30 millió Xbox 360 konzol a piacon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én egyébként élvezem, néha ilyenekkel is kell vitázni, de ilyennel még nem találkoztam.
A konzol azért is alkalmasabb játékra mert több rá a jobb és exkluzívabb játék. A pécéseknek meg ott a wow mint csak pc-s game. A többi az átlagos szemét vagy van konzolokra is.
(és rengeteg jó ingyenes is van)
én régen nagy játékbolond voltam, de már csak MMO-ra marad idõm. (mondjuk arra napi 1 óra semmi, 24 valami, 48-al már labdába rughatsz 😛 )
FPS: utoljára dukenukem jött be. és az nem tegnap volt.
RTS: ezeket totál beuntam
szóval én csak azért nem bolondítom magam konzollal, mert nem látom mit játszanék vele szívesen. Egyelõre csak a starwarsos keltette fel az érdeklõdésem, mert anno imádtam a SW academyt.
(most nem jut eszembe a neve, nem a KOTOR hanem ami csak XBOX-ra jött ki tavaly)
Steam name: Renato_Misak XBL gamertag: Renato Misak PSN: Misak_Renato
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Demo nincs mindenbõl, vagy ezt rosszul tudom?
"Ami akár egy konzol értéke is lehet."
Hát, ha feltesszük, hogy a drágább cuccot akarjuk beszerezni helyette... 😊
És akkor a válaszok:
"PC melletti érvek.
-Sok mindenre használható tökéletesen (játékok, multimedia, rengeteg program, jobb gépeken jól lehet videót/képet szerkeszteni, modellezni, és még rengeteg dolgot)."
Így van. Ezért is van majdnem mindenkinek otthon egy PCje.
"Fejleszthetõ, ezáltal egyre jobb játékok készülhet(né)nek."
Igen, csakhogy az emberek nem nagyon szeretik (money money money) fejleszteni.
"-Játékok könnyebben bõvíthetõek (lehetnek), módolhatók, pályákat lehet készíteni, kiegészítõket letölteni és készíteni"
Ez annak érdekes akit egyáltalán érdekel ilyen.
"-Irányítás széles választéka (joystick, gamepad, kormány, egér-bill, trackir/freetrack, gamer billentyûzetek), akár egyszerre többet is"
Szerintem jó a kontroller, kormány van minden konzolhoz.
"Nem kell külön gépet használni netezésre, különbözõ tevékenységekre, játékokra"
Ez akár hátrány is lehet. Tök szuper, hogy lehet rajta nyugodtan netezni, chatelni, emailezni miközben a játékoskedvû a konzolt nyomatja.
"A játékokat feltelepíted, beállítod, és utána vígan végigjátszhatod"
Hidd el rengeteg olyan ember van aki képtelen feltelepíteni egy EREDETI játékot otthon. Pedig ehhez null agy kell elméletileg. Ha már crackelni kell akkor meg ott megállt minden tudomány.
"Egyszerûbb letölteni és kipróbálni a játékokat, nem lesz zsákbamacska"
Konzolon is van demo.
"ha valami elromlik, elég csak azt cserélni"
Ami akár egy konzol értéke is lehet.
"És most valóban azt mondom, hogy akinek ezekre nincs szüksége, vegyen konzolt. "
Ezzel én is egyetértek. Ha engem kérdez meg egy haver akkor gyorsan végigszaladunk mire is van szüksége és aszerint ajánlok. Viszont ezeknek a 90%-a végül konzol lesz.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Mhm szerintem ha játszani akarok akkor alapvetõ fontosságú, hogy a játékkínálatot nézzem.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Kezdem úgy érezni mintha analfabétákkal vitatkoznék. Légyszi próbáld meg mégegyszer értelmezni amike írtam...
"Az a vicces, hogy te is pont ugyanolyan elfogult vagy, csak te nem veszed észre."
Saját igényeim alapján nálam valóban konzol kiesik, eszembe sem jutna azt venni. De ha vennék konzolt, akkor is ugyan így látnám a dolgokat.
