Munkanélküliség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez jól hangzik csak nem igaz.
MO-on a szociális ellátás is veszélyben van a nagy adósság miatt.
Szerintem nyugodtan irigyelhetjük nyugatot.Ott a visszaesés sem azt jelenti a valóságban, mint itt. 😊
Qwerty4
Amennyivel többet keresnek kint, legalább annival drágább is az élet. Ezt tapasztalatból mondom, éltem kint az alábbi felsorolt országok egyikében.
Sok magyar megcsinálta, hogy kiment, és félrerakott havi €700-1000-t valóban. Én is ismertem ilyenket. Tudod hogy csinálták? Összeköltöztek 4-5en, vagy többen(!) egy pár szobás albérletbe, szétosztották az albi díjat + rezsit, szinte soha nem jártak el szórakozni és dolgoztak mint egy robot. Meg is lett az eredménye, pár év alatt több millió Ft-ot takarítottak meg, de milyen áron? Itthon Te így szeretnél élni? Mert ezt én inkább munkatábornak nevezem, nem életnek.
Az az igazság, hogy az átlag melót végzõk, minimálbér közelében keresõk nagy része nyugaton is ugyanúgy egyik napról a másikra él mint itthon.
Álatlánoságban irtam, nem személyeskedni akartam, inkább olyanoknak szántam a hsz-emet akiknek semmi köze nem volt még a vasas szakmához és úgy akarnak elhelyezkedni benne.
hát igen ezek a munkakerülö réteg, mondjuk havi 200-300 ezer segélyért ki menne el mellette dolgozni?
Arra céloztam, hogy miután ingyenes (értsd: mi adózzuk össze, MERT megszavaztuk) a felsõoktatás, a nagyobb lóvé reményében minden jöttment fõsulira, egyetemre megy, kevés az országban a szakmunkás, az ilyen munkahelyekre viszont "túlképzettség" miatt a diplomás okostojásokat nem veszik fel.
Ez egy igen hülye helyzet: Senki sem akar munkás lenni, mert vezetõként többet kereshetne, ha lenne munkás, akit vezethet... de nincs, mert a nép kimondta, hogy továbbra is járjon mindenki egyetemre, szerezzen diplomát, és vigye csõdbe az országot.
Igen, Magyarország gyõzött.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
- mániájuk lovakat tartani->büdös
- hangosak
- nagy a rokonság, akik már nem feltétlen jól szituáltak
.: mobilize.hu :.
Magyarországon eddig is hónaptól hónapig élt az emberek többsége, most válságban még szarabb a helyzet.
Nem akarják külföldön elhinni, hogy mennyit keresnek a magyarok otthon, azt hiszik, hogy szopatjuk õket amikor megmondjuk a frankót.
Aki a megtakarított több millióját nem ingatlanba fekteti, annak azért el kéne gondolkoznia, hogy mennyit is fizet ki albérletért fölöslegesen.
Azért ingatlan, mert tartja az értékét, késõbb ha nem kell, eladhatod közel ugyanannyiért, mint amennyiért vetted. Vagy kiadhatod albérletnek, és abból már könnyebben fizetheted a saját albid akár az ország túlsó végében is.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
És a nálunk lévõ arány (sajnos) teljesen átlagos a térségben.
EB adatai és elõrejelzése.
Ha ráklikkeltek egy országra, akkor a középsõ, "Unemployment" adatot kell nézni. Ahogy látható, jövõre tovább fog nõni (nálunk is) a munkanélküliség 😞
De mondom, ez a 8-9% jelenleg az EU átlag. Sok nyugati ország ránkver, pl: Franciaország, Belgium, Írország, a legdurvább viszont Spanolyország, ott jövõre már majdnem 20%-os lesz :S
Ne foglakozzál vele újreg valószinûleg még nem dolgozott életében egy percet sem.
2,5 féle dolgozok külföldön, de már engem/minket is fenyeget a fõnõkünk azzal, hogy hoznak olcsóbb munkaerõt a helyünkre, idáig csak azért nem jött össze a mutatványa mert a külföldi fõnõk nem igazán cserélne le minket.
Erre még az jön rá, hogy a fõnökömnek halovány fingja nincs errõl a szakmáról, nála csak emberek vannak, az utolsó alkoholista is ugyananyit ér neki mint egy szakember aki nála dolgozik több mint 5 éve, és hogy miért dolgozunk még neki ? kényszerbõl, ha le akar számolni az ember akkor a havi fizetése ugrott, amit aztán perelhet miután minimálbérrel vannak lejelentve az emberek.
Addig amíg magyarországon több pénzt keres az aki egy darab vasat sem rak arrébb mint aki napi 12 órát dolgozik, és a 20. alválalkozó végzi el munkát addig nem lesznek normális bérek.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Azért vikingföldre én sem szívesen költöznék.
Másrészt nem tudom hogy hogy van ez, de amikor nálunk a szomszédok elkezdtek építkezni, elõbb aláírtam egy papírt, hogy beleegyezek, hogy a szomszéd telken házat építhetnek.
Amíg nem történik radikális változtatás egyre több lesz a munkanélküli, a nyomorult és az állam is becsõdöl, aztán még több lesz a baj.Hiába vonják meg az emberektõl jelenleg a juttatásokat, attól még az államadóság is tetemes marad, a lakosságnak sem lesz jobb, sõt rosszabb.Ördögi kör.
Qwerty4
Voltam zárás előtt. _______________
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ami a lényeg, több külföldi befeketetõ is kellene (persze jó alkuval jöjjenenek ide és ne rabszolgaként kezeljék a magyar dolgozót + az államnak és a társadalomnak is jövedelmezõ legyen az itt léte) és még több kis, középvállakozóra van szükség, magyarokra, akik sehova nem viszik el a bevételeket.
Ehhez persze munka és munkáltató barát adózási rendszerre van szükség. 😊
Qwerty4
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Ha pedig egyszer oda jutok, hogy esetleg vállalkoznék, akkor lehet, hogy jól fog jönni, hogy nincs már alapban egy 10 milliós tartozásom..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De az miért jó, hogy elmész albérletbe, hú de fasza egyedül élek, csaképp hónapról hónapra, és 25-én már nincs mit enni. És semmivel nem leszel elõrébb, amikor kezdeni akarsz magaddal vmit, mert ugyanúgy mész el onnan mint ahogy odamentél.. pénz nélkül.(Aztán meg belegondolsz, h mennyit fizettél a lakbérért és ugyanott tartasz mint elõtte.) 1 lépés elõre 2 hátra..
Másrészt:
Kell egy ember, egyedül nehéz megélni. Az azoknak mûxödik maximum, akik nyertek/örököltek/stb. Ha van egy társad, akivel össze tudsz költözni, rögtön nem olyan borús az összkép.. Én mondjuk egy képzetlen faszkalap vagyok, szal nem tudok érdemben nyilatkozni, de a helyedben mindenképp külföldön próbálkoznék..
És akkor mi jut így a jövõre? Semmi...