Ötvös Tibor

Bezárnak a Mátrix szerverei

Az MMO-k világában egyeduralkodónak számító World of WarCraft mellett szinte egyetlen program sem képes huzamosabb ideig megvetni a lábát.

Legutóbb az Age of Conan kapcsán voltunk kénytelenek szerverösszevonásokról beszámolni, ám a mai napon a Sony bejelentette, hogy júliusban végleg leállítják az amúgy sem túl sikeres The Matrix Online szervereket. Az indoklás szerint a 2004 óta életben lévő program felhasználói bázisa az utóbbi pár hónapban elapadt, és már nincs értelme életben tartani Neo világát.



A kiadó azért felhívja minden felhasználó figyelmét, hogy a szerverek utolsó napján, július 31-én mindenki jelentkezzen fel, hiszen kisebb meglepetéssel, búcsúajándékkal készülnek. Az így felszabadult programozókat a Sony legújabb MMO-jához, a The Agencyhez csoportosítja át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Indigo #85
    Persze nem azt akartam mondani, hogy a player-ek számára nem volna kielégítő a wow grafikája, mert egyébként igazad van. Aki játszik vele, annak valószínűleg nem az a fontos.
  • Indigo #84
    Akkor lepődj meg: van érdemi AGP-s upgrade vidkariból :) Csak kicsit utána kell járni. Így tehát az egész rettentő bonyolultnak beállított folyamat máris leegyszerűsödött.

    Normális esetben nincs gebasz, ha rendesen uninstallálva vannak a driverek (esetleg rásegítve egy uninstaller progival), akkor nem kell a másik gyártó kártyája után oprendszert installálni. Alaplapcserénél jellemző a dolog, vidkari cserénél nekem semmi gondom nem volt eddig.
  • Komolytalan #83
    Az asszony gépében gépben 9700Pro van, ami ugyebár AGPs kártya. Teljesen jól megy rajta a WoW. Ha most kitalálnák, hogy de fos a grafika, csináljunk belőle jobbat, vezessük be a Pixelb.szó 23.8-as motort, akkor a teljes gép mehetne a kukába. AGPs kártyából érdemi upgrade nincs, tehát alaplap csere, Athlon XP nem fér bele PCI-E alaplapba, tehát proci csere, DDR memória nem fér bele PCI-E alaplapba, tehát memória csere, PCI-E alaplapon max 2 PATA eszköz megy el, tehát legalább 1 vinyó csere, tápegység nem elég a 350W a jelenlegi prociknak/videokártyáknak, tehát táp csere. Ja, hogy gyakorlatilag nem is maradt semmi se a gépből? Nem baj, a windowst majd megtartom a vinyón, hátha faszául bebootol és tökéletesen működni fog a teljesen új hardware környezetben.
  • Komolytalan #82
    Elvileg nem kell. Gyakorlatilag meg próbáljál berakni egy ATI kártya után egy nVidiát, teszteld le mit tud, aztán telepíts új winfost, és csodálkozz.
  • CaptainRumi #81
    hmm nem is tudtam hogy létezik ilyen hogy Matrix online...
    kár érte akkor...
  • Indigo #80
    De ő azt hallotta a mancikanénitől, hogy nagyon bonyolult folyamat ez a gépfejlesztés... Azóta is fél kicserélni az mx440-esét... :)
  • cipike #79
    nem igazán értem, hogy egy videokari csere miatt miért kellene új windowst tenni a gépre, azt meg pláne nem, hogy miért kellene drivert vadászni hozzá? azt nem a videokarival együtt kapod?
  • Komolytalan #78
    Ezt a WoWnak fos a grafikája, mekkora lehúzásmár, stb szöveget gondoljátok már át kicsit. A WoW x éve készült, akkori ÁTLAGpc-re, akkor még sarkalatos pont volt, hogy 56Kbites modemen játszható legyen (jó, nem tökéletes, de tényleg játszható). A WoWnak egyrészről azért bazi nagy az előfizetői tábora, mert totál hozzá nem értő mancikanéni bemegy a tescoba, vesz fél kiló sajtot, egy tescos pc-t, meg egy wowowt, és ha nem a sajtot rakja bele a DVD meghajtóba (bocs, CD, mivel classic és BC WoW is CDn jött ki), akkor mancika néni 2 órán belül tud vele játszani.
    Innen kezdve Bliz szerintetek hol sz.rja azt le, hogy jóskapista grafika és tuningmániás szakértő meg van-e elégedve a grafikai színvonallal? Nem tetszik? Ne játszál vele baz, játszik helyetted 10 mancikanéni, akik 10x annyit fizetnek előfizetésre, mint te.
    A másik hogy a WoWot gyakran hasonlítják egyéb MMO játékokhoz, pl Conan, WHO, stb. Az az apró pici különbség gondolom senkinek se tűnt fel, hogy a WoWban van működő, játszható sebességű 25 fős PvE content, AoC-ban meg 25 fő akkor jelenik meg egyszerre, ha 3 napig folyamatosan mennek a TV reklámok, hogy szombat este zúzás lesz. Épkézláb PvE tartalom meg ekkor sem jelenik meg, merthogy ahhoz tudni kéne MMO játékot írnia is a készítőknek.
    Egyszóval nem, nem akarok jobb WoW grafikát. Nem, mert akkor erősebb gép kell (legalábbis erősebb videozsuga). Nem mintha nem lenne rá pénzem, de nincs kedvem elmászni boltba, beletúrni a 3 éves porba ami a gépben lerakódott, és utána windowst installálni, merthogy 1 hardware eszköz cseréje esetén ez esélyes. Én olyan játékkal akarom eltölteni a kevés szabadidőmet, ami egyszerűen csak _működik_. Nem kell fél évente videokártyát venni, nem kell windowst installálni, nem kell drivert vadászni - egyszerűen semmit se kell, csak rákattyolni az ikonra, és megy. Polygonhuszárok meg bekaphatják.
  • nalidzsizpáuvö #77
    Igazad van, majd rájön magától hogy máshogy mennek a dolgok mint ahogy ő elképzeli.
  • radical@work #76
    savior úgy döntött hogy nyilvánosan szégyeníti meg önmagát. Szerintem hagyjátok rá.