A cocker spániel a legagresszívebb kutya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahogy a latin ismereteid is igen hézagosak, ui. felcserélted az elsõ két szó sorrendjét, a szólás helyesen: similis simili gaudet. Az alany (similis, nominativus) áll elöl, utána áll a bõvítmény (simili, dativus).
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Kara kánként folytatom tanításom.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
ez amúgy minden terrierre vonatkozik, mindenki azt hiszi, hogy milyen cukik meg picik, úgyhogy nincs is nagy mozgásigényük, nagy frászt, nekik van a legnagyobb. ráadásul munkakutyák, úgyhogy dolgoztatni kell õket.
a spánielek dettó, illetve gyakorlatilag az összes kutya, kivéve a direkt társasági kutyáknak kitenyésztett fajtákat, csak arra sokan lusták, hogy utánanézzenek, milyen vérmérsékletû ebet is visznek haza.
People don\'t learn. Don\'t change. You did. You\'re a freak!
A falkát meg nem úgy értettem ahogy te a csökött elméddel gondolod.
A házimacska általában tartozik valakihez. Megosztja valakivel az életterét. Valakivel aki erõsebb nála. És ez késztetheti arra, hogy bizonyítson, neki van ott helye.
Azt meg egy szóval sem mondtam, hogy baj ha szeretik a simogatást. De én például nem cserélném le csak úgy asszonypajtást egy vadidegen kedvéért mert hogy nekem tökmindegy hogy kitõl kapom meg a dédelgetést.
mindenesetre nyilvánvalóan az ösztönös dolgokon a legnehezebb felülkerekedni. azt mondjuk én nem várnám el soha tõle, hogy megutálja, mert miért is utálná meg, egykor ezt csinálta a túlélésért, de arra meg lehet tanítani, hogy tiszteletben tartsa. ahhoz meg elég egy délelõtt és a végsõ próbához 1-2 élõ csirke. ha azt nem bántja, a probléma meg van oldva. ez a falusi verziója az asztalra kajáért ugrálásnak lakásban tartott (neveletlen) kutyáknál. :)
Mellesleg nem meggyõzni akarlak,úgy ahogy Te sem engem,csak mesélek :P Falun így megy ,és kíválóan mûködik.(De viszont ha a megérzi a vér ízét akkor nem sok dolog marad hátha ,csak az hogy meg kell vele utáltatni.)Erre a dologra több megoldás van,ha nincs vesztenivalód akkor türelem és újság ha van akkor lapát,vagy valami állat kiképzõ.
07
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
nekem akkor se jutna eszembe megütni a kutyámat, ha kivégez egy állatkolóniát és utána 100-200e ft-os a kár. vagy ha eszembe is jut, nem fogom, elvbõl. nyilván ez egy elég speciális helyzet, mert nem túl gyakori szituáció, de akkor is inkább kitalálnék valami mást arra, hogy a tudtára adjam, hogy nem volt jó, amit tett.
más kérdés, hogy ha a kutyának egy baromfiudvar megtámadására egyáltalán lehetõsége nyílik, az kinek a hibája?
Ha a kutya megharapja a gazdáját(falkavezért)úgy hogy a kutya bûnös akkor meg lehet hogy megy a dögkútra,de ez ritka.Csak az ember harapja meg az ételt adó kezet.Eddig egyik kutyánk se harapott meg senkit oknélkül(Azt nem nevezem harapásnak ha egy neveletlen kölök elkezdi tépkedni a kutya farkát és odakap).
A kutya hûsége a gazdájához ott kezdõdik hogy kajaközben belenyúlsz a táljába,és ki/elveszed a kaját.Faterom rotival csinálta ezt csak bambán nézte és nyalta a kezét.Ismétlem falkavezér esetében, más esetben öngyilkosság.
Másik pl hogy csak akkor ehet amikor megkapta rá az engedélyt.Egyszer elfelejtettük mondani hogy ehetsz és reggelig nézte a kaját csóri kutya...
Ez eddig a tapasztalatom,katonás rend,és bevált.
Keresztanyáméknál semmi hasonló nincs.Neveletlen gyerek,neveletlen kuya.Pont 1 hete beszökött a kutya és odaszart az új vanília színû szõnyeg közepére.Na mi ezt kerûltük el.
én egészen egyszerûen azért nem vagyok híve a verésnek, mert egy öntörvényûbb kutya egy idõ utána megelégelheti, és simán visszaharap. az agresszió agressziót szül. bármennyire is kis pofont kap, verésnek minõsül.
inkább elõnyben részesítem az olyat, ami az érzékszerveinek okoz rosszat (fõleg a fülének), mint pl. egy éles kiáltás vagy hangos taps, bármi, amitõl megijed és rossz élménynek könyveli el.
ezáltal verést egy szemet se kapott, mégis rossz dolgot kapcsol az általunk nem helyeselt viselkedéshez.
a másik meg, hogy rá kell jönni, hogy neki mi a jó, és ha valami rosszat csinál, cserébe megvonjuk tõle azt a jó dolgot. mintha a gyerekedtõl elvennéd a playstationt... verés szintén nem volt szükséges...
pl. vannak olyanok, akik azt vallják, hogy az orrára kell legyinteni, ha rosszat csinált. persze, aztán csodálkoznak, ha egyszer visszacsap a kutya, mert elege lett belõle, hogy legyezgetik az orrát.
