91
  • billxxx
    #91
    Teljesen igaz
  • KillerBee
    #90
    Biológiai ismereteid igen komoly bővítésre szorulnak. ROTFL

    Ahogy a latin ismereteid is igen hézagosak, ui. felcserélted az első két szó sorrendjét, a szólás helyesen: similis simili gaudet. Az alany (similis, nominativus) áll elöl, utána áll a bővítmény (simili, dativus).
  • Epikurosz
    #89
    Ő a cocker spániel:
  • Epikurosz
    #88
    Tényleg ari a yorki:
  • Epikurosz
    #87
    Simili similis. LOL.
  • johnsmitheger
    #86
    Akkor ez nem cocker, hanem ROCKER spániel!
  • KillerBee
    #85
    Lehet engem szidni, meg azt is tudom, hogy nem nagy élmény egy patkánykolónia a háznál, de én sajnálom szegény patkányokat.
  • vanclemmons
    #84
    húú szép látvány lehetett... :D
    ez amúgy minden terrierre vonatkozik, mindenki azt hiszi, hogy milyen cukik meg picik, úgyhogy nincs is nagy mozgásigényük, nagy frászt, nekik van a legnagyobb. ráadásul munkakutyák, úgyhogy dolgoztatni kell őket.
    a spánielek dettó, illetve gyakorlatilag az összes kutya, kivéve a direkt társasági kutyáknak kitenyésztett fajtákat, csak arra sokan lusták, hogy utánanézzenek, milyen vérmérsékletű ebet is visznek haza.
  • Reaperr
    #83
    Nagyon sokan tartanak "kicsi aranyos" Yorkikat a lakásban mert nem tudják, hogy igazából milyen is a kutyájuk. A fészerben régen voltak patkányok és az istenért nem tudtam őket elintézni a német juhászom nem tudta őket elkapni meg igazából nem is nagyon érdekelte. Feleségemnek volt "van" egy yorki kutyája hát mondom kipróbálom, mert olvastam valamikor régen, hogy direkt erre tenyésztették ki Angliában. Na azt a vérengzést amit a "kicsi aranyos" yorki művelt nem akartam elhinni sírtak a patkányok a kutya meg egyre inkább beindúlt, hát nem kell mondanom egy patkány sem élte túl a találkozást a "kishölgyel". Na ennyit, hogy milyenek ezek a kicsi lakásban tartott terrierek igazi valójukban amire kitenyésztették őket!!
  • Artak
    #82
    Nem vagyok a fiad baromarc!
    A falkát meg nem úgy értettem ahogy te a csökött elméddel gondolod.
    A házimacska általában tartozik valakihez. Megosztja valakivel az életterét. Valakivel aki erősebb nála. És ez késztetheti arra, hogy bizonyítson, neki van ott helye.
    Azt meg egy szóval sem mondtam, hogy baj ha szeretik a simogatást. De én például nem cserélném le csak úgy asszonypajtást egy vadidegen kedvéért mert hogy nekem tökmindegy hogy kitől kapom meg a dédelgetést.
  • KillerBee
    #81
    Nevetni fogsz, de az én cicám csak megfelelően fűszerezve hajlandó megenni a sült vagy főtt csirkehúst. Nyersen meg hozzá sem nyúl.
  • vanclemmons
    #80
    meg kell sózni vagy borsozni a pipit is, hátha úgy nem ízlik :D
    mindenesetre nyilvánvalóan az ösztönös dolgokon a legnehezebb felülkerekedni. azt mondjuk én nem várnám el soha tőle, hogy megutálja, mert miért is utálná meg, egykor ezt csinálta a túlélésért, de arra meg lehet tanítani, hogy tiszteletben tartsa. ahhoz meg elég egy délelőtt és a végső próbához 1-2 élő csirke. ha azt nem bántja, a probléma meg van oldva. ez a falusi verziója az asztalra kajáért ugrálásnak lakásban tartott (neveletlen) kutyáknál. :)
  • Cleawer
    #79
    Az hogy kinek a hibája azt nemtudom .Kivoltak engedve a kertbe és kb egy 60cmes kerítés válaszotta el őket . Ebből a 15 év alatt és másik 2 kutyával(roti és németjuhász) semmi probléma nem volt.(talán annyi hogya roti egyszer kihúzott egy kicsérkét a drótkerítésen keresztül de akkor csak legyezést kapott)

