164
  • CyrSyS
    Így van! De Mr A1274815 szerint az MS a mindenható atyaúristen és minden más rendszer nem érhet a nyomába....
  • A1274815
    Sajnálom, de nekem más az érzésem ezzel kapcsolatban: GUI
    Windows
    Windows NT
    OS/2
    Xenix
    Unix
    Linux
    MacOS X

Jó művelődést!
  • CyrSyS
    Ekkora egy beképzelt majmot mint te még nem láttam! (tanári kacaj és a tipikus mosoly)Na távozz bűv körömből...Pfuj! Komolyan egy nagy rakás szánalom vagy. Tisztelem becsülöm a tudásod de ennyire önteltnek lenni gyakori emberi butaság. Számos ember hazavágná a te tudásod.... mire vered magad? Én legalább leírtam olyat hogy "nem értek hozzá." De te eddig mindent megmagyaráztál. Lehet hogy tévedtem dolgokba (látod ilyet is leírok) de hihetetlen... nem is találok erre kifejezést... Teljesen leírsz másokat te nagy tudós te... Szánalom....

Ez a véleményem!
  • pasi29uk
    Igazából csak annyit füznék hozzá a lentebb írtakhoz, hogy több OPrendszer, és szoftver (akár alap szintű) ismerete az nem hátrány hanem előny... ill. ami régen csattogós lepke múdjára működött az lehet 2009ben már kényelmesen röpül.

Szidhatnám a visztát mert 90ben feketén villogott a DOS kurzor...???
  • A1274815
    Statisztikát tudok, meg hogy milyen "könnyű" mások által elkészített kódot értelmesen módosítani, vagy tovább fejleszteni, főleg ha mások (hivatásos fejlesztők) is piszkálják közben. Nem elég, hogy kb. 30MB kódot kell felületesen ismerni és a saját területet részletesen, hanem még up to date lenni is benne, hát enyhén nem egyszerű. Na persze a nem hivatásos kernel developerek egyrésze nem is akar up to date lenni anyíra.

És bocsi hogy nem nézek mindenkit automatikusan Übermenschnek.
  • CyrSyS
    Egyesek annyira el vannak rugaszkodva a realitásoktól, hogy ha ütközik a valóság és az önmagukról kialakított kép, akkor inkább hazudnak saját maguknak, de az egójukból nem adnak alább. Az ilyen emberek elég szánalmasak, nem gondolod?

Na ez rád vonatkozik a legjobban bátyám....
  • CyrSyS
    Magadat járatod le! Írd csak....
  • A1274815
    "Gyöpös demagóg módon neked nem lehet újat mondani..."

Valóban gyepes demegógiával nállam semmire sem fogsz menni.

Próbálkozz tényekkel, amihez persze kicsit pontosabb számtech történelem ismeret is kéne és nem csak a sokat hangoztatott demagóg (manipulatív?) szlogennek, mint pl.: Linux=Unix, ergó Linux már 69'-ben vót, Linux sz* a spanyol viaszt, a csúnya M$ és Appl€ mind a Linuxból lopta.

Mellesleg Linuxba kb. 1994-ben került bele az X Server. Addig Linuxba nem volt GUI (mellesleg a GUI-t mindenki a Xeroxtól lopta).
  • CyrSyS
    Jól van! Te biztos láthatatlanban tudod ki mihez ért.... Van mit emberileg fejlődnöd!
  • A1274815
    Én viszont 3D-és programozással foglalkozom, és már volt jó pár nagy forráskódú cucc a kezem között, elhiheted, hogy nem könnyű kezelni azokat. Azért gondolom, hogy nyugotan leírhatom az ismerőseidet ebből a szempontból, nem véletlen van nagyon kevés kernel developer.
  • CyrSyS
    Téma OFF! Bvalek-nak tényleg igaza van!
  • CyrSyS
    Teljesen mind1... Nem tudlak meggyőzni. Gyöpös demagóg módon neked nem lehet újat mondani... (tanár kacaj).... Jellemző.....
  • CyrSyS
    Attól hogy nyílt kódú a linux és atomjaira szedhető, nem jelenti azt, hogy tényleg akár a legképzettebb ismerősőd is komolyan kezdeni vele valami értelmeset.

Nem feltétlen csak annyit értenek hozzá mint te bocs. Azért ne írd már le az embereket...
  • CyrSyS
    Na látod unixnak előbb volt.... Akkor meg?
  • CyrSyS
    Ezzel még inkább úgy vagyok hogy teljesen átállok linuxra. Nem hiszem hogy megbánom!
  • CyrSyS
    Legyint! Okos vagy! Nincs több kérdésem!
  • A1274815
    Attól hogy nyílt kódú a linux és atomjaira szedhető, nem jelenti azt, hogy tényleg akár a legképzettebb ismerősőd is komolyan kezdeni vele valami értelmeset.

Viszont nagyon jó és olcsó propaganda.
  • A1274815
    "És melyiknek volt először ablakkezelő rendszere?"

