164
-
bvalek2 #44 Még egy dinnye -
roliika #43 Jameg a másik..mondják hogy van Wine (ami amúgy szintén szartsemér)...nade..érteeed jóember az is MS cucc! Mi a tökömért használjon valaki MS cuccot free cuccon amikor eleve ms cuccot is használhat mindenféle virtuálizációs géplassítós trükk nélkül. Nem tudom megérteni aki wine-t használ linuxon..ez van. -
Ferrer #42 Jaaj, meg az ember igyekszik csak a szépre emlékezni, de most eszembejutott, ahogy majd minden egyes dolog miatt "how to do sg ubuntuznom" kellett. :P -
Ferrer #41 Naugye.. -
roliika #40 Az új ubi egy lassú hulladék. Lassabb mint az XP...sokkal, 3 hete próbáltam. Nee fényezzétek már agyon, meg kötve hiszem hogy MS technológiák nélkül valaki tökjól megvan.
Minden cégnél elvárás az MS Office. Linuxod alá betolsz egy Office doksit és OO alatt nyitod meg, szátbassza az egészet..ha meg nem, és még formázni is tudod a táblázatot stb akkor mentés után cseszi szét az egészet.
A programjainak a minősége meg kritikán aluli. Van pár alkalmazás amit ugyan telepít alapba, de egyáltalán el sem indul, vagy ha mégis akkor szarul.
Alapba eredeti másolás védett DVD-t nem indít el, egy könyvtár csomagot kell letölteni hozzá, de egy egyszeri user mehet szépen a fórumokra kunyerálni.
A Help rendszere egy kalap szar. Az alá megírt free programokról tényleg látszik, hogy fee, mert sok esetben nincs semmilyen support, vagy épp hihetetlenül logikátlanul működik az egész..ha működik. Pl. ott van a jelölő négyzet de nem lehet jelölni, csak akkor ah az adott soron duplát kattintasz...ilyen bakikért a programozás tanárom 2-est adott volna ha jó napja volt.
Desktopnak szar. Van aki tökjól megvan vele, mert MP3-at hallgat, megnézi az Origo.hu híreit, meg itt az SG és kész...meg levelezik és esetleg valami free cuccal szerkeszt 3D-t vagy épp valamelyik free nyelven programozgat...na erre jó.
De amelyik pillanatban a pingvin szembefut egy bármilyen MS technológiával ott elég bután tud nézni.
Vegyük észre, hogy az elterjedtsége 1% a linuxnak, tehát van esély a MS cucc és pingvin találkozóra napi szinten is. Ott meg csak szívás van.
Ki lehet próbálni de lehetőleg ne Ubuntu legyen a célpont mert lassú. De nem kicsit. Vagy nem tudom...desktopnak nem kéne használni. Haverom is elvan vele, de néha kénytelen XP-t használni pedig nagy linux fan. -
Ferrer #39 Köszi! Igazából nem tudom, melyiket rakjam fel, az új az szebb, de a widget-es megoldás nem tetszik meg szerintem nem is elég kiforrott, a régi megbízhatóbbnak tűnik, de ronda. -
#38 mennyit fizetnek a flémerkedésért esgéék? -
Ferrer #37 Naugye.. -
bvalek2 #36 Ne mond hogy te is dinnye vagy... -
Ferrer #35 1. Nem volt benne akkor még.
2. Ez egy hülyeség, mert oda kell rakni pl. a programok pluginjeit, patch-eit, stb..
3. De van, mert minden függőséget telepíteni kell. És a csomagkezelő gondoskodik róluk, de néha azért kiírja, hogy ezért vagy azért nem lehet a függőséget telepíteni.
4. Nekem azt mondták, úgy biztosabb. -
#34 Ubuntuval én is próbálkoztam már, többször is nekuftottam a 6.4(?)-es verziótól kezdve a mostani legújabbig, de drivereket nem találtam, a grub állandóan elkúródott, a wines partíciókat látta, de módosítani nem tudtam és sok fagyás stb...