    Mellesleg nem meggyőzni akarlak,úgy ahogy Te sem engem,csak mesélek :P Falun így megy ,és kíválóan működik.(De viszont ha a megérzi a vér ízét akkor nem sok dolog marad hátha ,csak az hogy meg kell vele utáltatni.)Erre a dologra több megoldás van,ha nincs vesztenivalód akkor türelem és újság ha van akkor lapát,vagy valami állat kiképző.
    07
  • vanclemmons
    #78
    írtam már, hogy egyetértek veled a fegyelem szempontjából, de ahogy én se győztelek meg arról, hogy nem szükséges verni a kutyát, te se fogsz meggyőzni az ellenkezőjéről. alapvetően nem tartom normálisnak, ha egy állatot úgy megvernek, hogy utána "csodálják, hogy él". teljesen mindegy, hogy rendszeres vagy alkalmi fenyítésről van szó.
    nekem akkor se jutna eszembe megütni a kutyámat, ha kivégez egy állatkolóniát és utána 100-200e ft-os a kár. vagy ha eszembe is jut, nem fogom, elvből. nyilván ez egy elég speciális helyzet, mert nem túl gyakori szituáció, de akkor is inkább kitalálnék valami mást arra, hogy a tudtára adjam, hogy nem volt jó, amit tett.
    más kérdés, hogy ha a kutyának egy baromfiudvar megtámadására egyáltalán lehetősége nyílik, az kinek a hibája?
  • KillerBee
    #77
    Igazad van, ahogy most visszagondolok, tényleg nem kézzel ajánlották.
  • Cleawer
    #76
    Nem azt írtam hogy 7/24 lapátnyéllel ütni,hanem akkor amikor kivégez egy állatkolóniát akkor érezze a törődést(100-200 ezer forintos kár esetén lehet hogy nem csak legyezgetnéd).Amikor szétrág egy papucsot akkor értelemszerűen nem lapát vagy hasnoló hanem sós/csípós papucsot belenyomni a szájába hogy most rágjad.
    Ha a kutya megharapja a gazdáját(falkavezért)úgy hogy a kutya bűnös akkor meg lehet hogy megy a dögkútra,de ez ritka.Csak az ember harapja meg az ételt adó kezet.Eddig egyik kutyánk se harapott meg senkit oknélkül(Azt nem nevezem harapásnak ha egy neveletlen kölök elkezdi tépkedni a kutya farkát és odakap).
    A kutya hűsége a gazdájához ott kezdődik hogy kajaközben belenyúlsz a táljába,és ki/elveszed a kaját.Faterom rotival csinálta ezt csak bambán nézte és nyalta a kezét.Ismétlem falkavezér esetében, más esetben öngyilkosság.

