96
  • billxxx
    Bla bla,eltünt,vagy eltüntették.........sok ködös baromság
  • Epikurosz
    Tévedtem.
  • ljerk
    "On 2 May 1945, Dornberger, von Braun, and five other men departed Haus Ingeborg through Adolf Hitler Pass toward the little Austrian village of Schattwald and meet American soldiers, who convoyed the group to the Tyrolean town of Reutte[18] for the night.[19]" http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Dornberger

Biztos hogy ők fogták el ? Mert lehetnek a "five other men" tagjai is :)
  • Epikurosz
    Persze, meg volt Conrad Haas is.
    De, nem erre akarom most felhívni a figyelmed. Nézd meg a 2 mukit, akik elfogták von Braunt (a háta mögött jobb és baloldalt).
  • ljerk
    "Wernher Magnus Maximilian Freiherr von Braun (Wirsitz, Németország, 1912. március 23. – Alexandria, Virginia, USA, 1977. június 16.) német tudós, a németországi és az amerikai rakétafejlesztés egyik vezető alakja. Az Egyesült Államokban őt tartják az űrprogram hősének. A II. világháború előtt és alatt a Harmadik Birodalom rakétaprogramjának jelentős alakja.

A rakéták elméleti atyja az orosz Konsztantyin Ciolkovszkij volt, az ő elgondolásait fejlesztette tovább Wernher von Braun, aki folyékony hajtóanyagú rakétákban gondolkodott." http://hu.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun

Az oroszok valóban sok mindent átvettek/loptak, de volt néhány terület a katonai és űr technológiákban ahol vitathatatlanul nem a vert mezőnyben voltak: ilyen pont a rakétatechnológia, vadászgépek vagy akár a kéttörzsű atomtengeralattjárók.

Jézus kijelentését is saját környezetében kell vizsgálni, nem tudhatott ő sem mindent. Honnan tudhatta volna hogy mondjuk kétezer kilométerrel északabbra az emberek komolyan retteghettek a téltől, és a nyár jó részét avval töltik hogy ne fagyjanak meg és ne haljanak éhen télen.

A nagy felfedezők akiket nagy embernek hiszünk ők sem tudták hogy a skorbut megelőzhető lenne. Pedig csak fel kellett volna tenniük a kérdést, vajh az eszkimók miért nem haltak már ki. Csak az étrendjüket kellett volna megnézni, ők nem főzték-sütötték a húst, hanem nyersen ették. Mivel más nem volt az étrendjükben a húson kívül, nem lett volna nagy kunszt rájönni. Persze utólag én is okos vagyok, mert már tudjuk hogy a nyers hús elégséges mennyiségű vitamint tartalmaz a szervezet normális működéséhez.

Ha már a topicban előkerült Adolf Hitler, ő sem mérte fel hogy az orosz tél valójában mi fán terem, Napóleon drámai véggel lezárult oroszországi hadjárata nem ejtette gondolkodóba.

"7. Elutasitani a letezesuket = tamogatni a tevekenyseguket."
    Ez a világ legtipikusabb ostobasága, főleg az egyenlőségjel megléte késztet röhögésre. Aki egy kicsit is érdeklődik a tudományok iránt az nem utasítja el az idegen civilizációk meglétének esélyét, sőt még annak az esélyét sem hogy jártak-járnak a földön. Csak hát a megbízható források, azok valóban nem nagyon léteznek, bármilyen más dolog meg csak fantázia vagy hülyeség kérdése.

Most hogy utólag elolvastam amit írtam, hogy ne maradjon benne értelmezési vagy nagy helyesírási hiba - rájöttem hogy télfóbiás lehetek :)
  • Epikurosz
    Különben meg eléggé deviáns gondolkodás az, amely azt állítja, hogy az amerikaiak a műszaki fejlődést nem sok százezer mérnök és tudós, több száz milliárd befektetett dollár alatt érték el, több évtizedes munkával, hanem egyszerűen lekoppintották az ET-k technológiáját. A fenébe azokba a csészealjakba, miért nem nálunk grasszálnak, mert elkapnánk közülük egyet, és jól lemásolnánk mindent!

