Online fájlmegosztással bõvül az Ubuntu

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Téma OFF! Bvalek-nak tényleg igaza van!

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Teljesen mind1... Nem tudlak meggyõzni. Gyöpös demagóg módon neked nem lehet újat mondani... (tanár kacaj).... Jellemzõ.....

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Attól hogy nyílt kódú a linux és atomjaira szedhetõ, nem jelenti azt, hogy tényleg akár a legképzettebb ismerõsõd is komolyan kezdeni vele valami értelmeset.

Nem feltétlen csak annyit értenek hozzá mint te bocs. Azért ne írd már le az embereket...

Na látod unixnak elõbb volt.... Akkor meg?

Ezzel még inkább úgy vagyok hogy teljesen átállok linuxra. Nem hiszem hogy megbánom!

Legyint! Okos vagy! Nincs több kérdésem!

Attól hogy nyílt kódú a linux és atomjaira szedhetõ, nem jelenti azt, hogy tényleg akár a legképzettebb ismerõsõd is komolyan kezdeni vele valami értelmeset.

Viszont nagyon jó és olcsó propaganda.

"És melyiknek volt elõször ablakkezelõ rendszere?"

Idõrendi sorrendben?
Xerox
Apple
Unix (igen, nem linux)
Windows (kb 1 év késéssel)
OS/2
Linux

"Egyszerû server paranccsal lekérdezte de ez még a neten is fenn volt elrettentésképp."

És szepen elkapta a Cache-t, különben, mind Apache, mind IIS beállítható hogy hazudjon, mindenrõl.

"Windows 3.1 egyfelhasználós míg akkor már rég létezett többfelhasználós rendszerek amit persze unix/linux-nak hívtak"

Olvas utánna jobban és ne találj ki hozzá semmit. Unix!=Linux !!!!
1991-ben a Win 3.1 korában még csak születik a Linux, míg az MS már túl van,a a Xenixen (bizony Microsoftos Unix), DOS-on, az OS/2-ön és úton van a Windows NT (ami többfelhasználos).

"Mára talán kevesebb újdonsággal büszkélkedhet a linux mert az MS felfejlõdött. Az ötletek többségét tuti a linuxból vette. :)"

Ennyí baromságot ne kajáljál be a Linux hacker ismerõsöktõl. Az MS sokat lopot, de inkább a Mac-bõl és az OS/2 2.x-bõl.

De hogy tényleg mondjak olyat ami a linux javára szól! A vírusok számának aránya. Hány vírus van Windows-ra és mennyi van Linuxra? :D

1999-ben egyik hacker barátom mutatta meg saját gépén... Egyszerû server paranccsal lekérdezte de ez még a neten is fenn volt elrettentésképp. Sztem ha rákeresel találsz... Ez régen volt én láttam meg sok más is én elhiszem. Amúgy maga egy szakkönyvben olvastam hogy az Inode rendszerû fájlelérés már akkor létezett mikor még a Windows óvodába járt. És melyiknek volt elõször ablakkezelõ rendszere? :) Meglepõ dolgokat olvastam ezekrõl...És persze Windows mindent átvett ez holt biztos... Nézzük csak.... Windows 3.1 egyfelhasználós míg akkor már rég létezett többfelhasználós rendszerek amit persze unix/linux-nak hívtak :D
Mára talán kevesebb újdonsággal büszkélkedhet a linux mert az MS felfejlõdött. Az ötletek többségét tuti a linuxból vette. :)

Szakértõi ismerõseim megtudnák ezt magyarázni biztosan én nem merültem el benne. Meggyõzõ érvek szólnak amellett hogy egy linuxot atom darabjaira lehet bontani szabadon míg a windows-t csak a kernelig! De még ezen felül is részleges beavatkozások végezhetõk. Nem hiába szabad szoftver.

"Az a baj hogy nem értek annyira a linuxhoz! De megsúgok valamit... A MS is azt használ server gépein :) Tudják hogy stabilabb és biztonságosabb és stb...."

Bizonyíték?

Amit a WEB serverükön látsz, az nem a WEB serverük, hanem egy cacheelést elvégzõ cég serverei, hogy jobban védettek legyenek a DDoS támadásokkal szemben.

"Olyan szinten nem de modulokat módosítgathatom...."

Ezt még nem veséztem ki. Ez alatt pontosan mit értesz, van egy jól mûködõ mudul és kibõvíted, valami értelmessel vagy lecseréled az i for ciklus változókat j-re?

Az a baj hogy nem értek annyira a linuxhoz! De megsúgok valamit... A MS is azt használ server gépein :) Tudják hogy stabilabb és biztonságosabb és stb....