én inkább híve vagyok a dicséret alapú nevelésnek, ha jól csinált valamit, akkor dics, ha meg rosszat csinál, akkor verés nélkül is elég kellemetlenné lehet tenni neki azt a szituációt, hogy utána soha többet ne akarja csinálni. akció-reakció... ennyi.
maximum van néhány fajta, amelyik keményebb kezû nevelõt igényel, mint pl. a németjuhász, de azt is meg lehet oldani verés nélkül, a "kemény kéz" nem egyenlõ a fizikai bántalmazással. a következetesség a legfontosabb.
(Lehet hogy az is beleszámít a képletbe a cigótelep közelében vannak)
A kutyákat is meg kell nevelni mint a gyerekeket vagya macskákat,csak a kutyák hálásak,és hûségesek(aki azt mondta rájuk hogy szolgalelkûek akkor õt mentse ki egy macska az égõ házból....)Adott mennyiségû figyelemmel és oktatással messze a kutyáknál érhetõ el a legjobb eredmény(fegyelem,hallgatás a parancsra...)
Csak kell lenni egy falkavezérnek,aki odacsap ha nem jó dolgot tesz a kutya(akár a gyerekeknél).Nemszabad hagyni hogy elkanászosodjanak.Pár éve egy fiatal némejuhász szuka széttépett/megzabbantott 3-4 kacsát,fater elkalapálta,de nem eléggé.Utána kb 1 évvel már majdnem az összes kacsát/tyúkot kinyírta,akkor már rendesen kapott csodáltuk hogy él.Azóta neki a kacsa tyúk szent állat.
A macskával szerintem jóval többet kell foglalkozni ha "rendes " macskát akarunk,nem ilyen nyaunyau elkényesztetett szörcsomót.
illetve egy ismerõsöm kutyája próbált régen mindig meghágni, de lám, megmutattam neki, hogy ki van feljebb a ranglétrán, és azóta nem csinálja (nem megvertem vagy ilyesmi, mielõtt erre gondol vki)...
ezeken kívül konkrétan kutyatámadás nem történt, de tudom, hogy mit kell csinálnom, ha megtámadna mégis, ami eddig valamiért nem történt meg, pedig elég sokat érintkezek kutyákkal, mindenfélével.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
mellesleg, az miért baj, ha szereti, hogy simogatják? Te nem szereted? Te nem szoktál egy kis simiért hízelegni barátnõnek/asszonypajtásnak?

"Timeo Danaos et dona ferentes."
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
ha szembesétálsz egy kutyával az utcán, 10 méterrõl megérzi azt is, hogy milyen érzelmet sugárzol felé, és ahogy elnézem, gondolom nem az az elsõ, hogy "jaj, de édes", hanem hogy "micsoda egy rohadt dög ez is"... amikor ilyet gondolsz, ne várd azt, hogy farokcsóválva üdvözöljön, mert te se csinálnád egy olyan emberrel, akirõl tudod, hogy utál.
Banano #55:
az állat támadhat félelmbõl, ha veszélyben érzi magát, fõleg, ha kisebb testû. úgy próbál meg felülkerekedni azon, hogy igazából hátrányban van, hogy félelmetesebbnek tünteti fel magát.
vannak olyan kutyák is, akik kihasználják azt, ha érzik más emberben a félelmet, és rámorognak vagy megpróbálják megharapni. ilyenkor aki dominánsan viselkedik, azt nem harapják meg, aki viszont összef*ssa magát a félelemtõl, annak nekimehet.
ez mind mind a dominancia kifejezése, hogy õ az úr.
Én a helyedben elgondolkoznék, hogy miért ér téged egyedül annyi kutyatámadás, mint egy átlag kisvárost.
Attól, mer nem érted a viselkedését, attól nem õ az ostoba.
Elárulom, nem azért ugat mert nem ismer vagy nem ismer.
Van igazságalapja.
Bár manapság sajnos egyre több a betelepült/menekült a világ minden tájáról, a lakosság kb. egy tizedét alkotják, ha jól emlékszem. Szóval felhígul az is.
Tudom, hogy sokak a kevert népeket tartják „egészségesnek”, én meg úgy vagyok vele, hogy a korcsot kutyából sem szeretem<#levele>#levele>
Az a legagresszívabb fajta, a kerítés mögül ugat, mint a veszett, kíváncsi vagyok mit csinálna, ha kiszabadulna onnan? Én nem hagynám hogy megharapjon, egy 5-10 kilós kutyát szétcsapok ha támad, nem tudom hogy gondolja, hogy van esélye.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Agresszívnak én inkább a palotapincsit/tacskót mondanám kis seggdugasz egy állat de azért ugat meg menõzik.
A Cocker spániel egyáltalán nem az.
