRobid
    Engem a "pártoskodás" zavar, az objektív vélemények érdekelnek. Csak gondoltam egy ilyen hozzászólással megelőzhetem, hogy a két párt (vagy több), nem túl kúltúráltan essen egymás torkának...
  • Julius Caesar
    nem értem mit bosszankodsz. az sg pont azért informatikai magazi, hogy ezeket (kultúráltan!) megbeszéljük, megvitassuk. ha téged nem érdekel akkor - már bocs- de mi a faszért jársz ide? vagy miért nézed meg a hsz-eket? gondolom érdekel téged is, hiszen regeltél, és bepötyögted.

szvsz ha más véleménye nem érdekel, elég zárkózott, a világot nem érdeklő ember lehetsz.
  • Tetsuo
    Miert nem rnak 1x 1 olyan cikket, amibe benne van minden konzol, minden eladasi es beveteli adata? Az a cikk erne is vmit..
  • AndRobid
    És legyen megint konzolháború, ütközzenek a vélemények! Nem mindegy ám, hogy kinek mi tetszik gyerekek!
  • Julius Caesar
    PC párti vagyok, de X360-nat elfogadnék (az egyetlen konzol ami eddig szimpi), részben azért mert elég közel áll a PC-ben játékok terén is. a ps3 is biztos jó, de nekem annyira nem jönnek be a címei. szóval nálam inkább a szoftverek dönte(néne)k.