Én is írhatok modulokat.

Nem szándékom, hogy meggyõzzelek, csak hogy az érveodrõl kiderüljön, hogy ugyan annyíra érvek a másik mellett.

Olyan szinten nem de modulokat módosítgathatom....
Nem tudjuk egymást meggyõzni.... :)

Nem! De nekem is lenne még egy kérdésem.

És te beletudsz nyúlni értelmessen* a Linux kernel forráskódjába?

*Értelmesen pl.: hiba keresés, funkció bõvítés, hiba javítás/keresés, ezekehez felületesen végig kell nyálazni kb. 30 MB C kódot.

Ok! Már csak 1 kérdésem van. Belenyúlhatsz a win kernel forráskódjába?

"Nekem baromira tetszett mikor anno Red Hat linuxon az Mplayerrel akartam lejátszani egy filmet és konzolon én magam írtam be pontosan hogy és miképp játsza le."

Oké ha nagyon akarod, akkor lehet parancssorból is játszani:
"%ProgramFiles%\Windows Media Player\wmplayer.exe" /Open Test.avi

"Továbbá a linux akkor is testre szabhatóbb. Inkább azzal veszõdök és tényleg tudás igényes."

Hol itt a gond, a Windows is ha mélyebbre akarsz menni?

"Windows a klikk rendszer ami így mûködik jól. A paraméter adások is GUI-ba történnek. Nekem baromira tetszett mikor anno Red Hat linuxon az Mplayerrel akartam lejátszani egy filmet és konzolon én magam írtam be pontosan hogy és miképp játsza le. Tudom idõigényes. De precíz és pontos végrehajtás az eredménye."

Na ez egy amolyan legenda, kb. ahoz hasonló, mintamit a jelenlegi Country Controler megszórító intézkedései a helyesek.

"No meg az EXT4 fájlrendszerrõl is nem rég olvastam. Kolosszális."

Miért is? Kevesebb feature van, mint az NTFS 6.0-nak, illetve amiket tud, mint újdonság, azt már az NTFS jó régóta tudja.

"Nem elég hogy a Linux alatt minimálisan de gyorsabb a SATA2 winyó, még a betöltés is növelhetõ."

Ha kioptimalizálsz a bootseckvenciábõl dolgokat, akkor az nem érvényes, mert kiszedek én is "feleslegesnek" ítélt .sys-eket és szólgáltatásokat a Windowsból.

Továbbá a linux akkor is testre szabhatóbb. Inkább azzal veszõdök és tényleg tudás igényes. Windows a klikk rendszer ami így mûködik jól. A paraméter adások is GUI-ba történnek. Nekem baromira tetszett mikor anno Red Hat linuxon az Mplayerrel akartam lejátszani egy filmet és konzolon én magam írtam be pontosan hogy és miképp játsza le. Tudom idõigényes. De precíz és pontos végrehajtás az eredménye. Tegnap néztem épp hogy lehet a Linux bootot csökkenteni. Fantasztikus. Nem elég hogy a Linux alatt minimálisan de gyorsabb a SATA2 winyó, még a betöltés is növelhetõ. No meg az EXT4 fájlrendszerrõl is nem rég olvastam. Kolosszális. Ezek azok amiket a windows-ba hiányolok.

Ha én elmegyek valakihez gépet telepíteni sosem vinnék ilyen tákolt telepítõt. Sokkal jobban szeretem a manualitást. Mindent én magam a felhasználó/fizetõ kérésére. A programokat külön DVD-n viszem. És ez a tákolás nem igen lehet hasznos ha a gyakorlatban a számtek boltok házhoz járó szerelõi sem visznek ilyen sajátos telepítõ alkotást. Ne érts félre ezzel nem nézem le az ilyen megoldásokat de szerintem egy alapos munkához nem ez a megfelelõ. Jobb szeretem az alapoktól kezdeni és úgy építeni.

A kernele egész kicsi ám.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Na a VISTA amit a legkevésbé lehet buherni. Ha jól értem van egy 150MB-os a Vistád?

Nem túl régen találtam rá az ubuntura. Szerintem az OsX mellett a legeslegjob operációs rendszer. Gyorsabb vele a gépem mint Win alatt,a fiam G4-as powermacére is ezt raktam. Királyságosan szépen,gyorsan meg.

És szerinted saját használatra meg érdekelt az enegem valaha is?

