58
-
Zoliz #58 Ja olyan mint a Terminators : Salvation
egy hulladék.. -
giga123 #57 A játék brutális lesz mint film -
Zoliz #56 A képek alapján nem jobb mint a King Kong film... semmi extra...
Remélem Cameron még képes újat adni a világnak, mint eddig tette...
A Terminator 4 megbukott, a Matrix óta nincs egy emlékzetes film a piacon... -
sonaba #55 Ha ez a 7. egész estés játékfilmje lesz, akkor a felsorolt filmek közül egy, vagy nem egész estés, vagy nem ő rendezte :) (Én hét filmet látok felsorolva) -
#54 aztabüdös :O
én ezt több éve így tudtam, akkor mondta valamelyik félresikerült az egyik ker. adón. kösz az infót -
winnie #53 a titanic minden idők legsikeresebb amerikai filmje. hogy jönnek a képbe a kínaiak és az indiaiak?
amerikában 600 milliót termelt, kínában 43 milliót, indiában 12 milliót. akkor miért nem az osztrákok (12M), brazilok (70M), franciák (129M), németek (129M), japánok (201M), angolok (114M)
a titanic remek példa arra, hogy valami nem az előhype, az előzetes marketing miatt lett siker. (mindenki emlékszik, hogy eléggé negatív felhang vette körül, hiszen nyárról eltolték fél évvel a premiert télre) úgy nyitott, mint egy közepes blockbuster, az első hétvégén 28M-t hozott (vele egy időben az új james bond 25-öt). de utána... valami hihetetlen volt a film hírének továbbadási foka és újranézési rációja. még a premier 10. hetében is 20M fölött hozott, s végül az első hétvégéhez képest 21-22-szeres bevételt produkált. (pedig annak idején a hatodik érzék 11-szeres szorzója is földöntúli volt, a másik legdurvább közönségsiker, a sikoly is csak 16-szorosat ért el a nem limitált premierek közül.)
ha csak hasonló sikerül az avatárnak, akkor le a kalappal. -
winnie #52 "Én is Gathavorrel értek egyet, ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, egy film mennyire sikeres, a magyar bevételeknek nem sok közük van"
persze, hogy nincs, erről szó sem volt. arról volt szó, hogy itthon nincs sok köze a sikerhez az amerikai/angol/nepáli bevételnek, csakis a magyarnak. ami sok bevételt hoz itthon, az sikeres. -
#51 a Titanic azért volt olyan sikeres, mert valami miatt bevette az indiaiak, kínaiak gyomra. gondolom mondanom sem kell, hogy az mennyi plusz nézőt jelent
ráadásul azóta drágultak a jegyek -
Drakeamarth #50 Én is Gathavorrel értek egyet, ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, egy film mennyire sikeres, a magyar bevételeknek nem sok közük van.
Egyébként a Titanic is nagyon gyengén kezdett, aztán szép lassan gyűjtögette a bevételeit és vagy fél évig játszották a mozik.
Szerintem az Avatar is így fog működni. A bevételt pedig megdobhatja a 3D-s mozik drágább helyára. Mert ezt a filmet tényleg csak 3D-ben érdemes megnézni. -
Aldo Moro #49 Mindenki bekaphatja! -
Gathavor #48 De ez a baj, hogy nincs hivatalos adat:D Szal csak tippelgetni lehet hogy mennyi a költségvetés... -
Gathavor #47 Hát ha az érdekel hogy megbukik-e egy film vagy sem, akkor azt nem az 50ezer mozibajáró magyar alapján kéne lemérni. -
winnie #46 "Kicsit el kéne vonatkoztatni Magyarországtól szerintem. Az hogy nálunk mi bukás vagy mi nem alapvetően édesmindegy"
nekünk csak az számít. más nemzetiségűeknek édes mindegy. nekünk az amerikai szereplés édesmindegy:) -
winnie #45 az imdb-adatot kijavíthatod, ha nem helyes. az adatbázis a userek szerkesztik. -
Gathavor #44 Amúgy a költségvetéshez még egyet: IMDb-n 190 millió van kiirva de mindenki teljesen mást mond, ami szerintme reális az a 200-230 közötti költség. Ebbe persze a reklám nincs benne, ha igaz az, amit a hype-ról beszélnek akkor egy 300 millió lesz a vége sztem. -
Gathavor #43 Kicsit el kéne vonatkoztatni Magyarországtól szerintem. Az hogy nálunk mi bukás vagy mi nem alapvetően édesmindegy: A Dark Knightot lenyomta a Mamma Mia a Star Treket alig "páran" nézték meg és mégis... a Dark Knight 1 milliárdos bevétel fölött van a Star Treknek meg még esélye van a 400 millióra.
