XM25: Fedezékben sincs menekvés

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Éljen, éljen! Még egy rafkós fegyver, amivel a világ lázongó (bér)rabszolgáit fegyelmezni lehet majdan.
Azt ugye tudod, hogy ez csak mendemonda?

Kara kánként folytatom tanításom.

Hm. Érdekes. Bár, az a magyarázóábra nem túl meggyõzõ, annak a két katonának akkor sem lenne jó napja, ha egy egyszerû kézigránátot kapnak a nyakukba. Olcsóbb is, hatásos is...

Errõl az Amerikai ûrhajós történet jut az eszembe, amikor az amerikaiak milliókból kifejlesztették azt a tollat, amelyikkel súlytalanságban is lehet írni (mert ugye a tinta nem folyna lefelé egyébként, a betétbõl), erre az oroszok mit csináltak? Ceruzát használtak....

"természetesen csinálunk majd olyat is, ami csak megcsiklandozza a lövészárokban bújó katonákat"

hát persze.

KillerBee
"A földmágneses térrõl: a puszta indoklást értem, csak azt nem, hogy ez milyen pluszt nyújt az alternatív lehetõségekhez képest."

Milyen alternatív lehetõségekre gondolsz?

A szél hatását nem is említettem, de valóban, ez is rontja a pontosságot, mégpedig annál nagyobb százalékban, minél kisebb a torkolati sebesség. Ráadásul ezt a fordulatszámméréssel sem lehet kompenzálni, de kilövés elõtt talán van ilyen beállítási lehetõség is.

A visszarúgást azért nem csak a nagyobb tömeggel lehet csökkenteni, hanem pl. a csõ végén elhelyezett furatokkal is, amelyek akár hátrafelé is fújhatják a lõporgázokat - igaz, ennek veszélyei is vannak. Tegnap utánaolvastam, szép megoldások léteznek.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

A másik gond amire tippelek: az apró gránátot egy (az ablak elõtt vagy fölött elhelyezett) deszkával is ki lehet védeni.
Nem helyes lebecsülni a harcoló felek találékonyságát. Van egy olyan érzésem, hogy ez az új fegyver nem sokat fog befolyásolni a harcok során.
(Találékonyság persze mind a két oldalon van, ez világos. Az RPG-ket Vietnamban a páncélkocsik köré helyezett vastag deszkákkal védték az amerikaiak, ez hatékony volt a robbanófej piezoelektromos gyújtása miatt)

Asszem az amerikaiak leghatékonyabb fegyvere az eléggé alacsony dicsõség-színvonalú: a szembenálló hadurak megkenegetése néhány millió dolcsival
(hú de finoman fogalmaztam:-))
A kisebb kezdõsebesség is gond, elsõsorban két okból: egyrészt így meredekebb röppálya szükséges, ami épített környezetben megkönnyíti a megcélzott harcosoknak a fedezék kiválasztását. Másik (nyílt terepen) a szél jobban befolyásolja a gránátot.
A földmágneses térrõl: a puszta indoklást értem, csak azt nem, hogy ez milyen pluszt nyújt az alternatív lehetõségekhez képest.
"az emelkedési szöget kilövés elõtt kell beállítani" Ez az alacsony kezdõsebesség miatt (is) van.

A visszarúgásról: ez kézifegyver, amivel szaladgálni kell. Emiatt a súlya nem lehet túl nagy. Szerintem az egymásnak ellentmondó követelményeket csak rakétameghajtással lehetne kiküszöbölni, ahogyan a korábbi magyar hadseregben RPG mûködött (elsõ pillanatban egy elpuffanó töltet kidobta a rakétát, és az a csõtorkolattól kb. 15 méterre indult be)
Az RPG eléggé súlyos volt, és a rakéták is. Az RPG-snél levõ táskában 2 db rakéta volt, a társánál levõ táskában meg 3. Ez nem túl sok. (Pláne azzal a célzási pontossággal, cserébe minden rajban (7 ember) volt egy RPG-s)

Az amerikaiaknak olyan sokféle fegyver van már most is a birtokukban (pl. gépkocsira szerelt gránátvetõ), hogy ez a fegyver nem is tudom milyen hézagot tölt be, amit a többi nem tud ellátni. Biztos van ilyen hézag, ha már kifejlesztették ezt.

