43
  • Taybore
    Na ja, csak hogy ez nem egy rendszeres hiba (se a Gmail meg-nem-nyitás, se a FF be-nem-záródás). Szóval így elég macerás tesztelni, mert nem lehet konkrétan előidézni.
  • psishock
    mi sem egyszerűbb, uninstallálod egyenként a plugineket és teszteled 1-1 nélkül a FF-t. Amint elkezd jól működni megvan a "tettes". ;)
  • Taybore
    GooglePreview 3.20
    Html validator 0.8.5.6
    Image zoom 0.3.1
    ReloadEvery 3.0.0
    Speed Dial 0.9.0.3
    Split Browser 0.6.2009050101
    Web Developer 1.1.6

Mind automatikusan frissíti magát a legújabbra, ahogy a Firefox magát is.
    Szerintetek ezek közül okozhatja valamelyik? Mindet régóta használom, és mástól is hallottam hogy nem lép ki rendesen a FF.
  • Taybore
    3.0.10-es FF-em van (mindig a legfrissebb) nem használok skineket, bár pár addont persze igen, de honnan tudhatnám, hogy melyik a hibás? Kb mindig ezeket a kiegészítőket használtam, szerintem nincs semmi "extra" közöttük, ami pont a Gmailt szaratná össze. Nem értem, mostanában HTML verzióban használom :S
    (jelszavakat meg alapból nem mentek sehova :P)
  • Sir Ny
    én is simán játszom velük általában. viszont van egy kettő, amit nem szeret a foxi. a shockwave játékoktól szokott inkább összeomlani.
  • psishock
    nem védeni akartam az ipsét, távol álljon tőlem, csak dióhéjjban elmondtam kb hogyan zajlott a dolog. Próbálkozott az ember, de nem jött be neki (closed source-ba már összejött volna gond nélkül, lehet soha nem jönnek rá mi a "gond"). Amikor először elkapták én a helyébe már nem húztam volna a többi gyufát ki (mivel akkor már egész közfigyelemben van minden részlete a kódnak ugye), de ő bátrabbnak bizonyult ebből a részből is. :)
    Nem is itélem el az embert ha arra akartál kilyukadni, én is úgy próbálok pénzhez jutni ahogyan nem szégyelek, és ahogyan a tudásomból kitellik. Nekem kárt nem okozott vele, AdblockPlus-t se használtam(ok), szóval még az a pár ad sem okozott vizuális problémát amit az oldalán "kellett volna" látnom minden frissítésnél.
  • Mardel
    ,,Először bekerült egy rosszindulatú kódrészlet a NoScriptbe, majd miután szóltak a fejlesztőnek, kivette azt, és helyette elkezdte manipulálni az ABP kiterjesztés beállításait. Vagyis az első figyemeztetés után még megpróbált egy másik módszert is. Annak ellenére, hogy egyszer már lebukott. Így kétszer csípték fülön."

