Asztrálprojekció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"honnan tudhatja bárki, hogy boldogság, félelem, akármilyen érzés alatt ugynazt értem-e én, mint te vagy egy harmadik fél"
hát pontosan úgy, hogy ha definiáljuk a félelmet,mint mérhetõ dolgokat, ti. vérnyomásnövekedés, adrenalinfelszabadulás, stb.., akkor abban a pillanatban nem lesz kétséges hogy ugyanazt érted e a félelem alatt mind akárki más. épp ez lenne a definíció lényege, h ugyanazt értsd alatta és ne legyenek félreértések.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Nem "éppen fordítva". Csak kiegészítetted az õ megfogalmazását, nem megfordítottad. Akkor tovább kiegészítem:
A stressz(veszély) hatására az agy adrenalint termel, amit az illetõ félelemként érzékel.
Túlságosan nem érdemes relativizálni, mert a félelem nem csak a tudatodban megjelenõ érzet, hanem egy inger hatására fellépõ tünetegyüttes, aminek csak kis része a tudatosult félelemérzet. Izzadás, bõrellenállás-változás, gyomor összehúzódása, felgyorsuló pulzus, megnövekedõ vérnyomás... Tehát a tünetek 99%-a effektíve megfigyelhetõ, és minden embernél azonos. Ennyi nekem elég ahhoz, valószínûsítsem, hogy a maradék 1% is ugyanaz az érzet mindenkinél. Sõt, szinte biztos vagyok benne, hogy a fizikai tünetek tudatosulása maga a félelemérzet.
Bonyolult dolog az ember, de nem végtelenül. Különböznek egymástól az egyének, de mégis 99.9%-ban ugyanolyanok. Nem látom értelmét túlmisztifikálni az érzelmeket, valami megfoghatatlan dolognak elképzelni. Semmi nem indokolja ezt.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Továbbá honnan tudhatja bárki, hogy boldogság, félelem, akármilyen érzés alatt ugynazt értem-e én, mint te vagy egy harmadik fél? Maximum feltételezhetõ, hogy körülbelül egy fogalmat értünk alattuk, de megbizonyosodni soha nem lehet róla. (Sõt, tulajdonképpen semmirõl, amit érzékelünk, de az más kérdés... lásd itt)
Ha valaki ért angolul, ajánlok egy nagyon jó sci-fi novellát a témában: Greg Egan: Closer
Az elejét lefordítottam kedvcsinálónak, elõre is bocs ha itt-ott hibádzik:
"...Mikor elõször végiggondoltam a kérdést, elfogadtam, hogy az engem körülvevõ világ valóságát sem fogom tudni bebizonyítani soha, nemhogy mások elméjének létezését - de azt is elfogadtam, hogy a mindennapi élethez elegendhetetlen, hogy ne kételkedjek bennük.
A kérdés, ami mindig foglalkoztatott, a következõ: ha a többi ember létezik, akkor hogyan értelmezik a létüket, hogyan tapasztalják meg azt? Megérthetem valaha is, hogy milyen a tudatosság érzése valaki másnak - legalábbis annál behatóbban, mint mondjuk egy majom, egy macska, vagy egy rovar számára?
Ha nem, akkor egyedül vagyok.
Elszántan akartam hinni abban, hogy az emberek valamiképpen megismerhetõek, de nem tudtam rávenni magam, hogy mindezt magától értetõdõnek fogadjam el. Tudtam, hogy nem létezhet abszolút bizonyíték, de azt akartam, hogy meggyõzzenek, szükségem volt valami egyértelmû jelre..."
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
például mondjuk azt h a gondolat nem más mint agyi aktivitás, ez érzékelhetõ >> létezik
vagy mondjuk azt, hogy az érzelem bizonyos vegyi anyagok reakciója/felszabadulása/hatása. például ha félek vagyok, adrenalin szabadul fel, verejtékezem,megnõ a vérnyomás stb.. ezek mind érzékelhetõ, mérhetõ dolgok.
de akár egy fogalmat definiálhatok a tulajdonságainak felsorolásával, pl. éppen akkor szeretek valakit ha bármit megtennék érte, vagy odaadom az utolsó falatot is neki. az utolsó falat odaadása meg ugye mérhetõ dolog.