Ami viszont szemet szúrt: 2012-ben rendszeresítik a fegyvert. Vagyis akkor KEZDIK A HASZNÁLATÁT hivatalosan.
Akkor meddig akarnak háborúzni? Én azt gondoltam, hogy 2012-ben már ott se lesznek!
KillerBee
A kis torkolati sebesség önmagában nem lenne gond. A baj a torkolati sebesség szórásából adódik, mert a lövedék esésének a változó torkolati sebesség miatti szórása abszolút számokban nagyobb, mint nagyobb torkolati sebesség esetén.

"Az, hogy a kilövési sebesség jelentõsen változik, szerintem igencsak hátrányos."

Jelentõs szórásról nem olvastam. Minden fegyver torkolati sebessége ingadozik, több okból is: hõmérséklet (pl. hanyadik lövést adják le), a huzagolás kopottsága, a lõpor mennyiségének szórása, a lövedék felületi kidolgozásának szórása, hogy csak azt írjam, ami épp eszembe jut. Ennél a fegyvernél a megtett út számításában (ugye már érted, miért kell a Föld mágneses terét mérni?) kompenzálják a torkolati sebesség szórását, ám a lövedék esésének a torkolati sebességtõl függõ szórása nem kompenzálható, hiszen az emelkedési szöget kilövés elõtt kell beállítani. Ez a nagyobb baj.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Átfutottam a megadott irományokat, hát nem gyõzött meg.
A 190 m/s eléggé alacsony sebesség, tehát a röppálya tényleg nem lapos. Ez megnehezíti az olyan "ellenség" eltalálását, akik felülrõl védett fedezékbõl, keskeny résen át tüzelnek.
A hatótávolságnak mindenütt max. 500 métert írnak, ami a kezdõsebesség ismeretében reálisnak tûnik. (1000 méter nem)
Az, hogy a kilövési sebesség jelentõsen változik, szerintem igencsak hátrányos.
A fegyver leírásában akad némi összevisszaság, szerintem nem akarják pontosan elárulni a mûködési részleteket, ami érthetõ.
Majd meglátjuk, hogy vizsgázik a gyakorlatban.
Magánvéleményem, hogy a katonák legnagyobb biztonságát az hozná el, ha szépen hazamennének és békénhagynák az arabokat és a paffgánokat...
KillerBee

KillerBee
Nincs kizárva, hogy van benne dezinformáció. Az nekem is gyanús, hogy állítólag akkora robbanóereje lenne egy 25mm-es lövedéknek. Én a szabadalmi leírást olvastam és az alapján írtam, hogy simán mûködhet így.

1) A lövedéknek adott impulzus mindenképpen nagy, mert 25mm kalibernél elég nagy tömeg kell ahhoz, hogy a közeg ne lassítsa le nagyon hamar. A fegyver rúgásának mértéke azonban függ a fegyver tömegétõl is, továbbá van más módszer is a rúgás kompenzálására. Az sem biztos, hogy támaszték nélkül lövik ki, a fotó szerintem nem jelent semmit.

2) A cikkben én nem olvastam lapos röppályáról, de feltételezhetõ, hogy az.

3) "A pontos idõzítéshez ma már teljesen felesleges a Föld mágneses terével vacakolni, amikor 100-szor pontosabban lehet idõzíteni egy mászemnyi elektronikával, és akkor kívülrõl nehezebben zavarható."

A Föld mágneses tere nem az idõzítéshez kell, hanem a lövedék tengely körüli forgási sebességének meghatározásához. Timer meg mindenképpen van, hiszen szükség van egy idõalapra, továbbá 1000 méteren túl már a timer alapján detonál.

4) Nem hiszem, hogy egy katona rendszeresített fegyvere lenne ez. Talán csal alkalmilag használják és addig egy jármûben tárolják.

De olvasd el a #126-os hozzászólásomat és a cikkben megadott linken a szabadalmi leírást. Ez utóbbi igen bõ lére ereszti, a lényeget én összefoglaltam.

Nekem csak most tûnt fel:

"mivel rádió távirányítású robbanó lövedéke képes egy méteren belül felrobbanni a célponttól."

