239
  • Miss Popolina
    #239
  • Babgulyas
    #238
    Én a Windows XP-t ajánlom.

  • Kecske2
    #237
    http://index.hu/tech/2009/05/22/a_windows_7_kivegezte_a_vistat/

    Itt egy másik cikk, amiben szintén arról van szó hogy mekkora egy rakás szar mindkét oprendszer... érdemes a cikket végigolvasni, mert olyan alapvető és olyan banális hibák vannak elkövetve mindkét Vistán alapuló operációs rendszernek nevezett bithalmazban, hogy az ember már a fejét fogja...

    Őszintén szólva halvány sejtelmem sincs hogy lehet egyáltalán egy napon megemlíteni akár a Vistát, akár ezt a Win 7-et egy bármilyen 10 évnél fiatalabb Linux disztribúcióval, de különösen egy újabb Ubuntuval pl. ???

    Fényévekkel elmaradnak ezek a Microsoft termékek az Ubuntutól még a felhasználóbarátságban is...
  • homeless
    #236
    Szerintem többen röhögnek rajtad. Én inkább linux párti vagyok (de a windows-al sincs különösebb gondom), de már én érzem magam kellemetlenül a hülyeségeid miatt. Először jössz azzal a sci-fi-vel, hogy a microsoftnál meghívják a linux kernelfejlesztőket és büszkén mutogatják, hogy linuxot használnak, sőt még le is ültetik őket a szerver elé. Szerintem inkább csak hallottad azt az urban legendet, hogy az ms webserverein linux van, mert netcraft azt mutatja, és amikor megcáfolták, te előjöttél ezzel a hacker mesével. Meg se kérdezem, hogy ki ő... Aztán amikor mindenki körberöhögött elkezdted becopyzni az barátaid/faterod/stb megjegyzéseit.
    De ha még lenne is linux kernelfejlesztő ismerősöd, akit tényleg meghívtak az ms-hez és tényleg leültették egy linuxos gép elé, akkor mi lenne? Sun se csak solarist használ, ibm se aixot, sőt a red hat-nél is 100%, hogy van pár windows, mint ahogy az ms-nél is van 1-2 linux.
  • tomcsa4
    #235
    Nincs semmilyen matt. Mi van akkor, ha az MS használ Linuxot? Képzelt, torvald meg Windowst. Összedől a világ?

    Az Apple is használ más oprendszereket, nem csak OSX-et.
  • mrzool
    #234
    Habár nem szándékozom minősíteni azt, hogy egy 25-30 közötti fiú miért mutatja meg x embernek ezt a fórumot önigazolást keresve - az MS-Unix/linux viszonylatnál álljunk már meg egy szóra.

    Még ha az állítólagos ismerős látott is 'MS-es szervereken' (jelentsen ez a megfogalmazás bármit is) linuxot futni, akkor ugyan mi van? Szerintem semmi, kb. vállrántás és megy tovább az élet. Ne legyünk már naivak, ezeket is ki kellett fejleszteni valahogyan:

    Windows Services for UNIX
    Operations Manager 2007 to the HP-UX, Sun Solaris™, Red Hat Enterprise Linux, and Novell SUSE Linux Enterprise Server
  • CyrSyS
    #233
    Sakk és matt!
  • A1274815
    #232
    Na mivel értelmes vitát veled úgyse lehet folytatni és már mindketten átléptük a személyeskedés határát, te úgy minimum 100 kommental ezelőtt. Én nem veszek tovább részt a fórum széjjel offolásában. További jó morgást őnmagadban!
  • CyrSyS
    #231
    :D
  • A1274815
    #230
    Az max neked, de nagyon, mert folyton szitkolódsz.
  • A1274815
    #229
    Miért mi a baj az "apádat" szóval, legyen helyette az "apúdat", "faterodat" vagy "apucidat", "tatádat", "tatidat"? Hmmm?
  • CyrSyS
    #228
    Fáj az igazság!
  • A1274815
    #227
    Amúgy ha egy ismerősőm, aki megbízható (értd nem mondott még nagyokat) mondaná azt, hogy linuxot látott az MS egyik gépén elhinném neki. Az már más tészta, hogy a fórumon ezzel eszembe sem jutna érvelni. Mellesleg nem csak én nem fogadom el ezeke a típusú érveket, hanem rajtad kívűl majdnem senki, több éves tapasztalat.
  • CyrSyS
    #226
    "apádat"

    Paraszt se én vagyok igaz?
  • CyrSyS
    #225
    Jaj de fáj az igazság! :D
  • A1274815
    #224
    Hmm... Rádszabadítsam-e az ismerőseimet?

    Miért baj az, ha fórumokon csak bizonyított dolgokkal jöhetsz?

    Megmondom miért, mert vesztettél. Azért és más hogy nem tudsz kikezdeni.