• psishock
    amúgy ez nem különleges eset, bármelyik nyilt és zárt kódú program is telepíthet bármilyen titkolt kódsorokat a gépedre (ami akár blokkolhat más programokat is pl), ha azt a készítője úgy látja jónak, és a nagyátlagnak esélyük sincs egyáltalán észrevenni ezt. Engem mondjuk ez az AdblockPlus vs. NoScript harc nem érintett, mivel HostsMan-t használok ad-okra, mivel az globális és nem browser függő, így a NoSctript működésében sem tapasztaltam gondokat.
  • psishock
    Ez a mese már befejeződött, röviden: a NoScript egy hack-et alkalmazott a kódjában ami fehérlistára tett pár ad-ot és nem engedte, hogy AdBlockPlus se szűrje ki őket. Ezek az ad-ok természetesen az ő oldalán voltak találhatók, amit minden felhasználó "köteles" volt meglátogatni NoScript frissítés után. Ebből szép summa érkezett neki folyamatosan, de lebuktatták és bocsánatot kért, illetve kivette a "gonosz" kódot a köv verziókból. Minden ilyen opensource kódot átfésülnek ami a netre kerülne mielőtt zöld utat kap a letöltésre, itt csak azért nem történt vizsgálat, mivel valamiféle "teljesen megbízható" szintet harcolt ki magának az idővel, ami magával vonta, hogy kérdés és tesztek nélkül átmegy a vizsgálóbizotságon (AMO) egy-egy frisebb verzió.
  • Mardel
    [URL=http://adblockplus.org/blog/attention-noscript-users]"Ehun egy link, ahol 37 másik link van."[/URL]
  • Mardel
    Nemrég olvastam, hogy mostanában vették észre, hogy a noscript rossz indulatú kódot tartalmaz, amit az írója csempészet bele.
    Ez azért nagy pofon az opensource-nak mert, az az egyik legnagyobb érvük, hogy mivel nyíltforráskód ezért ezek könnyebben kiszűrhetőek.
    Csak szerintem nemfog mindenki rátapadni a forrásfájlra és átvizsgálni, hogy ebben van e valami nem oda való. A noscript is már mióta van ff-hez?
  • LizzyKathy
    Nekem detto ugyanez volt a gondom a 3.0.9-es verzióval.De azt hiszem a 3.0.8-assal kezdődött.Ráadásul komoly javascript gondjaim is voltak,hiába engedélyeztem a noscriptben a dolgokat.
    Mikor levakartam és újrainstalláltam a foxit már pár addont nem tettem bele.Pl.az anycolort kihagytam,ill.más skineket,amik nem voltak stabilak.Ezt egyébként jelzi is a foxi.Aztán minden féregirtás nélkül a 3.0.10-es verzióval végre megoldódtak a gondjaim.
    Esetleg próbáld meg a levakart foxod helyére feltenni a 3.0.10-est!Egy password exporter addont előtte adj neki,hogy vissza tudd insertelni a jelszavaidat.xml-be és csv fájlba is elmentheted.
  • tntmax
    Ezen jót mosolyogtam... bár én inkább félrevezetésnek mondanám.
    A Firefox tehát hamarosan felzárkózhat a riválisok mellé
  • Narxxis
    Örülj is.
  • Molnibalage
    Firefox alatt a stramelt videók hangja nekem néha (tényleg ritkán) elmegy. Ilyenkore csak a Firefox restart segít. Ez mitól lehet?
  • Taybore
    Nekem két nagyobb problémám van a mostani Firefox-szal. Az egyik, hogy böngésző újraindításnál "beragad" a háttérben, és kiírja, hogy már fut egy FF, előbb azt zárjam be, szóval néha nem lép ki rendesen. A másik, hogy a Gmail-t sokszor nem tölti be, vagy csak nagyon-nagyon lassan (Operában simán és gyorsan műxik, IE-ben szintén). Találkozott más is ezekkel a problémákkal, ill. tudtok rá(juk) valami megoldást?
    Köszi
  • psishock
    nekem mondjuk "túl friss" verzióm van, de rettentő extrém körülményeket is tudok produkálni, ha épp úgy esik jól a böngészés. Chrome-ot Foxot és Operát (ilyen stabilitási sorrendben) is sikerült már fagyasztanom többször is, de mondjuk már 1 ideje azért FF-t használok 1. böngészőként (valahol az Opera 9.6x óta tértem át, kb amikor a Chrome is a képe érkezett), így ott tudom a legtöbb ilyen esetet megtapasztalni. Gondolom itt a "friss" javascript motor (tracemonkey) és az egyébb kiforratlan újítások amik ezt produkálhatják, különösen az extrém terheléseknél, de persze mindíg tudják orvosolni az ilyen jellegű hibákat a következő verziószámokban, mind 3 böngészőnél.
  • takysoft
    hű, SVG? az hiányzott nagyon. örülünk, mint majom farkának...
  • Anotino
    Nalam intenziv hasznalat mellett produkalt lefagyasokat havonta-kethavonta egyszer a fox. Ez meg egy toleralhato arany lenne szamomra. De erdekessege a dolognak, hogy miutan kikapcsoltam a session storet (ami folyamatosan menti a session allapotot fagyas utani helyreallitashoz), azota nem fagyott egyszer sem az utobbi 1/2-1 ev soran. Persze lehet hogy csak az uj verziok.. de akinek fagyos problemaja van, egy probat meger.
  • B0nFire
    Persze, igazad van, pont arról van szó, hogy az add-onok miatt már így is szinte teljes a komfortom. A bugokról nekem személy szerint nincs tapasztalatom. Talán nem is emléxem olyan esetre, hogy a Firefox nálam valaha is kifagyott, összeomlott volna, ahogy sokaknál.

Mindenesetre már régen fenem a fogam a 3.5-re, nagyon kíváncsi vagyok már rá!
  • psishock
    - sebesebb működés (gyorsabban indul, nyitja és jeleníti meg az oldalokat)
    - jóval kevesebb bug (nem fagy le annyiszor, kevesebbszer viselkedik furcsán)
    - szabvány kompatibilitás (úgy lásd az oldalt, ahogyan azok a szerencsétlen fejlesztők elképzelték)
    pár dolog kiemelve és átértelmezve az átlag nyelvre, ami "látványos". A kezelhetőséget meg a .next be fogják jobban növelni alap helyzetben, de gyakorlatilag már most is legnagyobbrészt az Addon-okkal oldod meg ezt a kérdést és a testreszabást is. Aki még ezekre is vállat von, azt neves egyszerűséggel leigénytelenezhetem a témában és további kellemes böngészést kívánok neki a tökéletesre szugerált browser-ével.
  • B0nFire

Vedd le a letöltési sebességet a felére, oszt akkor nyugisan tudsz a torrent mellett netezni! Nekem másfél Megás netem van; full sebességen 175-180 kbps-mal lejön egy film annyi idő alatt, amennyi a játékidő, úgy 90-100 perc. De akkor nem tudok netezni. Ugyan mindegy, ha a letöltési korlátot leveszem 75-re, oszt akkor 2,5-3 óra alatt jön le. Úgysem járatom orrba-szájba.

