85
-
Indigo #85 Persze nem azt akartam mondani, hogy a player-ek számára nem volna kielégítő a wow grafikája, mert egyébként igazad van. Aki játszik vele, annak valószínűleg nem az a fontos. -
Indigo #84 Akkor lepődj meg: van érdemi AGP-s upgrade vidkariból :) Csak kicsit utána kell járni. Így tehát az egész rettentő bonyolultnak beállított folyamat máris leegyszerűsödött.
Normális esetben nincs gebasz, ha rendesen uninstallálva vannak a driverek (esetleg rásegítve egy uninstaller progival), akkor nem kell a másik gyártó kártyája után oprendszert installálni. Alaplapcserénél jellemző a dolog, vidkari cserénél nekem semmi gondom nem volt eddig. -
Komolytalan #83 Az asszony gépében gépben 9700Pro van, ami ugyebár AGPs kártya. Teljesen jól megy rajta a WoW. Ha most kitalálnák, hogy de fos a grafika, csináljunk belőle jobbat, vezessük be a Pixelb.szó 23.8-as motort, akkor a teljes gép mehetne a kukába. AGPs kártyából érdemi upgrade nincs, tehát alaplap csere, Athlon XP nem fér bele PCI-E alaplapba, tehát proci csere, DDR memória nem fér bele PCI-E alaplapba, tehát memória csere, PCI-E alaplapon max 2 PATA eszköz megy el, tehát legalább 1 vinyó csere, tápegység nem elég a 350W a jelenlegi prociknak/videokártyáknak, tehát táp csere. Ja, hogy gyakorlatilag nem is maradt semmi se a gépből? Nem baj, a windowst majd megtartom a vinyón, hátha faszául bebootol és tökéletesen működni fog a teljesen új hardware környezetben. -
Komolytalan #82 Elvileg nem kell. Gyakorlatilag meg próbáljál berakni egy ATI kártya után egy nVidiát, teszteld le mit tud, aztán telepíts új winfost, és csodálkozz. -
CaptainRumi #81 hmm nem is tudtam hogy létezik ilyen hogy Matrix online...
kár érte akkor... -
Indigo #80 De ő azt hallotta a mancikanénitől, hogy nagyon bonyolult folyamat ez a gépfejlesztés... Azóta is fél kicserélni az mx440-esét... :) -
cipike #79 nem igazán értem, hogy egy videokari csere miatt miért kellene új windowst tenni a gépre, azt meg pláne nem, hogy miért kellene drivert vadászni hozzá? azt nem a videokarival együtt kapod? -
Komolytalan #78 Ezt a WoWnak fos a grafikája, mekkora lehúzásmár, stb szöveget gondoljátok már át kicsit. A WoW x éve készült, akkori ÁTLAGpc-re, akkor még sarkalatos pont volt, hogy 56Kbites modemen játszható legyen (jó, nem tökéletes, de tényleg játszható). A WoWnak egyrészről azért bazi nagy az előfizetői tábora, mert totál hozzá nem értő mancikanéni bemegy a tescoba, vesz fél kiló sajtot, egy tescos pc-t, meg egy wowowt, és ha nem a sajtot rakja bele a DVD meghajtóba (bocs, CD, mivel classic és BC WoW is CDn jött ki), akkor mancika néni 2 órán belül tud vele játszani.
Innen kezdve Bliz szerintetek hol sz.rja azt le, hogy jóskapista grafika és tuningmániás szakértő meg van-e elégedve a grafikai színvonallal? Nem tetszik? Ne játszál vele baz, játszik helyetted 10 mancikanéni, akik 10x annyit fizetnek előfizetésre, mint te.
A másik hogy a WoWot gyakran hasonlítják egyéb MMO játékokhoz, pl Conan, WHO, stb. Az az apró pici különbség gondolom senkinek se tűnt fel, hogy a WoWban van működő, játszható sebességű 25 fős PvE content, AoC-ban meg 25 fő akkor jelenik meg egyszerre, ha 3 napig folyamatosan mennek a TV reklámok, hogy szombat este zúzás lesz. Épkézláb PvE tartalom meg ekkor sem jelenik meg, merthogy ahhoz tudni kéne MMO játékot írnia is a készítőknek.