    Külöben hamár bevezeted a sárral dobálózást, hanyadik féléve is jársz felsőfokúképzésre? Valamint ilyen kicsinyes dolgokkal zaklatod az apádat és a tanárodat, hát ez is elárul rólad valamit.
  • CyrSyS
    #223
    Apum megjegyzése:

    "Ezt nem értem. Ha van egy barátom akit barátnak is tekintek, és nekem azt mondja hogy ő volt a MS cégnél és leült egy server géphez ahol linux-ot látott én elhiszem neki hiszen azért a barátom hogy higgyek a szavában, persze ez oda vissza játszik. Eléggé kényes úgy élni hogy valaki csak annak hisz el valamit, aki azt bizonyítani is tudja. Ez valóban hitetlenség van ilyen ember is. "
  • A1274815
    #222
    Ebben biztos lehetsz, hogy rajtad is.

    De látom megint átmentél, az emberi mi voltom mocskolására.

    Ja és az ítélkezőknek egy kis vissza idézés:
    "Hát nem ismeri az illetőt és azonnal azt mondja hogy te hazudj. Ez bolond"

    Ez bizony a mondat kijelentőjére is igaz. Annélkül teszrám megjegyzéseket, hogy igazából bármit is tudna rólam vagy ismerne.
  • A1274815
    #221
    Amit tudok, jó hogy meg magyarázom, de ha mondjuk megkérdeznéd, mire való az ls akármelyik kapcsolója, eltartna egy darabig míg utánna néznék.
  • A1274815
    #220
    Nem én neveztelek hazugnak.
  • A1274815
    #219
    Szakkönyveknek hiszek, van jó páram és ki is olvastam őket: közöttük akad Tannebaum Operációs rendszerei és Hálózatai is, Operációs Rendszerek mérnőki megközelítésben (csak hogy tudd mi van benne. OS-ről általában, Unix, OS/2, Windows NT), C könyvek, C++ könyvek, C# könyvem is van, OpenGL Extension Guide, DirectX.
  • CyrSyS
    #218
    Idézet egy szimpla barátomtól:

    "Hát nem ismeri az illetőt és azonnal azt mondja hogy te hazudj. Ez bolond"
  • CyrSyS
    #217
    Idézet egy kommunikációs barátomtól:

    "Nekem is úgy tűnik mindent megmagyaráz. Igaz szakmailag pontosan alátámasztja de én is úgy érzem hogy keresi a lyukakat és a hibás részeket minden egyes mondat értelmébe és megpróbálja befoltozni. Valójában helyes és segítőkész cselekedet viszont ebben a formában teljesen úgy tűnik hogy a másik nem mond igazat vagy amit mond mind helytelen."

    :D
  • CyrSyS
    #216
    Hopsz már jött is némi reakció a te mondanivalódra! Idézek egy Dr tanártól:

    "Érdekes felfogása lehet az illetőnek ha ő csak is kizárólag saját tapasztalatainak hisz. Mi a helyzet pl a szakkönyvekkel? Hiszen azokat is emberek írták akik ""hallottak"" illetve tapasztaltak meg dolgokat. Sőt akkor semmit se higgyek el aki úgy kezdi a mondatot hogy azt hallottam.... vagy arról értesültem....? Persze nyilván ezek nem biztos tények.. De azért az életet ennyire nem kellene pesszimizmusban élni. "

    :D
  • CyrSyS
    #215
    Most azért páran röhögnek rajtad..... :)
  • CyrSyS
    #214
    Mondtam már hogy hülye vagy te fiam! Nem kell szépítened a dolgokat. Hitetlen vagy emberileg buta módon. Zárjuk már le a témát!
  • A1274815
    #213
    vagy maradj csendben.
  • A1274815
    #212
    Na csak egy jó tanács, hogy legközelebb színvonalasabb legyen. Ez nem működik: "%s ismerősőm, aki mellesleg %s rangban van %snél, azt mondta nekem, hogy %s." Ugyan is ez egy az egyben a következő forúmokon nem elfogadott érverési rendszer: "A barotomtól, hallottam, aki az unokabátyának a nővérének a férjének a testvérétől, hallotta, akinek, meg a legjobb haverjától, hallotta, aki mellesleg valaki valahol, hogy azt mondják, hogy..."

    Szóval legközelebb vagy saját jól informált, rendes érvekkel alátámasztott véleményeddel a vitázz és ne a barátomtól hallottamakkal gyere.
  • CyrSyS
    #211
    Nem kötözködött csak hitetlen mert nem hiszi el hogy lehet egy embernek egy kernel hacker ismerőse. Nem tudom ki kezdte el ezt a "kernel hacker" szöveget én biztos nem. Na mind1 látszik a színvonal. A másik meg az abszolút hitetlenség mindenki maga problémája. Jogtalanul veti fel azt hogy én hazudok ami már butaság. Nyilván ha azt mondtam volna hogy apukámé az IBM, jogos lenne hogy szidnátok hogy de mekkora idióta vagyok! Na mind1... kezd fárasztani a téma. Nincs értelme itt magyarázkodni.
  • A1274815
    #210
    Ezzel nem is lenne semmi baj, csak hát szakmai érvek helyett, csak ez volt a kezedben, míg nekem voltak rendes érveid, amit amúgy le is írtál mint a Baj: nem értek anyíra hozzá. Ja és a látszólagos szakami érveidbe azért egy Linuxos is belekötött. Csak a tisztesség kedvéért.

