Online fájlmegosztással bõvül az Ubuntu
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Nem feltétlen csak annyit értenek hozzá mint te bocs. Azért ne írd már le az embereket...
Viszont nagyon jó és olcsó propaganda.
Idõrendi sorrendben?
Xerox
Apple
Unix (igen, nem linux)
Windows (kb 1 év késéssel)
OS/2
Linux
"Egyszerû server paranccsal lekérdezte de ez még a neten is fenn volt elrettentésképp."
És szepen elkapta a Cache-t, különben, mind Apache, mind IIS beállítható hogy hazudjon, mindenrõl.
"Windows 3.1 egyfelhasználós míg akkor már rég létezett többfelhasználós rendszerek amit persze unix/linux-nak hívtak"
Olvas utánna jobban és ne találj ki hozzá semmit. Unix!=Linux !!!!
1991-ben a Win 3.1 korában még csak születik a Linux, míg az MS már túl van,a a Xenixen (bizony Microsoftos Unix), DOS-on, az OS/2-ön és úton van a Windows NT (ami többfelhasználos).
"Mára talán kevesebb újdonsággal büszkélkedhet a linux mert az MS felfejlõdött. Az ötletek többségét tuti a linuxból vette. :)"
Ennyí baromságot ne kajáljál be a Linux hacker ismerõsöktõl. Az MS sokat lopot, de inkább a Mac-bõl és az OS/2 2.x-bõl.
Mára talán kevesebb újdonsággal büszkélkedhet a linux mert az MS felfejlõdött. Az ötletek többségét tuti a linuxból vette. :)
Bizonyíték?
Amit a WEB serverükön látsz, az nem a WEB serverük, hanem egy cacheelést elvégzõ cég serverei, hogy jobban védettek legyenek a DDoS támadásokkal szemben.
Ezt még nem veséztem ki. Ez alatt pontosan mit értesz, van egy jól mûködõ mudul és kibõvíted, valami értelmessel vagy lecseréled az i for ciklus változókat j-re?
Nem szándékom, hogy meggyõzzelek, csak hogy az érveodrõl kiderüljön, hogy ugyan annyíra érvek a másik mellett.
Nem tudjuk egymást meggyõzni.... :)
És te beletudsz nyúlni értelmessen* a Linux kernel forráskódjába?
*Értelmesen pl.: hiba keresés, funkció bõvítés, hiba javítás/keresés, ezekehez felületesen végig kell nyálazni kb. 30 MB C kódot.
Oké ha nagyon akarod, akkor lehet parancssorból is játszani:
"%ProgramFiles%\Windows Media Player\wmplayer.exe" /Open Test.avi
Hol itt a gond, a Windows is ha mélyebbre akarsz menni?
"Windows a klikk rendszer ami így mûködik jól. A paraméter adások is GUI-ba történnek. Nekem baromira tetszett mikor anno Red Hat linuxon az Mplayerrel akartam lejátszani egy filmet és konzolon én magam írtam be pontosan hogy és miképp játsza le. Tudom idõigényes. De precíz és pontos végrehajtás az eredménye."
Na ez egy amolyan legenda, kb. ahoz hasonló, mintamit a jelenlegi Country Controler megszórító intézkedései a helyesek.
"No meg az EXT4 fájlrendszerrõl is nem rég olvastam. Kolosszális."
Miért is? Kevesebb feature van, mint az NTFS 6.0-nak, illetve amiket tud, mint újdonság, azt már az NTFS jó régóta tudja.
"Nem elég hogy a Linux alatt minimálisan de gyorsabb a SATA2 winyó, még a betöltés is növelhetõ."
Ha kioptimalizálsz a bootseckvenciábõl dolgokat, akkor az nem érvényes, mert kiszedek én is "feleslegesnek" ítélt .sys-eket és szólgáltatásokat a Windowsból.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Különben is az imageX-et az MS ingyen adja, hogy saját szájad ize szerint átszabott Vista telepítõt készíthes, a gyorsabban befejezhezd a telepítési mizériát. (Értd: beleintegrálsz programiokat, mondjuk office, vs, stb., valamint kiszedhetsz cuccokat (akár MinWin komponensig visszamenõen).
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
Ha feltupirozod magad Windowsból, azt is alakíthatod és nem n/vLite-ra gondolok, hanem rendesen, Regitry, Config fájlok, txtsetup.sif, imageX, stb.
Pl.: Van egy Live Windows CD-ém, ami ír, olvas, HPFS-t, EXT2/3-at, tartalmaz egy Total Commander-t, parncssorából másik Windows registryét buherálhatod és kb. 150MB az egész, és nem vLite szûlte és nem is TinyXP, hanem a rendes Vista telepítõ DVD-bõl alakítottam ki, saját használatra.
A linux nekem mindig is azért volt szimpatikusabb a Windowsnál mert örömöt látok abba hogy alakíthatok egy rendszert és nem csak kezelem azt.
"Linux = LEGO" Ha megismered a darabjait bármivé átalakíthatod. Ha még LEGO darabokat is tudsz gyártani akkor meg olyan várat építesz amilyen tetszik :)"
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
MS szerver korlát amúgy 64 giga ram. Namost kiadni ilyen korláttal egy rendszert és szervernek nevezni hát nem tudom...ezért is mondtam hogy vicc.
Ne aggódj, akiknek szólt, azok régi motorosok. Volt akinek megpróbáltam szép szóval segíteni, akkor is, amikor csak fröcsögött. Ha nagy ritkán jön egy Linuxos hír, ide jönnek kiengedni a gõzt. Nem tudom felfogni ezt az IQ komplexust, az embert más is érdekelheti, nem kell informatikai területen bizonyítani. Fejthetnének keresztrejtvényt is, de neeeem, inkább itt dühöngenek.
