179
Asztrálprojekció
  • sz4bolcs
    Amikor egyenlőségjelet tettél Allah, Buddha és Isten közé az is hasonló volt.
    Pl. menny és nirvana közé sem lehet egyenlőségjelet tenni, mert a buddhizmus tanításaiban léteznek istenek, és pokollakók, sőt még menny is, csak épp mind alávetett a változásnak.
  • TheRock18
    ezt most miért mondod?
    mik a különbségek?
    most az tök mind1,hogy minek nevezzük a kérdés az,hogy hiszel az élet utáni életben,vagy sem...erre két válasz van IGEN v. NEM... ennyi :D
  • Lacee
    nem túlzottan is leegyszerűsítő dolog minden filozófiai/vallási eltérést azzal magyarázni, hogy az ugyanaz, mint amit ismersz csak más néven? :)
  • SigS
    Erre azt mondanám hogy én is kipróbálnék Tahitin Hawaii-on egy-két hónapot, de nem szívesen jönnék vissza
  • TheRock18
    most mondanám azt,hogy kipróbálnám,de ha oda jutok...akkor nem jöhetek vissza :S de még szeretnék itt lenni
    biztos jó máshol is...legyen az mennyország,pokol,izé-hozé...van aki másik létsíknak hívja,másik dimenziónak tök mindegy...
  • SigS
    Sokmindentől függhet...
    Pl. egy balesetben hirtelen elhunyt kétlem hogy ilyen kevés ideig maradna
  • OssianFan
    Erről, hogy meddig marad a lélek a földi síkon, nagyon sok félét hallottam már. Sri Chinmoy könyvében ha jól emlékszem, csak 12 órát ír, egyszer beszéltem egy emberkével aki szelleműzéssel foglalkozik, ő aztmondta hogy kb 1 hónap, volt aki itt 44 napot írt. Hallottam olyat is, hogy ha meghal valaki, és a hozzátartozói/ismerősei nem tudják feldolgozni az illető halálát, akkor addig bolyong itt, amíg a többiek fel nem dolgozzák.
  • SigS
    Forrás : Leadbeater, C.W.: A túlvilág
  • SigS
    Rövidebb ideig, úgy 3-4 évszázadig is talán :))
    Míg le nem dobod magadról a földi léthez kötődő vonzódásaidat.
    Pl. egy bankár aki egész életében csak a pénzt hajtotta, elnyomva másokat stb. furcsának fogja találni hogy asztráltestében már nem képes többé efféle hajlamait kiélni, és ez elhúzódhat akár több évig... De ugyanez a helyzet egy idült alkoholistával vagy drogossal.
    Ha ez az időszak letelt, na onnantól jön a köv. szint
  • TheRock18
    olvasgattam belőle párat
    ezek szerint,ha meghalok,akkor egy rövidebb ideig még a földi síkon leszek a számomra valós világban...majd átkerülök egy másikba

mondjuk régen olvastam olyat,hogy ha valaki meghal,akkor 44 napig fellehet vele venni a kapcsolatot,mert a földi síkot 44 nap után hagyja el csak a lélek,addig itt bolyong és próbál megbékélni azzal,hogy meghalt
    állítólag a szellemek is azért vannak,mert nem békéltem meg a halálukkal,vagy nem is tudják,hogy meghaltak
    a kísértet más tészta,kísértetet azok hagynak,akik erőszakor halált haltak...kivégzés,gyilkosság stb.