Egyébként ez az oroszok, kínaiak, muszlimok taktikája volt, mert ugye ők sokat loptak az amcsiktól, akik tényleg loptak/zsákmányoltak rakétatechnológiát a németektől, de nagyobb részt saját fejlesztés volt minden.
    Ez egy rendkívül veszélyes gondolkodásmód, mármint az, hogy tolvajlással könnyebb megszerezni a high-techet, mint kutatással. A hét főbűn egyike!
    Nemkülönben az a felfogás is, amely az isteni csodára vár, mert ugye megmondta Jézus a Bibliában, hogy nem kell aggódni a holnapért.
    Mindkettő káros és kártékony ideológia, az egyik aktívan, a másik passzívan.
  • polarka
    Nem új 5let. Remélem sikerül nekik.
  • Nos
    ide vág egy kicsit, gondoltam megosztom
    románok a Holdon
    és nagyon tetszik az ötlet, le a kalappal
    http://index.hu/tudomany/urkutatas/2009/05/29/a_romanok_leggombbel_indulnak_a_holdra/
  • Epikurosz
    Valahogy így illene:
    1. Phil Schneider
    2. Philip J. Corso
    3. Thomas Castello (lehet, hogy kitalált személy!)

Ami nem tetszett nálad:
    "megerdemled azt ami nagyjabol 3-4 ev mulva kovetkezik miutan megtortenik a polusvaltas a maga foldrengeseivel, megacunamiaival es vulkankitoreseivel"

Már látom, hogy ezt a nagyotmondásodat is egy kézlegyintéssel fogod elintézni - 3-4 év múlva. Nem olyan sok idő, gondolj bele. Te, gondolom, ezelőtt 3-4 évvel is ugyanezt jósoltad, másoknak. Most hogyan tudsz a szemükbe nézni?
  • rigidus
    > Az, hogy valaki fehér házi tisztviselő volt, no, ezzel nem sikerült engem sarokba szorítanod.

Eszem agaban sincs teged sarokbaszoritani. Nezd mar meg a tegnapi hozzaszolasom utan irtam, hogy majd befejezem es utana ha lesznek kerdeseitek (nem szamonkereseitek) akkor majd meghallgatom es valaszolok. Ez a topik inkabb arrol szol, hogy Epi felul erezhesse magat.

Nem hiszed? Olvasd vissza amiket irsz!
  • Epikurosz
    Mint említettem, nem zárkózom el, nálam mindig lehet próbálkozni. Ha valami érdekeset megtudsz, csak tájékoztass. Kitartást! Én meg eldöntöm, hogy elhiszem vagy sem. Különben érdekel a téma, mert néha feldob, kizökkent a szürke hétköznapokból. :-)

Az, hogy valaki fehér házi tisztviselő volt, no, ezzel nem sikerült engem sarokba szorítanod. Itt nálunk is tudnék mondani pár magas rangú állami méltóságot, akinek egy szavát sem hiszem el (pld. a volt/jelenlegi min.elnök).
  • rigidus
    > Az a baj csak ezekkel a cuccokkal, hogy a Dulce-i kóklerség kiderítése is kb. 1 órámba telt. Ez csak egy fotónak a leellenőrzése volt, ami szöget ütött a fejembe.

1. Mar irtam: az, hogy talaltal koztuk nem autentikus kepeket az az olyan emberek mint Phil Scheidner (3. szintu biztonsagi engedely, mernok, geologus, Dulce egyik tervezomernoke), Thomas Castello (Dulce biztonsagi igazgatoja), William Cooper (Navy, nemzetbiztonsagi tiszt), Philip Corso (Pentagon, Feher Haz, elnoki vedelmi tanacsado) allitasait nem cafolja. Autentikus forrasnak ezek az emberek szamitanak. Ha keresek mas forrasokbol fenykepeket azok szolgalhatnak kiegeszito informaciot, vagy nem, de semmikepp sem a fenykepekrol szol az irasom vagy ezen emberek kozzetetelei. A fenti emberek olyan beosztasban dolgoztak evtizedekig amelyekrol feltetelezem, hogy Te csak almodhatsz.

2. Az Illuminati penzeli a "lebuktato" projekteket. Minden idegenekkel kapcsolatos bizonyitek ami jelentos elorelepest jelentene az emberek felebreszteseben massziv media propagandaval torzitjak el. A hollywoodi Sci-Fi ipar egy az-egyben az Illuminati kezeben van. A FOX-nak a ket legnagyobb filmje (Alien, Predator) egyetlen ember tulajdonaban all: Rupert Murdock (Illuminatus, Freemason, Skull & Bones Society, Bohemian Grove Club). A predator tortenete valosagbol indult: Kozep-Amerika, fejetlen emberi maradvanyok, hulloszeru emberszabasu ragadozo, AVP: piramisok, foldonkivuliek felistenesdi jateka a szolga civilizaciokkal.

