15
  • deep
    #15
    Sajnos mocskos sokan rászkotak ezekre a cigány jutalékos oldalakra, és máshol már nem is néznek szét. Nem egy, nem kettő dolgot legnagyobb sajnálatomra csak vaterán tudtam eladni, hiába hirdettem hetekig máshol is, mert hogy nem fizetek a semmiért. Semmi gond nem lenne a jutalékkal, ha nem lenne irreális összeg. Ha 1-2% lenne, fütyörészve adnám nekik. Így viszont a szörnyű kínokkal tarkított halálukat akarom.
  • Sir Quno Jedi
    #14
    Én nem is nagyon értem ezeket az aukciós odalakat. Pl. aprónetre bármit feltettem, szinte aznap elvitték, csak korrekt árat kell mondani. Én nem szeretek alkudozni, lictálgatni, alakoskodni, csalni stb. így messze áll tőlem ez az aukciós baromság. Én a fix árakat szeretem. Ennyibe kerül, én meg eldöntöm, hogy megéri-e nekem, ha nem, keresek máshol.

    Ez kb. lutri. Máshol meg bármiféle plusz díj nélkül kényelmesen eladhatod a cuccodat. Dehát nagy a zisten állatkertje, van aki szeret fizetni a semmiért...
  • Vogel
    #13
    E-bay-en mélységes tisztelettel, és esedezve segített problémáimon a staff. Nem tudtam elköszönni az utolsó szóval, mert mindig rálicitált egy újabb bókkal, stb :D Szal korrektek. Ezeket a magyarokat nem ismerem, de nem is akarom. Szokásos lehúzás, mint minden ezen a földön.
  • Berber
    #12
    Az e-bay sokkal korrektebb dolog mint a tetves vatera (mint nemecsek)! Ezek szemetek. Sokáig vateráztam, vagy 5-évig. Most amikir nyilvánvaló lett, hogy elhagytam a piacteret, a retkes vatera, az összes befejezett, és még nem is értékelt aukcióim jutalékát, átadta 1-esével 3. behajtó személynek! 30 Ft-os aukciót 2400 Ft behajtási díjjal tetézett meg. Mondom az akukció NEM jött létre! Ebből több darabot adott át, egy napon, egyszerre de egyesével, és mindre ráterhelték a behajtási díjat. Amúgy elérhetetlenek, és nem állnak szóba senkivel. Még ekkora tetü bandát életemben NEM láttam!
  • Banano
    #11
    Ebay-en 1000FT-tól kezdődik egy normális hirdetés, és ha eladsz valami drágább cuccot pl 450eurosat akkor 20euro jutalék ebay-nek , átutalás ugye paypalon keresztül történik vagyis -16euro paypalnak.
    Ez így már alsó hangon is 10.000FT.
    Mondjuk igaz hogy naponta több millió látogatója van:).Meg ott azért el is mennek a dolgok, és még így is megéri.
  • JoinR
    #10
    Amióta minden hirdetésért pénzt kérnek, semmit nem adtam fel...bekaphatják, hogy nem elég nekik az amúgy is jelentős jutalék.
  • AgentKis
    #9
    Na hallod az a cikk... azt hittem lehidalok! Az adózott jövedelmemből vásárolt termék esetleges eladása után még egyszer megadóztat a szemét, népnyúzó, gyilkos.

    De erre is vonatkozik "valójában Magyarországon még mindig sokan vannak, akik ismeret és bizalom hiányában még bankkártyát sem használnak."
    Valójában az elekrtonikus kereskedelemnek qrvanagy hátránya az, hogy az apeh mindent lát. Ezenfelül fel lehet mérni vele az egyén fogyasztói szokásait is.
  • Sliderx
    #8
    Na akkor régi Vaterás lévén én is megosztanák egy kellemes kis sztorit.

    Nekem is a Magyar Postával voltak afférjaim. Rendeltem egy nem túl nagy értékű terméket kb 4-5ezer forint lehetett amit nem kaptam meg, pedig ajánlottan küldték. Bementem reklamálni, utánanéztek és azt mondták hogy kézbesítették. Cirkusz - cirkusz után egyszercsak megjelent egy postás kb 2 hét után és hozta a terméket, olyan szöveggel hogy véletlen máshová dobta be. Utólag kiderült a kézbesítő vitte haza, mert értékesnek vélte de egy ideig még nem merte kibontani hátha lebukik majd. Hát lebukott. Szóval ennyit a Magyar Postáról.