ezekről mit gondoltak?
  • Herold
    Olvasnivaló.
  • sz4bolcs
    Mik ezek a síkok, és mire jók? Mi pl. az a buddhikus sík?
  • Herold
    A buddhizmusban nincs istenhit.
  • Herold
    Igen, el lehet jutni ezzel a módszerrel az asztrális síkba is. Sőt olvastam, hogy volt aki a buddhikus síkba is eljutott egyszer, de az nagyon nehéz.
    (fizikai / asztrális / mentális / buddhikus / atmikus dimenziók vannak, ez fölött pedig a Teremtő.)
  • sz4bolcs
    Szerintem jópofa, amelyik buddhista ezen megsértődik az nem buddhista, továbbá meg is érdemli.
    De a blog többi bejegyzése is ilyen, kifigurázza a sztereotípiákat.
  • TheRock18
    szerintem pofátlanság ilyet készíteni..:S
    tök felesleges más Istenét,prófétáját..szószólóját megalázni,meg ilyeneket írkálnak róla...
    emlékeztek mi történt,mikor mohamedről készítettek karikatúrát?fellázadtak az iszlámban hívők...és 10tonna aranyat ígértek a karikatúristáért..és minden levágot dán katona fejéért 1 kg aranyat ajánlottak,tehát meggondolandó,hogy kinek az Istenét szídjuk
    van ahol halálbüntetést szabnak ki érte...asszem ezek pont az arab országok
    de pl. kínában aki a császárt megalázza,megsérti szintén az életével fizet...
    vannak helyek ahol nagyon komolyan veszik az ilyeneket
  • TheRock18
    semmi baj szerintem,ha ezt itt vitatjuk meg...ennek nem kell külön fórum
    Istenfélő emberként is érdekel a spiritulistás..vahy nem tom,hogy mondjam..mind1,értsétek jól
  • Lacee
    az iszlámban sem várja el senki és semmi, hogy öngyilkos merénylő legyél, ez egy szép nagy csúsztatás. mint ahogy párszáz éve a Bibliára hivatkozva öltek le sokezer embert itt Európában, később a gyarmatokon, a keresztény isten mégsem várta ezt senkitől, csak az emberek hajlamosak a butaságra. Más kérdés, hogy sajnos az iszlám világ elég jelentős része ragadt valamiért a XVII-XVIII. században...

A buddhizmus szimpatikus rendszer, de az én nyugati fejemnek (vagy lehet hogy a koromból fakadóan) egy kicsit túl radikális, például a kötöttségektől való teljes megszabadulás miatt. Majd egyszer foglalkozom behatóbban is a dologgal, hátha megértem...

amúgy jó, hogy szanaszét offoljuk ezt a topicot, lehet hogy kéne nyitni egy "metafizikai katyvasz vitafórum" nevűt a sajátban :)
  • sz4bolcs
    A Buddha. :-))
  • sz4bolcs
    A 2500 év elég régen volt. :-)
    "Az a kérdés izgat, hogy mitől lettél sztár.." - Heródes dala.

Viccet félretéve, Buddhának nem volt célja, hogy az emberek azt higgyék, hogy Isten, vagy istenek küldték, és csodákat sem akart művelni.
    A története is úgy kezdődik, hogy egyetlen célja volt, a szenvedés megszüntetése, és ezt a célját véghez is vitte. Ezután kezdett tanítani az oda vezető útról.
    Szerintem azért ilyen népszerű, mert kézzelfogható tanításokat adott arról, hogy hogyan lehet megszüntetni még ebben az emberi életben a szenvedést, de nem kötelezett rá senkit, hogy őt kövesse.
  • TheRock18
    akkor miért lett ő ilyen híres?
    az embereknek régen kellett a csodatétel,hogy elhigyjék,hogy tényleg az Isten küldte
  • sz4bolcs
    Inkább maradjon csak tanító. Nem próféta, mert nem jósolt, nem tartott isten(ek)től ihletett beszédeket, hanem saját tudását adta át.
  • TheRock18
    akkor próféta...egyre megy
  • sz4bolcs
    Buddha nem volt isten. :)
  • TheRock18
    engem igazából nem érdekel...hogy valaki Allah-ban hisz,Buddhába,vagy nevezzük egyszerűen Istennek és kész...ugyanaz a személy,csak ők máshogy hívják...bár szerintem az én Istenem nem várja el,hogy meghalja egy öngyilkos merényletben,ezért nem értem az arabokat...
  • sz4bolcs
    Miért? Most pl. a fizikai világban vagyok, de ha kilépek a testemből, akkor máris a nemfizikaiban?
  • Lacee
    PKD rulez, ezt rendkívül fontosnak tartom közbevetni :)
    A Kamera által homályosan, VALIS és Ubik nagy kedvenc, de persze a többi is...
  • Herold
    pl. asztrálprojekcióval.
  • sz4bolcs
    Hát persze, Philip K. Dick sem véletlenül a legjobb sci-fi író (bármelyik dimenzióban, és világban).
    Már csak az a kérdés, hogy mitől fizikai a fizikai. Hogyan lehet megkülönböztetni a fizikai világot egy nem fizikaitól?
  • tigeroo
    miért ne hihetnél attól még istenben?