3. Ha dilihazba tudsz kiallitani hivatalos beutalot (amibol kiderul, hogy pszihologus vagy) akkor fontolora veszem, de addig is maradjunk annyiban, hogy vettem annyi faradsagot, hogy felhivjam a figyelmedet egy folyamatra - ami egy nap akar az eletedet is menthetne - amiben adtam ne'mi tampontot, hogy elindulhass es tovabb keress informaciokat elo. Ha ugy gondolod erdemesebb befogni a fuledet, becsukni a szemedet, nem tajekozodni es lehulyezni masokat akik esetleg megteszik helyetted is, majd lekezelo magabiztossaggal meggyozodessel bekiabalni a tajekozottsagodat akkor megerdemled azt ami nagyjabol 3-4 ev mulva kovetkezik miutan megtortenik a polusvaltas a maga foldrengeseivel, megacunamiaival es vulkankitoreseivel. Ugyanis te foldonfuto leszel ha nem halott es ezek ugyanazt fogjak eljatszani az emberiseggel amit mar korabban is megtettek evszazadokon at: csuszni maszni elottuk, emberaldozatot bemutatni, meg nyalni a valagukat.

3. A szelektiv evolucio szokta meltanyolni az ostobasagot.
  • Epikurosz
    Szia!

A pszichomókust nem én ajánlottam neked, hanem polárka, de annyira nem kell megsértődni. Ha az ember rendszeresen megnézeti a vérnyomását, miért ne mehetne el ilyen kontrollra is néha? Persze, én sem teszem, mert macerás, utoljára egy éve beszélgettem egy ilyennel, akkor sem rólam, de nem lenne rossz.
    Ez az egyik. A másik: én nyitott vagyok mindenre, de ez a mostani bepróbálkozásod nem jött össze. Ettől függetlenül, nem akarlak elszomorítani, ha más, hihetőbb bizonyítékokat prezentálsz, akkor elgondolkodom a dolgon. Az a baj csak ezekkel a cuccokkal, hogy a Dulce-i kóklerség kiderítése is kb. 1 órámba telt. Ez csak egy fotónak a leellenőrzése volt, ami szöget ütött a fejembe.

Mennyi időbe telne minden infó leellenőrzése, olyan infóké, amelyeket lehet, hogy valaki csak poénból, vagy eleve irodalmi, sci-fis ihletésből rak fel az internetre?
    Én most ráértem, de ne csodálkozz, ha valaki visszakézből küldd el téged ezekkel a szövegekkel a diliházba, és nem foglalkozik veled, meg ezekkel a haunebus sztorikkal.
  • rigidus
    1. Azokat a kepeket nem en keszitettem.

2. A kepek nem tartooszlopok voltak, nem erre epult az irasom es nem garantaltam azt sem, hogy mind eredeti.

3. Attol meg, hogy van koztuk nem eredeti kep azoknak az embereknek a tanuvallomasait nem semmisiti meg akik evtizedekig magas szinvonalon szolgaltak szakmailag a vilag legszigorubban vedett epuleteit.

4. Amig a mediak el akarjak hitetni az emberekkel, hogy minden amit az idegen civilizaciokrol tudunk az csak kulturalis jelenseg pl. ufologia = pici fenyek kutatasa az egen es hasonlo teveszmek, addig nemzetbiztonsagi szinten a legszigorubban es a legnagyobb komolysaggal kivizsgalnak minden esetet.

5. Az ilyen bejelentesek, elrablasok, egyeb ezzel kapcsolatos esemenyek minden orszagban kizarolag a legmagasabb rangu vezetok szamara enged csak betekintest. Az USA eseten mindossze 25 ilyen ember van.

6. A Dulce-i bazis nem fenykepekben letezik hanem prominens emberek kozzetetele alapjan ill. minden szokvanyos kiserojelenseggel egyutt: mutans es hibrid elolenyek a kornyeken (bio mellektermek), rendszeres bejelentesek azonositatlan repulo objektumokrol, kiemelkedoen magas a gyerekek es felnottek eltunesi aranya, rendszeres bejelentesek elrablasokrol, rendszeres jelentkezok implantatumok muteti eltavolitasara.