"Téged nem szokott zavarni, ha a mondataid elsõ fele ellentmond a hátsó felének?"
Mégis mi mond ellent? Sokminden alapján el lehet dönteni, hogy ki mivel jár jobban. A játékok viszont az excluzivokon kívül arra jönnek, ahol van igény.
"Mi lenne, ha olyat is írnál, ami igaz?"
Nah mond, mi az ami nem igaz...?
Ti a tényekkel nem értetek egyet, és az én hozzászólásaimba magyaráztok olyanokat, amiket nem mondtam. Szörnyû, hogy állandóan magamat kell ismételnem, de egyszer csak megértitek...
Bízok benne, hogy valaki azért csak éri amit mondok, és nem az elfogultságomat, meg a konzol elítélését látja a hsz-eimben...
Én feladtam, továbbiakban csak normális érvelésekre válaszolok.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Téged nem szokott zavarni, ha a mondataid elsõ fele ellentmond a hátsó felének?
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Az a vicces, hogy te is pont ugyanolyan elfogult vagy, csak te nem veszed észre.
nem kell teepíteni a játékokat? max opcionálisan nem.. de ha nem akarsz két töltés között perceket várni akkor mégis érdemes az az install nemde?
konfigolás.. egyszer belövöd és kész.. vagy szaggat vagy nem.. de konzolon mit csinálsz azzal a játékkal ami szaggat? sajnos volt már hozzá szerencsém.. nem volt brutális de látni és érezni lehetett..
új játék= új vidkari, mem, proci? jóformán csak generációváltásnál.. az amin megy a crysy az pl minden mást is visz egészen egy újabb áttörésig.. de ha van egy jó procid és memóriád akkor max a vga-t kell cserélgetni .. leginkább vga limitesek a játékok.. és ha éppen nem a legújabbal akarok játszani akkor várok egy kicsit és olcsóbban veszem meg azt a kártyát ami nekem kell.. egy új konzolnál az egész gépet meg klell venned.. a ps3nál még meg van oldva valamennyire.. de a boxnál? jóformán két gépet kell fenntartanod hogy a régi játékokkal is nosztalgiázhass néha..
ui: van ps2-m és karácsonyra beújítok egy 3ast is.. de csak egy média center közbelövésével kell a multimédia is 😉
Ha a PC mellett szóló érvek számodra szükségtelenek, és a mostani konzolos játékok jönnek be, akkor neked ideális az a választás. Én ezt elfogadom ,és nem is célom meggyõzni ennek ellenkezõjérõl (nem tom, miért akarjátok ezt belemagyarázni a hozzászólásaimba).
Ez nem egyetértésrõl meg szubjektív véleményrõl szól hanem saját igények szerinti döntésrõl. Egyre próbálok továbbra is rávezetni mindenkit, hogy nem a játékkínálat miatt kell konzolt venni, azokat ugyanúgy meg tudnák, és meg tudják csinálni PC-re is ha van igény... kivéve amikért perkálnak, hogy exkluzív legyen.
Amíg idõm engedi és én látom értelmét, addig fogom osztani az észt ebben a témában is (bár nekem sem a kedvenc témám).
Amúgy nem értek veled egyet, ez az én szubjektív és saját véleményem és eszem ágában sincs kifejteni miért. És nem, nem kell megmagyarázni én ilyen hülyén akarok meghalni.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Részben kívülrõl szemlélem a dolgot, és próbálom a gondolkodást terjeszteni ebben a témában is 😉
Jah, többezer példa van rá... fõleg ingyenek, saját készítésûekkel...
"Írányítás itt is széles: van egér, kontroller, kormány, mozgásérzékelõs irányítás, ami PC-re nuku."
Ezeket is évekig tartana felsorolni, hogy mik támogatják pl. az egeret.
"A konzollal netezhetsz, miden további gond nélkül (PS3)"
És az tényleg jóval olcsóbb mint egy PC, sokkal több lehetõséggel, ugye? Veszik is a PC HELYETT...