Gondolom mindegyikre van megoldás, de nekem olyan rendszert adjanak, amit felrakok és működik, nincs kedvem még tökölni vele naphosszakat:) -
#33 "Bezzeg mi windózosok nem flémeljük szanaszét a linuxos topikokat!!"
még szerencse. Amúgy aki tényleg nem tud egy ubuntut használni, az tényleg user error. Családba már én is osztom mindenkinek, és fele annyi szopás nincs vele, mint a windows-al. Egyszer felrakom, belövöm, megy. No virus, no spyware, meg para attól, hogy lassul a rendszer. Szerintem sokkal hülyebiztosabb mint a win. De persze Ferrer kolléga úgy született, hogy amikor életében először leült a windows elé, akkor mindent megtalált elsőre, minden ment pöccre. -
bvalek2 #32 Utolsó 3.5-ös KDE-t támogató Ubuntu (illetve Kubuntu) a 8.04-es volt, változatlanul támogatott (mivel egy LTS verzió), innen lehet leszedni:Kubuntu 8.04.2 -
bvalek2 #31 1. Mit kerestél az LMMS honlapján? Csomagkezelőben keresd meg, jelöld ki telepítésre, telepítsd, ott lesz a felrakott progik között a menüben.
Nem akarta hogy felrakd a libeket, hanem sorolta a függőségeket, a csomagkezelő automatikusan gondoskodik róluk. Ha nem tudsz angolul, akkor miért nem a magyarított csomagkezelőt használod eleve?
2. Ablakkezelő indítómenüjéből indulnak a programok, de mintha ezt a windows is tudná... mi ebben a fura? Program Files-t pedig windowsban SEM piszkáljuk kézzel
A telepítési könyvtárt nem kell megtartani, hiszen ingyen progi, megint felrakod a csomagot, na bumm. a beállitásokat kell megőrizni, azok pedig a home könyvtáradba kerülnek mindig, tehát azt kell elmenteni.
3. nincs fél órás telepítgetés, kivéve dinnyéknek
4. csomagkezelővel telepítünk, forrásból minek?
még mindig dinnye vagy -
Ferrer #30 Kedves gecselac!
Kedvet kaptam az Ubuntuhoz. Legyél már olyan kedves, és mondd meg, hogy meg lehet -e azt oldani, hogy az Ubuntut felrakni az összes régi KDE programmal és régi KDE felülettel? -
Ferrer #29 Nem b..meg!
Elolvastam a readme file-t, mindent úgy csináltam, ahogy azt kell, de úgy csinált, mintha nem találná azt az átkozott ch (mh?) file-t pedig OTT VOLT! Linuxos ismerősöm is értetlenül állt a dolog előtt. -
gecselac #28 Feltételezem annyit tudsz angolul, hogy máj néjm is dzsoni.. .. Ott szokott lenni egy README fájl, tele sok betűvel, ha összeolvasod, és lefordítod, tudni fogod, mit kell tenni.. .. Egyébként nem szükséges ezt tudnod, mert Synapticból fel tudsz mindent rakni.. Gond nélkül.. Feltéve, hogy tudod mi az a Synaptic. :D -
Ferrer #27 "Neteznek, letöltenek, képet szerkesztenek, DVD-t írnak, játszanak."
Aztamindenségit!! Ezeket mind tudja az Ubuntu?? A játékokat én is néztem, de sajna nem sikerült kiakasztani Krumpli bácsit. :( -
Ferrer #26 1. Én nem tudom, nézz rá az LMMS nevű program honlapjára, én csak ott követtem az utasításokat. Arra emlékszem, hogy mindenféle lib-nevű csomagot kellett volna felrakni.
2. Ja, ez tetszett is benne. Jailbreakelt ipodon is így van megoldva, és ez tök király, csak mi van utána? Semmit se tudsz visszakeresni, hogy hova rakta a cuccait, és egy rendszer újratelepítéssel elvesznek a programjaid (?) A Win ugye alapból a Program filesba telepít mindent (kivéve rendszerfájl), és az ott is marad.
3. Hát ez nagyszerű, nekem inkább legyen 15 példányban mp3 kodek a gépemen, mint hogy a fél órás telepítgetés elvegye a kedvemet az egésztől..
4. Nem úgy lefordítani. Hanem ez a makefile-buziság.
-
sedward #25 Az ubuntu nagyon jó kis rendszer, itt 16 órában megy, azon dolgozom, több száz GB saját és céges adat van a gépen, amiből semmi sem szabad elvesszen. Akkor sem, ha operációs rendszert cserélek, harddisket vagy teljes gépet. Nem is veszett el adat 5-6-éve, amióta Linux van, tehát joggal mondhatom, hogy stabil. 2D és 3D grafika, programozás, szóval mindenre ezt használom. És naponta olyan feladatokat oldok meg vele, amit windows alatt lehetetlen, illetve kb hetente kéne vennem célprogramokat az egyes részfeladatokra.
