Asztrálprojekció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
(fizikai / asztrális / mentális / buddhikus / atmikus dimenziók vannak, ez fölött pedig a Teremtõ.)
De a blog többi bejegyzése is ilyen, kifigurázza a sztereotípiákat.
tök felesleges más Istenét,prófétáját..szószólóját megalázni,meg ilyeneket írkálnak róla...
emlékeztek mi történt,mikor mohamedrõl készítettek karikatúrát?fellázadtak az iszlámban hívõk...és 10tonna aranyat ígértek a karikatúristáért..és minden levágot dán katona fejéért 1 kg aranyat ajánlottak,tehát meggondolandó,hogy kinek az Istenét szídjuk
van ahol halálbüntetést szabnak ki érte...asszem ezek pont az arab országok
de pl. kínában aki a császárt megalázza,megsérti szintén az életével fizet...
vannak helyek ahol nagyon komolyan veszik az ilyeneket
BMW Über Alles!
Istenfélõ emberként is érdekel a spiritulistás..vahy nem tom,hogy mondjam..mind1,értsétek jól
BMW Über Alles!
A buddhizmus szimpatikus rendszer, de az én nyugati fejemnek (vagy lehet hogy a koromból fakadóan) egy kicsit túl radikális, például a kötöttségektõl való teljes megszabadulás miatt. Majd egyszer foglalkozom behatóbban is a dologgal, hátha megértem...
amúgy jó, hogy szanaszét offoljuk ezt a topicot, lehet hogy kéne nyitni egy "metafizikai katyvasz vitafórum" nevût a sajátban 😊
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
"Az a kérdés izgat, hogy mitõl lettél sztár.." - Heródes dala.
Viccet félretéve, Buddhának nem volt célja, hogy az emberek azt higgyék, hogy Isten, vagy istenek küldték, és csodákat sem akart mûvelni.
A története is úgy kezdõdik, hogy egyetlen célja volt, a szenvedés megszüntetése, és ezt a célját véghez is vitte. Ezután kezdett tanítani az oda vezetõ útról.
Szerintem azért ilyen népszerû, mert kézzelfogható tanításokat adott arról, hogy hogyan lehet megszüntetni még ebben az emberi életben a szenvedést, de nem kötelezett rá senkit, hogy õt kövesse.
az embereknek régen kellett a csodatétel,hogy elhigyjék,hogy tényleg az Isten küldte
BMW Über Alles!
BMW Über Alles!
A Kamera által homályosan, VALIS és Ubik nagy kedvenc, de persze a többi is...
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Már csak az a kérdés, hogy mitõl fizikai a fizikai. Hogyan lehet megkülönböztetni a fizikai világot egy nem fizikaitól?
mivan akkor ha a mindenség isten? hidd el, az ezotériában is van isten(kép).
(nekem a kereszténység nem szimpatikus, túl barbár, emberileg megcsorbított vallás...)
Neale Donald Walsch - Beszélgetések Istennel c. könyvet ajánlom figyelmedbe.
Az 59-es hozzászólásban a 4 versszak azt jelenti, hogy bármi, amit tapasztal az ember az nem "én". Tehát az érzékelés, a gondolatok, érzések, a tudat nem én. Azért nem én, mert ha én lenne, akkor állandó lenne.
Ez egy buddhista alaptanítás.
Továbbá felveti a kérdést: ha a lélek nem-én, akkor mi az én?
valami,egyszerû sima...magyar,parasztra fogalmazd már át,hogy az ezoterikával nem foglalkozók is megértsék 😄
BMW Über Alles!
Azért, mert Nagarjuna mutat rá paradoxonokkal, hogy nincs ilyen szubsztancionális lélek.
A zen-es hasonlatra kaptam föl a fejem, mert a zenben sem mondják, hogy létezik valami állandó lélek, ami tapasztal, hanem éppenhogy az állandóságba vetett téves hit okozza a szenvedést és a lélek képzetét.