Hol van itt rádiótávirányítás? Vagy bármiféle távirányítás?

Nem hiszem hogy ez pont így mûködik. Egy kissé dezinfó szaga van az egésznek.
Majd ha hallom (több helyrõl, megbízható forrásokból) hogy ilyen izét sikeresen használtak a hazájukat védõk ellen, akkor majd elhiszem.

Több ooka van a kételyeimnek:
-- A huzagolt csövön keresztülpasszírozni egy lövedéket nem olyan könnyû, nagy gáznyomás kell hozzá (egy kalasnyikov csövén pl. nem tudnám kézzel átnyomni a lövedéket)
(Ha preciziós megforgatást akarnak, akkor a huzagolásnak bele kell nyomódnia a lövedék oldalába)
-- A nagy gáznyomás, meg a cikkben említett lapos röppálya viszonylag nagy kezdeti sebességet feltételez. Megnézem azt a katonát, aki támaszték nélkül, pusztán vállból kilõ egy ilyet.
-- A lövedéknek muszáj hogy tömege legyen, mert egy 7.62-es lõszer semmilyen robbanóanyaggal megtöltve sem tud letarolni egy szobát, szóval legalább 15 dekának kell lennie (ld. még az elõzõ pont)
-- A pontos idõzítéshez ma már teljesen felesleges a Föld mágneses terével vacakolni, amikor 100-szor pontosabban lehet idõzíteni egy mászemnyi elektronikával, és akkor kívülrõl nehezebben zavarható.
-- A fegyver EGYETLEN fajta fedezék ellen biztosít hatásos támadást. Azok az emberek, akik eléggé elszántak és ravaszak (már sokszor bebizonyították) nem fogják magukat túlságosan zavartatni ettõl a fegyvertõl.
-- A nagytömegû gránát rengeteg kiskaliberû lõszer helyét (és súlyát) foglalja el. Kérdéses, hogy a harcban mi ér többet: az 5,6-es kaliberû lövedékekbõl 200 darab, vagy egyetlen ilyen gránát. (ez nyilván helyzetfüggõ)
A kilövéshez szükséges fegyver is plussz súly. Ami ide-oda leng a katonán miközben szalad (szaladtam én is annak idején, kalasnyikovval)

Igen, ez az evolúció eredménye. Egy nõnek felkészültnek kell lennie a gyors cselekvésre. :-))

Ez a fegyver 40mm-es gránátlövõként már mûködik.
Most kézifegyvert csináltak a telepíthetõ vagy gépjármûvekre szerelhetõ fegyverbõl.
AS

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

KillerBee
Girl powa rulez!

KillerBee
Egy nõnek mennyivel könnyebb dolga van ilyen esetben, legalábbis ha szoknyát visel.

Nszóval, szerintem szándékosan van ez belerakva, egy másik indexes villogtatja az ülepét. Megrendezett!

Az viszont nem volt megrendezve, amikor én rövidnadrágban elmentem a teszkóba, jó két éve, és valamelyik önkiszolg. pultnál lehajoltam és elszakadt az alsógatyámban a gumi.

Az ülepem nem leplezõdött le emiatt, de az alsógatya állandóan csúszott le, és a lábam között kifittyent a rövidnadrágból. Mindig utána kellett nyúlni, oldalt, és visszaügyeskedni. Mindjárt vettem is egy új alsógatyát azzal, hogy majd kint a WC-ben lecserélem. A pénztárig úgy mentem el, hogy a zsebemben volt a kezem, úgy tartottam a belsõséget, de amikor fizetni kellett, csak lecsúszott. A pénztáros csaj mindenesetre nem szólt semmit, sem a mögöttem sorban állók, legcikibb, a legmesszemenõkig diszkrétek voltak. :-))

Ja. Különben, ha belenézel a többi videóba, van olyan, hogy "Felvonulók kérték"
Ez egy jellemzõ indekszes fércmû, de lehet rajta szórakozni.
A maszop városligeti majálisán forgattak a fijúk, na ott is egy kilógó se..û valakit lehet látni. Sõt, egy maszopos öregfan kijelenti, hogy neki a s..e is piros.
Úgy néz, hogy náluk már vezérmotívummá vált a s..g, a szájukból is azt csináltak egyébként.
Mint a jutyubra feltett Gálvölgyis-shows kabaréban a sárga festmény.