Régen millió programot fordítottam, de manapság soha nincs rá szükségem Ubuntu alatt. Ha zene program kell, akkor a renoise a legjobb tracker, de van még milkytracker ami nekem tetszik. Persze sok más fajta, bizonyára jobbnál-jobb zeneprogram létezik, de azokhoz nem tudok hozzászólni, mert fogalmam sincs hogy kell őket használni. Most fedeztem fel a tuxguitar nevű progit, amelyik kottával, tabulatúrával, gitárnyakkal, akkordokkal és szöveggel segíti a gitár tanulást. -
bvalek2 #24 Családom "rohadtul" nem ért hozzá, és profin kiszolgálja őket. Még van is annyira dinnyebiztos rendszer, hogy nem tudnak vírust bekapni, meg rendszerdolgot elrontani csak úgy. Neteznek, letöltenek, képet szerkesztenek, DVD-t írnak, játszanak. Már egy éve nem nyúltam a géphez, és panasz nem volt rá.
Ez van, bénább vagy nagyanyámnál
te dinnye -
gecselac #23 Az Ubuntu pont arról szólna, hogy mindenki hozzájuthasson olyan dolgokhoz, mint egy OS, pénz nélkül. Ez nem lenyűgöző, és támogatandó a mai világban? :S -
gecselac #22 Ubuntut is tud mindenki használni :) Józan paraszti ész, logika kell hozzá. -
bvalek2 #21 1. Linuxon nem telepítünk hangdrivert, alapból része a kernelnek. Amelyik cég ilyet ír, egyszerűen beküldik Torvaldsnak, ő meg beleolvasztja a Linuxba. Ez nem windóz, hogy a netről vadásszuk össze az alapdolgokat.
2. Linuxon alkalmazásokat csomagkezelőből telepítünk, netről soha, általában 20000 csomagból lehet választani, abban minden ingyenes program megtalálható. Ha fizetős a progi, és ilyen nehéz felrakni, az nem a Linux hibája, reklamálj náluk a pénzedért.
3. Azért van 25 függőség, mert nem bazi nagy csomagokat csinálnak bele minden vacakkal, hanem pl. minden kodek, meg a dokumentáció külön csomagba kerül, hogy válogatni lehessen. És ha van 15 lejátszód a gépen, akkor nem lesz 15 példányban mp3 kodek a gépeden, csak egyszer, ennyivel több helyed marad.
4. Nem kell lefordítanod semmit. Te is egy kattintgatós dinnye vagy, aki minden szaros OK-ra olvasás nélkül rányom, azt csodálkozik hogy összefosta magát a rendszere...
Akinek elege van a vírusokból, annak itt a megoldás, ingyenes + legális + felhasználóbarát:
Ubuntu letöltés -
Ferrer #20 Nézd meg az aláírásomat, nekem pont ez a célom!
Biciklizni meg mindenki tud. -
gecselac #19 Figyelj. . . Aki nem tud biciklizni, az ne szidja már.. .. Ok, Neked jó a win. Nekünk az Ubuntu. Ezen mit nem lehet felfogni? Nem értem ezt a sok vitát, flamelést.. .. Csak elveszed azok kedvét az Ubitól, aki egy picit is érdeklődik iránta, de még nem merte feltenni. . . Gondolkodj már ember! -
#18 Nekem tökéletesen megfelel, hogy Ferrer szerint a Linux szar, pedig nem osztom a véleményét. Egészségére.
Athlon64, remélem miharamabb megkapjuk a behívónk :). -
Ferrer #17 Hahaha, hát ROHADTUL nem akarok érteni olyanhoz, amit nem azért találtak fel, hogy értsek hozzá, hanem hogy kiszolgáljon. Ezért fog mindig is szopni a linux a Win mögött. -
Athlon64 #16 Az én véleményem az Ubunturól abszolúte pozitív! Pedig vannak most a 9.04-el Ati driver bajom (boot után egy ideig még lassú az asztal effekt) , de azért nagyon is jó!
Videót vágok rajta, hanganyagot szerkesztek-konvertálok, fotóimat rendezgetem, táblázat kezelek, CD borítót tervezek és ezeket lemezre pörkölöm. És ezek a progik tárolóból telepűnek.
És a Compiz és az Art manager segítségével meg nagyon széppé tettem.