Különben is az imageX-et az MS ingyen adja, hogy saját szájad ize szerint átszabott Vista telepítõt készíthes, a gyorsabban befejezhezd a telepítési mizériát. (Értd: beleintegrálsz programiokat, mondjuk office, vs, stb., valamint kiszedhetsz cuccokat (akár MinWin komponensig visszamenõen).

És legális amit csinálsz? <#rolleyes>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

"A linux nekem mindig is azért volt szimpatikusabb a Windowsnál mert örömöt látok abba hogy alakíthatok egy rendszert és nem csak kezelem azt."

Ha feltupirozod magad Windowsból, azt is alakíthatod és nem n/vLite-ra gondolok, hanem rendesen, Regitry, Config fájlok, txtsetup.sif, imageX, stb.

Pl.: Van egy Live Windows CD-ém, ami ír, olvas, HPFS-t, EXT2/3-at, tartalmaz egy Total Commander-t, parncssorából másik Windows registryét buherálhatod és kb. 150MB az egész, és nem vLite szûlte és nem is TinyXP, hanem a rendes Vista telepítõ DVD-bõl alakítottam ki, saját használatra.

Hát nagyon ismerem ezeket, õszinte leszek a hálózat a gyengém! Így sokan nekem nem is ajánlják a linuxot. Csak épp azt nem értik meg hogy én itthon a linuxot nem a CISCO modulok gyakorlására akarom használni, hanem mint Bvalek vagy más. Megtanulni kezelni, parancssorokat írni, script, stb....

A linux nekem mindig is azért volt szimpatikusabb a Windowsnál mert örömöt látok abba hogy alakíthatok egy rendszert és nem csak kezelem azt.
"Linux = LEGO" Ha megismered a darabjait bármivé átalakíthatod. Ha még LEGO darabokat is tudsz gyártani akkor meg olyan várat építesz amilyen tetszik :)"

Látom nálad az IQ komplexus nem korlátozódik az informatikára...

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

Egyetértek!

MS szerverének legújabb verziójában meg van grafikus konzol..na az a durva. :DDD Kattingatós beállítós és konzolnak nevezik....brrrrr.

MS szerver korlát amúgy 64 giga ram. Namost kiadni ilyen korláttal egy rendszert és szervernek nevezni hát nem tudom...ezért is mondtam hogy vicc.

Nem tudni nem bûn, én tudatlan vagyok windowsban, fizikában is sokmindenben, fõleg a statisztikus fizika nem megy, de mégsem járok statisztikus fizikai fórumokra fikázni, hogy milyen vacak.

Ne aggódj, akiknek szólt, azok régi motorosok. Volt akinek megpróbáltam szép szóval segíteni, akkor is, amikor csak fröcsögött. Ha nagy ritkán jön egy Linuxos hír, ide jönnek kiengedni a gõzt. Nem tudom felfogni ezt az IQ komplexust, az embert más is érdekelheti, nem kell informatikai területen bizonyítani. Fejthetnének keresztrejtvényt is, de neeeem, inkább itt dühöngenek.

Tudom, rólam is elárul valamit, hogy felvettem a kesztyût, de zavar hogy valótlanságokat állítanak valamirõl, ilyen alpári módon.

Középiskola jutott eszembe errõl és a tipikusan begyöpösödött tanár.
Fiam, nem jóó a feladatmegoldásod mert nem azzal a képlettel számolták ami a könyben van.

Miért használsz más jelölés rendszert mikor azt még nem tanultuk(már ki..én, vagy õ...). Honnan vetted ezt a képletet mikor ilyen ninsc és az eredmény csak közelítõ érték...stb...tehát csak az van ami a könyvben van..könyvet meg ilyenek írnak mint te..Istenem...

Amúgy igazad van abban hogy egyre több az olyan ember aki ha levizsgázik programozás tantárgyból 2-esre akkor õ tud programozni. A szaktársaim többsége ilyen volt. Fogtam a fejem a beszólásaikon. Egy szaktársam lány leállt velem vitatkozni a RAID miatt, mondta a lézerkard elhajlítós baromságait és a végén kinyögte hogy ezt azért tudja mert átment "Operációs Rendszerek III" tárgyból. Értelmes mosolyommal csak annyit mondtam neki. "Ok köszi." Azóta nem beszéltem vele. Kerüljenek az ilyenek mert bizony rosszul vagyok tõlük.