Egyszóval nem, nem akarok jobb WoW grafikát. Nem, mert akkor erősebb gép kell (legalábbis erősebb videozsuga). Nem mintha nem lenne rá pénzem, de nincs kedvem elmászni boltba, beletúrni a 3 éves porba ami a gépben lerakódott, és utána windowst installálni, merthogy 1 hardware eszköz cseréje esetén ez esélyes. Én olyan játékkal akarom eltölteni a kevés szabadidőmet, ami egyszerűen csak _működik_. Nem kell fél évente videokártyát venni, nem kell windowst installálni, nem kell drivert vadászni - egyszerűen semmit se kell, csak rákattyolni az ikonra, és megy. Polygonhuszárok meg bekaphatják. -
nalidzsizpáuvö #77 Igazad van, majd rájön magától hogy máshogy mennek a dolgok mint ahogy ő elképzeli. -
radical@work #76 savior úgy döntött hogy nyilvánosan szégyeníti meg önmagát. Szerintem hagyjátok rá. -
Indigo #75 Akkor olvasgasd a telefonkönyvet meg a menetrendeket, ha te ilyen végtelenül praktikus ember vagy... -
savior #74 a telefonkonyvben legalabb olyan szamokat talalok, amire barmikor szuksegem lehet. olyanra viszont soha nem lesz szuksegem, hogy: melyik kigyo mergezo, hogy eljem tul ha eltevedek a sivatagban, hogy mukodnek a kvazarok, igaz e hogy a futohomokbol nem lehet kihuzni valakit, 20 evvel ezelotti repuloszerencsetlensegnek az oka, jezusnak volt e szakalla, hogy keszul a baseball kesztyu. ezek mind-mind tudomanyos musorokbol kiragadott momentumok. erdekesek, szorakoztatoak, de nem fontosak. -
nalidzsizpáuvö #73 "hiaba nezi valaki a tudomanyos csatornat, hiaba olvassa az irodalmi muveket, nem kerul semmi olyan tudas birtokaba, amit kamatoztatni tudna."
Igazad van, menj és olvasd a telefonkönyvet hogy aztán kamatoztathasd a tudásod. -
Indigo #72 Igen, és? -
Reg5 #71 Amiben közrejátszottak a a filmek. -
Indigo #70 "de hogy szélesíti" -> "de hogy nem szélesíti" -
Indigo #69 Angliában és amerikában hatalmas sikere VOLT" igen, anno, régen, filmelőtt
És ma is az. -
Indigo #68 a tarsadalmunkat nem a konyvolvasok tartjak fent.
De nem is a magadfajta műveletlen barmok... Mellesleg milyen ostobaság már ez megint? Nem a tudás viszi előbbre az embert?
semmivel sem tobbek mint mondjuk a monika show vagy az ufo magazin.
Ennyit rólad. Ez mindent elárul.
hiaba nezi valaki a tudomanyos csatornat, hiaba olvassa az irodalmi muveket, nem kerul semmi olyan tudas birtokaba, amit kamatoztatni tudna.
Nem lesz tőle senki zseni, vagy két lábon járó lexikon, de hogy szélesíti a látókörét és az alapműveltségét, és kizárt dolog legyen, hogy kamatoztathasson belőle dolgotkat, azt csak a magadfajta, önmaga világába beszürkült ember állítja. -
Indigo #67 Lefordíthatod nekem, ha nagyon akarod :) Én a cikkben sem azt olvastam, hogy utána ment volna el, de tessék, fordítsd le és idézd be :) -
Ry0K3N #66 Én végigolvastam az egészet és soha többé nem fogom elővenni, na most akkor hogy is van a teóriád? :) épp annyira stabil mint a művelt emberekről való elképzelésed
"míg angol nyelven az 50-es évek közepétől. Angliában és amerikában hatalmas sikere VOLT" igen, anno, régen, filmelőtt -
Ry0K3N #65 "csakis a nagyságát bizonyítja" oké kész csőlátású fanboy, ennyi innentől minden vita felesleges veled, ott írja a cikkben hogy utána ment el, lefordítsam neked?
