12
  • Kecske2
    #12
  • Sir Ny
    #11
    miért, szerinted most micsinálnak?
  • chuky123
    #10
    Ettöl tényleg csak butulnának a kölkök. A házifeladatot is majd ki guglizzák.
    Szépen lobbizik a dell a közbeszerzésért pff...
  • Piel
    #9
    Az ötlet persze nem rossz, de csak a felsőbb oktatásban lévőknek hozhatna újdonságot azzal, ha e-könyveket is lehetne venni az iskolákban. Nem kell rengeteg könyv nyomtatásával foglalkozni, sőt ha azt veszem, hogy némelyeknek mennyibe kerülnek a szakkönyvek, akkor még lehet, hogy olcsóbb a noteszt és az e-könyvet megvenni. A tandíjban pedig akár benne is lehetne az elektronikus könyv csomag. Persze jegyzetfüzet akkor is kell, de hogy fér el a padokon két spirálfüzet és két netbook. Kellenek nagyobb padok is.
  • 5c0rp330n
    #8
    én nem akarom, hogy minden kis szaros laptoppal mászkáljon. magamnak viszont lassan kéne egy Dall laptop, de nem ilyen kis atom-os szarság, inkább valami Studio XPS-re gondoltam :) egyébként az is jellemző, hogy ilyen kis szarosoknak akarják állami pénzből finanszírozni az ilyen olyan digitális táblákat, meg laptopokat, amikor kb fűtésre meg nincs pénzük, az egyetemistákat meg basznak támogatni, hogy komolyabb laptopot vegyenek, akiknek igazán szüksége lenne rá.
  • Vogel
    #7
    Ez aztán kurvafontos
  • Kecske2
    #6
    Windows 7 nem lesz rá ?
  • barii
    #5
    "ha nem akarnak tahók maradni. "

    igen, pont azt látom, hogy nem akarnak: "meik", "meg mond"
  • barii
    #4
    "Minden iskolába netbookokat akar a Dell"

    meghiszem azt :D helyükben én is akarnék
  • tomat0
    #3
    Ubuntut a gépekre!
    Mellesleg marhaságnak találom, mert a számítógép nem arra való szerintem, hogy az általános vagy középiskolákban tanuljanak rajta. Ott még olyan tudást halmoznak fel, amire a továbbiakban sok szükségük lesz, ha nem akarnak tahók maradni.
  • waterman
    #2
    úgy elképzelem, hogy valahogy bevezetik ezeket. a tanulók még kevésbé figyelnek majd a tanárra, még jobban öntörvényűek lesznek, még kevesebb tudás ragad rájuk, de lesz egy laptopjuk ami gondolkodik helyettük. plussz még ugye szociálisan alulfejlettek is lesznek, mert sosem érezték felsőbb erőnek a tanárt, majd ők lesznek akik felszedik a köveket a nemzeti ünnepeken.. ez az oktatási rendszer tökéletes arra, hogy butuljon a nép.
    a beadandókat, meg mindent majd ilyen kis gépeken csinálnak ezután, aztán majd gondolkodnak, hogy hogyan kell hurkolni az "f" betűt, ha elmegy az áram és kézzel kell írni. digitális középkor köszönt be.
    egy normális e-book olvasót ellenben támogatnék, mert akkor talán nem kéne a 8 éves gyereknek 6 kiló könyvet cipelnie minden nap, és nem lenne gerincbeteg a 8 általános végére.
    meg úgy különben is? minek pl webkamera az oktatáshoz?? ausztráliában a farmokon interneten tanulóknak esetleg jó.
  • kvp
    #1
    "és újdonságnak számít az online kapcsolatot jelző LED. Utóbbinak köszönhetően a tanár azonnal látja, hogy az adott diák az interneten van-e vagy sem."

    Ez akkora fejlesztes, hogy meg az msi wind-ekben is gyarilag benne volt, csak nem a kijelzo hatlapjara tettek. A haszna pedig annyi, hogy ha oktatasra fogjak hasznalni a gepet, akkor valoszinuleg igy is-ugy is mindig az iskola wifi halozatan lesz mindegyik. Valamivel egyszerubb mint dolgozatiras elott usb-s pendrive-on kiosztani a feladatokat.

    Egyebkent megneztem es vista vagy xp home basic-et adnak hozza, ami gyakorlatilag kizarja az iskolai halozathoz valo csatlakozast vagy a kozponti halozati szabalyok alkalmazasat. Ez igy inkabb jatek, mint iskolai gep. (az iskolai rendszerek inkabb egy nagyvalalati halozathoz hasonlitanak, tehat vista business vagy xp professional kellene a gepekre) Ezek mellett a kijelzo alacsonyabb mint a wind-eken, tehat weboldalakat meg nehezebb olvasni rajta, tovabba a webkamera csak optio, ami a legtobb netbook-ban mar alap. Mindezek ellenere a dull jelen esetben kepes volt egy eladhato termeket kifejleszteni, ami nagy valoszinuseg szerint kepes arban alamenni a legolcsobb oktatasi celu apple laptopoknak is.