A tudományokra nem kell hajlani, amit belinkeltem, az tényszerû összefüggéseket ír le agyi sérülések, és az érzelemvilág, illetve a gondolkodás között bármilyen további fejtegetés nélkül.
És grat a tékhez <#hehe>#hehe>
"A barátok olyanok mint a hópelyhek. Ha lepisiled őket eltűnnek" :)
megváltozott a szemléletem,hinni kezdtem,imátkoztam is,olvastam is sokat,köztük a bibiliát is...
BMW Über Alles!
én mióta lelkibeteg vagyok,állandóan van valamilyen betegségem
pl. ha hiszitek,ha nem az allergia...az lelki porblémától alakul ki!
az olvastam,hogy az allergia,az azért alakul ki,mert az adott személy nem elég nyitott a világra
ahogy pl. a pattanások helye is jelzi a betegséget
ha a halnátékodon van pattanás,az emésztési zavarra utal(sajnos csak ennyi maradt meg a sok infó közül) és,majd figyeld meg,hogy így lesz
aki pl. már élt át szívfájdalmat(nem szervire gondolok) az tudja,hogy milyen indulatok,érzéseket tud elindítani ez
BMW Über Alles!
Hasonlóan mûködik az ember is. Ha zavar van a központi idegrendszer mûködésében (pl. agyi károsodások), nem képes hûen tükrözni a lélek minõségét. Ekkor jönnek elõ a különbözõ mentális betegségek (is).
A tudósok soha nem fogják az emberi lelket megtalálni az emberben. Ez olyan, mintha a fény természetét úgy próbálnák vizsgálni, hogy mikroszkóppal nézegetik az izzóból kivett wolframszálat.
röviden,tömören,mond el az álláspontodat ezzel kapcsolatban
tehát te a tudományokra hajlasz inkább?
és,ha igen,miért buddha van a logódba?
BMW Über Alles!
Különösen érdekes rész, amikor a lelki életet, vagy az általában léleknek tulajdonított funkciókat hogyan befolyásolja egy-egy agyi sérülés.
egyéb nyalánkságok neurológus palántáknak
A Holdra mutató ujjra meg én is írtam valamit, csak épp nem jött rá válasz. 😊
érdekes,hogy amit a tudomány már nem tud megmagyarázni,azt a hit megtudja
de azt is mondták,hogy a hit és tudomány nem zárja ki egymást...
bár én a "nagy bummm"-ba nem hiszek,persze ezaz én dolgom...sõt az evolúcióba...
ha van evolúció..miért csak mi tudunk beszélni?...mikor a kutya odbújik hozzám..vajon táplál érzéseket?mikor egy 15 éves kutya elveszti gazdáját,akkor a kutya a sírnál azért ül,mert szomorkodik és hiányolja a gazdáját,vagy pedig csak megszokás?
BMW Über Alles!
Mikor kómában van valaki, és minimális agyi folyamatok játszódnak le a testében (tehát elhanyagolhatóan kevés reakció, csak a puszta biológiai életben maradás), attól még a személyisége megmarad, ha felébred, ugyanaz az ember lesz. Ha nem létezik az agyi elektromos és vegyi változásokon kívül semmiféle 'esszencia', akkor a tetszhalotti állapot alatt hol volt, hogyan maradt meg az énje szerinted?
ja, és hogy ez is legyen, egy-két olvasnivaló:
Carver-Scheier: Személyiségpszichológia (különösen a neurológiára vonatkozó részek)
Atkinson et al: Pszichológia (szintén mint fent)
link1
link2
Valami mégis megjelenik az emberekben (illetve a fõemlõsöknél, azt hiszem közöttük már vannak akik képesek szórakozásból csinálni valamit), ami miatt hajlandóak vagyunk a fajfenntartás szempontjából szükségtelen, fölösleges dolgokat véghezvinni. Az evolúció szempontjából teljességgel irreleváns, hogy el tudom-e mondani a magyar himnuszt, szimpatikus-e nekem a miniszterelnök, vagy hogy képes vagyok egy vadidegen emberrel (rivális példánnyal) barátságot kötni. Viszont ha nem egy külsõ hatásra való reakcióként jött létre az elme és a magasszintû gondolkozás, akkor minek van egyáltalán?