7. Elutasitani a letezesuket = tamogatni a tevekenyseguket.

8. A pszichologust megtarthatod es van melle meg egy erdekes cikk is szamodra.
  • Epikurosz
    Na, kedves rigidus, csak egy tartóoszlopot pöccintettem ki az általad felépített építményből, amely úgy omlott össze, mint a WTC ikertornyai.
    Különben nagy szerencséd van velem, mert ha a KillerBee-t vagy Molnibalage-t fogtad volna ki, na, lett volna ott gúnyos kacaj, meg más okvetetlenkedés.
    De nekem ilyen jó a szívem, megértő vagyok.
    Ja, és máshol, máskor, másoktól az ET-vel parolázó hitleres képért kapsz még te övön aluli rúgásokat is. Mindjárt megsajnállak.
  • Epikurosz
    ...és nem Dulce, Új Mexikóban. Pech!

Különben, utálom magam, amikor ábrándokat török össze. :-)
  • Epikurosz
    Hát, bizony ez a kép a stockholmi metróban készült.

Mély sajnálattal és együttérzéssel,
    Epikurosz.
  • Epikurosz
    Különben te kedves rigidus szerintem még a normálisabbak közé tartozol.

Mert íme mit írnak a vadabbak:

"LEVEL 1 - Garage for " Street Maintainance ".
    LEVEL 2 - Garage for trains, Shuttles, Tunnel Boring Machines and Disc Maintainance.
    LEVEL 3 - Everyone is weighed, in the nude, then given a jump suit uniform. The weight of the person is put on a Computer I.D. Card each day. Any weight change of over Three pounds results in a Physical Examination and X-Ray.
    LEVEL 4 - Human Research in " Paranormal Areas ", Mental Telepathy, Mind Control, Hypnosis, Remote Viewing, Astral Travelling etc. The Technology is apparently here to allow them to know how to manipulate the " Bioplasmic Body ". Developement of a Laser Weapon that can remotely cause burns and discomfort on its target. They can lower your heartbeat with " Deep Sleep Delta Waves " inducing a static shock, then Re-programme via a Brain-Computer link.
    LEVEL 5 - Alien Housing. The room is circular for the Electro Magnetic Generator is nearly 200 feet in diameter and covers the Fifth and Sixth levels ( extreme West, South Wing ). There are five entrances ( plus an escape trap-door on the sixth floor ) on each floor. Each portal has a double door. The security is severe. Armed Guards patrol constantly and in addition to weight sensitive areas there are Hand Print and Eye Print Stations. On this level is the device that powers the transfer of Atoms.
    LEVEL 6 - This is known as " Night-mare Hall ". It holds the Genetic Labs. Experiments are done on, Fish, Seals, Birds and Mice that are vastly altered from their original forms. There are, Multi-armed and Multi-legged humans, and several cages and vats of humanoid, bat-like creatures up to 7 feet tall. Aliens have taught the Humans lots about genetics, things both useful and dangerous.
    LEVEL 7 - This is the worst level with Humans in cages, usually drugged or dazed crying out for help. There are rows and rows of 1,000's humans and human mixture remains in cold storage. On this level are also kept embryos of Humanoids in various stages of developement. There are also vats containing Human Children's remains.

It is suspected that below Level 7 there are other levels unexplored by Humans which contain Aliens. It is also suspected that there are exits into a vast underground cavern series.
    It is also believed that there is a vast array of Tunnels that connect to; Colorado Springs, Colorado Creed, Colorado Datil, Los Alamos(N.M.), Page, Arizona Sandia Base and Taos(N.M.)
    The Dulce Installation (upper levels) was originally constructed by the Rand Corporation. There are reported to be over 3,000 cameras at various high-security locations."
  • Epikurosz
    "This is level 13 Dulce tube shuttle station , alien language and english
    mix."

Namármost, ez egy sima metróállomás, a falakon "Testvériség" jelszavú plakátokkal. Élien nyelvet nem látok, csak arabot, spanyolt, szerbet stb. Lehet, hogy aki ezt a képet oda feltette, csak angolul tud, minden más nyelv neki élien.
  • Epikurosz
    Csakhogy lásd, hogy nem vagyok teljesen hülye nyelvészetileg:
    Azokon a táblákon, legalábbis a spanyolon az van írva, hogy Hermandad, azaz Testvériség. (Gondolom van valahol szabadság és egyenlőség is :-)
  • Epikurosz
    Érdekes.
    Nekem ez a kép öléggé gyanús (Klikk 2-ről):
  • polarka

Neked őt ajánlom. Ő szívesen végighallgat és megbeszéli veled az elhangzottakat.
  • polarka
    Nem is élénk kék, mint a Földön.
  • rigidus
    Ahhh. Na eggyit a "rovid FAQ-rol". Nem szerkesztettem at azt a mondatot miutan belelendultem a reszletekbe is. Na mindegy, ilyen keson remelem elnezheto lesz.
  • rigidus
    > Sőt, kínaiul sem. De fogadni mertem volna, hogy majd te elmagyarázod.

