909
  • Sir Quno Jedi
    polomania.hu, azt olyat tervezel magadnak fél perc alatt, amilyet szeretnél és már küldik is
  • Big Bad Ryder
    Gondolhatod milyen bolygó lehet, ha sokan inkább a Földet választották
  • Valezius
    Lehet saját mintás pólót gyártatni :)

Jó rész volt, csak az a sok sírás a végére nem hiányzott. :)
    Egyébként miért nem kéri meg senki a négert, hogy meséljen már a bolygójukról, én kíváncsi lennék :)
  • Narxis
    :DD
  • Agamemnon
    Nem látott valaki "John May lives"-es pólót? Szívesen vennék egyet :)
  • Sir Quno Jedi
    há ez gáz rész volt. Lekkmostmégjobb, mikor a fecskendőn hagyja az ujjlenyomatát az ellenálló...
  • szucsy89
    lol:D.ds.a.dS:DS:sd
  • [NST]Cifu
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    De, pont ez a lényege a Fifth Collumnak, hogy kifejlődtek az érzelmeik, miközben a V-knél alapból nem fejlődtek ki ezek. Feltehetően ezért volt annyi Fifth Collumos az előre küldött V-k között, mert az emberekkel való mindennapos kapcsolatnak hála elkezdtek kialakulni az érzelmeik, és ez egyben elidegenítette őket a fajuktól. Legalábbis szerintem.
  • Narxis
    Nem abban mások John May követői a V-knél, hogy jobban átélik az érzelmeket? Tehát pl. jobban kötődnek egymáshoz és/vagy az emberekhez is.
  • Narxis
    :DDD
  • ldavid
    valami hasonlóra gondolhatott

• [NST]Cifu
    Igazából nem értem fekete bőrű V barátunkat. Ha valakinek, akkor neki igazán kellene tudnia, hogy ez esetben az egyetlen cél minél hamarabb Georgi halálát kiváltani, teljesen egyértelmű, hogy már nem lehet az ellenállók hasznára, így a végén lévő érzelmes jelenet nekem nagyon erőltetett volt.

Ezt leszámítva tele volt fordulatokkal megint a rész. A John May lives teljesen új értelmet nyert... :)
  • Narxis
    Ez se volt rossz rész, borult a bili pár helyen... :D

Dzsordzsi neeeeeeeeeeeeeeeeeee!!

John May lives!!!!
  • [NST]Cifu
    Az ős 'V' a hidegháború légkörében született, egy erős, határozott, egységes idegen faj képét mutatta, akik fejlett technológiájukat adták át az emberiségnek a nyersanyagokért cserébe, legalábbis a fedőszituáció ez volt. A 'V'-k ott kvázi átvették a Föld irányítását, megszállták, de közben a felszínen látványosan együttműködtek az emberekkel. A diktatúrákban megszokott módon a kritikusokat pedig eltüntették.

Magyarul a mostani sorozatban a 'V'-k sokkal kevésbé tartják hatalmukban az embereket (legalábbis még), mint a régi sorozatban, így kevésbé kellett a közvéleményt meggyőzniük.
  • Sir Quno Jedi
    Ha nyilvánvalóan ellenségesek lennének, avagy túl szervezettek és katonásak, akkor gyorsabban kivívnák az emberek jogos gyűlöletét. Így azonban megosszák az embereket és kényelmesen ellavíroznak a zavarosban, minimális veszteségekkel. Minek frontálisan támadni, ha 1x a buta emberek maguk sétálnak be a karámba.
  • Verseghy
    Hát a mai közönségnek gondolom ez kell..:) Legalábbis nekem így jobban tetszik, mint ahogy leírtad.
  • [NST]Cifu
    Elég komolyan át lett dolgozva, az eredeti sorozatban a 'V'-k egy fasiszta rendszerhez voltak hasonlóak, sőt, az egész koncepció eredetileg erre épült volna (mármint hogy egy fasiszta erő leigázza Amerikát, és a helyi ellenállás úgy harcol ellenük, mint anno a Francia ellenállás a náci megszállás alatt), csak idővel a forgatókönyvet úgy dolgozták át, hogy ez az erő földön kívüli lettek. A 'V'-k a mostani sorozatban inkább nyájaskodó, behízelgő fajtának tűnnek, az emberek megnyerésére ezt az utat választják. Az eredeti sorozatban inkább a úgy kell elképzelni, mintha erődemonstráció lett volna, minden 'V' vörös egyenruhát hordott és napszemüveget viselt, katonás fegyelemmel vonultak fel, stb. Sokkal egyértelműbb volt, hogy 'gonoszok' voltak.

Az eredeti sorozatban a 'Femme Fatale' (Jane Badler alakította, nálunk a Mission Impossible sorozatból lehet ismerős) nem a fő-V volt, hanem csak egy középszintű vezető, megbízott feladattal, és saját, komoly ambíciókkal. Igaz, hogy a mostani sorozat még nagyon az elején jár, de el lehet mondani, hogy a régiben sokkal komolyabb volt a 'V'-k közötti rivalizálás, hatalmi harc. Itt ilyesmire eddig nem nagyon láttunk példát.

