5661
  • MerlinW
    Oké, akkor én is most válaszolok először és utoljára:

Gyakorlatilag ingyen kapsz két AAA kategóriás, 6+ játékmóddal, 8 kampánnyal/~30 pályával, custom hadjáratot/pályákat (rengeteg minőségi darab van) támogató milliós játékostáborral rendelkező játékot. Ezekhez hetente kapsz újabb és újabb játékmódokat (mutations), ingyenes DLC-ket, , folyamatos frissítéseket, stb.
    Ha ez neked nem ér meg 1300Ft-ot, akkor lásd az előző hsz-em utolsó pontját. Téma lezárva.
  • MerlinW
    Nem értem mit görcsölsz 1300Ft-on... Ráadásul két k*jó játékról van szó. Én teljes áron vettem anno, az első steam-es játékaim között volt és soha egy játékkal sem játszottam annyit mint ezzel. A mai napig napi szinten játszom.

Reagálva a pontjaidra:
    1. Azért mondjuk, mert lassan 5 éve van a top 10 legtöbb játékossal rendelkező FPS-ei között. Szarral pedig nem játszunk.

2. Mit érdekel az téged? Arról nem is beszélve, hogy sok átfedés van a Valve csapatai között. A fél CS csapat dolgozott a Portal 2-őn, ahogyan a L4D-en is egy rakás HL-es, CS-s és Portalos. Valve nem EA. De mégegyszer: ki a francot érdekel, hova megy a pénz?

3. Semmivel. Játssz a warezzal, senkit sem érdekel... vegyél két doboz cigit a két játék helyet.
  • ratgab
    Én tavaly októberben megvettem az L4D2-t 3,5 euróért (még 1000 Ft se volt... elmegyek pizzázni többet elköltök!) Steam szerint játszottam vele 10 órát... Már erre azt mondom megérte!
  • ratgab
    Annyi a lényeg, ha jól tudom, hogy a következő patchben (de javítsatok ki ha rosszul mondom), ami a Left4Dead 2-höz készül benne lesznek az előző rész pályái, valamint az előző rész szereplői választható karakterként!

Amúgy a 2. rész fejlettebb, mint az első rész, ezért mondják itt a többiek, hogy jobban megéri a 2. részt megvenni (azért vedd meg, mert egyrészről 3 euró nem pénz, másrészt tudsz normálisan, legálisan, steamen keresztül bárkivel akár coopban is játszani).

Ez az "első részt 0 day vevőket szopatják" hozzáállás meg olyan, mikor valaki megvesz egy mai játékot, amihez később kijön még 5-6 DLC, amit külön kell megvennie, majd miután nem készítenek hozzá több DLC-t kiadják a Goty kiadást, amiben az alapjáték és az összes DLC benne van, mindez egy alapjáték 0 day áráért!

Ez már csak olyan dolog kinek mi éri meg: Ha megveszi alapot mondván, hogy őt nem érdeklik a DLC-k akkor jól járt, ha megveszi a Goty-t, hogy ő nem akar kimaradni semmiből, akkor is jól járt!

Egyébként meg ezt a játékvásárlásdit úgy kell nézni, mint a mozit: Ha Kiadnál 5-10-20-30 órányi moziért 10000 Ft-ot az megérné-e neked! Ha meg már egy 10000 Ft-os játékkal elszórakozol minimum 50 órát( csak oszd el az óránként 200 Ft-odba került, vagyis sokkal olcsóbb, mintha elmentél volna mozizni), akkor az már az én olvasatomban a bőven megérte kategória. Namármost a Left4Dead 2 igazán Coopban fénylik.... ott meg bőven bele lehet tenni nemcsak 50 órát, hanem akár 4x, 5x annyit is!