nah, a lényeg a lényeg: ezek a "megfoghatatlan" fogalmak is így vagy úgy mérhetõek, ergo léteznek. viszont ez egy rossz hasonlat a "szellemek" létezésének bizonyítására. ugyanis egyes emberek azt állítják h látják pl. az aurát vagy szellemet. csakhogy a mellette álló ember nem látja (és nem vak), akkor most erre mit mondjak? hogyan tudná a látó ember beizonyítani h van ott valami. de nem is kell bebizonyítani, mert ha semmilyen hatással nincs a szellem jelenléte a környezetére, illetve a hatások, amiket a "szellemnek" tulajdonítanak (ehhez tudni kéne hogy van definiálva a szellem fogalma), nem tõle származnak (pl. egy homályos fehér folt a fényképen),akkor a szellem definitíve nem létezik. és itt a szellem szón érts mindenféle humbugot. (jó, tudom van aurafotózás, de ennyire ne légy naiv)
Lassan jönnek az aggyal irányítós számítógép kontrollerek, ébresztõ! Illene haladni a korral, ezek a középkori szintû nézetek már igencsak idejétmúltak...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Fekete mágusok meg biztos voltak, akik az animizmus hitvilágát elrettentõ módon akarták alkalmazni, meg ugyebár a Voodoo-hoz hasonló átkok, ugyanez az õsi cigány rítusoknál, de szerintem ezek eredetét nem fekete-fehér alapra szánták (az nagyon egyszerû felfogásmód), max az átkokat, de azok léteznek nagyon sok vallásnál.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
tudom,hogy foglalkoztak alkímiával,bár az akkoriban tiltott dolog volt
de mára már lehet készíteni aranyat,csak nem éri meg,mert 50e ft-ra rúgna grammja...
ilyen frankenstein készítésben nem hiszek...
az örökéletet is keresték sokan,de senki nem találta meg a mai napig...
BMW Über Alles!
C.W. Leadbeater
"A barátok olyanok mint a hópelyhek. Ha lepisiled õket eltûnnek" :)
BMW Über Alles!
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
írjátok még le az érdekességeket,vagy a fontosabb dolgokat
BMW Über Alles!
Azt, hogy valaki miért nem képes elhagyni ezt a síkot (pl. kísértetek), nem lehet egyértelmûen megmagyarázni. Sokféle oka lehet. Sokat számít az is, hogy a hozzátartozók mennyire képesek elengedni.
én úgy gondoltam,hogy azok az Isten,tanító,próféta..mind 1 és ugyanaz a lény,csak máshogy hívják õket a vallásokban,bár lehet,hogy tényleg ugyanaz a lény....a teremtõ!
ezért írtam így a mennyet,nirvánát stb.-t is,mert úgy gondoltam,hogy ugyanaz a hely,csak másnéven van
BMW Über Alles!
Pl. menny és nirvana közé sem lehet egyenlõségjelet tenni, mert a buddhizmus tanításaiban léteznek istenek, és pokollakók, sõt még menny is, csak épp mind alávetett a változásnak.
mik a különbségek?
most az tök mind1,hogy minek nevezzük a kérdés az,hogy hiszel az élet utáni életben,vagy sem...erre két válasz van IGEN v. NEM... ennyi :D
BMW Über Alles!
biztos jó máshol is...legyen az mennyország,pokol,izé-hozé...van aki másik létsíknak hívja,másik dimenziónak tök mindegy...
BMW Über Alles!
Pl. egy balesetben hirtelen elhunyt kétlem hogy ilyen kevés ideig maradna <#nemtudom>#nemtudom>
Míg le nem dobod magadról a földi léthez kötõdõ vonzódásaidat.
Pl. egy bankár aki egész életében csak a pénzt hajtotta, elnyomva másokat stb. furcsának fogja találni hogy asztráltestében már nem képes többé efféle hajlamait kiélni, és ez elhúzódhat akár több évig... De ugyanez a helyzet egy idült alkoholistával vagy drogossal.
Ha ez az idõszak letelt, na onnantól jön a köv. szint <#papakacsint>#papakacsint>
ezek szerint,ha meghalok,akkor egy rövidebb ideig még a földi síkon leszek a számomra valós világban...majd átkerülök egy másikba
mondjuk régen olvastam olyat,hogy ha valaki meghal,akkor 44 napig fellehet vele venni a kapcsolatot,mert a földi síkot 44 nap után hagyja el csak a lélek,addig itt bolyong és próbál megbékélni azzal,hogy meghalt
állítólag a szellemek is azért vannak,mert nem békéltem meg a halálukkal,vagy nem is tudják,hogy meghaltak
a kísértet más tészta,kísértetet azok hagynak,akik erõszakor halált haltak...kivégzés,gyilkosság stb.
ezekrõl mit gondoltak?
BMW Über Alles!