"Egyszerû letölteni a demot és kipórbálni."
Jah, amihez van.
"A játékot nem kell feltelepíteni, azonnal játszhatsz."
Hú a fene, az a 10 perc 1x-i telepítés. Szörnyû.
"gyenge, silány minõúségû játékokkal van tele"
És ez neked azt bizonyítja, hogy rohanni kell konzolt venni, mégis mi a f***szért lenne a konzol alkalmasabb játékokra, most soroltam fel csomó érvet. Ez az oka, hogy még mindig vannak rengetegen akik PC-n játszanak, és a konzolt használók többségének is JOBB lenne a PC.
"újabb játék = új vidkari, mem és proci."
Üdvözöllek a mondjuk minél nagyobb baromságokkat érvelõ nem gondolkodók között...
Konzolra:
Játékok ugyanúgy bõvíthetõk
Írányítás itt is széles: van egér, kontroller, kormány, mozgásérzékelõs irányítás, ami PC-re nuku.
A konzollal netezhetsz, miden további gond nélkül (PS3)
A játékot nem kell feltelepíteni, azonnal játszhatsz.
Egyszerû letölteni a demot és kipórbálni.
Te láttal már konzol, hogy ilyen ostobaságokat beszélsz?
Konzol a játékra való gépezet, nem a PC.
-Sok mindenre használható tökéletesen (játékok, multimedia, rengeteg program, jobb gépeken jól lehet videót/képet szerkeszteni, modellezni, és még rengeteg dolgot).
-Fejleszthetõ, ezáltal egyre jobb játékok készülhet(né)nek.
-Játékok könnyebben bõvíthetõek (lehetnek), módolhatók, pályákat lehet készíteni, kiegészítõket letölteni és készíteni
-Irányítás széles választéka (joystick, gamepad, kormány, egér-bill, trackir/freetrack, gamer billentyûzetek), akár egyszerre többet is
-Nem kell külön gépet használni netezésre, különbözõ tevékenységekre, játékokra
-A játékokat feltelepíted, beállítod, és utána vígan végigjátszhatod (csak mert szintén sokszor hozták fel érvnek, hogy nem tudnak pc-n játszani, hogy állandóan állítgatni kell, konzolon meg csak berakja és játszik -.-), crack esetén még lemezt sem kell berakni 😉
-Egyszerûbb letölteni és kipróbálni a játékokat, nem lesz zsákbamacska ha nincs demo 😉 még multiban is ki lehet próbálni többnyire.
-ha valami elromlik, elég csak azt cserélni
És most valóban azt mondom, hogy akinek ezekre nincs szüksége, vegyen konzolt. Akinek van, az meg ne vegyen, és... (lásd korábbi üzeneteim).
Miért magyarázol bele ilyeneket, hogy nem bírom elviselni, hogy valakinek a konzol a jobb. Én arról a többségrõl beszélek, akikrõl tudom, hogy nem 😉
Egy dologra próbálok rávezetni mindenkit, gondolkozzanak (azon, hogy mi a jobb nekik). Ez az egy célom van, nem az, hogy nem tudom elviselni hogy vkinek nem egyezik az igénye. Hol érveltem én hogy milyen jó vételt csináltam?!
X360: olcsó, warezolható (hogy ez mekkora bunkóság igaz? 😛 )
Ps3: minõségi, és kedvenc játéksorozat is csak ott lelhetõ fel..
PC: ha egy alkatrész kidõl nem kell új gépet venni, modellezni és programozni is ezen lehet 😄 és a netezés is könnyebb
ez se jobb de ha örömöt lelsz abban hogy 3 napon keresztül érvelsz, hogy te milyen jó vételt csináltál akkor gratulálok
nem látod be semmi pénzért mennyire relatív az hogy kinek mi jön be jobban és nem bírod elviselni hogy az emberek nagy része inkább konzolt vett mostanában egyenesen sértõnek érzed hogy nem mindenki azt szereti amit te és holtodiglan bizonygatni fogod az igazadat ezért csak sajnálni tudlak
Valóban drágább a PC. És ha hozzászámoljuk, hogy egy PC amúgy is van, és hogy a gyorsabb PC-t mennyivel kényelmesebb használni (meg eleve több mindenre is jó) akár programokra, netezésre, multimediás használatra, és nem kell külön gép a játékra (tudom azon is lehet sokmindent, de úgyis legtöbben gépen csinálják...).
