657
Mi a munkanélküliség oka?
-
Rundstedt17 #336 Tudod a tőkés rabló szolgáltatónak semmi köze sem kellene lenni a vízhez.....közpénzből épült hálózatokat vettek át... -
#335 Igen tudjuk meg ferrari is járna. Furasson kutat a kertjébe. Hosszútávon olcsóbb. Ilyen alapon kaja is járna mindenkinek. Kérdés ha senki nem kap érte semmit, akkor ki fog termeszteni bármit is? Vagy akkor minden legyen ingyen? A TV, az áram, a gáz, a számítógép, a notebook, toronyóra lánccal? -
Rundstedt17 #334 Honnét tudod?Most tényeket értékelünk a mostani és az előzőt azok alapján AMIK MEGTÖRTÉNTEK -
Rundstedt17 #333 Minden embernek járna az államban alapvető jog a vízhez való jog,jah deh tőkés rablóknak ez nem jó,de már megoldották,magánkézbe van,ha vki nem fizet,nem tud haljon szomjan..... -
#332 hálózati karbantartás, pumpák, tisztítók ára, kutak fúrása, hadd ne soroljam fel mi minden kerül a víz szolgáltatónak pénzbe. ha nem akarsz fizetni a vízért áss egy kutat a kertedbe és nem fogsz! ja hogy a lakásba nem jut be, szarügy kell pumpa meg csövek, ja hogy nem ingyen van, ja hogy még áram is kell a pumpának ami szintúgy nincs ingyen. hát így jártunk bizony a víz meg a levegő nem hasonlítható össze. -
#331 Ha az előző rendszer tovább fent maradt volna, akkor csak több hitelünk lenne ugyanúgy, ahogy most is ez van. Egyik sem jó. -
Rundstedt17 #330 Még a levegőért való fizetség ellen sem tiltakozna... -
#329 Van itt valahol tiszta víz? Nincs. A vizet meg kell tisztítani, ami pénzbe kerül, ezért a közvetve a tisztításáért és az elvezetéséért fizetsz. Vagy szerinted a csövek csak úgy odateremnek a lakásodig?:D Ne nevettesetek már. -
Rundstedt17 #328 Azokat már rég kifizettük volna ha tőkés rablók forgatókönyve arról szólt volna,de ugye az nem jó,kell az adósrabszolga.... -
#327 Hivatalosan dolgozott, csak hasznos munkát nem végzett mert nem volt annyi munka. -
#326 ".fizetni kell a vízért..gázért stb. igen fizetni kell!ez a normális!"
neked az normális h tiszta vízért fizetsz? te nem vagy észen. komolyan... ennyi erővel fizess a levegőért is. legszívesebb nem fizetnék a vízért. nem hiszem el h ingyen nem lehetne adni. persze ha ingyen lenne akkor más lenne drágább h annak az árát behozzák de hát ilyen ez az ország és világ. -
#325 Hasznos munkát végeznének, ha lenne annyi munka. De nincs annyi munka, ezért mindenkit alkalmazni kell aki nem csinál semmit egész nap => Pénzt kap ezért => Hitelből kell fedezni mert nem termel semmit => A hitelt vissza kell fizetni stbstb. És ez így megy a végtelenségig gondolod? A végtelenségig kapnánk hitelt? -
Rundstedt17 #324 Olyan nem volt hogy nem dolgozott valaki... -
#323 Én ilyet sem mondtam. Ha nem nyúlnák le az összes pénzt akkor lehet normálisan működne, de nem lehet tudni. -
#322 Bizony. -
#321 És az előző rendszer mire épül? Még most is azokat a hitelekt nyögjük, amiket Kádár felvett... -
#320 Az összes állami beavatkozás csak azért van, hogy rontsák a kapitalizmus működésének a hatásfokát. -
#319 Milyen 10 éve ember? 70es évekről van szó. Mondom például:D Nem csak a kenyérről van szó. -
Rundstedt17 #318 Igen,a többieket meg kizsákmányolják.... -
#317 A kapitalizmus pontosan úgy működik, ahogy működnie kell. A tőkések gazdagodnak. -
#316 #290 sztem nem
#291 nem, mert valahol pénzt teremtenek és nem lenyúlnak.