Epi, az, hogy nem tudsz x nyelvet nem szegyen. Kerni pedig ugyszinten nem szegyen. Ha a multkor ezt normalis hangnemben megtetted volna egeszen maskent alltam volna hozza es szantam volna ra idot, hogy a videokbol irok egy magyar nyelvu osszefoglalot nektek, de hogy nem szoltatok, ugy jott ki a lepes mintha ket ertelmi fogyatekossal beszelgetnek 100 hozzaszolason keresztul es nem jutunk elobbre. Na, hat ezert nem jutottunk elobbre mert nem is ertettettek, hogy a videokban mit beszelnek. Es mondom, nincs ezzel semmi gond. Az mar inkabb bantolag hat, hogyha en segitokeszen osszegyujtok nektek videokat, hogy egy - mondhatni - hosszabb osszefoglalo irasom kozben megellozzek olyan kerdeseiteket amiket ezek az emberek elmondanak. Igen, ez volt a szandekom, egy hosszu osszefoglalot akartam nektek irni. Semeddig nem jutottunk, pontosabban odaig, hogy elment a kedvem az egesztol es baromi szarul esett, hogy a segito szandekom ellenere ugy estetek nekem mintha en lennek a hulye.

Tovabba, semmi baj nincs azzal ha valaki idorol-idore adott kerdesben megvaltoztatja a velemenyet. Az ismeretei SENKINEK sem hianytalanok es tokeletesek, azokat egy emberolton at gyujtogetjuk es ahogy gyarapodnak az elettapasztalataink ugy mas-mas megvilagitasban fogjuk ugyanazon dolgokat merlegelni. A baj azzal van ha valakinek meggyozodese, hogy egy adott temaban, vagy akar mindenben hianytalanok az ismeretei. Burkoltan erre probaltam felhivni a figyelmedet mikor megneztem az eletkorodat, mert szamomra hihetetlennek tunt, hogy tobb lehetsz 15-20-nal es csak kamubol irtal oda annyit amennyit.

Na de nem akarlak bantani, semmi rossz indulat nincs abban amit irtam. Csupan be kell latni dolgokat es ha az ismereteid gyarapodnak az egyaltalan nem baj, hogy a velemenyed is formalodik. Ez a tanultsag es muvelodes alapja.

Vissza a temara es most leirnam amit akkor szerettem volna.

Mielott belemennek, szeretnem az elejen tisztazni a laikusok felmerulo kerdeseit ami a foldonkivuliekkel kapcsolatos temat illeti egy rovid FAQ formajaban:

1. Ha tudunk foldonkivuli civilizaciokrol, akkor miert van eltitkolva?

Tudunk roluk es nem minden orszag titkolja el. Kezdetben az USA sem tulajdonitott neki jelentoseget, hogy titkolja a 30-as 40-es evekig. Elsosorban nem volt olyan hirszolgaltatas, hogy mindenkihez eljutott volna, masfelol pedig az emberek nem is kerestek az ezzel kapcsolatos informaciokat. Az amerikai kormany ezido tajt kezd el komolyan felfigyelni a jelensegre, mivel akkoriban a hitleri rezsim hirtelen technikai fejlodesnek indult (emlekezzunk csak vissza a harmincas evek hirtelen nemet technikai lougrasara). Ennek az oka az volt, hogy Hitler a vilaglerohano rogeszmejeert barmire kepes volt, meg az egyszeru ember szamara furcsan hangzo: "vegyuk fel a kapcsolatot mas civilizaciokkal" mondatok sem voltak ritkak tole.

A dolog nem sokat varatott magara, a legnagyobb titokban sikerult is kapcsolatba lepnie idegen civilizaciokkal. Hitlert lenyugozte a repulo cseszealjak titka, hogy miert kepesek olyan sebesseggel gyorsulni es lassulni amit egyetlen elo szervezet sem birna ki egy hagyomanyos repulogepben, valamint a fejlett civilizaciok fegyverei erdekeltek. Az elso ilyen amit kapott az atombomba otlete volt (nem a tervrajza) aminek a kifejlesztesen, tesztelesen feszitett tempoban dolgoztak. Ez az amerikai hirszerzesnek tudomasara jutott es minden aron azon voltak, hogy ok legyenek az elsok ezert ok maguk is kapcsolatot teremtettek foldonkivuli civilizaciokkal (nem pedig Roswell utan!).