Az biztos hogy a linux egy olyan világ ahova én csak a haladó informatikusokat engedném be pont emiatt. Ha valaki feltelepít egy linuxot és megismer pár programot, hajlamos lesz köreiben terjeszteni hogy én értek hozzá. De egy particionálást nem tudna konzolból megcsinálni. Továbbra is azt állítom hogy az igazi linux a konzol és nem a GUI (leszámítva a grafikakényszer alkalmazásokat és igényeket). Aki úgy írja a parancssorokat mint ahogy lélegzik na ott kezdõdik valami.
Egy történet: Egyik programozás tanáromhoz mentem fel az irodájába hogy írja be a vizsgajegyet. Gép indít, Fedora indul, konzol indít, zongorázás (jó kis Mozart volt :P) és közli be van írva. EHHH. Én meg ezt klikkel csinálom meg. Hát engem lenyûgözött. Erõsen sugárzott belõle hogy igen vágja... Sztem még kávét is konzolba fõzi meg. Na ez igen!

Forgó feketelyuk térideje meg überlol. Ha lesz idõm végigolvaslak..de olyan dolgokra írsz fel itt egyenleteket ami egyrészt nem bizonyítható, másrészt számos más teória létezik amit egyáltalán nem veszel figyelembe.

Én pusztán tényeket közöltem amit 3 nap linux desktop használatként tapasztaltam. Nem én használtam, viszont a jelentkezõ és valós problémákat nekem kellett megoldani.

Mindazonáltal megemlítettem, hogy szervernek jó, valamint cél gépekre cél feladatokra. Tanulj meg önkritikát gyakorolni, valamint szöveget értelmezni, ha már egyszer tanár vagy (sajnos).

Ui.: csodásak a könyvedben ezek a számítási mátrixok (mintha Egelyt látnám), de azért remélem tudod, hogy Einstein tévedett.

Vagy úgy! :) Fizika-számtek szakos tanár! Na így teljes a kép akkor. Ha a #74-es hozzászólás is nekem szólt akkor csak annyit tanácsolok ne menj tanár-nak dolgozni. Nem a tudás probléma miatt hanem a rögtönzött kritikai hajlam miatt. Mint írtam hogy itt a betûkbõl nem megállapítható pontosan hogy tényleg dinnye-e az illetõ. Csak a több oldalról érkezõ azonos kritika alapján ítélném meg én is ugyanazt az embert hiszen valószínû hogy amit írt nagyon nem igaz. :)

Gyakorlatilag engem is szidhatnál mert én jóformán csak a Windows-hoz értek és vajmi kevés linux ismeretem van. Igaz ennek ellenére nem szidom egyiket se. "Hátrány és elõny" csomagja mindegyiknek adatik csak tudni kell mik azok. :)

Azért van a könyv az aláírásomban, mert reklámozom, ennyire egyszerû. Szabadon letölthetõ. Tudod, néha a szivar csak egy szivar...

Igazad van, a csomagkezelõ is net, hülyeséget írtam :D webes böngészésre és töltögetésre gondoltam

Tanár szakon elég sok pedagógia és pszichológia volt.

Fizika könyv, nem matek. Van benne önálló munka is, de a nagy részét Einstein már felfedezte :) Azért így is 3 évig tartott megírni...

Ó, nem mindenkit, csak azokat, akiket a Linux letaszított az egójukról az IQ-jukra, és itt élik ki a frusztrációjukat. Érdekes, hogy más hobbi esetén nem nagyon szokott ez elõfordulni. Ha tárgyi tevékenység, valamit mozogni kell hozzá, akkor a sikertelenséget rá szokták fogni az ügyetlenségre, meg a pénzhiányra.

De a Linux gonosz állat, mert ingyen van, és tisztán szellemi tevékenység, nincs hová elbújni ha nem megy. Ráadásul tele a világ laikusokkal, akiknek gond nélkül MEGY. Így aztán, aki eddig felsõbbrendûnek hitte magát, bele kell hogy törõdjön, hogy átlagon aluliak a képességei. Erre nem sokan képesek, inkább mindenféle pótcselekvésbe kezdenek, ezek közül egyik, hogy ellenségképnek megteszik sikertelenségük tárgyát.

Egyesek annyira el vannak rugaszkodva a realitásoktól, hogy ha ütközik a valóság és az önmagukról kialakított kép, akkor inkább hazudnak saját maguknak, de az egójukból nem adnak alább. Az ilyen emberek elég szánalmasak, nem gondolod? <#rolleyes>

"2. Ablakkezelõ indítómenüjébõl indulnak a programok, de mintha ezt a windows is tudná... mi ebben a fura? Program Files-t pedig windowsban SEM piszkáljuk kézzel"

Akkor némi szemét maradna nekem uninstall után! Nem minden program távolítja el a teljes könyvtár és fájlszerkezetét törlést követõen. Ekkor rendszerleíró-adatbázis és/vagy ProgramFiles könyvtárból törlöd...

