A hipertérből kamatoztathatnak a jövő DVD-i
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Közel jó az a szám. Számoljunk: BD lemez átmérõje 12 cm, a hasznos felület (11,7 / 2)^2*3,14 - (4,5 /2)^2*3,14 = 91,56 cm2, vastagsága 1mm azaz 9,156 mc3 a BD lemez, amit megszorozva 140GB-al 1281 GB jön ki a teljes térfogatra, ha kicsit csalnak, és nem számítják bele, hogy a lemez közepén van egy lyuk, meg körülötte olyan felület ahová most nem írnak, akkor 1500 GB-re is felmegy a szám.
olyan nem is volt soha
😛
😛
fotográfik kolomp edisön :D
arany nanorészecskékbõl készült lemez....
Nekem már egy felcímkézett duplarétegû DVD is drága!
Nekem már egy felcímkézett duplarétegû DVD is drága!
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ez az egész hologramosdi egy nagy rakás nyögve-nyelés. az olvasók sehol nincsenek még, az írók sehol nincsenek még, a lemezek sehol nincsenek még. ahány project annyi féle megközelítés, összeilleszthetetlen szuverén tervezetek tömkelege. sehol egy csapás, egy irány, hogy na csak azokat fejlesztjük amik kompaktak, elõállíthatóak, akkorák ami belefér egy számítógépbe. neeeem.
csinálunk frigó nagyságút, eladjuk, megvesznek 100 darabot belõle, meg ezer lemezt és majd a kedves felhasználók szívnak, mint a torkosborz, ha egyszer 10 év múlva az eszközt gyártó cég már lehúzta a rolót, az utolsó mûködõ olvasó egységet is eladták ócskavasnak, az archiváló stúdió, akinek meg elromlott a csillió dolláros gépe, ott áll lengõ f*ssz*l, majd és kitörölheti a hololemezeivel, mert semmivel sem szabványosak. ellenben huszad annyiért kimenthették volna ugyanazokat az adatokat egy elterjedt adathordozóra is akár..
1,6 terabyte egy dvd méretû korong? jézus?! 2 éven belül az ssd-k akkorák lesznek. két ssd is elfér egy holo-lemez tartó tok helyén. inkább csináljanak az ssd gyártók egyszer-írható kifejezetten adattárolásra szolgáló ssd-ket. azokon rajta maradna 20 évig az adat garantáltan. mindent kétszer is eltárolhatnak, de ha egy szabványos felületen tárolják, akkor nem lesz vele késõbb szívás..
egyszer vettem cél hardvert. ha megállt volna a hardverek fejlõdése, akkor jó lenne. de nem állt meg. azóta, se eladni, se használni nem tudom, mert ma már mindent tud egy konzumer termék is, amiért régen megvettem a kütyüt, ráadásul már nincs olyan port a gépen amibe belemenne..
csinálunk frigó nagyságút, eladjuk, megvesznek 100 darabot belõle, meg ezer lemezt és majd a kedves felhasználók szívnak, mint a torkosborz, ha egyszer 10 év múlva az eszközt gyártó cég már lehúzta a rolót, az utolsó mûködõ olvasó egységet is eladták ócskavasnak, az archiváló stúdió, akinek meg elromlott a csillió dolláros gépe, ott áll lengõ f*ssz*l, majd és kitörölheti a hololemezeivel, mert semmivel sem szabványosak. ellenben huszad annyiért kimenthették volna ugyanazokat az adatokat egy elterjedt adathordozóra is akár..
1,6 terabyte egy dvd méretû korong? jézus?! 2 éven belül az ssd-k akkorák lesznek. két ssd is elfér egy holo-lemez tartó tok helyén. inkább csináljanak az ssd gyártók egyszer-írható kifejezetten adattárolásra szolgáló ssd-ket. azokon rajta maradna 20 évig az adat garantáltan. mindent kétszer is eltárolhatnak, de ha egy szabványos felületen tárolják, akkor nem lesz vele késõbb szívás..
egyszer vettem cél hardvert. ha megállt volna a hardverek fejlõdése, akkor jó lenne. de nem állt meg. azóta, se eladni, se használni nem tudom, mert ma már mindent tud egy konzumer termék is, amiért régen megvettem a kütyüt, ráadásul már nincs olyan port a gépen amibe belemenne..
\"The voices are back... Excellent.\"
Szerintem itt arra utalnak, hogy több adathordozó réteg (az ábra szerint 3) van egymás felett, mint a 8 gigás dvd-nél. És ha reklámozni kell a kapacitást, a 140 GB jobban mutat, mint ha csak egy rétegben rögzíthetõ adatmennyiséget írnának.
:-D van rá esély. nem lenne egy rossz ötlet csak ott a gond mire ez egyáltalán piacra kerül addigra itt a többség már rég a föld alatt pihen.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
És ez mitõl hipertér? Gratulálok a sok eszéhez, aki ezt a címet kitalálta. Meglátja, hogy 5 dimenzió, azt rögtön a hipertér jut eszébe..!
Kár a szenzációhajhász hülye bulvárcímért, mert a technika szerintem önmagában is kreatív, és hírértékû. Nem kéne, hogy az SG a Bors színvonalára süllyedjen... 😞
Kár a szenzációhajhász hülye bulvárcímért, mert a technika szerintem önmagában is kreatív, és hírértékû. Nem kéne, hogy az SG a Bors színvonalára süllyedjen... 😞
hol vannak már a beígért holodiszkeim...
"140 gigabájt információt sikerült felvinniük a lemezterület minden egyes köbcentiméterére, ami egy DVD méretû korongnál 1,6 terabájt adatmennyiséget jelent"
ausztráloknál hány köbcenti egy dvd?
ausztráloknál hány köbcenti egy dvd?
Blueray mehet a levesbe 😄
← ElőzőOldal 2 / 2