Az amerikai kormany legkesobb 1904 ota tudott a letezesukrol. Ez a dolog teljesen veletlenul bukott ki, amikor nehany farmernek joszagai tuntek el. Osszefogtak es keresoakciot szerveztek a kornyeken. Egy barlang atkutatasara is sor kerult amikor legnagyobb meglepetesukre nem teheneket meg banditakat talaltak, hanem furcsa nagymeretu femtargyakat (urhajokat) meg pici szurke embereket talaltak.

Tehat, a harmincas evekben mar az amerikaiak is rendelkeztek kapcsolattal - ezt Phil Schneider meg is erositette akinek az edesapja Teller Edevel dolgozott, meg egy kesobbi fotot is bemutatott (40-es evek beli) amin az edesapja es a kor atomfizikusai voltak a Feher Haz ovalis termeben egy idegen tudos tarsasagaban.

Viszont az idegenek nem ingyen es bermentve segitettek a hadsereget, hanem nagyon is busas arat kertek csereben. Mivel elsosorban azok voltak a Fold kornyeken amelyek kihaloban levo fajok, igy veluk tudtak kapcsolatot teremteni. Ezeknek a fajoknak egyke sem rendelkezik nemi szervvel, a szaporodasuk kizarolag klonozas utjan lehetseges, amihez kezdetben a technologia kizarolag az uralkodo fajok szamara volt elerheto. Ha megfeleloen szolgaltak az uralkodo osztalyt, akkor idorol-idore jogot kaptak a klonozasra, hogy a fajuk ki ne haljon. Ez a rabszolgatartas es a leigazas egy fejlettebb modja volt, mely lehetove tette, hogy a szolgak akar a vilagurben is dolgozhassanak az uralkodo felugyelete nelkul ugy, hogy se ne lazadjanak, se ne probaljanak megszokni es egy lakhato bolygon uj tarsadalmat alapitsanak - ami kesobb akar megerosodhet es a maradek fajbeli rabszolgat is felszabaditja. Ez a fajta rabszolgatartas hirtelen tecnikai fejlodest eredmenyezett, mivel a teljes rabszolgaallomanyt szet lehetett ereszteni a vilagurben technologiakert es uj teruletekert. Ugyanakkor voltak minden fajnak szakadarjai is es titokban sajat teruleteik a galaxisban amelyeken maguk kezdtek el a szabad szaporodasuk fele utat torni. Ez egyfelol a technologia megszerzese/kifejlesztese, masfelol pedig a sajat fajaik szaporodokepessegenek a visszaallitasa volt, akar keresztszaporitas es felig uj hibridek letrehozasaval. De, hogy jon ide a Fold? Es mibol van nalunk tul sok? Bezony: belolunk! Az amerikaiak es a nemetek is egyarant engedelyeztek nekik bizonyos szamban emberek elrablasat, klonozasat, teherbe ejteset technologiaert cserebe. Az egyetlen kikotes az volt, hogy az elraboltak semmire ne emlekezzenek.

A 2. VH utan minden orszag padlon volt, kiveve az USA, akik mast sem csinaltak mint a vilagur fele a kapcsolatukat szelesitettek. Igen am, de elobb-utobb a foldonkivuli uralkodo osztaly (Alfa Dracoi Csaszarsag) felfigyelt a helyi esemenyekre es elegge zokon vette, hogy a lazadoikat segitjuk, valamint a technikai fejlodesunk lehetove tette, hogy elobb-utobb igenyt tartson egy ujabb szolga fajra: rank. Ez utan nem sokkal a Csaszarsag leverte a lazadoikat akiket segitettunk ami rovid idore a kulso kereskedelmet felfuggesztette. 1954-ben - amikor a Hideghaboru kihivasra kenyszeritette az amerikaiakat az oroszokkal szemben - Eisenhower gondolt egy mereszet es Palms Springs-ben osszehozott egy talalkozast egy masik foldonkivuli civilizacioval (Ashtar Galaktikus Parancsnoksag), fejlett fegyverek es jarmuvek erdekeltek. Az idegenek ezt elutasitottak, helyette viszont felajanlottak az emberiseg tanitasat, muveleset es bekes egyuttelesre valo nevelesenek segiteset ellenszolgaltatas nelkul. Mivel Eisenhower mindenkeppen az oroszok felett akart gyozedelmeskedni a targyalasok megszakadtak es ujabb kapcsolatot keresett. Erre nem kellett sokat varni, az Alfa Dracoi Csaszarsag megjelent es megegyeztek bizonyos fegyvertechnologiaik atadasaban, csereben pedig a Pentagonban kertek nehany kulcspoziciot, hogy az "erdekeiket kepviseljek" valamint szabad berepulest az USA teruletere, ott pedig nehany melyen fekvo fold alatti barlangba valo helyi telepek letesiteset.