<#taps>
Jó ez a videó.
Próbálják kizoomolni, de azért mégiscsak benne van egy ilyen: <#action>

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?

Ha nekem ilyen puskám lenne, elõször ezeket lõném agyon.

KillerBee
"Ha ezek a repeszek, lovedekek,akarmik minden iranyba repulnenek, raadasul olyan sebesseggel, ami alkalmas az ellenseg harckeptelenne tetelehez, ugy a lovesz sem lenne minden esetben biztonsagban. Persze, csak ha kizarolag lefele robban."

Ezt hogyan érted?

KillerBee
Ez nagyon egyszerû és könnyen megtanulható szabály, csak éppen semmi köze az egybeírás-különírás kérdéséhez, amely sokkal bonyolultabb.

#147:
Nekem semmilyen spell checker nincs telepítve, még az OOo-ban sem. Amúgy toto66-nak tökéletesen igaza van a #139-ben, a spell checker nem sokat segít azoknak, akik eleve nem tudnak helyesen írni.

Ha ez megerte a penzt, akkor mar miert nem tettek egy tisztesseges granatvetot halalosan pontossa? Az legalabb el is temeti az aldozatokat...
Nekem megis az abra tetszik a legjobban. Ahogy a robbanas csakis lefele iranyulo repeszeket szor. Persze a gravitacio😊 Ha ezek a repeszek, lovedekek,akarmik minden iranyba repulnenek, raadasul olyan sebesseggel, ami alkalmas az ellenseg harckeptelenne tetelehez, ugy a lovesz sem lenne minden esetben biztonsagban. Persze, csak ha kizarolag lefele robban😊 Egy tomahawk-szeruen forogva eldobott geppisztoly szigeteloszalaggal rogzitett ravasszal kb. hasonlo lenne😊) Es az is kommunikal a fold magneses mezejevel, mert elobb-utobb biztosan leesik. Az is kivancsisaggal tolt el, hogy vajon egy 25 mm-es lovedekbe mit tudnak belesajtolni, ami ilyen hatast kepes kelteni? Mert a cel ugyebar altalaben visel vedofelszerelest. Hat, most majd megjelenik a katonai kevlaresernyo(KKE)😊
Ízelítõnek:

„138. Szóösszetétel révén gyakran keletkeznek hosszú szavak. Ezeket bizonyos esetekben
célszerû kötõjellel tagolni, hogy könnyebben olvashatók legyenek.
A két egyszerû közszóból alakult összetételeket egybeírjuk: asztallap, felezõegyenes, matematikatanítás,
nitrogénasszimiláció, paradicsomsaláta, televíziókészülék, teljesítménynövekedés
stb. De: sakk-kör stb. (Vö. 62.)
A kettõnél több szóból alakult (úgynevezett többszörös) összetételeket általában ugyanúgy egybeírjuk,
mint a kéttagúakat: cseppkõbarlang, gépkocsivezetõ, ivóvízellátás, készruhaáruház,
pénzügyõrlaktanya, rádiószaküzlet, úttörõvasút, nyersolajmotor, rendõrjárõr, barnakõszénkoksz,
mértékegységrendszer stb. – A hat szótagnál hosszabb többszörös összetételeket azonban már
többnyire kötõjellel tagoljuk két fõ összetételi tag határán: csapatzászló-avatás,
dokumentumfilm-bemutató, könyvritkaság-gyûjtemény, tornász-csapatbajnokság, munkaerõnyilvántartás,
foszformûtrágya-gyártás stb.
Az egyébként szabályos, de túlzottan hosszú összetett szavak szerkezetes megoldással
elkerülhetõk: tervezõiroda-vezetõ = a tervezõiroda vezetõje, gépkocsivezetõ-tanfolyam
= gépkocsi-vezetõi tanfolyam stb.
Az úgynevezett szótagszámlálás szempontjai a következõk: Szótagszámon az összetett szó jel
és rag nélküli alakjának szótagszámát kell érteni: cserépedénygyártás, cserépedénygyártásnak,
cserépedénygyártásban; honvédemlékmû, honvédemlékmûveink; stb. – A származékszók
képzõeleme azonban beleszámít a szótagszámba: kerékpárjavítás, kerékpárjavításokat;
élelmiszerkészlet, élelmiszerkészletüknek; de kerékpár-javítási, (bõséges) élelmiszer-készletû
stb. – Gyakorlati megfontolásból az igekötõk közül csak a két vagy több szótagúakat tekintjük
külön összetételi tagnak: elõadó-mûvészet, kölcsön-visszafizetés stb.; de: befogadóképesség,
állománykiegészítés stb.”