    #154: jtrencsenyi
    "CyrSyS: Linux a desktopom úgy öt éve, így elvileg ugyanazon az oldalon állunk. De ennyi baromságot, amit te leírtál, azon csak vísítva röhögök. Hogy hívják a barátodat? Utánna néznék, hogy valóban kernel hacker-e. Gondolom magyar az illető! :)"
  • A1274815
    #209
    el írni = leírni
  • CyrSyS
    #208
    Vannak emberek akik magukban tartják a véleményüket. Van akik más(ok) szemébe mondják a véleményt. Nem lehet megvetni ezért senkit.
  • A1274815
    #207
    Azt még akkor kezdtem el írni, mielőtt te elküldted volna, tudod írás közben nem frissűl a fórum.
  • CyrSyS
    #206
    Ne haragudj de ennyire nem lehetsz érthetetlen! Most adtam választ!
    Figyelj:
    Na és oda engedték, hogy a szerver eléüljön vagy nem?

    I G E N, Y E S, J A

    Nem érted?

    Erre meg benyögöd az automatikus választ... :S Ejj ez már fájdalmas nekem.... Na mind1.....
  • A1274815
    #205
    #116: CrySys
    "Van mit emberileg fejlődnöd!"
    #122: CrySys
    "Ekkora egy beképzelt majmot mint te még nem láttam! (tanári kacaj és a tipikus mosoly)Na távozz bűv körömből...Pfuj! Komolyan egy nagy rakás szánalom vagy..."
    #146: Én
    "Biztos nem Soralist látot, gondolom nem engedték, hogy matasson rajta. Vagy igen?"
    #148: CrySys
    "Várj rákérdezek erre már nem emlékszem..."
    #149: CrySys
    "Most már kiderül van linux labor is....jó kis kerülő hogy azt mondjad hogy igen azt látta. :D Extra szánalom :D"
    #150: CrySys
    "Na jó itt kibuktál! "hülye vagy te fiam" Én részemről itt a pötty a végén."
  • A1274815
    #204
    "Nem csak részemről...mástól is."

    Miért enegem rajatd kívűl senki sem hülyézett, emberileg zérózot, vagy "dinyézet" le senki se.
  • A1274815
    #203
    Nem arra a kérdésre, hogy oda engedték a server közelébe, hogy matason még nem adtál választ, csak azt írtad, hogy rákérdezel a követező hozzászólásodban meg méár lehülyéztél.
  • A1274815
    #202
    OKÉ! Innentől az a válasz lép automatikusan életbe, hogy nem engedték a szerverek közelébe és nagyon még nem is nézhette meg. Így csak feltevései vannak.

    Tehát az ismerősőm mesélte, hogy távolról azt látta, hogy mintha az MS serverein Linux futna, 1999-ben, miközben már 2009-et írunk. De 1999-ben Nostradámusz szerint vége lett a világnak így ezért minden bizonnyal semmi sem változhatott azóta az MS-nél. De persze én nem értek olyan szinten Windowshoz sem, Linuxhoz sem, csak a nállam képzettebb ismerőseim tízévvel ezelőtti véleményét védem, tényeknek beállítva. És természetesen, ha ebbe valaki beleköt, akkor az egy f*fej és megérdemli, hogy emberileg zérónak nyílvénítsam. Jól értem a helyzetet?
  • CyrSyS
    #201
    Na akkor utoljára! Tehát erre a kérdésedre már megadtam a választ de leírom még egyszer hogy örömöd leljen benne: IGEN
    Teljesen tök mindegy mit írok úgy is megcáfolod. Na ebből következett az ami neked nem tetszik hogy minősítelek. Hát könyörgöm nincs az az ember aki elviselné azt az embert aki mindent megtud magyarázni. A tévedéseim megmagyarázása jogos hiszen te jobban tudtad. Na de azért te sem tudsz mindent és néha el kéne tudni viselni ha esetleg más jobban tud valamit. Amíg ez nem megy akkor hát minősítés. Nem csak részemről...mástól is. Eme hozzászólásomat békés szándékkal írtam mielőtt újra leírnád azt hogy én szidlak....
  • NEXUS6
    #200
    Hát lehet, hogy tényleg manegér könyveket kéne olvasgatnom, ahelyett, hogy hülye előterjesztéseket véleményezek.

    Valszeg ott ilyen okosságok vannak: tanulmányozd a törvényeket, majd szegd meg mindegyiket! Valamint, tartsd a szemed az országokat a korrupció nagysága szerint sorba állító listán, majd kezdj el terjeszkedni az élen levők irányában.


    A Linux általában tényleg nem jelent veszélyt, mert hogy általában ingyenes, ergo nem szedi el az ügyfelek pénzét, vagy is a M$ profitját valójában nem veszélyezteti.
    Az OSX veszélyességének hangoztatása, meg valójában a jelenleg is folyó trösztellenes pereket vezető bíróknak szól inkább, hogy mutassák, hogy még ők is félnek valamitől, ergo van valami versenyszerű csökevény még ezen a piacon.
    Abszolút "hihető", mint amikor a tigris járja az erdőt és azt bömböli, hogy hogy bexart a nyuszitól!