/* Meg mielott ezen a szalon tovabb mennek, kiternek itt egy nagyon lenyeges dologra. Ez a Csaszarsag mar egymillio evvel ezelott technologiailag olyan szinvonalon volt, hogy kepesek voltak mesterseges eletformak letrehozasara, nanotechnologiaval kiegeszitett biologiai eletformak letrehozasara, vagy a halaluk elott akar sajat magukat inkarnalni egy uj testbe az ismereteik atvitelevel egyutt igy lenyegeben kepesek orok eletet elni, valamint a sajat testuket is olyan mertekben feltuningoltak, hogy extrem korulmenyek kozott is kepesek eletbenmaradni. Nem okoz nekik gondot minusz 50 fokban napokig lenni akar mesztelenul, vagy eppen vakuumban es eros rontgen vagy gamma sugarzasban orakig tenni-venni levegovetel nelkul. Egyes szolgafajoknal peldaul az emesztorendszert is megszuntettek valamint a borukon keresztul a kornyezeti energiat, parat lebontjak es hasznositjak (a szurke bornek egyebkent ez a lenyege) igy azok intergalaktikus utazasokra hatekonyabban befoghatok: nem kell elelmet szallitani = nagyobb szemelyzet + kisebb hajotest. */

Eisenhower erre gondolt egy ujabb nagyot: mi lenne ha a Pentagonban azokat a magasrangu tiszteket igy ki tudna venni a sorbol akik nem tamogatjak az elkepzeleseiket. Soha nem jonne ra senki! Ezzel az alku elsodleges resze megoldodott, a masodik pedig az volt, hogy a Csaszarsag mindent el fog kovetni, hogy a jelenletet leplezze es az amerikaiak is mindent el fognak kovetni, hogy a lakossagnak semmilyen korulmenyek kozott nem hoznak a tudomasara informaciokat ami a foldonkivuli eletet bizonyitana. Mivel mindket fel elegedett volt, rovid ido alatt felviragzott a kapcsolat. A Csaszarsag tobb melyen fekvo barlangrendszert elfoglalt mikozben az amerikaiak ugrasszeru ipari fejlodeseket produkaltak amivel az oroszok evtizedek alatt sem voltak kepesek lepest tartani. Ami meg az amerikaiakat lenyugozte, hogy az idegenek gyakorlatilag napok alatt kepesek tobb tiz merfoldnyi alagutat furni tormelek nelkul, hogy a barlangjaikat osszekossek ezert az idegenek atadtak az ehhez szukseges technologiat is ami lenyegeben egy laser/maser hibrid furopajzs kozettel surlodo alkatreszek nelkul. Az amerikaiak hamar raharaptak a dologra, gyorsan szet is furkaltak az USA alatt mindent, minden lenyeges nagyvaros alatt melyen fekvo (500m es 3000m kozt) katonai tamaszpontok vannak, az alagutakba pedig egy kaptak egy MAGLEV vakuummeghajtasu csosiklot, ami a hangsebesseg ketszeresevel kepes szaguldani a fold alatt. (Nehany mobiltelos kep a Dulce-i tamaszpontrol ami a legmelyebben fekvo letesitmeny, biolabor es az elitnek a titkos feszke is egyben Klikk 1, Klikk 2)

Igen am, csak nem minden ugy sult el ahogy azt a moho jenkik elkepzeltek, ugyanis az a nehany tabornok akiknek a testeben az Alfa Drakoiak inkarnalodtak, szepen elkezdtek a Pentagonon belul felterkepezni a dolgokat es ott jeloltek ki az ujabb celpontokat, hogy kikben kellene meg fajtabelieket inkarnalni. Aztan ez meg nem minden: azok a drakok akik pedig a fold alatt tevekenykedtek sorban megrohamoztak a jenkik mely foldalatti katonai tamaszpontjait es elfoglaltak azokat az ott felhalmozott fegyvertechnologiakkal egyutt. Ezek kozott tobb tucat nuklearis letesitmeny, biofegyver es nuklearis fegyverraktar van.