"2. Linuxon alkalmazásokat csomagkezelõbõl telepítünk, netrõl soha, általában 20000 csomagból lehet választani, abban minden ingyenes program megtalálható. Ha fizetõs a progi, és ilyen nehéz felrakni, az nem a Linux hibája, reklamálj náluk a pénzedért."

Mi a helyzet a Linux és csomagjainak Online történõ telepítésével?

OPSZ bocsánat "fizika+számtek szak"

Mindenki egymást püföli csak azért mert mindenki mást szokott meg! Részemrõl nem értek nagyon a linuxhoz de én speciel a Fedora disztribúciót szimpátiázom. Ubuntu valóban egyre népszerûbb, többoldalú pozitív felhasználó visszajelzések emelik a magasba de tudnék mondani nála jobb rendszert is amit bárki használhat. Puff. Windows-t valóban nem kell szidni (fõleg a linux guruknak nem szabadna akik hajlamosak rá persze) hiszen piacvezetõ és minden kezdõnek a legoptimálisabb a számítástechnika tanulására (alapvetõ rendszer-és szoftverkezelés elsajátítására). A legjobb ha mindegyikhez kellõ szinten ért valaki. Örüljön neki de ne ássa el azokat akik csak az egyik világát ismeri a rendszereknek. Jó nyilván ha háttérismeret nélkül ócsárolnak valamit az hasztalan más indokból tesz.

Blavek: Végzettséged, kreativitásod becsülöm, lehet én nem vagyok ennyire jártas/tapasztalt bizonyos dolgokban mint te..DE! Rajtad kívül vannak tapasztaltabb rókák is (fõleg a számítástechnikai aspektust megcélozva) ezt fogadd el. Igaz a betûkbõl ez nem derül ki mit tud és én nem papolok csak véleményt nyilvánítok. Én pedagógiával foglalkozom és egy szálkás dologra lettem figyelmes lehet tévedésbõl: "pszichológiát tanultál!" Hol? Azon a szakon ahol végeztél? Érdekes hogy Matematika és fizika szakon pszichológia is van...Erõsen meglepõ. Lehet tévedek ismétlem, ez nem kötekedés. Másik dolog ami hát a "semmi közöm hozzá" kategória de megjegyzem hogy egy kissé sugárzik belõled a "na én értek hozzá na ezt figyeljétek majd én megmutatom, vágom a dolgokat" megnyilvánulás. Persze a legnagyobb tiszteletem hogy értesz sok mindenhez. De most pszichológiailag ( ha már értesz hozzá) ki a bánatot akarsz meggyõzni pl azzal hogy írtál egy fizika könyvet (aláírásod). (tanári kacaj részemrõl)
Megjegyzem a matematika könyv írása szerintem a világ legegyszerûbb dolga a XXI. században, ugyanis a képletek lophatóak bárhonnan csak a körítés lehet más. Tehát ha kötekedni akarok, azt mondom hogy jó ok írtál egy könyvet ezt én is meg tudom írni.

Elnézést az OFF-ért!

"btw, miért nagyon jó a "hálózati része"?"
szerintem fordítva gondolta az a rossz és a desktop a jó, mert nekem is problémám van a hálózattal :
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/356461

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

Mindenkit itt végig dinnyézel meg analizálsz, felsõbbrendûnek érzed magad és te teszel fel kérdést a pszichével kapcsolatban? Vicces.

A megosztással itt úgy lehet trükközni, hogy pl. összecsomagolod az állományok egyik felét titkosítva, amiket NEM akarsz megosztani, majd mellécsomagolod azt amit meg szeretnél osztani mindenkivel titkosítatlanul, végül pedig adsz egy publikus kódot azoknak akik a harmadik csoporthoz tartoznak és azt összecsomagolod a publikus kulccsal, majd az egész csomagolt állományt egybe feltöltöd a gspace-szel a gmail-ra.

Az életben van ugyan Quicksave, a bökkenõ csak az hogy nincs Quickload :D

Azt értem alatta, hogy a Solarisos gépekrõl nem mindig olyan TCP csomagok jöttek vissza amit a win tudott volna megfelelõen értelmezni és hanyattvágta magát átlagosan napi 3* az Ubuntu meg nem. A win az XP home volt talán ez is hozzájárult a hanyattvágódáshoz.

A BSD is UNIX alapú mint a linux, tehát a linux meg UNIX alapú, nem értem ebbe miért nem kötöttél bele, már bocs.