Én úgy fogalmaznék, hogy az alapkoncepciót leszámítva teljes a "reboot".
  • Verseghy
    Már várom a folytatást. Pedig meg kell mondjam, hogy kicsit gagyi a sorozat, de izgalmas a sztori. Kivitelezéssel vannak szerintem gondok. Meg én olyan vagyok, hogy ha már elkezdtem nézni, akkor be is fejezem.:) Amúgy lenne egy kérdésem azokhoz, akik ismerik és látták az eredeti sorozatot anno. Mennyire írták át a forgatókönyvet? Mennyire lett átkonvertálva a korunkba? Vannak nagyobb módosítások?
  • Tyler1
    észrevettem sajnos :/
  • Zomil
    sajnos ezzel a részleggel nem nagyon foglalkoznak a modik :(
  • Tyler1
    már írtam modi topikba, hogy rakják be :) egyenlőre nem sok sikerrel :D
  • Herold
    ST-t nem ismered véletlenül?
  • [NST]Cifu
    Off

Itt hol is látható az én nevem? :)
    Nincs jogosultságom ebben a fórumrészben, maximum büntipontot tudok osztani.
  • Tyler1
    ő mindenhova beleolvad:D
  • Cat 02 #365
    Néger arc picit beleolvad a sötétségbe, valami világosabb kéne :D
  • Tyler1
    Georgie nem főszereplő, ő csak csatlakozott az ellenálláshoz :) azt nem tudom mi lesz a karakterével, de egyik promon sem volt rajta.
  • Borg
    Ezeket szerint Georgit tényleg kiírják. Bár eddig is csak szenvedésnek éreztem a karakterét. Valójában szinte semmi szerepe nem volt a történésekben, csak úgy "ott volt" néha...
  • Narxis
    Akkor tedd be. :p
  • [NST]Cifu
    Nekem tetszik. :)
  • [NST]Cifu
    Szerintem anyuci is elkezdett átalakulni, lásd döglött patkány jelenet. Az a szer, amit a dokinő adott, lehet, hogy ezt gyorsítja fel / teszi lehetővé. Az epizód végén lévő jelenet szerint hüllőktől szokatlan módon az embrió nem tojásban van, hanem a méhben elevenen fejlődik.
  • Herold
    Hogy gondolta ez a Ryan, hogy majd a felesége megszüli a gyíkot, és élnek boldogan, míg meg nem halnak?
  • Tyler1
    na sztem már bőven illene ide egy banner, úgyhogy csináltam egyet az új promo képből, ami egyébként sokkal fantáziadúsabb a régieknél. kicsit nagy lett, de filmes topikokban elfér az ekkora :)

• Valezius
    Hú ebbe a részben nem történt túl sok mindent. Kitalálták, hogy felmennek a hajóra, és meg is tették :)

Már örültem az elején, hogy végre lesz valami New Yorkon kívül, de igazából nem volt.
  • [NST]Cifu
    A "barbár" módszer elég hatékony lehet, főleg, hogy amint említetted is, kifejezetten fejlettek orvostudomány terén, tehát az okozott károkat akár tökéletesen helyre is tudják állítani. Annál pedig kevés sokkolóbb élmény lehet, hogy mondjuk egymás után többször is kibeleznek, majd helyrerakják a dolgokat, és megint nekiállnak kibelezni...

Egyébként ha megfigyelted, a V-k eddig lőfegyvereket nem nagyon használtak (leszámítva a Pilotban látott felrobbanó szondát), csak késeket és ilyen pengés "mini-kasza" jellegű fegyvereket.
  • Cat 02 #355
    Egymás között nincs azonosítójuk, szerintem. Legalábbis a sorozatban még nem volt. (személyi pl)
  • PetruZ
    Ez is igaz, meg pl. az ujjlenyomatos rész is ide tartozik, de azok még letudhatók azzal, hogy egyszerre érkeznek a földi látogatókkal és az azonosítás is ugyanott zajlik - ami, ha belegondolunk, megintcsak hülyeség, hiszen nyugodtan lehetne máshol is, rejtetten. Bár bejátszhat, hogy ez csak az első vonal, ahol szétválogatják a sajátjaikat meg az embereket, és ezt úgy kell intézni, hogy ne okozzon hátrányt, vagy valamilyen korlátozást az embereknek. De utána, miután leválogatták a sajátjaikat, egy külön helységben lehetne alaposabb ellenőrzést végezni, és nem csak a földi okmányokon.
    Meg az sem igaz, hogy ne lenne egy szimpla akármilyen átlépős, vagy láthatatlan bio-szkennerük, amivel rögtön megejthetnék a leválogatást... :)

De lehetne még folytatni az üzenet hackelésével, meg az érzelmi vizsgálat fura eredményeivel is, de hagyjuk. :)
  • 5c0rp330n
    es ok egymas kozott miert az ilyen lofasz foldi igazolvanyokkal igazoltatnanak?
  • Cat 02 #352
    Mert az olyan volt mint az eredeti, és a földi eredetű cuccot nem nehéz hamisítani.
  • 5c0rp330n
    es egy szuperfejlett civilacioban miert lehet szemelyazosossagot hamisitani egy szaros fenykep kicserelesevel? sok amator dolog van benne sajnos..
  • PetruZ
    Csak azt nem értem, hogy egy szuperfejlett, orvosilag mindent leköröző civilizáció miért középkori módszerekhez folyamodik egy kínvallatásnál. :) Egyébként ez is jó rész volt. :)