--------------------

/* Na, mara ennyi, holnap itt folytatom - ha erdekel - ill. ha majd vegere ertem tovabbi kerdesekre is valaszolok. */
  • moikboy
    Itt sem mindenhol vörös az ég mint a scifi filmekben:
  • rigidus
    Meg azt is, hogy nem lattal Marsot a polusoknal.
  • polarka
    Ne vedd azt a videót annyira félvállról!
    Megtudhatod belőle többek közt azt is, h a Marson élénk kék színű az ég.
  • Epikurosz
    Sőt, kínaiul sem. De fogadni mertem volna, hogy majd te elmagyarázod.
  • toto66
    "hogy nálam a kettes azért nem prímszám mert egész egyszerűen nem lehet nem-prím mivel nincs olyan pozitív egész szám (az egyen és saját magán kívül) amivel úgy lehetne osztani hogy 1 vagy egynél nagyobb legyen az eredmény, "
    A definició miatt pontosan ezért prím a 2, mivel azt mondja nincs olyan természetes szám önmagán és az 1-en kívűl amivel osztani lehetne maradék nélkül, illetve csak ez a két osztója van. (tehát két természetes számmal lehet osztani annélkül, hogy kilépnénk a természetes számok halmazából)
  • rigidus
    > Megnéztem, de nem lettem okosabb.

Ezt kar is mondanod.

> Talán, ha tudnék németül...

Ezek szerint angolul sem...
  • ljerk
    Látom nem értitek mit akarok avval mondani hogy az első nem prímszám a négyes és az első prímszám az ötös, azaz a prímszámok - nem prímek halmaza 4-el kezdődik az egész pozitív számok halmazában.

Felteszem a következő kérdést. Melyik számmal kezdődik a páratlan-páros számok halmaza a pozitív egész számok halmazában ?

A pozitív egész számok halmaza így indul: 1,2,3,4,5,6,7...... na de melyik ezek közül az első szám a páros-páratlan számokból ? Segítség: a megoldásban nem szabad szerepelnie a nullának mivel az nem része a pozitív egész számok halmazának. Valamint gondoljatok vissza az okfejtésemre, hogy nálam a kettes azért nem prímszám mert egész egyszerűen nem lehet nem-prím mivel nincs olyan pozitív egész szám (az egyen és saját magán kívül) amivel úgy lehetne osztani hogy 1 vagy egynél nagyobb legyen az eredmény, tehát nem lehet része a prím - nem prím számok halmazának. De mint mondtam nem vagyok matematikus :)
  • Epikurosz
    Megnéztem, de nem lettem okosabb. Talán, ha tudnék németül...

ezt is egy haldokló nasa-tudós szivárogtatta ki?
    hullnak ezek a szegény nasa-tudósok, mint a legyek.
  • Epikurosz
    Re:
    Van itt az üziszerk. ablak alján egy olyan gomb, hogy "URL beszúrása".

Medicopter.
  • rigidus
    http://www.youtube.com/watch?v=977bd5t84bM
  • polarka
    Régen úgy hallottam, h 1 fa (kifejlett) kb. 10-15 ember oxigén igényét tudja kielégíteni. Ha ez igaz, akkor valóban nem jelent akkora kihívást az oxigén "termelése". Viszont napfény az kell neki és a sarkkörön tudnának eleget biztosítani? Vagy napkollektorral gyűjtik az energiát és mesterséges világítással adnának fényt? Akkor pedig már az energiát is tárolni kéne, h vihar idején is legyen elég fény. Költséges egy misszió...

Egyébként a sugárzás ellen, amit hallottam újabb megoldás, az vmilyen PE "pajzs", amiről azt állítják, h van olyan jó, mint bármilyen fém, de könnyebb. És egyelőre az volna a legjobb.
  • polarka
    Még senki sem mondta, h van köze. Off topic téma.
  • toto66
    Sajnos nem, mert a definicióban 2 osztó van (1 és önmaga).
    Ez mondjuk lehet vitatárgya, de a Wiki szerint nem prím az 1 és a 0.
  • Epikurosz
    jé! W.
  • Epikurosz
    az 1-es is prím.