Időrendi sorrendben?
    Xerox
    Apple
    Unix (igen, nem linux)
    Windows (kb 1 év késéssel)
    OS/2
    Linux

"Egyszerű server paranccsal lekérdezte de ez még a neten is fenn volt elrettentésképp."

És szepen elkapta a Cache-t, különben, mind Apache, mind IIS beállítható hogy hazudjon, mindenről.

"Windows 3.1 egyfelhasználós míg akkor már rég létezett többfelhasználós rendszerek amit persze unix/linux-nak hívtak"

Olvas utánna jobban és ne találj ki hozzá semmit. Unix!=Linux !!!!
    1991-ben a Win 3.1 korában még csak születik a Linux, míg az MS már túl van,a a Xenixen (bizony Microsoftos Unix), DOS-on, az OS/2-ön és úton van a Windows NT (ami többfelhasználos).

"Mára talán kevesebb újdonsággal büszkélkedhet a linux mert az MS felfejlődött. Az ötletek többségét tuti a linuxból vette. :)"

Ennyí baromságot ne kajáljál be a Linux hacker ismerősöktől. Az MS sokat lopot, de inkább a Mac-ből és az OS/2 2.x-ből.
  • CyrSyS
    De hogy tényleg mondjak olyat ami a linux javára szól! A vírusok számának aránya. Hány vírus van Windows-ra és mennyi van Linuxra? :D
  • CyrSyS
    1999-ben egyik hacker barátom mutatta meg saját gépén... Egyszerű server paranccsal lekérdezte de ez még a neten is fenn volt elrettentésképp. Sztem ha rákeresel találsz... Ez régen volt én láttam meg sok más is én elhiszem. Amúgy maga egy szakkönyvben olvastam hogy az Inode rendszerű fájlelérés már akkor létezett mikor még a Windows óvodába járt. És melyiknek volt először ablakkezelő rendszere? :) Meglepő dolgokat olvastam ezekről...És persze Windows mindent átvett ez holt biztos... Nézzük csak.... Windows 3.1 egyfelhasználós míg akkor már rég létezett többfelhasználós rendszerek amit persze unix/linux-nak hívtak :D
    Mára talán kevesebb újdonsággal büszkélkedhet a linux mert az MS felfejlődött. Az ötletek többségét tuti a linuxból vette. :)
  • CyrSyS
    Szakértői ismerőseim megtudnák ezt magyarázni biztosan én nem merültem el benne. Meggyőző érvek szólnak amellett hogy egy linuxot atom darabjaira lehet bontani szabadon míg a windows-t csak a kernelig! De még ezen felül is részleges beavatkozások végezhetők. Nem hiába szabad szoftver.
  • A1274815
    "Az a baj hogy nem értek annyira a linuxhoz! De megsúgok valamit... A MS is azt használ server gépein :) Tudják hogy stabilabb és biztonságosabb és stb...."

Bizonyíték?

Amit a WEB serverükön látsz, az nem a WEB serverük, hanem egy cacheelést elvégző cég serverei, hogy jobban védettek legyenek a DDoS támadásokkal szemben.
  • A1274815
    "Olyan szinten nem de modulokat módosítgathatom...."

Ezt még nem veséztem ki. Ez alatt pontosan mit értesz, van egy jól működő mudul és kibővíted, valami értelmessel vagy lecseréled az i for ciklus változókat j-re?
  • CyrSyS
    Az a baj hogy nem értek annyira a linuxhoz! De megsúgok valamit... A MS is azt használ server gépein :) Tudják hogy stabilabb és biztonságosabb és stb....
  • A1274815
    Én is írhatok modulokat.

Nem szándékom, hogy meggyőzzelek, csak hogy az érveodről kiderüljön, hogy ugyan annyíra érvek a másik mellett.
  • CyrSyS
    Olyan szinten nem de modulokat módosítgathatom....
    Nem tudjuk egymást meggyőzni.... :)
  • A1274815
    Nem! De nekem is lenne még egy kérdésem.

És te beletudsz nyúlni értelmessen* a Linux kernel forráskódjába?

*Értelmesen pl.: hiba keresés, funkció bővítés, hiba javítás/keresés, ezekehez felületesen végig kell nyálazni kb. 30 MB C kódot.
  • CyrSyS
    Ok! Már csak 1 kérdésem van. Belenyúlhatsz a win kernel forráskódjába?
  • A1274815
    "Nekem baromira tetszett mikor anno Red Hat linuxon az Mplayerrel akartam lejátszani egy filmet és konzolon én magam írtam be pontosan hogy és miképp játsza le."

Oké ha nagyon akarod, akkor lehet parancssorból is játszani:
    "%ProgramFiles%\Windows Media Player\wmplayer.exe" /Open Test.avi
  • A1274815
    "Továbbá a linux akkor is testre szabhatóbb. Inkább azzal vesződök és tényleg tudás igényes."

Hol itt a gond, a Windows is ha mélyebbre akarsz menni?