Az összetett szavaknál az ökölszabály az, hogy hat szótagig egybeírjuk.

Egyébként A magyar helyesírás szabályai c. mû on-line is megkonzultálható.

Én Mozillában nyomom, és telepítettem a helyesírás-ellenõrzõt. (Most elárultam a titkot, hogy miért írok ilyen szépen, és helyesen. :-)
Angolul is, és magyarul is. Annyira nem rossz.

KillerBee
http://www.sg.hu/galeria/1240997691/12409976911244322174.GIF

KillerBee
Na ez talán jobb lesz:

KillerBee
A biztonság kedvéért megnéztem a Scriptum-féle Anyanyelvi könyvespolc helyesírási szótárában, ott is külön van írva:

Molnibalage
A jelzõs szerkezetekkel egyáltalán nem boldogul. A mûszaki és természettudományos szakkifejezésekrõl fogalma nincs...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

KillerBee
A helyzet az, hogy a helyesírási szabályzat szerint tényleg külön kell írni. Olvasd el itt vagy itt.

Ettõl függetlenül a magyar helyesírási szabályzatban éppen az egybeírás-különírás a legkövethetetlenebb és legkövetkezetlenebb, részben a qrva sok szabály miatt, részben meg a szintén qrva sok kivétel miatt. Szerintem ez annyira feleslegesen bonyolult, hogy megtanulhatatlan.

Bár, igazad van, sokan elhiszik, hogy a Word helyesírás-ellenõrzõje tudja helyesen.

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

tenkenorman
ez már több éves cucc amúgy.

http://www.tenke.hu

Talán próbáld meg a "felvétel a szótárba" gombot!
A helyesírás javító nem azonak való, akik nem tudnak helyesen írni, hanem azoknak akik ismerik a szabályokat, de vétenek írásközben, mint én is.<#wave>

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

B0nFire
off

Na, pont a Word helyesírás-ellenõrzõjét lehet nagy ívben elfelejteni. Nem tudom, ki volt az az ökör, aki programozta (elnézést, de nem tudok rá enyhébb kifejezést találni), mert a magyar nyelvben létezõ összes összetett szót külön akarja írni! Sokan pedig, akik tényleg hadilábon állnak a helyesírással, bátran ráhagyatkoznak. Aztán meg hót pipa vagyok, amikor, látom a boltokon a "NYITVA TARTÁS" c. táblát. És ugye egy bolond százat csinál; mert már kapni készen ilyen táblácskákat, és gyárilag van szarul írva rá! Lassan már afelé tendálunk, hogy az ország elfelejt helyesen írni, mert a spell-checker a jó helyett is rosszat javasol. "hó esés, kosár labda" stb.

/off

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

KillerBee
Ez csak eggyel több ok lenne az SG számára, hogy megbecsülje a segítõkész olvasókat.

Tudtommal a zindex is alkalmaz fõkorrektor, Zs. Béla (Don 😎 személyében, de nekik nagyobb a forgalmuk, a libsik csak úgy öntik beléjük a pénzüket, hogy arra hajoljon a szerkesztõk keze. Mindenhez pénz kell, még a pénzhez is.

KillerBee
Érdekes szemléletmód, csak azt nem értem, hogy a cikkírónak miért nem áll rendelkezésére spell checker. Egészségügyi okokból el van tiltva tõle? Bár megnézném, a Word ellenõrzõje hogyan dönt pl. a folyt és a fojt alakok között.