    Másik pl hogy csak akkor ehet amikor megkapta rá az engedélyt.Egyszer elfelejtettük mondani hogy ehetsz és reggelig nézte a kaját csóri kutya...
    Ez eddig a tapasztalatom,katonás rend,és bevált.
    Keresztanyáméknál semmi hasonló nincs.Neveletlen gyerek,neveletlen kuya.Pont 1 hete beszökött a kutya és odaszart az új vanília színű szőnyeg közepére.Na mi ezt kerűltük el.
  • vanclemmons
    #75
    én pedig sok helyről hallottam, hogy újságpapírral kell rácsapni a fenekére, mert hogy akkor nem a kéztől fog félni, ami csapja, hanem az újságpapírtól...
    én egészen egyszerűen azért nem vagyok híve a verésnek, mert egy öntörvényűbb kutya egy idő utána megelégelheti, és simán visszaharap. az agresszió agressziót szül. bármennyire is kis pofont kap, verésnek minősül.
    inkább előnyben részesítem az olyat, ami az érzékszerveinek okoz rosszat (főleg a fülének), mint pl. egy éles kiáltás vagy hangos taps, bármi, amitől megijed és rossz élménynek könyveli el.
    ezáltal verést egy szemet se kapott, mégis rossz dolgot kapcsol az általunk nem helyeselt viselkedéshez.
    a másik meg, hogy rá kell jönni, hogy neki mi a jó, és ha valami rosszat csinál, cserébe megvonjuk tőle azt a jó dolgot. mintha a gyerekedtől elvennéd a playstationt... verés szintén nem volt szükséges...
  • KillerBee
    #74
    Nekem anno úgy tanították, hogy a legdurvább verés az lehet, ha a tenyereddel egészen gyengén a kutya fenekére csapsz. Úgy, hogy ne fájjon neki, vagyis ne érezze a kutya megalázásnak a "verést", inkább csak jelzés legyen.
  • vanclemmons
    #73
    nem akarlak meggyőzni, szerintem nem fogjuk egymást, de véleményem szerint a verés akkor sem megoldás, ha rosszat tett. persze, meg kell büntetni, de miért veréssel?
    pl. vannak olyanok, akik azt vallják, hogy az orrára kell legyinteni, ha rosszat csinált. persze, aztán csodálkoznak, ha egyszer visszacsap a kutya, mert elege lett belőle, hogy legyezgetik az orrát.
    én inkább híve vagyok a dicséret alapú nevelésnek, ha jól csinált valamit, akkor dics, ha meg rosszat csinál, akkor verés nélkül is elég kellemetlenné lehet tenni neki azt a szituációt, hogy utána soha többet ne akarja csinálni. akció-reakció... ennyi.
    maximum van néhány fajta, amelyik keményebb kezű nevelőt igényel, mint pl. a németjuhász, de azt is meg lehet oldani verés nélkül, a "kemény kéz" nem egyenlő a fizikai bántalmazással. a következetesség a legfontosabb.
  • Cleawer
    #72
    Ha rosszat csinált meg kell büntetni. Erre nemtudok más mondani.Ha nem bünteted meg eléggé akkor olyanok lesznek mint a cigánygyerekek ,késelnek, lopnak,és nem félnek semmitől.Ppedig csak 1-2 pofont kellett volna leosztani jóidőben.
  • vanclemmons
    #71
    a veréstől függetlenül egyetértek. ez mondjuk mindenki magánügye, de verés nélkül is meg lehet nevelni egy kutyát. mint ahogy egy gyereket is meg lehet nevelni nélküle. nekem speciel nem hiányozna, hogy féljen tőlem a saját kutyám, mert az ismerősöm kutyája olyan, hogy hívom és ha látszólag semmi okom nincs rá, behúzott füllel-farokkal jön. nem is jön mindig szívesen, pedig soha nem emeltem rá kezet, a gazdája viszont ahogy elnézem nem is egyszer.
  • Cleawer
    #70
    Az ugatásról anyit hogy a buszmegálló mellett van egy ház ahol 3-4 kutya van,lusták,nagyon ,amikor arra járok döglenek ,megse mukkannak,semmi morgás semmi vau.Multkor előttem ment 2 cigó ,na őket rendesen megugatták de engem nem.
    (Lehet hogy az is beleszámít a képletbe a cigótelep közelében vannak)

    A kutyákat is meg kell nevelni mint a gyerekeket vagya macskákat,csak a kutyák hálásak,és hűségesek(aki azt mondta rájuk hogy szolgalelkűek akkor őt mentse ki egy macska az égő házból....)Adott mennyiségű figyelemmel és oktatással messze a kutyáknál érhető el a legjobb eredmény(fegyelem,hallgatás a parancsra...)
    Csak kell lenni egy falkavezérnek,aki odacsap ha nem jó dolgot tesz a kutya(akár a gyerekeknél).Nemszabad hagyni hogy elkanászosodjanak.Pár éve egy fiatal némejuhász szuka széttépett/megzabbantott 3-4 kacsát,fater elkalapálta,de nem eléggé.Utána kb 1 évvel már majdnem az összes kacsát/tyúkot kinyírta,akkor már rendesen kapott csodáltuk hogy él.Azóta neki a kacsa tyúk szent állat.