"Windows a klikk rendszer ami így működik jól. A paraméter adások is GUI-ba történnek. Nekem baromira tetszett mikor anno Red Hat linuxon az Mplayerrel akartam lejátszani egy filmet és konzolon én magam írtam be pontosan hogy és miképp játsza le. Tudom időigényes. De precíz és pontos végrehajtás az eredménye."

Na ez egy amolyan legenda, kb. ahoz hasonló, mintamit a jelenlegi Country Controler megszórító intézkedései a helyesek.

"No meg az EXT4 fájlrendszerről is nem rég olvastam. Kolosszális."

Miért is? Kevesebb feature van, mint az NTFS 6.0-nak, illetve amiket tud, mint újdonság, azt már az NTFS jó régóta tudja.

"Nem elég hogy a Linux alatt minimálisan de gyorsabb a SATA2 winyó, még a betöltés is növelhető."

Ha kioptimalizálsz a bootseckvenciáből dolgokat, akkor az nem érvényes, mert kiszedek én is "feleslegesnek" ítélt .sys-eket és szólgáltatásokat a Windowsból.
  • CyrSyS
    Továbbá a linux akkor is testre szabhatóbb. Inkább azzal vesződök és tényleg tudás igényes. Windows a klikk rendszer ami így működik jól. A paraméter adások is GUI-ba történnek. Nekem baromira tetszett mikor anno Red Hat linuxon az Mplayerrel akartam lejátszani egy filmet és konzolon én magam írtam be pontosan hogy és miképp játsza le. Tudom időigényes. De precíz és pontos végrehajtás az eredménye. Tegnap néztem épp hogy lehet a Linux bootot csökkenteni. Fantasztikus. Nem elég hogy a Linux alatt minimálisan de gyorsabb a SATA2 winyó, még a betöltés is növelhető. No meg az EXT4 fájlrendszerről is nem rég olvastam. Kolosszális. Ezek azok amiket a windows-ba hiányolok.
  • CyrSyS
    Ha én elmegyek valakihez gépet telepíteni sosem vinnék ilyen tákolt telepítőt. Sokkal jobban szeretem a manualitást. Mindent én magam a felhasználó/fizető kérésére. A programokat külön DVD-n viszem. És ez a tákolás nem igen lehet hasznos ha a gyakorlatban a számtek boltok házhoz járó szerelői sem visznek ilyen sajátos telepítő alkotást. Ne érts félre ezzel nem nézem le az ilyen megoldásokat de szerintem egy alapos munkához nem ez a megfelelő. Jobb szeretem az alapoktól kezdeni és úgy építeni.
  • roliika
    A kernele egész kicsi ám.
  • CyrSyS
    Na a VISTA amit a legkevésbé lehet buherni. Ha jól értem van egy 150MB-os a Vistád?
  • Derapo
    Nem túl régen találtam rá az ubuntura. Szerintem az OsX mellett a legeslegjob operációs rendszer. Gyorsabb vele a gépem mint Win alatt,a fiam G4-as powermacére is ezt raktam. Királyságosan szépen,gyorsan meg.
  • A1274815
    És szerinted saját használatra meg érdekelt az enegem valaha is?

Különben is az imageX-et az MS ingyen adja, hogy saját szájad ize szerint átszabott Vista telepítőt készíthes, a gyorsabban befejezhezd a telepítési mizériát. (Értd: beleintegrálsz programiokat, mondjuk office, vs, stb., valamint kiszedhetsz cuccokat (akár MinWin komponensig visszamenően).
  • bvalek2
    És legális amit csinálsz?
  • A1274815
    "A linux nekem mindig is azért volt szimpatikusabb a Windowsnál mert örömöt látok abba hogy alakíthatok egy rendszert és nem csak kezelem azt."

Ha feltupirozod magad Windowsból, azt is alakíthatod és nem n/vLite-ra gondolok, hanem rendesen, Regitry, Config fájlok, txtsetup.sif, imageX, stb.

Pl.: Van egy Live Windows CD-ém, ami ír, olvas, HPFS-t, EXT2/3-at, tartalmaz egy Total Commander-t, parncssorából másik Windows registryét buherálhatod és kb. 150MB az egész, és nem vLite szűlte és nem is TinyXP, hanem a rendes Vista telepítő DVD-ből alakítottam ki, saját használatra.
  • CyrSyS
    Hát nagyon ismerem ezeket, őszinte leszek a hálózat a gyengém! Így sokan nekem nem is ajánlják a linuxot. Csak épp azt nem értik meg hogy én itthon a linuxot nem a CISCO modulok gyakorlására akarom használni, hanem mint Bvalek vagy más. Megtanulni kezelni, parancssorokat írni, script, stb....

A linux nekem mindig is azért volt szimpatikusabb a Windowsnál mert örömöt látok abba hogy alakíthatok egy rendszert és nem csak kezelem azt.
    "Linux = LEGO" Ha megismered a darabjait bármivé átalakíthatod. Ha még LEGO darabokat is tudsz gyártani akkor meg olyan várat építesz amilyen tetszik :)"
  • bvalek2
    Látom nálad az IQ komplexus nem korlátozódik az informatikára...