Amúgy utánanéztem és biztosan fogják adni rendes mozikban, ahogy a Beowulfot, Monsters vs Alienst is adták. Itt nem ez a legfőbb kérdés vagy gond, hogy a pénz a pénz. Akik eddig láttak ebből a filmből valamit, vagy csak egy nagyon kicsit is közük van hozzá, azoknak az interjúiból egy dolgot lehet leszűrni: WOW! És ezek nem valami utcagyerekek, hanem Steven Spielberg Steven Soderbergh és Peter Jackson...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én örülnék neki ha minimum akkora durranás lenne mint a Titanic (amire minden esélye megvan): de itt a lényeg szerintem (és ezt szigorúan az eddig megjelent információkra alapozom) szal a lényeg az Avatarnak a filmtörténelemben betöltött szerepén van. 11 éve készül, conceptek, ötletek és gondolatok százai ezrei foglalkoztak és foglalkoznak ezzel a filmmel 11 éve. Úgy hallottam, a leghosszabb stáblistája lesz, amit valaha ember látott, és a legnagyobb költségvetése. Ez persze nem garancia, hisz a Pókmanus 3 is egy afrikai ország államadósságának összegéből készült... de ott nem volt ott Cameron. És ez a különbség az Avatar és a többi film között azt hiszem. Itt van egy nemnormális ott nincs:D -
winnie #42 az tényleg jó volt, de erre csak azt tudom mondani, hogy olvass, kérj ki véleményeket és akkor még jobb filmeket is látnál moziban. úgy tűnik, hogy valamiért rosszul választasz:) -
pauly #41 Na ja,nekem elég annyi hogy Cameron rendezi.Az utolsó film amit moziban néztem meg és tényleg tetszett is,az a Titanic volt,úgyhogy azt hiszem én már csak Cameron filmekre fogok moziba járni :)(Amúgy is utoljára a terminator 3-at néztem meg,azt is megbántam).Na meg nem volt még olyan filmje ami ne tetszett volna(na jó piranha :P)
-
#40 ..."mert vannak a rossz rendezők, az iparos rendezők, jó rendezők, kultrendezők... és ott van James Cameron"... ebben teljesen igazad van ! -
winnie #39 gondolom ugyanarról, amiről te azt írtad, hogy "biztos bukás", egy 3D sikerfilmről, ami, mint írtam, hazavágta a wolverine-t és a star treket, amit még úgyis mertek forgalmazni, hogy csak 7-8 moziban mutattak be, mert az is bőven elég volt a szép nyereséghez.
vagyis az év eddigi egyik legnagyobb sikeréről, amit semmi értelme nincs 2D moziban adni. -
avman #38 be merték vállalni országos forgalmazással, több kópiával, több mozival?
nem.
akkor miről beszélünk? -
Talley #37 Engem ezek a képek a Starship Troopers-re emlékeztet:D -
sandor8206 #36 + Azt nem tudom elképzelni, hogy technikailag ennyire sok újdonságot tartalmazó film megbukjon (sőt ne kaszáljon), hisz a filmtörténelem is bizonyította, hogy ha egy technikai újdonság remek alapötlettel (sztorival, rendezővel, színészekkel) párosul giga kasza van előkészületben lsd. 33-as King Kong, 77-es Star Wars, T2, Jurasic Park, Mátrix, LOTR. Talán a Tron volt egyedüli kivétel, de idővel valamilyen szinten az is kult státuszba került.
A technikához párosuló többi tényezőt meg sztem lehet garantálni, mert ha McG vagy B. Rattner nyilatkozgatna legyintenék, de van olyan tényező, hogy referencia és a cikk első felében van egy felsorolás, nekem ennyi elég. Cameronnak sikerülhet. -
sandor8206 #35 sztem félreértettél én nem mondtam, hogy bukás vagy siker, csak arra akartam célozni, mindegy milyen (persze sarkítva) a marketing egy ekkora költségvetésű filmnél (csak első hétvégénél számít igazán) első héten úgyse hozza be az árát, ha jó film hozza a pénzt ha nem akkor nem, ilyen egyszerű. Az meg hogy "címtelen" lényegtelen, Mátrixnak se volt, T4 meg volt még is bukott.
winnie, miért lenne rétegfilm, sztem all time best bevételek között top10-ben biztos van vagy 3-4 sci-fi + 2009 eddigi legsikeresebb filmje is sci-fi ha a sci-fi rétegfilm akkor a fantasy is az, vagy ahogy említetted a comic-filmek is és még is lehet a műfajukban kibas*ott nagy bevételt elérni.