A köszönet kérdését érdemes még egy kicsit boncolgatni. A portál a cikkíróknak és a fordítóknak tiszteletdíjat fizet a cikkekért. Ha egy olvasó kijavítja a cikkben található helyesírási/fordítási hibákat vagy tárgyi tévedéseket, akkor õ is megérdemelne annyi tiszteletet, hogy megköszönjék az önzetlen és ingyenes segítségét. Végtére is az SG fizetett munkatársai munkáját végzik, ingyen. Egy sor olyan helyet ismerek, ahol a cikkíró hozzászólásban megköszöni a javítást, ilyen pl. a Prohardver, de nem csak az. Általában véve is a magyar netes újságírásra sokkal inkább az utóbbi jellemzõ, nem az SG példája.

Sõt, szinte hihetetlen, de MA is létezik olyan internetes portál, amely alkalmaz fõállású korrektort, ilyen pl. a Prohardver.

Egyebekben pedig egyetértek kiskorúbézoltán #132-es hozzászólásával.

wiki journalism
journalistic cloud

médiafelhõ
újságírói felhõ

"Óóó, ugye tudod, hogy ez itt egy Informatika és Tudomány címszóval futó oldal és nem a wiki? Itt - elvileg - kész cikkeket lehet olvasni, nem az olvasóknak kellene összedobni az anyagot."

Zolika, te nem is vagy olyan kiskorú! Lehet, hogy amúgy egy bombázó vagy, soha nem lehet tudni. :-))

Ezzel a mondatoddal nálam vitted a pálmát, a plecsnit, és a teniszlabdát is. Nagyon jó ötlet!!!

Na, látod, ez a jövõ újságírása, a wikis zsurnalisztika!!!!!!

Az SG egyébként - leszámítva ezt az ósdi hozzászólás-szerkesztõ felületet!!! - úttörõ szokott lenni az ÚJÍTÁSOKBAN. (Vagy legalábbis én ezzel áltatom magam.)

Mert amit leírtál az lenne az újságírás... na mindjárt mondom a verziószámot:

Verzió 1.0: régi, jó, hagyományos újságírás nyomtatott újságra

Verzió 2.0: elektronikus újságírás: TéVé, RáDió

Verzió 3.0: internet

Verzió 4.0: kommentelhetõ cikk az interneten, beleértve a blógot is

Verzió 5.0: olyan cikk az interneten, amely kommentelhetõ mezei juzerek által, de bizonyos, privilegizált juzerek, valójában szerkesztõtársak bele tudnak javítani a cikkbe, amely így egy csapatmunka eredménye, az elsõ megjelenés után is módosítható, persze nem a lényegét, hanem az információk pontosságát tekintve.
HURRÁ, FELTALÁLTUK A WIKIS, WIKISÍTETT ÚJSÁGÍRÁST! MI KETTEN!!!!
Egy kiskorú és egy nagykorú. :-))

Namármost, annyit azért hozzáfûznék, hogy amikor egy újságíró jegyzetet, esszét, eszmefuttatást, lírai ömlengést ír, abban a tartalmat értelemszerûen nem lehetne javítani, ellenben a korrektor a helyesírási hibákat kigyomlálhatná, irgalmatlanul. Az idegen nyelvekbõl lefordított cikk esetében meg képbe jöhetne a lektor, aki a pontatlan stb. fordítást tudná javítgatni. És ott lenne a szaklektor, aki az általad is felhánytorgatott szakmai tévedéseket igazítaná ki.
Ezeket, mint a Wikit is amúgy, csóró önkéntesekkel is el lehetne végeztetni, akik ezért mondjuk VIPséget kapnának. Nos?

Hát nem csodás?
<#taps>

"Köszönetet meg nem vártam, mert amikor engem kijavít a Word helyesírás-ellenõrzõje, én sem szoktam minden alkalommal megköszönni."

Gonondolom a feleségednek/barátnõdnek sem köszönöd meg amikor eléd teszi a reggelit, hiszen õ sem köszönte meg a mikrónak, hogy megmelegítette... Azért hiszem, hogy nem így van. 😊

"Nem is értem ezt a hiúságot, csapatmunkára való alkalmatlanságot - nálatok."