Ha ezeket a dolgokat végiggondolod rájössz, hogy ha elég időt teszel bele egy játékba (nem kell ezt egyhuzamban elképzelni... lehet akár 50 óra egy év alatt is, az már tökmindegy, szóval ez már nem csak a kockák sportja), akkor bizony az megéri, mégha a 2. részben gyakorlatilag ugyanazt a játékod kapod is vissza, mert megérte... Kevés pénzért jól szórakoztál, legálisan, támogatva a szórakozásod tárgyának készítőit (mert sokszor bizony megérdemlik!!!), élvezve a teljes supportjukat és más játékosok szimpátiáját, hogy osztozol (pénzzel is) a játék iránti rajongásukban!
  • gregtom6
    És a L4D2 L4D1-es dlc-jével kapcsolatban:
    1. az első rész achijai is benne lesznek a 2-ben?
    2. az első rész DLC-jei is benne lesznek a 2-ben?
    Teljes mértékben benne lesz akkor az első rész a 2-ben?
  • tototto
    mondjuk azért hogy azokon a mapokon is lehessen játszani az új fertőzöttekkel, így legalább egyesítik a két játékot és játékostábort, illetve nem kell külön elindítani az első részt ha azokkal a mapokon akar játszani az ember
  • MrAndree
    Én értelmes kérdéseket nemigen látok, csak szövegelést arról, hogy mennyire nem éri meg, illetve hogy milyen jó a warez.
  • tototto
    l4d1et minek megvenni már, vedd meg l4d2t (ugyis benne van minden ami az 1ben) és mellé vegyed meg a KFet, többet érsz vele mint l4d1el, és sok dologban sokkal jobb is mint l4d széria
    arról meg had ne nyilatkozzak hogy inkább játszol egy warezos verzióval mikor szarért húgyért megvehetnéd az eredetit :D
  • MrAndree
    Képzeld el, van jó pár olyan ismerősöm aki teljes áron vette az első részt és mégse sírnak ezen a DLCn, veled ellentétben aki meg 1000et nem bír kiadni a két részért együtt.
  • lolSL
    az első rész szereplői vannak az első rész pályáin.
  • lolSL
    milyen cs-re gondolsz? a CS kitalálója rég nincs a valvenál, ezen a játékon dolgozik. a l4d eredeti fejlesztői szintén kiváltak, bejelentetlen játékon dolgoznak.
    a CSS-en a hidden path emberei dolgoznak (defense grid fejlesztői)
  • gregtom6
    Ezt azoknak mondd, akik esetleg anno teljes áron megvették a L4D 1-et...
    És hogy, a 2-ben menüből kiválasztod a L4D 1-et, v mi?
    a 2 szereplői hogy kerülnek az első rész pályáira?
  • MrAndree
    Ebből a megjegyzésből meg látszik, hogy lövésed sincs a left 4 deadről, de nem baj...
  • lolSL
    akkor maradjunk annyiban, hogy ha megveszed akkor még írhatsz ide. ha nem akkor fáradj át ide.
  • MrAndree
    Miért lenne baromság? Akinek nincs meg egyik rész se annak mostantól fogva elég megvennie a 2. részt. És mindezt teljesen ingyen rakják bele.
  • gregtom6
    2. Az, h a CS-esek nem érdemlik meg, h pénzzel támogassam őket. A HL-osokat akármikor támogatnám, mert ők csináltak is valamit. De őszintén szólva sem a CS, sem a L4D technológiailag nézve szar munka, alacsony költségvetésből ilyet akármelyik kezdő programozó csapat csinál. Szerintem.

3. Na bumm...
  • MrAndree
    Most mondanám hogy a boltból lopott kenyérnek is ugyanolyan az íze, de inkább nem kezdenék egy warez-no warez vitát...
  • MrAndree
    1. Akkor miért kérdezted? Bármelyik játék topikjába mész, ott azok lesznek akik szeretik az adott játékot (meg esetleg nagyobb címeknél vagy új játékoknál az unatkozó haterek).
    2. És akkor mi van?
    3. Például nem lopott.
  • lolSL
    nincs sok értelme mindkettőt megvenni, a 2. részben a következő DLC után benne lesz az összes pálya az elsőből is.
  • gregtom6
    Akkor már mindkettőt megvenném, de lehet, h egy másik leárazott játék is jobban megérné.
    Achik miatt a Super Meat Boy érné meg a legjobban, de ott meg szerintem a végéig se jutnék el, mert felhúzna idegileg. És teljesíthetetlen achik vannak.
    Az achiknak is akkor lenne értelme, ha fel tudnék velük vágni, h na, nekem ez az achi is megvan, hú de király vagy, látjátok? xD
  • Renátó1985
    1200ft tényleg annyit kell rágódni rajta? :) Na de nem kötekedésből mondom. Én megvettem, ennyiért mit lehet ma kapni? Ha megvennéd én játszok veled.
  • lolSL
    3 eurón ne problémázz már ennyit :D
  • gregtom6
    Ja, és szerintem ez irtó hamar megunható játék, mert bár mindig máshonnan jönnek a zombik, ezt játék közben úgyse fogod figyelni.

Az már más kérdés, h nekem még problémás is megvenni, mert eddig online semmit nem vettem, tehát nincs külön bankszámlám ilyen célra, ismerősön keresztül tudom csak megvenni, és átrakatni az accomra.
  • gregtom6
    Tegyük hozzá, hogy eddig még a warezzal se játszottam, csak az 1-el, azt is kb 2 hétig.
  • gregtom6
    Hát erősen gondolkodok még mindig, h megéri-e, mert:
    1. Ti azért mondjátok azt, h megéri, mert akik csalódtak a játékban, már rég kiszóródtak ebből a topikból, így csak "elhivatottak" maradtak.
    2. Ha pénzt kiadnék érte, azzal nem a HL-os csapatot, hanem a Counter Strike-os csapatot gazdagítanám.
    3. Mivel nyújthat a megvett játék többet, mint a warez, mert wareznál is minden megvolt, ami az eredetiben is, lagmentes, minden működött, még achievementek is voltak - bár az tény, h nem a Valve szerverén tárolódtak el.
    Apropó achievementek...van ezeknek valami hasznuk?