vagy tudsz olvasni? -
savior #64 nem ertem manapsag miert tartja magat olyan fenemod nagyra az, aki discovery-t vagy national geographicot nez, az aki konyveket olvas vagy a tudomannyal foglalkozik. egyreszt ezek a dolgok is televannak hulyeseggel, masreszt meg semmivel sem tobbek mint mondjuk a monika show vagy az ufo magazin. hiaba nezi valaki a tudomanyos csatornat, hiaba olvassa az irodalmi muveket, nem kerul semmi olyan tudas birtokaba, amit kamatoztatni tudna. -
savior #63 mellesleg eleg nagy segg vagy, ha az alapjan itelsz meg egy embert hogy hany konyvet ismer. szerinted ez a dolog mennyire hasznos a tarsadalom szamara? elarulom, mert ugysem jonnel ra: semennyire. a tarsadalmunkat nem a konyvolvasok tartjak fent. -
savior #62 legyszives vegyel be a te muvelt barati korodbe. ugy szeretnek oda tartozni es hajnalig tarto irodalmi muvek elemzeseben reszt venni... -
pixx #61 "a konyvrol? kb semmit. csak annyit mondtak hogy megszereztek es elkezdtek olvasni, de utana soha senkitol nem hallottam olyat, hogy kiolvasta vagy hogy mi lenne benne."
Azért egy valami igaz a GYU könyvekről, hogy nagyon megválogatja az olvasóit, aki 100 oldalon túljut, az ki olvassa, aki nem az nem, és soha többé nem olvassa ki...
Amúgy mert te és környezeted nem olvastad, nem jelent semmit. Vannak olyanok, hogy művelt emberek, és te és baráti köröd nem tartozik oda.
Itthon 80-as évektől érhető el magyar nyelven, és akkor se volt nagy reklámja...míg angol nyelven az 50-es évek közepétől. Angliában és amerikában hatalmas sikere volt. És már akkor akartak belőle filmet csinálni, csak nem tudták leírni a szereplők nevét rendesen, és emiatt kiborult Tolkien, és leállította a filmet előkészületeit.
Amúgy volt egy rajzfilm a hetvenes évekből, érdemes megnézni, Peter Jackson mennyit lopott belőle, nem keveset.
-
siedrenn #60 Az általad említett Forgotten Realms könyvek fantasy kategóriába tartoznak. A LotR viszont az ún. high fantasy kategória. Természetes,h nehezebben olvasható,mélyebb üzeneteket hordozó műről van szó utóbbi esetben. -
cateran #59 Nos,én még suttyó kölyök koromban olvastam a GY.U.-t és nem kisebb személy forditotta magyarra mint Göncz Árpi bácsi (és a vége hullára más, mint a fostalicska 3. résznek..sosem bocsátom meg annak a balfasz rendezőnek,hogy igy elkúrta..) -
Indigo #58 Teljesen természetes, hogy bármilyen feldolgozás a kevésbé ismert alapművet ismertebbé tesz a helyes mondat.
Szókiforgatósdit játszol? Nyilván, ha ismertebbé teszi, akkor előzőleg ahhoz képest kevésbé ismert volt...
A 100 millió meg a filmek után ment el és nem előtte
Összesen ment el 100 millió+ a mai napig, de nem a film után kelt el ennyi.
De a filmek után lett a könyv ismét igazán népszerű, sőt népszerűbb mint valaha.
Így van. Egyébként már a megjelenéskor nagyon sikeres volt, még az író életében több kiadást megért. Az meg hogy népszerűbb mint valaha, csakis a nagyságát bizonyítja. Viszont csöppet sem von le az értékéből, hogy neked személy szerint nem jön be (ez persze nem baj, van ilyen). -
Ry0K3N #57 "Szerintem az élvezeti értékéből nem von le semmit a kora. Az olvasása nem a legegyszerűbb az írói stílus miatt, ennyi." Akkor egyszerűen csak nem csipázom a stílust, az első résszel meg teljesen egyetértek de egy Alapítvány trilógia sem oly népszerű már mint régen. -
Ry0K3N #56 A két KotOR játékot a készítők tették naggyá és nem a Star Wars név miatt lettek sikeresek. Nagyobb százalékban adnak ki a franchise-ra épülő szarokat hogy a név majd eladja mint jól megcsinált játékokat. Ezért ha kijön valami nagy Star Wars vagy mittudom én milyen nevű játék engem addíg nem érdekel amíg egy jó nevű készítőrigád nincs mögötte, a többi meg csak nyugodtan vegye meg a sok szart mert Star Wars a neve.