Így bevallom csak a TrackMania miatt indítok most már csak winxp-t
Nos szerintem ez egy jó szolgáltatás, már várom a meghívót! -
who am I 7 #15 Lehet rengeteg van, csak az nem volt nálam ami kellett :D Meg annyira azért nem nagy a játék állománya meg supportja az ubuntunak :D De mondom, nem is arra való...Átlagjúzernek netezni lehet rajta meg 1-2 játék oszt csók.De nekem azért kellenek komolyabb progik is, amik nincsennek rá..ez van.Vannak még mac-re, de azt meg nem veszek, mert egy fos (még egy csatolt filet se lehet leszedni vele)...Annyival pedig nem gyorsabb mint amennyi plusz kiadás lenne (300K...) -
aki kérdez #14 Amihez nem értesz, azt ne szapuld, vagy legalább ne úgy szapuld hogy nyilvánvaló legyen laikusságod. :) -
Ferrer #13 Te meg rohadt banán. -
bvalek2 #12 Te tényleg dinnye vagy -
Ferrer #11 Én semmi ilyet nem csináltam, egy nyomoronc hangdrivert akartam felrakni rá, hogy elinduljon egy még nyomorékabb zeneszerkesztő (mert ugye nincs linuxos alkalmazás min. 25 "függőség" nélkül) miatt, de úgy néz ki, rossz verziót raktam fel (ez is jó linuxos dolog, egy webes könyvtár kilistázásánál válaszd ki a neked valót a 30 fájlból, esetleg még futtasd le te, a végfelhasználó a fordítást - vicc). Szóval aztán eltört minden.
Egy rakás szar!! -
bvalek2 #10 Családban mindenki (K)Ubuntuzik, az is, aki Windowson kezdte, de az is, akinek ez az első. A gépet 1 éve telepítettem, beállítottam az automatikus frissítést, azóta nem nyúltam hozzá rendszerszinten. Kiválóan teljesít, általános használatra tökéletes, játék rengeteg van fent, tehát arra is.
Úgy írsz a vírusirtóról meg a warezoldalak veszélyeiről, mintha ez normális lenne, pedig nem az. Ezek Windows-only "szolgáltatások", és nem kötelező együttélni velük. -
who am I 7 #9 Nyílván, általános használatra nem alkalmas, játékra is szinte alig.Programozásra viszont jobb, ellenben nem igazán értem miért kellene mindenkinek geeknek lennie...Elég, ha nem warezol és látogat kétes eredetű p0rnó oldalakat, van egy normális virusírtója, eredeti winfosa, és addig megy a gép ameddig ő akarja...És nem mellesleg tud játszani, minden fut neki probléma mentesen...Nem hiszem el, h még mindig megy a box ezen -
#8 Az Ubuntu nálam is elég stabil (napi minimum 8 órán át nyüstölöm), sőt nem is igazán hallottam még ilyen markáns véleményeket mint Ferrer -é, de valószínű ilyen is előfordulhat. (OFF: a recovery consolon van egy olyan menüpont is, ami a kevés hely problémát orvosolja ... múltkor vettem észre. Le is esett az állam :)).
Az 5let tetszik, már várom a meghívóm. Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy a DropBox NAGYON MAGASRA (Linuxos kliense is létezik) tette a lécet, ezért nincs túl egyszerű dolga az UbuntuOne -nak. Egy előnye lehet: integráció az alap packagebe.
Kíváncsian várom a fejleményeket. -
bvalek2 #7 A lemezterület nem fogy el csak úgy. A többi esetben is jó eséllyel te voltál dinnye. Kérj segítséget, vagy hagyd a fenébe, de ne flémelj. -
Ferrer #6 Szerintem meg igenis bizonytalan a működése. Eddig bármit csináltam vele, a végén mindig kifagyott a grafikus szerver, ahogy a fox is flash témáknál véletlenszerűen, de bármilyen programnál imádkoznom kellett, hogy elinduljon. Aztán voltak még olyan finomságok is, hogy "megtört" (nevetséges) a fájstruktúra vagy mi, és onnantól én nem telepíthettem semmit rá. Vagy kevés volt a lemezterület, és nem akart beengedni a Gnome. -
ihateworkdays #5 Szerintem az Ubuntu igenis stabil. Eddig még bármit csinálhattam vele, sose pánikolt, nem omlott össze, és mindent elvégzett, amit szerettem volna.
Szóval hátrább a lángokkal (flame).