És még ha lenne is egy olyan ismerősöm, akit rá tudnék venni erre a játékra, az se hinném, h pénzt adna ki érte, tehát jóformán semmi értelme nem lenne, h kiadtam-e érte pénzt, v sem. Szerintem.

Akkor már inkább lenne értelme, ha lenne v 3 haverom, akik eredetiben tolják, és imádják.
    Mert az nem igazi ismeretség, h játékban megismerek valakit, és azzal játszok.
  • MerlinW
    Nekem sem volt, mikor megvettem, most meg majd' 80-an vannak. Publikon kell kezdeni, és összeszedni a jó embereket. De pl tökéletes helyek a magyar L4D2 Steam csoportok, vagy akár az SG csoport.
  • MrAndree
    Persze, hogy infectedként hamar kinyírnak, mivel ott van respawn. :)
  • gregtom6
    Igazából sokra nem emlékszek belőle, csak arra, h zombiként mindig kinyírtak :D
  • Doom 4
    Hát szerintem azért mert még nem tetszik a VS megveheti. Igen nekem is a VS a legjobb, de ha nincs egy normális csapat vagy baráti kör akkor persze hogy nem jött be neki. De van Steamon SG-s csoport. Biztos hajlandó veled játsazni valaki.
  • MrAndree
    Pedig ennek a játéknak a lényege a versus, ha az nem érdekel ne is vedd meg szerintem. Csapatmunka meg alap, persze publicok ellen nem mindig kell, akkor lehet szórakozni, de nincs is annál szebb mint egy jó csapatot megszivatni egy összehangolt támadással. :)
  • Optimus Prime
    Hát, ha nekem nem lenne meg a L4D és választanom kéne valószínű ezt a a pakkot venném meg. Nagyon megéri, sokszor újra játszható, aránylag szép grafikával és korrekt gépigénnyel, valamint rengeteg ingyenes DLC-vel. Épp számoltam, hogy a 2 miket kapott: The Passing, The Sacrifice, No Mercy, Cold Stream Beta; ott van még a változó Mutation vagy a Realism Versus; 9 campaign. Én szeretem a zombis dolgokat, de ezt még én is ajánlom bárkinek.
  • gregtom6
    Tudom, a sima L4D-el játszottam, és ott először a kampánnyal játszottam, majd fura módon azt vettem észre, hogy a Survival tetszik a legjobban, akkora élményt adott, hogy ki sem jelentkeztem az első olyan serverről, pedig órákig nem váltott pályát, mégis hatalmas élmény volt. :)
    A Versus annyira nem tetszett.
  • Doom 4
    gregtom6: Mindenképpen megéri megvenni mert sokan játszanak vele, sok magyar is játszik vele. Eddig is volt és épp az első kommented előtt írtak egy kommentet amiben van említés egy közelgő DLC ről. Története több van mint az egynek, ugyanis minden az alap 5 kampány egymást követi és mindig megtudod a kampány elején hogy mégis miért kötöttetek ki ott ahol. Van, de legalábbis kell a csapatjáték, főleg a (realism)VS hez, de akár Expert Realism co-op-nál sem gond ha össze dolgoztok. De itt ne olyanokra gondolj mint a Portal 2. Itt úgy kell a csapatmunka, hogy figyeltek, fedezitek, segítitek egymást. Azért az sem mindegy a VS-ben, hogy hány felé váltok ha felváltok egyáltalán.
  • blackparty
    Húúú apukám te aztán tele vagy kérdésekkel :D Igen az új kampányban (Sacrefice) tényleg fel kell áldoznia vkinek magát :) Vissza kell rohannod a generátorhoz és bekapcsolni hogy a többiek megmenekülhessenek :) Nem itt nincs mikrotranzakciós rendszer :)
  • lolSL
    tf2-ben kapsz egy fegyvert meg egy sapkát ha megveszed
  • gregtom6
    Tényleg, és itt nincs mikrotranzakciós rendszer, mint a TF2-ben, ugye? Vagy ha van, akkor az nem javít a fizetős kollégák esélyein?
  • gregtom6
    Még arról is olvastam, h pl a legutóbbi dlc-ben fel kell áldozni vkit a L4D 2-ben :)
    Minden nap többször olvasok játékhíreket, így értesült vagyok :)
  • DarkSector
    Akkor ezért nem tűnt fel hogy van ingyen dlc. :)
  • gregtom6
    Története mennyire van? Nem kell spoilerezni.
    Csak a menedékhelyekről lehet olvasni róla?
    És mennyire vannak filmszerű jelenetek benne? Mert az 1-ben végülis pár helyen mintha lettek volna.
  • gregtom6
    Pontosan. Automatikusan tölti le őket.
    És ezt úgy mondom, h Steam-en még multis játékom nem volt.