mivan akkor ha a mindenség isten? hidd el, az ezotériában is van isten(kép).
    (nekem a kereszténység nem szimpatikus, túl barbár, emberileg megcsorbított vallás...)

Neale Donald Walsch - Beszélgetések Istennel c. könyvet ajánlom figyelmedbe.
  • Herold
    Ez a példa nem a lélek létezését igazolja, hanem csak arra világít rá, hogy attól, hogy van lélek, a fizikai létben a fizikai testnek van prioritása.
  • Lacee
    én nem állítottam azzal kapcsolatban semmit, hogy a zen szerint létezik vagy sem állandó lélek (nem is simerem igazán, csak felületesen a legtöbb keleti filozófiát), csak a példázat jutott eszembe, ami viszont illett a beszélgetésbe.
  • sz4bolcs
    Mit nem értesz? :-) Elmondom parasztosabban is.
    Az 59-es hozzászólásban a 4 versszak azt jelenti, hogy bármi, amit tapasztal az ember az nem "én". Tehát az érzékelés, a gondolatok, érzések, a tudat nem én. Azért nem én, mert ha én lenne, akkor állandó lenne.
    Ez egy buddhista alaptanítás.
  • sz4bolcs
    Ilyen felfogásban a lélek nem-én, mert az agyam (vagyis én) veszi a lélek jeleit. Ez miben különbözik attól, ha a "lélek" szót kicserélem a "világ" szóra? Merthogy az agy ugyanúgy fölveszi a világból az érzékszerveken közvetített ingereket, és rossz állapotú érzékszervekkel, és aggyal ugyanúgy rossz képet tükröz róla.
    Továbbá felveti a kérdést: ha a lélek nem-én, akkor mi az én?
  • TheRock18
    valszeg nem veled,hanem az én agyi felfogásommal van baj:S mert nem értem kajakra,amit írsz :D
    valami,egyszerű sima...magyar,parasztra fogalmazd már át,hogy az ezoterikával nem foglalkozók is megértsék :D
  • sz4bolcs
    Röviden, tömören ott van az 59-es hozzászólásban, négy versszakban.
    Azért, mert Nagarjuna mutat rá paradoxonokkal, hogy nincs ilyen szubsztancionális lélek.

A zen-es hasonlatra kaptam föl a fejem, mert a zenben sem mondják, hogy létezik valami állandó lélek, ami tapasztal, hanem éppenhogy az állandóságba vetett téves hit okozza a szenvedést és a lélek képzetét.

A tudományokra nem kell hajlani, amit belinkeltem, az tényszerű összefüggéseket ír le agyi sérülések, és az érzelemvilág, illetve a gondolkodás között bármilyen további fejtegetés nélkül.
  • SigS
  • TheRock18
    hih :D nem is figyeltem
    látod,hogy valaki velem van
  • SigS

És grat a tékhez
  • TheRock18
    meglepődtél volna,ha 14-15évesen ismertél volna...elég nagy ateista voltam,de történnek dolgok az emberrel,és rájön,hogy valaki odafentről segít ;)
    megváltozott a szemléletem,hinni kezdtem,imátkoztam is,olvastam is sokat,köztük a bibiliát is...