Az utolsó mondatal nem írtál hülyeséget a GYU a fantasy egyik meglapozója volt de 50 év után ez igen keveseket érdekelt és egyszerűen beleszürkült a sok többi fantasy világ közé egész a filmig. -
#55 Szerintem az élvezeti értékéből nem von le semmit a kora. Az olvasása nem a legegyszerűbb az írói stílus miatt, ennyi.
A személyes kedvencekbe ne menjünk bele, mert nem mindenkinek tetszik a másik által favorizált.
Fura, hogy a hírhez ennyi hozzászólás érkezik, köszönhető ez egy idióta beszólásnak.
Jaaaj, savior, Csillagok hábórújával kapcsolatban, nemtom kit érdekelnek, végülis a két KotOR, meg az SW: Galaxies játékok, plusz a többi SW játék meg sikerük is csak véletlenül jött.
Azt meg nem kellene elfeledni, hogy a fantasy alapja valamiért pont a GYU volt... (Remélem nem állítok túl nagy hülyeséget, ha igen, akkor sorry)
-
Ry0K3N #54 Teljesen természetes, hogy bármilyen feldolgozás a kevésbé ismert alapművet ismertebbé tesz a helyes mondat. A 100 millió meg a filmek után ment el és nem előtte, honnan szedted ezt a vadbaromságot? -
Ry0K3N #53 Ezt ki hogy látja, számomra egy DnD vagy Forgotten Realms könyv sokkal jobb mint ez, ami nem is csoda hisz majd 60 éves és eléggé elvault számomra a stílusa. De a filmek után lett a könyv ismét igazán népszerű, sőt népszerűbb mint valaha. -
Indigo #52 Teljesen természetes, hogy bármilyen feldolgozás ismertebbé teszi az alapművet, de ki állította ennek az ellenkezőjét? Értelmezni és gondolkodni nálatok luxus? -
#51 Ez igaz, de az, hogy nagy sikere lett a filmnek, köszönhető a könyvnek is. Legalább páran újra megtanulnak olvasni. -
Ry0K3N #50 Ajánlom hogy olvasd el ezt miután itt égeted magad és vered a nyálad mint egy hülyegyerek. http://www.boston.com/news/globe/magazine/articles/2003/11/16/lord_of_the_gold_ring/ "The release of the films saw a surge of interest in The Lord of the Rings and Tolkien's other works, vastly increasing his impact on popular culture and dumbing-down the public reception of the novel" -
#49 Ok. Akkor most mondom, hogy én a könyvet kb. '95-98 táján olvastam, amikor lehettem vagy 15-16 éves körülbelül.
#34-es hozzászólásod kedves savior, agyilag engem a padlóra küldött. Neked annyi de annyi eszed sincs mint egy marék szárított lepkének. Csak véded itt a saját hülyeséged. Az ilyen emberekkel való beszélgetésre szokták azt mondani, hogy falra hányt borsó, vagy falnak beszélés.
Legalább nézz már utánna bazz... Amúgy meg tudod ki az a Göncz Árpád? Ő fordította anno le magyarra a könyvet. -
FoodLFG #48 Az, hogy esetleg a WoW-nak meg elavult a grafikája nem lényegi kérdés, amíg emiatt nem csökken jelentősen az előfizetések száma, majd amikor ez bekövetkezik, akkor ráérnek fejleszteni.
Nem is ezért írtam. Azt akartam érzékeltetni, hogy a WoW-nak kicsit lehúzós szaga van. Legalább a grafikán fejleszthettek volna ennyi év alatt..
Tudom, hogy jöttek ki kiegészítők, de ez más mmorpg-kre is igaz (ráadásul azokat nem is ingyen adták..).
A grafikusmotor teljes cseréjére pedig az első hozzászólásomban utaltam. -
Reg5 #47 Továbbra se hiszem. A film előtt sokkal kevesebbet lehetett hallani a GYU-ról, mint a film után. -
Indigo #46 Dehogy is. A film előtt sokkal többen ismerték, mint a film után...