Tudom, rólam is elárul valamit, hogy felvettem a kesztyût, de zavar hogy valótlanságokat állítanak valamirõl, ilyen alpári módon.
Fiam, nem jóó a feladatmegoldásod mert nem azzal a képlettel számolták ami a könyben van.
Miért használsz más jelölés rendszert mikor azt még nem tanultuk(már ki..én, vagy õ...). Honnan vetted ezt a képletet mikor ilyen ninsc és az eredmény csak közelítõ érték...stb...tehát csak az van ami a könyvben van..könyvet meg ilyenek írnak mint te..Istenem...
Az biztos hogy a linux egy olyan világ ahova én csak a haladó informatikusokat engedném be pont emiatt. Ha valaki feltelepít egy linuxot és megismer pár programot, hajlamos lesz köreiben terjeszteni hogy én értek hozzá. De egy particionálást nem tudna konzolból megcsinálni. Továbbra is azt állítom hogy az igazi linux a konzol és nem a GUI (leszámítva a grafikakényszer alkalmazásokat és igényeket). Aki úgy írja a parancssorokat mint ahogy lélegzik na ott kezdõdik valami.
Egy történet: Egyik programozás tanáromhoz mentem fel az irodájába hogy írja be a vizsgajegyet. Gép indít, Fedora indul, konzol indít, zongorázás (jó kis Mozart volt :P) és közli be van írva. EHHH. Én meg ezt klikkel csinálom meg. Hát engem lenyûgözött. Erõsen sugárzott belõle hogy igen vágja... Sztem még kávét is konzolba fõzi meg. Na ez igen!
Mindazonáltal megemlítettem, hogy szervernek jó, valamint cél gépekre cél feladatokra. Tanulj meg önkritikát gyakorolni, valamint szöveget értelmezni, ha már egyszer tanár vagy (sajnos).
Ui.: csodásak a könyvedben ezek a számítási mátrixok (mintha Egelyt látnám), de azért remélem tudod, hogy Einstein tévedett.
Gyakorlatilag engem is szidhatnál mert én jóformán csak a Windows-hoz értek és vajmi kevés linux ismeretem van. Igaz ennek ellenére nem szidom egyiket se. "Hátrány és elõny" csomagja mindegyiknek adatik csak tudni kell mik azok. :)
Tanár szakon elég sok pedagógia és pszichológia volt.
Fizika könyv, nem matek. Van benne önálló munka is, de a nagy részét Einstein már felfedezte :) Azért így is 3 évig tartott megírni...
De a Linux gonosz állat, mert ingyen van, és tisztán szellemi tevékenység, nincs hová elbújni ha nem megy. Ráadásul tele a világ laikusokkal, akiknek gond nélkül MEGY. Így aztán, aki eddig felsõbbrendûnek hitte magát, bele kell hogy törõdjön, hogy átlagon aluliak a képességei. Erre nem sokan képesek, inkább mindenféle pótcselekvésbe kezdenek, ezek közül egyik, hogy ellenségképnek megteszik sikertelenségük tárgyát.
Egyesek annyira el vannak rugaszkodva a realitásoktól, hogy ha ütközik a valóság és az önmagukról kialakított kép, akkor inkább hazudnak saját maguknak, de az egójukból nem adnak alább. Az ilyen emberek elég szánalmasak, nem gondolod? <#rolleyes>#rolleyes>
"2. Ablakkezelõ indítómenüjébõl indulnak a programok, de mintha ezt a windows is tudná... mi ebben a fura? Program Files-t pedig windowsban SEM piszkáljuk kézzel"
Akkor némi szemét maradna nekem uninstall után! Nem minden program távolítja el a teljes könyvtár és fájlszerkezetét törlést követõen. Ekkor rendszerleíró-adatbázis és/vagy ProgramFiles könyvtárból törlöd...
Mi a helyzet a Linux és csomagjainak Online történõ telepítésével?
Blavek: Végzettséged, kreativitásod becsülöm, lehet én nem vagyok ennyire jártas/tapasztalt bizonyos dolgokban mint te..DE! Rajtad kívül vannak tapasztaltabb rókák is (fõleg a számítástechnikai aspektust megcélozva) ezt fogadd el. Igaz a betûkbõl ez nem derül ki mit tud és én nem papolok csak véleményt nyilvánítok. Én pedagógiával foglalkozom és egy szálkás dologra lettem figyelmes lehet tévedésbõl: "pszichológiát tanultál!" Hol? Azon a szakon ahol végeztél? Érdekes hogy Matematika és fizika szakon pszichológia is van...Erõsen meglepõ. Lehet tévedek ismétlem, ez nem kötekedés. Másik dolog ami hát a "semmi közöm hozzá" kategória de megjegyzem hogy egy kissé sugárzik belõled a "na én értek hozzá na ezt figyeljétek majd én megmutatom, vágom a dolgokat" megnyilvánulás. Persze a legnagyobb tiszteletem hogy értesz sok mindenhez. De most pszichológiailag ( ha már értesz hozzá) ki a bánatot akarsz meggyõzni pl azzal hogy írtál egy fizika könyvet (aláírásod). (tanári kacaj részemrõl)
Megjegyzem a matematika könyv írása szerintem a világ legegyszerûbb dolga a XXI. században, ugyanis a képletek lophatóak bárhonnan csak a körítés lehet más. Tehát ha kötekedni akarok, azt mondom hogy jó ok írtál egy könyvet ezt én is meg tudom írni.
Elnézést az OFF-ért!
szerintem fordítva gondolta az a rossz és a desktop a jó, mert nekem is problémám van a hálózattal :
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/356461
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
Az életben van ugyan Quicksave, a bökkenõ csak az hogy nincs Quickload :D