    Igaz ennek a Vaterához nem sok köze, de ott is érdekes az ügyfélszolgálat. Sz@rnak nagyívben az ember problémáira. 8ezer párszáz jutalékkal rángattak csak le indokolatlanul.
  • zaki
    #7
    ezért kell ajánlottan feladni a csomagokat. nekem még 1 sem tűnt el, pedig már elég sok dolgot eladtam.
  • tomcsa4
    #6
    Van olyan, aki rossz útra téved. Megunja a vaterázást és mielőtt elmegy, becsap pár embert.
  • Cat #5
    "aki ebböl akar megélni az minimum 2-3 portálon hirdessen egyszerre"

    meg kezdjen el adózni:
    http://www.sg.hu/cikkek/67582/az_apeh_celkeresztjeben_a_netes_kereskedok
  • Fórumharcos
    #4
    ahogy - kiderült - olyan is akad, aki régi eladó létére "rossz útra téved".
    Szóval nem kell bemutatnom senkinek azt amikor regjét használták.hogyan? ugyan már!!
  • pasi29uk
    #3
    És még valami ami nagyon fontos, és a fent említett cégeknek valahogy elkerülte a figyelmét:
    Pl.: Van egy pár cipőd amit el akarsz adni

    1, Regisztrálsz, lefotózod, leírod a tulajdonságait, kitalálsz egy árat és elhelyezed a piactéren...
    2, Vársz amíg vége lesz az aukciónak, és amennyiben van olyan licitáló aki megnyerte a licitet becsomagolod és ajánlva feladod postán...
    3, ...vártok... ...vártok... és nem érkezik meg a csomag.
    Erről nem igazán van statisztika, de akik rendszeresen vateráznak tudják, hogy sajnos elég sűrű (50/1-2) eset ha a MAGYR POSTA csomagkézbesítő szolgáltatását veszik igénybe.
    4, Engem momentán nem érdekel, hogy kifizeti a posta a biztosítási összeget, mert ezzel elvesztek egy ügyfelet, aki finoman szólva azt hiszi, hogy át akartam verni, holott egyátalán nem erről van szó!
    5, A csalódott ügyfél, ír egy nem épp pozitív véleményezést... majd egyszer azt veszed észre, hogy nem tudsz bejelentkezni, és a kitett 3-400 terméked ott áll árván... és mint említettem a SUPPORT NAGY ÍVBEN TOJIK A FEJEDRE NEM TUDSZ MIT CSINÁLNI MAX SZÁMOLGATNI A VESZTESÉGED

    Postának van online és "besétálós" ügyfélszolgálata. Nem kapkodják el a dolgot, HÓNAPOKAT kell várni egy-egy válasz emailra (miután megkaptad a panaszregisztrációs kódot)

    Szumma: aki ebböl akar megélni az minimum 2-3 portálon hirdessen egyszerre!
  • Unreal1942
    #2
    Már régen csak tájékozódásra használom. Vagy megpróbálom a rendszeren kívül megszerezni a terméket.
    Vaterán majdnem minden drágábban megy a jutalék miatt.
  • pasi29uk
    #1
    Kár érte, hogy a Vateráról bármelyik eladót el lehet tüntetni, elég 2db rossz indulatú levél az ügyfélszolgálatra, és hiába van több éves multod vagy 1400/25 poitív/negatív statisztikád szarnak a fejedre.
    Kár, hogy a cég ezen oldaláról nem szól a cikk
    Remélemfelemésziti őket a konkurencia, mert pont azokkal a régi ügyfelekkel nem foglalkozbak akik jelentős forgalmat bonyolítanak náluk...

    Úgyhogy mindenki aki nem csak hobbi szinten akar foglalkozni a fent megnevezett szolgáltatásaival, nézzen körül piacos berkekben/fórumokon mert komoly meglepetés érheti...