Egyáltalán nem akartam semmilyen túlvilági baromságot belemagyarázni, egyszerûen azzal nem értek egyet, hogy szerinted a tudatunk mint különálló jelenség nem létezik.
Igen, az érzelmek JELEIT felfedeztük az agyban lejátszódó folyamatokban, de erre írtam a holdra mutató ujjat - amit MRI-n vagy EEG-n látsz, az nem maga a gondolat, hanem csak annak a jele, hogy a páciens gondolkozik. Nagy különbség!
""De ha csak egy mechanikus kérdés-válasz gép lenne az ember, akkor nyilvánvaló sémája és fizikai helye lenne minden gondolatnak, érzelemnek. Holott ez biztosan nem így van, legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint."
van esetleg valami forrásod is amivel ezt alá tudod támasztani?"
akkor más szavakkal mondom: az agykutatók annyit tudnak belõni, hogy körülbelül milyen területek aktiválódnak, ha például emléket idézel fel, vagy mondjuk megízlelsz valamit, de nem a konkrét gondolaid helyét látják, vagy ingerületekét. De azt, hogy "szeretem az édes eper ízét, pont mikor tavaly nyáron ez meg az történt", nem lehet meghatározni. Így érthetõbb, mire céloztam?
Földhözragadtabb példával élve: van egy ember, akinek tüske ment a körme alá, és nagyon fáj. Jön egy bekötözött szemû másik, aki kesztyûben végigtapogatja az illetõ testét, és észreveszi, hogy ha a kezét megszorítja, akkor a páciens felüvölt a fájdalomtól. Annyit szûrhetünk ebbõl le, hogy "valami gebasz van a bal kezével", semmi többet.
pl. otthon vagy..suliba kell menned...te döntöd el,hogy biciklivel,autóval,busszal,villamossal mész suliba...a lényeg,hogy a suliba fogsz érkezni,akármivel mész...érted?
ha neked az a feladatod,hogy mittomén...megakadályozz egy világháborút..akkor tök mind1,hogy te hogy csinálod,ezt meghagyták neked,a lényeg,hogy a sorsodba megvan írva,hogy megfogod akadályozni...beteljesíted és kész...
BMW Über Alles!
Szerintem az ember szabadnak született. Szabad akarat, szabad tettek, stb. Ha valahol a sors meg lenne írva, az már nem szabadság lenne.
Másrészt pedig, ha a sors meg lenne írva, szerintem nem létezne a vonzás törvénye. A vonzás törvénye szerint a gondolatok teremtõ erejûek, és bármit megkaphatsz, amit szeretnél. Tehát ez is megcáfolja a sorsot, mivel te alakítod az egész életedet.
BMW Über Alles!
régi mondás: "a sátán legnagyobb trükkje,hogy elhitette,nem létezik"
BMW Über Alles!
Az újjászületésrõl hasonlókat olvastam énis.
rengeteg mindenrõl szereztem tudást,információ,de azaz ezotéria kimaradt,pedig sztem errõl is olvasgattam...
pontosan nem ismerem a törvényeket...
amúgy az a helyzet,amit mondtál,hogy "Van egy mondás, hogy a sorsodat magad alakítod." nos ez nem régi,most született a kommunizmusban,és pontosan azért,mert az nagyon egyház,Isten,és hit ellenes volt.
olvastam,hogy addig születsz újjá...amíg el nem éred azt a szintet,hogy nem lesz SZÜKSÉGED anyagi(tehát megfogható) javakra...ha már csak a boldogság,szeretet marad,lesz az emberekben,és azokra lesz szükséged,akkor nem születsz újjá...eléred a fejlõdési szinted csúcsát...és Isten mellé kerülsz...amint a bûn eltûnik a Földrõl,Jézus visszatér...elpusztítja a gonoszt,jó és rossz ember is megtisztul és Isten paradicsomában fog élni,betegség,fájdalom és halál nélkül...
BMW Über Alles!