657
Mi a munkanélküliség oka?
-
#216 Éjjel.. :D -
#215 Jah. S ráadásul utáltak a rendes melósok is, mert az ő lehetséges túlórájukat dolgoztuk le mi, így minden gány melót mi kaptunk. Hál isten már az órabérem is több, mint az akkor egész éjszakára kapott melóm. :) -
#214 az elég kevéske :S 250Ft/h...rablás fényesnappal -
#213 Jah. Este 10-től reggel 6ig. :( -
#212 8 órát? :O -
#211 Én 2001-2002-ben éjjelente a colgate gyárban nyomtam soron 2000Huf/éjszaka összegért. Reggel haza, tusolás, majd irány a suli. -
#210 Én 2006-ban 490-es órabérét toltam éjszaka a TESCO-ban. -
#209 411ft-os órabérért?
nem bolondok ők...
bár jobb,mint a semmi,de eléggé gyengus pénz
amúgy szerintem már késő a diákmeló után kajtatni mindent lefoglaltak már februárba -
#208 Amúgy szakmával nem találtok munkát vagy diák/nyári melót? -
#207 Esztergomban és környékén sok ilyen ingyenes reklámújság van. Az utóbbi időben a tartalmuk a 1/3-ra csökkent, mert szinte eltűntek belőle az álláshirdetések. Pedig elég komolyan iparosodott környék ez. -
Rundstedt17 #206 Hasonló lehetőségek az ország Keleti részében.Munka nincs,még közmunka sincs a fű le van gyalúlva szinte napi szinten....... -
#205 ha a hülye magyar nem csinálná meg ötödéért, mennének keletebbre és hülye kínai 1kg rizsáért megcsinálná... -
#204 mekkora király -
#203 Sose újságon vagy hasonlón kerestem őket, van 1-2 ipari park ahol a vállalkozók kitelepülnek, mentem és kérdezősködtem, többségében jó fejek, így lett csomagolós munka (zőccség:D )sokáig meg megint máshol ugyanígy egy telepen cnc-s gépnél dolgoztam a cncs keze alatt. :) -
#202 Jó azért Szolnok csak megyeszékhely.. más mint egy kisebb város. Bár volt szegedi tanárommal beszéltem és ő azt mondta h szegeden is pang a munkapiac. Itt nálunk meg kb van 4-5 gyár ahova ellehet menni dolgozni , abból 2nél létszámleépítés volt , az egyik becsődölt, a negyedik tele van munkással az utolsó meg csőd közelben van. Ezeken kívül az ilyen Tesco , Lidl stb áruházak is tömve vannak (nem ez a cél , csak ha már nincs semmi akkor lehúznék két hónapot ,hogy legyen pénz). Ami a legalja az meg az üvegházak és a fóliák ahol azért nyárra mindig kellett az alkalmi munkás , de utánajártam és mondták ,hogy azok is tele vannak munkásokkal. Szóval nem könnyű. Minden csütörtök felkerül netre a helyi szuperinfo , várom most is hátha lesz valami de 2 hónapja semmi. Illetve ami volt, azt akármilyen gyorsan hívtam már megtelt , vagy valami egyéb kifogás volt. De bízom benne ,hogy találok valami alkalmi ramaty melót is akár , most megbecsülném nagyon , aztán meg szedném a sátorfát. -
#201 Szolnok :) -
#200 ne sértsd meg a falusiakat...indiaiak..és szerintem itt a pont a mondat végére :D -
#199 Ne sértsd meg a brazilokat...falusiak. :D -
#198 ne sértsd meg a norvégokat...brazilok :D -
#197 Akkor talán leírhatnád, hogy hol... -
#196 Lószart nincs meló, mindenki tudna találni, rengeteg helyen megfordultam már és mindenhová kerestek embereket, mert akik jöttek azok pár nap után egyszerűen nem jöttek be vagy kiléptek és kész.
Jah mind fizikai munka volt, és azért nem rosszul fizetett. Csak ilyen 40-50 évesek voltak akik évek óta ott melóztak. Fiatal szinte senki. És nem azért jöttem el mert szar volt hanem mert mentem a felsőoktatásba. -
Landor #195 ne gyalázd a swédeket.. norvégok.. -
#194 A bodzaszedés nem is. Az viking ősmunka ember. Ne sértsd már meg a történelmüket. -
#193 Az tényleg hülyeség hogy nem lehet munkát találni, vidéken lakok van 2 szakmám, munkanélküli vagyok ajánlattak már két munkát is az elmult 1 hónapban, bár egyiket se fogadtam el, még nincs kedvem dolgozni. :D Még ugyis van zséém, ha meg elmegyek dologozni akkor is itthon fogok lakni még jó pár évig, hogy tudjak megtakarítani pénzt, mert ugy lehetetlen ha elmegyek albérletbe, így meg ha elmegyek dolgozni és itthon lakok semmire nem kell költenem mer apámék ugysem kérnek semmit el, tesóm már 8 éve dolgozik és közben itthon él, elég jól megtakarított már, ha elment volna albérletbe kb fele annyi pénze nem lenne most, és nem tudna annyit költeni olyan dolgokra mi kell neki.. -
#192 A fekete munka, a bodzaszedés, és ezek kombinációi nem tartoznak a segélyezésbe. -
#191 30 évet dolgozott, 6 fiatalkorú gyermeket nevel, egyedülálló, várandós és 1 évre kapja? -
#190 20 gyerekre már elég szép pénzt kapsz. A többi meg hozzá lopják. Hiába ezek a svédek nagy zsiványok. :) -
#189 hogyne kapna...még többet is..
és nem kitaláltam,a saját fülemmel hallottam -
#188 Sehol, csak kellett mondania valami nagy számot. -
#187 De hol kap az ember 2-300k segélyt? -
#186 Ez nem így van. Nézz utána a számoknak. -
#185 Számolj már utána.. beadsz 8 milliárd forintot és lehívsz 2 milliárd euro-t.. nem is olyan rossza mérleg...
(EU-ról meg engem ne oktass ki mert láthatólag arról te nem tudsz semmit) -
#184 nem tévedés...ez így van! sajnos :( -
#183 neeeeee egy világ dőlt most össze bennem... dehát én azt hittem hogy... -
#182 tévedés, többet kapunk mint amennyit befizetünk... csak mindet ellopja a liberálkommunista kormányunk. -
#181 tőlem :D -
homeless #180 Ja mielőtt valaki belekötne tudom, hogy London nem Németországban van:) -
homeless #179 A multiktól én is hányok. Ha ide jönnek, pl Németországból, akkor adjanak német fizetést. Ha kint Londonba egy rendszermérnök havonta ki tud termelni a cégnek több mint 1 milliót, vagy egy programozó több mint 1,5 milliót, akkor ugyanazzal a munkával itthon is ki tudná termelni. Ja, hogy pont azért jönnek ide, mert a hülye magyar az ötödéért megcsinálja? -
Laceee #178 Annyi értelme volt, hogy most már az EU-t is meglopják nem csak az állampénzeket, nekünk annyi juttot, hogy eltörölték a határokat, ezis csak azért mert nem került pénzbe, de majd ezt is megadóztatják. -
#177 tök felesleges volt az EU
évente kapunk 2milliárdot
de be kell adnunk 8 milliárdot
évente -6milliárd...ez sztem gyászos :S
sokat bukunk ezen,felesleges volt,semmi jót nem hozott,csak a sok tré élelmiszer ömlik be!