kérdezem azokat akik a termékek árával kapcsolatban írják, hogy tudnak valami táblázatot adatokkal, vagy tapasztalati úton? mert érdekelne egész világ viszonylatban ilyen adatok érdekességképpen átnézném, minimálbér, átlagos kereset, termékek ára, adó, járulék stb mértéke sztem érdekes lenne. -
Laceee #315 Nem a pénz előteremtésével van itt a probléma, hanem a nem megfelelő helyre rakásával. -
tom235 #314 A régi rendszerben még a fehérembernek is érdemes volt gyereket szülnie, pl. azért mert kapott egy lakást. -
#313 csak az a probléma,hogy születik helyettük "brazil" gyerek,de az a büdös életbe nem fog dolgozni...azaz nem lesz aki előteremtse a pénzt... -
tom235 #312 Egy példa: A felvett hitelből lakóhelyek épülnek, ahova gyerekek születnek, akik később hasznos, termelő munkát végeztek volna. Egy példa ,hogy térült volna meg. -
Rundstedt17 #311 A kérdésem ez fenntartható ez rendben van?mert ha ezek lenyúlnak mindent úgy látom az a rendes megoldás:DDDD -
Rundstedt17 #310 Mivel ez a egész rendszer a hitelre épül?Kiktől?Akiknek jó ez a rendszer,kapitalistáktól akik abból élnek hogy az egész világ adósuk... -
#309 1. Nem mondtam hogy büdös komcsik, nem tudom hol olvastál ilyet.
2. Kommunizmus itt sosem volt, csak szocializmus.
Ha elolvasnád rendesen mit írtam, azt mondtam hogy hosszútávon nem lehetne fent tartani. Ha végig gondolnád normálisan te is rájönnél erre. -
#308 izrael baromi gazdag... -
Laceee #307 És a kenyér miatt ment csődbe az ország ? lol, Ha jártál volna külföldön akkor láttad volna, hogy legalább 10 éve elértük az árakkal az ő szintjüket sőt vannak termékek amik itthon drágábbak mint külföldön, a fizetés meg nincs sehol, 4-5x többet keresnek kevesbb munkával. -
#306 Ez kapitalizmus hogy minden pénzt lenyúlnak? :D Ha sehol nem működik a kapitalizmus akkor honnan a retekből kapunk hitelt szted?:D -
#305 hát,ha szétnézel mindenütt az működik
nagytőkések irányítják a világot,gazdaságot...politikát stb.
mindenhez közük van
lényeges,legfőbb szempont a profit...pénz...a lehető legnagyobb teljesítmény és bevétel -
#304 Mondjuk gázártámogatás? -
Rundstedt17 #303 Volt,meg ha nem is akkor is Szálasi egy tehetségtelen hazaáruló volt,kivéreztette az országot.... -
Rundstedt17 #302 Ez a kapitalizmus mondd már meg hol működik ez a csoda?több példát... -
Rundstedt17 #301 1,A kommunizmus végén
2,A kapitalizmus kezdete óta hitelünk csak nő
3,Most mire is megy ez a pénz?Zsebbe...
hm...régen meg életszínvonalra...De azért a büdös komcsik... -
#300 ne oktassál már ki történelemből léccives,csak abból ne
inkább nézd meg te a tankönyveket,és rájössz,hogy nem volt választási lehetőségünk... -
#299 Itt egy kalap szar van nem kapitalizmus. -
#298 Mégis mi a fenéből térült volna meg mikor folyamatosan deficites volt az ország? -
#297 az mekkora szemétség,nagy lehúzás az egész :S ennyi haveromat behúzták ilyen hülyeséggel... sok hiszékeny ember,azt hiszi ebből megfog gazdagodni :D