    A macskával szerintem jóval többet kell foglalkozni ha "rendes " macskát akarunk,nem ilyen nyaunyau elkényesztetett szörcsomót.
  • vanclemmons
    #69
    a házikutya, mint olyan, nem ragadozó. ezt most nem olyan értelemben mondom, mert persze, van olyan génje, a felmenői remek vadászok voltak, de ha egy mai kutyát kiraknánk az erdőbe, éhen halna kábé, mivel már csak a vadászösztöne maradt meg, tudja, hogy mit kéne csinálnia, de nincs meg hozzá a "technikai" tudása. ha rátámad egy emberre, 100, hogy nem azért teszi, mert meg akarja enni...
  • vanclemmons
    #68
    kiskoromban egyszer egy rottweiler, ami kábé 5x akkora volt mint én, ki akarta venni a kezemből a vadiúj labdámat. ő persze csak játszott, de nekem nem úgy jött le, és inkább menekülőre fogtam a dolgot, aztán még mielőtt rámugrott volna, eldobtam a labdát, az meg azon nyomban széttépte. most már tudom, hogy mit csináltam rosszul (amúgy annyira nem ismertem a kutyát). szóval ezt vehetjük támadásnak.
    illetve egy ismerősöm kutyája próbált régen mindig meghágni, de lám, megmutattam neki, hogy ki van feljebb a ranglétrán, és azóta nem csinálja (nem megvertem vagy ilyesmi, mielőtt erre gondol vki)...
    ezeken kívül konkrétan kutyatámadás nem történt, de tudom, hogy mit kell csinálnom, ha megtámadna mégis, ami eddig valamiért nem történt meg, pedig elég sokat érintkezek kutyákkal, mindenfélével.
  • B0nFire
    #67
    Azt te csak úgy hiszed! Látnád, felénk mennyit járnak a dögkútra!!! [apro]Csak bele kéne lőni őket mind...[apro]
  • B0nFire
    #66
    Azér' mer' a te kutyád egy aljas kirekesztő, amire semmi szükség egy kulturált Európában! Majd a Szadesz ezt is törvénybe fogja iktatni, ha módja lesz rá. Na de tényleg; erre kíváncsi lennék, hogy magyaráznák ki ezek a kisebbségvédelmi ratyik, ez a Járóka Lívia, Kolorbán, meg a társai. "Cankconálni köll a kirekesztő kutyákat! Ez a Zangol gyarmatosítók műve, akik elhurcolták Indiában a cigányokat, hogy kávéházakban muzsikáljanak kénszermunkába..."
  • B0nFire
    #65
    De hülye vagy, édes fiam! Hol láttál te már macskát falkában???

    mellesleg, az miért baj, ha szereti, hogy simogatják? Te nem szereted? Te nem szoktál egy kis simiért hízelegni barátnőnek/asszonypajtásnak?
  • B0nFire
    #64
    Na, mi van? Feltalálták a melegvizet? Rá tetszettek jönni, hogy a kutya ragadozó állat, és mint olyan, bizony veszélyes lehet? Ki hallott már ilyet? És néha megvész.

  • Mardel
    #63
    Rád támadt már kutya egyáltalán? Mert én egyik este mentem haza és az utcánk elején 3 kóbor Rottweiler randalírozott. 2 tovább állt egy meg elkezdett követni közben morgott és ugatott, én nem támadtam rá, de nem is fordítottam neki hátat, hogy azért felkészüljek egy esetleges támadásra. Elkezdtem lassan hátrálni aztán egy idő után megunt és tovább állt.
  • Glutamin
    #62
    Engem speciel nagyon sok kutya megugat, még akkor ha mondjuk barátnőmmel mászkálunk valahol. Őt megkerülik és "rámtámadnak". A vicc az amikor kistestű kutyák teszik ezt. Valszeg valami olyan szagot eresztek, ami nekik nem tetszik. (vonóról nem tudok magmban)
  • vanclemmons
    #61
    Powerrel egyetértek. hacsak nem voltak veszettek, ne akard senkivel elhitetni már, hogy nem volt rá okuk.
    ha szembesétálsz egy kutyával az utcán, 10 méterről megérzi azt is, hogy milyen érzelmet sugárzol felé, és ahogy elnézem, gondolom nem az az első, hogy "jaj, de édes", hanem hogy "micsoda egy rohadt dög ez is"... amikor ilyet gondolsz, ne várd azt, hogy farokcsóválva üdvözöljön, mert te se csinálnád egy olyan emberrel, akiről tudod, hogy utál.
  • vanclemmons
    #60
    pontosan.