Óóó, ugye tudod, hogy ez itt egy Informatika és Tudomány címszóval futó oldal és nem a wiki? Itt - elvileg - kész cikkeket lehet olvasni, nem az olvasóknak kellene összedobni az anyagot.
Ha olvasod is a hozzászólásokat, nem csak írod, akkor észreveheted, hogy jelen esetben nem egy-két kisebb elcsúszás van - szerintem - a dologban, hanem lámpással kell keresni olyan mondatot amiben nincs valami melléfogás.

Kutyus meg teniszlabda és plecsni? Ha valóban ilyen voltál akkor gondolom a "Kutyából nem lesz szalonna" dolog is ismerõs, l'art pour l'art ide vagy oda... 😊

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Ezekre szeretnék tételesen reagálni:

Nincsen hulye roman es szlovak, akik szerint az osi foldjuket bitoroljuk.
Pontosan. Viszont vannak tehetségtelen politikusok, akik a gazdasági problémákról próbálják elterelni a figyelmet. A románokról nem tudok sokat, de azt tudom, hogy a szlovákoknak már elege van a riogatásból, rendszeresen kiállnak szlovák szervezetek az MKP mellett, és Slota ellen tüntetnek, meg feljelentik uszításért.

Nincsen hulye magyar, aki szerint a romanok es a szlovakok a mi jussunkban uldogelnek.
Töribõl hányas voltál? A szlovákok õshonosak, mint mi. A saját állam az õ magánügyük, csak a telekhatárt húzták meg kicsit figyelmetlenül... elvileg az EU miatt a határ értelmét veszti, szóval csak át kéne ültetni az elvet a gyakorlatba.

Ami a románokat illeti, egy ma született román csecsemõ nem tehet róla, hogy rég elpatkolt francia tábornokok mit baltáztak el. Ismerõs az a szó, hogy megbocsátás? Gondoskodjanak a rájuk bízott magyarok jogairól, legyen szabadon átjárható a határ, ezzel a probléma el van boronálva.

Nincsen hulye muszlim, aki szerint mindenkinek pusztulnia kell, aki szerint lehet, hogy megsem Mohamed az o profetaja.
NINCS. Erre nem is kell szót vesztegetni, a Koránban le van fektetve a vallási tolerancia a keresztényekkel és a zsidókkal szemben (van Koránom, olvastam). Az álkaida csak egy mumus, Washingtonnak van rá szüksége (ott sem túl tehetségesek a politikusok).

Nincsen hulye amcsi, aki szerint minden muszlim olyan mint az elobbiek.
Sokmillió muzulmán él az Államokban. Amikor az USA megalakult, az elsõ ország, mely elismerte a függetlenségét Marokkó volt. Az Egyesült Államoknak történelmileg igen jó kapcsolatai vannak iszlám országokkal, ezt veszélyeztette néhány kapzsi politikus rövidtávú haszonért. Reméljük az új vezetés okosabb ennél, vannak bíztató jelek.

A kinaiaknal sincs blokkolva minden, ami eszukbe jutott egy 20 evvel ezelotti affer miatt.
Errõl nem tudok eleget hogy nyilatkozni tudjak, igazad lehet abban, hogy itt bûzlik valami.

A del-oszeteket sem szabaditottak fel/szalltak meg az oroszok a felszabadito/megszallo gruzok elzavarasaval.
Az oroszok grúz területen vannak, ez kétségtelen. Az is kétségtelen, hogy szakácsvili elnök népirtásban bûnös, és elnyomja az ellenzékét. Betörés és birtokháborítás esete forog fenn, kombinálva önbíráskodással. Egy kezdõ bíró simán elboldogul vele.

Egy biztos, az érintett népeknek nincsenek konfliktusban, a nagyhatalmak rángatják dróton a helyi kiskirályokat, a kaukázusi olaj miatt.

Es Hitlernek sem hitte/turte el az a nehany millio nemet, hogy a zsidok miatt van.
Teljesen egyértelmû, hogy beetették a németeket, és mumust kreáltak neki. A háború óta nem gyõzik a fejüket a falba verni, hogy milyen marhák voltak. Németország jó példa arra, hogy lehet okulni a múlt hibáiból.

Drezdat/Londont/Pearl Harbort/Hirosimat sem bombaztak porra joravalo angol/amerikai/nemet/japan fiatalemberek.
A felsorolt városok egyikében sem gyûlölik a felsorolt fiatalembereket. Megbocsátottak egymásnak, és megtalálták a módját a békés együttélésnek.