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
Nekem több macskám is volt és van. Nem kell simogatni õket hogy odabújjanak, nem májerkednek az élõ zsákmánnyal, hanem meg akarják osztani õket. Nem véletlenül rakja le a macsek a gazdája elé a zsákmányt.
Ja és mellesleg én ritkán adok nekik enni, mégis hozzám bújnak. Már ha meglátnak már akkor akkor dorombolnak, a kajámat akkor sem lopják el, ha eléjük teszem, csak azt amirõl tudják hogy nem az enyém.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Töredezettségmentesítõtlenítetthetlenségtelenítõtlenkedhetnétek!!!
15 éve így harapott meg engem egy három fõs kutyabandából az egyik, miután mögöttem kibújtak a drótkerítés lyukán. Észre sem vettem õket, csak miután megharapott a dög. Utána elszaladtak.
Gondolom az egészet rossz csínynek fogták fel.
Szerencsémre nem történt semmi különös.
a kotorékebekkel is csak az a baj, hogy sok ember felelõtlenül megveszi õket, nem tájékozódnak róla, hogy mekkora a mozgásigénye, aztán csodálkozik, hogy milyen szófogdatlan.
remek kis példa a jack russel- és a foxterrier, nagyobb a mozgásigényük, mint egy lakásban tartott angol agárnak, és még ki se mondtad, hogy rosszkutya!, már a fejedre is nõttek, ha nem vagy következetes.
ezzel sokan nincsenek tisztában, de "olyan kis cukiiii"...
a gyerekharapásoknál is az szokott a kiváltó ok lenni, hogy arcon verik a kutyát, ha rossz, aztán mikor a gyerek teszi oda a kezét, a kutya nem látja a különbséget kéz és kéz között, azt hiszi, megint megütik, hát megvédi magát...
Magam is tapasztaltam már, hogy ezek a mini kotorék-korcsok elcseszettül sunyik. Mindig hátulról, vagy legalábbis a látótereden kívülrõl támadnak (akkor is inakra mennek), különben fosnak (vicces, mikor próbálnak úgy helyezkedni, hogy ne lásd honnan támadnak, dehát az ember nem hülye és az elsõ szippancs után figyel). Egy normális méretû jóféle kutya, az megy neked szembõl gondolkodás nélkül.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
vanclemmons #43:
Ezt nem tudom, talán valóban szagról, és ahhoz tanítani sem kell feltétlenül. Talán a jellegzetes beszédmódról, hanghordozásról, mert egy jó kutya ezt is észreveszi még akkor is, ha a szavakat nem érti. De nem igazán értek a kutyákhoz, hülyeségeket meg nem akarok írni.
a macska - attól függ. ha arra gondolunk, a rokonai közül az oroszlán nõstényei falkában élnek, a hímek egyedül, a tigrisek viszont mind magányosan tengetik mindennapjaikat. szerintem a házimacska a kettõ között van. attól is függ, hogy hány macska él egy háztartásban. és náluk az is meghatározó, hogy ivartalanítva vannak-e.
barátnõméknél 3 macska van, mind ivartalanított. általában külön utakon járnak, tehát egymás között szerintem nem alkotnak csoportot. ez persze lehet annak az eredménye, hogy nincs miért rivalizálni.
viszont az a macsek, ami a barátnõmé, kifejezetten intelligens. én személy szerint nem szeretem a macskákat, de el kell ismernem, hogy van egyénisége. egyrészt, ellenem kifejlesztett valamit, mert allergiás lettem rá (csak rá!), pedig az elején nem voltam. mondjuk nem hibáztatom, elég sokat nyúztam szerencsétlent. de pl. ha valaki a Für Elise-t játssza zonográn vagy fütyüli, odajön egybõl, illetve ha a gazdája hívja, akkor is. és cserébe semmit nem kap.
az önállóbb õrzõ-védõket ezért könnyebb lehet kicselezni egy olyan tolvajnak, aki ért a kutyákhoz, mert ha megfelelõ magatartást tanúsít, akkor a kutya falkavezérnek gondolja és beengedi/nem támadja meg. gondolom ezért is nevelik az õrzõ-védõket mindennek nekimenõsnek...
"Dörgölõznek mert szeretik ha simogatják õket, de ez csak amiatt van mert jólesik nekik, nem azért mert hízelegni akarnak neked."
Én ezt nem hiszem. Igenis akar hízelegni.
"Az anyád és a te macskád is hamar túltenné magát rajtatok."
???
Mármint az anyukát nem érdekelné a gyereke elvesztése? Hülyeség.
"Ha valaki jönne a házatokba és ellátná õket ugyanolyan boldogok lennének velük is." Kétlem.
(Nekem egyszer volt egy kölcsön papagájom. Eleinte rohadéknak tartottuk egymást mindketten, de késõbb egymásba szerettünk. :-) Miután elvitték tõlem, vissza az eredeti gazdához, többé nem akart enni és megdöglött.)
"Az hogy behozta a döglött madarat és büszke rá lehet hogy csak annyit jelent számára, hogy õ most megmutatta milyen nagyszerû vadász és helye van a falkában."
Itt alul vki azt írja, hogy a macska nem falkaállat.
Ne zavarjatok össze, ti okos állattartók!