Nagyobb szabadságot igazából kifejtettem. Módolhatóság, bõvíthetõség (pályaszerkesztés, kiegészítések), irányítás (pl. bill+egér, joystick, gamepad, kormány, szimulátorokban freetrack-el nézelõdés (webkamera + fejlámpa -> ezekbõl egyszerre több is akár felváltva). És akkor még sok mindenrõl nem beszéltem, pl egyszerûbb videófelvevés, képkészítés, választék a voice csevegõ programok között, stb..
És nem feltétlenül éri meg pc mellé konzol. Vannak nagyon jó játékok PC-n is, és ha több igény van, még több lesz.
HDTV meg lassan mindenhez ajánlott, én egy 26"-os Sharpot (hdready) használok, és ezerszer élvezetesebb minden, mint a 19 colos monitoromon volt :-)
Renátó1985: Senki helyett nem döntöttem el, hogy mit vegyen. Döntse el mindenki mi a jobb neki, de NE a JÁTÉKKÍNÁLAT ALAPJÁN, mert mi vesszük a játékokat, ha van igény PC-n akkor erre is fognak készíteni. De ha néhány excluzív miatt mindenki rohan x360-at venni, akkor arra fogják a többit is készíteni.
Ne feledd, egy PC fejlesztés mindig drágább, mint egy konzol, kivéve a PS3-at.
Nagyobb szabadságot mire érted? Mára már szinte csak konzol játékokat kapsz P-re, ugyanolyan bugyuta behatárolt játékokat.
Nem kell 300 ezer forinos PC, de a konzolhoz sem kell full HD lcd tv (bár még a konzolos réteg egy része is azt vallja, higy kötelezõ).
Aki sokat játszik, PC mellé vagy helyett megéri a konzol (és itt most a xbox360-ra gondolok).
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Valóban van, akinek tényleg a konzol éri meg jobban, de nagyon sokan a PC -vel jártak volna jobban (hiszen úgyis van PC, nem lett volna sokkal drágább azt fejleszteni, és a játékok is olcsóbbak kicsivel). Persze, mivel sikerült a többséggel megetetni a konzolt, mert az milyen jó, így kevésbé tudnak PC-re gyártani, mert inkább arra is veszik meg a játékokat. Arányában több lett a warez is ez miatt pc-n, ami egy jó érv, hogy miért szorult hátra pc-s játékpiac, miért kell konzolt venni aki játszani szeretne. Persze pc-re még mindig megéri kiadni nekik (ha nem kapnak jobb "ajánlatot"), ezt bizonyítja hogy mégis kiadják egy részét rá!
PC-nek nagyobb szabadsága van, több lehetõség, fejleszthetõség (amit ész nélkül szintén jól fellehet használni konzol melletti érvnek, hogy 300ezer Ft-os gép kell az élvezhetõ játékhoz, ami totál nemigaz, de jól hangzik néhány "habzó száju konzolosnak" 😄 mondjuk egy ideje nem találkoztam, korábban sokszor), széles választék irányítás terén, könnyû bõvíthetõség és módolhatóság, stb. Akinek ez kell, ne vegyen konzolt csak azért, mert több játék van rá. Ha van igény PC-re és kevesebb konzolra, akkor több és jobb játék fog jönni.
Nah tudom, huzzak el innen, már megint egy hülye vitát indított... ^^
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
shaken, not stirred
szvsz ha más véleménye nem érdekel, elég zárkózott, a világot nem érdeklõ ember lehetsz.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8