    Banano #55:
    az állat támadhat félelmből, ha veszélyben érzi magát, főleg, ha kisebb testű. úgy próbál meg felülkerekedni azon, hogy igazából hátrányban van, hogy félelmetesebbnek tünteti fel magát.
    vannak olyan kutyák is, akik kihasználják azt, ha érzik más emberben a félelmet, és rámorognak vagy megpróbálják megharapni. ilyenkor aki dominánsan viselkedik, azt nem harapják meg, aki viszont összef*ssa magát a félelemtől, annak nekimehet.
    ez mind mind a dominancia kifejezése, hogy ő az úr.
  • Hunty
    #59
    Már várom, mikor jelenik meg tudományos értekezés arról, hogy a 78 éven felüli öregasszonyok állkapcsa 8-szor erősebb, mint egy pitbullé...
  • Power
    #58
    Semmilyen állat nem támad ok nélkül.
    Én a helyedben elgondolkoznék, hogy miért ér téged egyedül annyi kutyatámadás, mint egy átlag kisvárost.
  • Power
    #57
    Ostoba az aki ilyet ír.
    Attól, mer nem érted a viselkedését, attól nem ő az ostoba.
    Elárulom, nem azért ugat mert nem ismer vagy nem ismer.
  • Motoroj
    #56
    „Csak a teljesség kedvéért a svédeket is belterjesnek írták.”
    Van igazságalapja.
    Bár manapság sajnos egyre több a betelepült/menekült a világ minden tájáról, a lakosság kb. egy tizedét alkotják, ha jól emlékszem. Szóval felhígul az is.
    Tudom, hogy sokak a kevert népeket tartják „egészségesnek”, én meg úgy vagyok vele, hogy a korcsot kutyából sem szeretem

    Az a legagresszívabb fajta, a kerítés mögül ugat, mint a veszett, kíváncsi vagyok mit csinálna, ha kiszabadulna onnan? Én nem hagynám hogy megharapjon, egy 5-10 kilós kutyát szétcsapok ha támad, nem tudom hogy gondolja, hogy van esélye.
  • Banano
    #55
    Ez aztán a kibaszott nagy felfedezés...
    Agresszívnak én inkább a palotapincsit/tacskót mondanám kis seggdugasz egy állat de azért ugat meg menőzik.
    A Cocker spániel egyáltalán nem az.
  • Sanyix
    #54
    hülyeség, a macskagyűlölők terjesztik ezt a faszságot.
    Nekem több macskám is volt és van. Nem kell simogatni őket hogy odabújjanak, nem májerkednek az élő zsákmánnyal, hanem meg akarják osztani őket. Nem véletlenül rakja le a macsek a gazdája elé a zsákmányt.
    Ja és mellesleg én ritkán adok nekik enni, mégis hozzám bújnak. Már ha meglátnak már akkor akkor dorombolnak, a kajámat akkor sem lopják el, ha eléjük teszem, csak azt amiről tudják hogy nem az enyém.
  • QpaQ
    #53
    Szerintem inkább a szag miatt nem szeretik a cigókat. Van két haverom is, akinek az egyik szülője cigány-félcigány volt, de egyik se cigányok között nőtt fel(mindkettő rohadtul utálja a gypókat), de a kutyám, amikor ők jönnek hozzám, mindkettőre veszettül ugat, csak amikor már megismeri (látja) őket, akkor hagyja abba. Nem tudom, hogy színt mennyire látnak a kutyák, lehet a sötétebb bőr miatt is, de szerintem nem a szándékot ugatják meg.
  • Epikurosz
    #52
    "vicces, mikor próbálnak úgy helyezkedni, hogy ne lásd honnan támadnak, dehát az ember nem hülye és az első szippancs után figyel"

    15 éve így harapott meg engem egy három fős kutyabandából az egyik, miután mögöttem kibújtak a drótkerítés lyukán. Észre sem vettem őket, csak miután megharapott a dög. Utána elszaladtak.
    Gondolom az egészet rossz csínynek fogták fel.