Igenis meg lehet szakítani a bosszúállás ördögi körét, és lehet civilizáltan élni.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

„Nem akarok soha többé katonát látni!” (L.B.)

B0nFire
Hát ez igazán remek! Régóta vártam már ilyen jó hírt! Úgy látszik, mi emberek - ha gyilkolásról van szó -, rendkívül találékonyak vagyunk. És még dicsekszik is, hogy ez dejó, mer mi óccsó!

Ilyen technika mellett már nem is érdemes háborúzni. Egyszerûbb lenne, ha kivetnék kockán, hogy ki a gyõztes... A pénzt meg jobb helyre is lehetne tenni

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Ja, bocs, akkor én is reklamáltam, meg követeltem a plecsnit. Fiatal voltam, és bohó. Mint a kis kutyus, amely visszahozza az eldobott teniszlabdát, és várja a jutalmat. Ma már l'art pour l'art is visszahozom.<#nyes>

" Én is láttam már sok olyat, a regem elõtt is, hogy valaki kijavította az ordító hibát, a javítás bekerült a cikkbe, a hozzászólást meg késõbb törölték"

És?
Volt olyan, hogy én is szóltam valamiért, a hibát javították, és a kérdéses hsz-emet törölték, mert tárgytalanná vált. Mi értelme lett volna ott maradnia? Köszönetet meg nem vártam, mert amikor engem kijavít a Word helyesírás-ellenõrzõje, én sem szoktam minden alkalommal megköszönni.
Nem is értem ezt a hiúságot, csapatmunkára való alkalmatlanságot - nálatok.

KillerBee
Végigolvastam a megadott linken lévõ szabadalmi leírást - érdekes, 1996-os a szabadalom. Az ábrák sajnos sehogy nem voltak hajlandók megjelenni, pedig az elsõ és a második ábra igen érdekelne.

A leírás szerint a torkolati sebesség a névlegestõl akár 100m/s-mal is eltérhet a hõmérséklet és a fegyver csövének (huzagolás) állapota miatt. Ezért a csõbõl való kilépéskor (ezt mágnesesen érzékeli) elindít egy timert és a következõ pár méteren megméri a lövedék fordulatszámát, ami természetesen azonos menetemelkedésû huzagolásnál egyenesen arányos a torkolati sebességgel. Ezer méterig a megtett fordulatok számának mérésével pontosabban becsülhetõ meg a megtett út (táblázatot használ), utána az idõmérés ad pontosabb eredményt, szintén táblázatból, mert a lassulást csak tapasztalati úton lehet megállapítani. Menet közben mûködik egy becsapódás-érzékelõ és egy fémérzékelõ is, ezek a beállított távolságtól függetlenül detonálhatják a robbanóanyagot. A kilövéskor elindított timer arra is jó, hogy adott távolságon belül semmiképpen ne robbanhasson fel a lövedék ill. adott esetben megsemmisítse önmagát.

A fegyver elektronikája az adatátvitel elõtt korrigál a léghõmérséklet és a légnyomás alapján. Úgy emlékszem, nem írja, de a szélsebességet is biztos meg lehet adni. De mindez már egyszerû programozási kérdés, a mûködési elvet nem érinti.

Ezek alapján simán hihetõ, hogy valóban így mûködik. Az elektronika nem bonyolult, semmi hi-tech nem kell hozzá. Kis túlzással házilag is megépíthetõ a boltokban kapható alkatrészekbõl a szükséges méretben, a programozása meg nem több ujjgyakorlatnál.

KillerBee
És még mindig vannak benne hibák:

"A puskacsõ belsejébe vésett spirális huzagolás folyamatos forgásra készteti a kilõtt töltényt"

1. Ki látott már spirális huzagolást? A huzagolás helikális, nem spirális, mert a csõ átmérõje nem változik.

2. A töltény az, amit betesznek a tárba vagy a csõbe. Ami kijön a csõbõl, az nem töltény, hanem lövedék.

Egy mondatban két hiba, pedig én sem értek a fegyverekhez.

Oldal 1 / 4Következő →