+300 milkós gyártási költség kamu, 200 milkót emlegetnek az meg belefér (még Cameron is megemlítette, hogy nem akarja újra megélni azt mint a Titanic esetében az Avatárnál, hogy giga budget legyen). Persze ehhez jön a marketing, de az meg mindegyik filmnél jön. -
#34 kegyetlen reklámkampány lesz. a kérdés az, hogy ezen belül a 3D-t hogyan fogják az emberek tudtára adni. mármint azt, hogy újfajta, eddig sosem látott lesz, és egyáltalán mikor adják le az előzetesét moziban? ha 2D-s előzetest csinál, az máris nem ugyanaz. majd meglátjuk, hogyan csinálják
nem mellesleg a WETA mellett most már az ILM is munkálkodik a filmen. olyat fogunk látni, amit még soha! -
#33 most egyet kell értsek veled. bukást jósolok, hacsak nem lesz valami páratlan nagyságú marketing kampány, mert a., a film címtelen, az Avatar senkinek nem mond semmit, nem folytatás, nem remake, nem reboot. b., nincs benne igazi sztár c., Cameron 12 évet nem forgatott, a célközönség túl fiatal volt még, hogy ismerje. d., 400 millás költségvetés még hállivúdi berkekben sem megszokott.
ne legyen igazam!
ProGabe: köszi, remélem, a 2D-s verzióban sem kell csalódni. :) -
#32 Az eddigi infók szerint ez a film ügyesen fogja ötvözni a Star Warstot a Gyűrűk urával csipetnyi Alienses beütéssel:)), ami szerintem a magyar fogyasztóréteg igényét teljes mértékben kielégíti. Elég ha megvizsgáljuk eme filmek itthoni nézettségi adatait.
Plusz ha úgy reklámozza a tv, hogy a Terminator és Titanic rendezőjének új filmje, jó pár emberkét meg fognak vele venni kilóra.
És mennyien nézték meg itthon moziba Cameron utolsó mozifilmjét? Több mint egy millióan. Persze az romantikus dráma volt, de ha a média azt sugalja majd a népnek, ez a Titanic utána az újabb nagy dobás, elmegy rá. -
winnie #31 "rétegfilm? nem hinném. akik dolgoznak, dolgoztak rajta, láttak belőle valamit, azok mind a filmezés következő lépcsőfokát emlegetik."
animált és scifi? réteg. technikai lépcsőfok? pláne réteg. én legalábbis hiszem, hogy csak ennyi biztos nem adná el a filmet. más kérdés, hogy a sötét lovag, mint képergénymozi is rétegnek indult és mégis sikerült eladni jól, szóval szerintem az avatárnak kell az emlegetett kampány. (mondom ezt mezei nézőként, akinek nincs rálátása a dolgokra. legyen neked igazad.) -
Drakeamarth #30 Ez a kép fake -
#29 pont ezért lesz óriási kampány. rétegfilm? nem hinném. akik dolgoznak, dolgoztak rajta, láttak belőle valamit, azok mind a filmezés következő lépcsőfokát emlegetik. ha ez ilyetén formában elterjed a nagyközönség köreiben is, akkor bizony büntetni fog
ehhez állítólag nagy gerillakampányt terveznek, rengeteg viral site-tal (ki az a J. J. Abrams? :P), emellett természetesen "rendes" kampány is lesz
ha bejön, ahogy kell, akkor rengetegen fogják alkalmazni ezt az új technológiát, annak nem kicsit örülne a stúdió
még 1 kép:
-
Aldo Moro #28 Na végre. Ideje már egy újabb Cameron filmnek. -
sandor8206 #27 winnie, miért ne hallottak volna? attól még hogy kérdezik miért ilyen nagy hype, attól még halhattak.+eddig ki jött vagy 3 forgatási kép, most ez a 2 concept art. + akkor a "hétköznapi" ember miről hallott volna, amikor csak akkor értesül egy film érkezéséről amikor megy a tv-ben a reklám.
Valószínű 12 évvel ezelőtt is nem tűkön ülve várták az emberek a Titanicot "ÓÓÓÓÓÓÓÓ, lesz egy Titanic film, nem bírom ki addig látni akarom" még is kaszált. Az lényegtelen, hogy a "maroknyi" internetes film iránt érdeklődök mit akarnak, majd a kasszánál dől el minden, lsd: Terminátor 4 ami 2009 legjobban várt filmjei közül az internetes szavazásokon jól szerepelt, láttam olyat ahol TF2 mögött a 2. volt-amcsiban meg hasalt egy kibas*ott nagyot! A hétköznapi ember a lényeg, nem a filmgeekek.
