657
Mi a munkanélküliség oka?
-
#376 látom elvitázgattok :)
elmegyek kutyát sétáltatni erre 60 új üzenet :D -
tom235 #375 Inkább mindenből egyféle, mint ki van rakva mindenből 600 féle de nincs egyikre sem pénzem. -
Laceee #374 nem a kisboltokban, hanem a pékségben -
#373 A kis boltokban kell kenyeret venni, nem a gazdaságosban.. -
#372 Persze keverd ide még Etiópiát is... Észak-korea is nagyhatalom a kommunista rendszerrel mi?:D -
Rundstedt17 #371 Meg milyen az a kenyér?De az összes egy vicc..... -
#370 Előtte meg voltál 40 éves mire megvehetted az első autódat, amire már 10 éve vártál. Ez rendben van szerinted?:D -
Rundstedt17 #369 Vietnám meg nagyhatalom..... -
#368 jegyrendszerről hallottál? -
#367 Hát nem tudom, azért néha szoktam enni másmilyen kenyeret is. De akkor elédtolunk mindenből egyfélét, megelégszel vele? -
Rundstedt17 #366 Na meg most él a társadalom jelentős része hitelből,az autó,a ház,az élelem is minden hitelből.....DE EZ SZERINTÜK RENDBEN VAN -
#365 Japán és Kína is teljesen ki van zsákmányolva. LoL:D -
#364 Van fúrt kutunk. Nyáron is kellemes hideg víz folyik belőle. Egyéb kérdés? -
tom235 #363 Igen aztán marhára kell a hatszázféle kenyér.. Bemegyek a boltba melyik a legolcsóbb? megnézem és azt viszem haza. Általában sima fehér. De szerintem nem én vagyok ezzel egyedül. -
#362 úristen, hova fajult ez a topik. itt már ingyenes ételt-italt akarnak egyesek? :D viva la revolucion! -
#361 Érdekes, hogy ennyire odavagy a szocializmusért... akkor már miért nem a nácizmust terjeszted mint igét?
Hitler pár év alatt a válság legaljáról Európa egyik legfejlettebb államává tette Németországot... -
Rundstedt17 #360 Idehozzák a sok rákkeltő egészségtelen szemetet a kiváló magyar termék meg hozzájuk...
Jah és persze Afrikát és Ázsiát is kizsákmányolják.....Főként Afrikát lopnak onnét mindent -
#359 Képzeld el, tavaly ásattunk kutat, mert úgy olcsóbb locsolni a kertet. Miért is nem lehet?:) -
#358 Nem te, hanem tom meg Rundstedt. -
Rundstedt17 #357 Próbálj már meg kútat ásatni:)......csak próbáld megfogsz lepődni:D....
Duna?kapitalista bácsik telenyomták méreggel.... -
tom235 #356 például -
#355 Aham, élelmiszer az volt. Volt egyféle kenyér. Nézd meg most hányféle van. Biztos mindent lehetett kapni itthon, ezért járt mindenki Bécsbe vásárolni. :DDD -
Rundstedt17 #354 Rajtunk. -
Laceee #353 légyszíves idézd már vissza mit istenesítettem. -
tom235 #352 Termék nem volt a polcon te miről beszélsz? Mindennap hús került az asztalra, minden élelmiszer olcsó volt, szinte ingyen. Manapság már a zsíroskenyér is drága. -
#351 Most ki tiltja meg neked, hogy beleigyál a Dunába? Vagy hogy a két kis mancsoddal áss egy kutat hátul a kertben? -
Laceee #350 Te nagyon naiv vagy, teljesen midegy minek hívjuk a rendszert, ha ugyanazok az emberek irányitják az országot mint régen, ugyanúgy lopnak, csalnak, hazudnak, és utána azzal jönnek, hogy a nép túlköltekezett és ezért megint megszoritások kellenek lol. -
#349 Legjobb példa a két rendszer közti különbségre Németország. Hol volt az NDK az NSZKhoz képest? Még ma is nyögig a németek, hogy fejlesszék a keleti részt, annyira elmaradott volt a nyugatihoz képest. -
#348 Szerinted miért vettek föl hitelt? Azért, mert ami volt, elfogyott.. :-) -
#347 Mondom az előző rendszerben, amit annyira istenítetek. -
#346 Aha persze és a kommunizmusban mindenki szuperjól élt. Igaz hogy termék nem volt a polcokon... :D
Teljesen mindegy: Akkor viszonylag több pénzed volt, de nem volt mit megvegyél rajta. Most mindent megvehetsz, csak nincs rá pénzed. -
#345 Befejeztem a vitát. Annyira akartok szocializmust akkor költözzetek Kubába. Ott teljesen jó az élet, ugye?:D -
tom235 #344 Azért mert van kin elősködniük. -
Laceee #343 A felvett hitelek ellopásától, a kijátszható adótörvényektől. -
Rundstedt17 #342 Ferrari?A kapitalista agymosott tömegnek.....Az hol alap?
Viszont nehogy azt mondd már hogy nem alapvető a:
A MUNKÁHOZ való jog
Az ÉLELEMHEZ való jog
Illetve a VÍZHEZ VALÓ jog -
tom235 #341 Na akkor monndd meg nekem légyszíves, hogy ma milyen termelő munkát végeznek Magyarországon leszámítva azt a néhány még csődbe nem ment földművest? Ellenben régen igenis végeztek termelő munkát, de ha neked a világszínvonaló mezőgazdaság vagy világszínvonalú autóbuszgyártás (csakhogy néhányat megemltísek) azt jelenti hogy semmit nem csináltak egész nap, akkor ok. -
#340 Ha akkora szar a kapitalizmus és a kommunizmus, szocializmus sokkal jobb, akkor miért van az, hogy nagyátlagban a kapitalista országokban jobban élnek az emberek? -
#339 És a közpénz miből van szerinted?:DD Nagy része hitelből, vissza is kanyarodtunk oda, amit mondtam. -
Laceee #338 Számomra már azis vicces, hogy a sok tizenéves próbálja meg osztani az észt olyanról amiről csak hallásból tud valamit, tapasztalni nemsokat tapasztalt az életben, a munkáról meg ne is beszéljünk. -
#337 Szerinted mi a jó istentől adósodott el az előző rendszerben az állam? Csak úgy?:D
1. Elég sok ember mesélt nekem az előző rendszerről, mivel akkor még nem éltem.
2. Ha lett volna annyi munka amennyi ember, akkor most se lenne senki munkanélküli.