Azt hozzá kell tennem, hogy igazán nagy bevételt a jó blockbuster filmek hoznak, lehet neki akármilyen jó reklámja, de az csak max. az első hétvégére ok.
Persze amit leírtam fent, fordítva is igaz várhatjuk mi ezt a filmet mint a messiást, ha a hétköznapi ember les*arja majd. De a minőség mindig utat tör magának és ha jó film lesz, akkor kaszál ,ha nem jó akkor nem, ennyi. Lényegtelen, hogy ki halott róla vagy ki nem. -
winnie #26 "várjad, mert külön figyelmet fordít a MESTER a 2D-s verzióra i"
és íme a válasz. ha valóban így lesz, akkor tuti, hogy lesz. abban viszont nem vagyok biztos, hogy olyan hú de nagy kampány lesz. vagy létezik, hogy a film több százmilliós bevételeket hozzon? nem túl réteg cucc? az azért sok mindenről árulkodik, hogy még egy sg-n is egy csomóan még nem is hallottak róla. te várod, én várom, de vajon a többiek? -
winnie #25 te miről beszélsz?:)
a véres valentint bevállalta forgalmazó és hatalmas siker lett. (ahogy olvasom, te is láttad, akkor miről beszélünk?)
a mai napig (ma délelőtti adat) 50 ezren látták budapesten, hozott 80 millió forintot. annyit a wolverine vagy a star trek sem fog hozni. biztos bukás?
persze a siker nem annak volt a következménye, hogy jó a film, de ilyenkor a rajongóbázis irreleváns.
de ez mellékvágány, szerintem (és ezt minden rosszmáj nélkül mondom) félreértettél. a kérdésem csakis arra vonatkozott, hogy a vv full 3d-re tervezett film volt és csak 3D moziban került itthon bemutatásra. az avatár is ilyen lesz? vajon be fogják mutatni kvázi lebutítva normál moziban is? (nem tudom, csak kérdezem kétkedve.) az animációs 3d csodákat mutatják 2d-ben is minden moziban, de egy avatárt nem biztos, hogy érdemes lenne. kint a vv is ment 2d moziban persze, de itthon nem. minden a forgalmazótól függ. -
#24 várjad, mert külön figyelmet fordít a MESTER a 2D-s verzióra is. ugyebár teljesen más élményt ad a kettő. a legtöbb 3D-s filmet felesleges 2D-ben nézni, mert csak a látványra mennek. a lényeg a lényeg, hogy eszközöl majd kisebb változtatásokat a 2D-s verzióhoz Cameron, hogy az is tökéletes legyen
a film jelenlegi premierje december 18. pár hónap és olyan marketing kampány veszi kezdetét, amibe beleremeg a világ -
avman #23 húha, a véres valentin az aztán film ám... én nem csodálom, h itthon nem merte bevállalni egy forgalmazó sem, mint biztos bukást.
egyrészt, mert közepes volt. enyhe jóindulattal. másrészt, mert rétegfilm, de annak is kb. nulla rajongói bázissal.
ezek után egy lapon említeni egy amolyan szuperprodukcióval... eztígyhogy? főleg tőled nem értem. -
Drakeamarth #22 Először is, mindenkit megnyugtatnék, Cameron azt nyilatkozta, hogy minden moziban vetíteni fogják, de természetesen a film igazi ereje a 3D-es mozikban nyilvánul majd meg.
A kétkedőknek, illetve azoknak, akik még nem hallottam a filmről, íme egy kis összefoglaló az infókról, amit jómagam írtam. Nem a legújabb, pont a napokban gyűjtöm az infókat egy újabb íráshoz. -
Gathavor #21 Szerintem lesz. Pont azért mert nálunk egy ujjon meg lehet számolni hány olyan mozi van ahol ezt 3D-ben lehet vetíteni. És azért ez nem egy éres Valentin, annál sokkal nagyobbszabású lesz. Szal szerintem lesz, de ez még nagyon a jövő zenéje. (ha mégsem ott a DVD.) -
winnie #20 "bőven megéri megnézni normál moziban is"
szerinted itthon lesz normál moziban? nem tudom, de ha abból indulok ki, hogy a véres valentin sem volt..., ez pedig eleve imax-re készül ÉS 3D-ben. a dark knight csak pár jelenetben volt IMAX, amellett meg nem is volt nagyon IMAX-re készített nagy film. -
#19 A lehető legrealisztikusabb CGI-vel készül a film, azt is hallottam. A nézők nem tudják majd megkülönböztetni a valóst a nem valóstól. Azért nincs még trailer se, mert nem 100% fotorealisztikus a képi világ.