És hogy a cikkhez is hozzászóljak. Szép meg jó a sok munka, amit beleöltek, fel is van itten sorolva, hogyaszondja:"..TraceMonkey Javascript motor, frissített Gecko motor a JSON, az SVG, a CSS, valamint a HTML 5 jobb kezelése érdekében, privát böngészési mód, geolokációs eszközök..." - Elhiszem, hogy a geekek most erre recskáznak, de egy mezei halandó ebből mit lát vagy érzékel igazából? Max ha még kényelmesebbé tennék a kezelést, de az már így is annyira kézreálló, hogy nem is tudom, mit lehetne még finomítani rajta.
  • psishock
    nemtudom milyen ős Chrome-ot használsz, én pl Chromium-ozok (opensource) és ott már valahol a 2.0 verziótol meg van oldva a teljes lap nagyítás, képekkel, mindennel. Most 2.0.180.0 (build 15634) van fent.
  • psishock
    csak ennyi hiányzik? HostsMan a barátod. :)
    gesztúra kell? SrokeIt a barátod (mellesleg ezt használom fox,chrome,opera és normál ablakok használata alatt is, ne kelljen már minden browser-ben külön álligatni)
    A chrome nekem is bejön nagyon, van hogy elő veszem, ha valami foxon nem úgy működik ahogy tetszene (van, hogy furán viselkedik 1-2 javascriptes, webes letöltős oldalon, de nem jellemző). Örülnék ha a többszálon való futtatást, ezzel együtt a "ha 1 ablak fagy, nem rántja magával a böngészőt" features is megoldanák benne. Bármikor megeshet hogy épp beesik 1 hiba, kár, hogy mindent újra kell ekkor olvasni. A többi érdemleges feature ja már naggyából megoldott fox alatt is.
  • freemanone
    Én is azóta használom, és én a magnifier weblap zoom-ot hiányolom belőle. Szöveget nagyít, de az sokszor szétvágja a lapot, mivel 1680*1050-es felbontásban "kicsit" pici az a 8-10-es betűméret a weben kb 1 méterről.
  • Alwares
    1.5 óta Firefoxot használok és nagyon a szívemhez nőtt ez a jó kis böngésző. Bár a Chrome jobban bejött és én úgy látom gyorsabb is, jelenleg azt használnám ha lenne benne jó kis Adblocker...
  • kissssss
    már 1 éve használok tűzrókát de eddig csak 1 fagyot ki és minden netes dolgot akadály mentesen tudok csinálni.

A Firefox tehát hamarosan felzárkózhat a riválisok mellé (Internet Explorer 8, Google Chrome 2, Safari 4 stb.), hogy tovább erősítse helyzetét a böngészők versenyében.
    :-D :-D inkább a riválisoknak kéne felzárkóznia.
  • psishock
    "Egyedül a PDF megnyitás nem a Fox erőssége, van hogy beáll 10 másodpercre, de szerintem ez inkább az Adobe böszmesége."

Hát nagyon elképzelhető, nálam az ingyenes Foxit Reader nyitogatja a .pdf fájlokat és semmi ilyen, vagy hasonló témát nem tapasztaltam.
  • Gerygrey
    Mert SÜN! vagy. Én simán játszom flash játékokkal, összetettebbekkel is. Egyedül a PDF megnyitás nem a Fox erőssége, van hogy beáll 10 másodpercre, de szerintem ez inkább az Adobe böszmesége.
  • psishock
    a "tudtommal"-t kihagyhatod. Azok a dolgok csak a Firefox.next-ben lesznek (Namoroka a kódnév), vagy ha idő közben megint nevet cserélnek, akkor amilyen néven akkor fogják hívni, 2010 közepére tervezik, hogy látunk belőle valamit. A 3.6a1 is már elérhető 1 jó ideje (a nightly buildek ugye, Minefield kódvéven), ha valakit érdekel, hogy miként viselkedik (és gyakorlatilag hogyan fejlődik, mivel mint ahogy a neve is mondja, szinte naponta frissítik/építhetnek bele új funkciót).
  • Narxxis
    Egyik se lesz ebben a verzióban, tudtommal. A külön process-en már dolgoznak az tuti, volt hír róla itcafe-n.
  • Narxxis
    Te kerülhetnél már terroristák kezébe.
  • Kenyér001
    Csak nehogy túristák kezébe kerüljön!
  • KillerBee
    Én is FF-ot használok, de nem vagyok naprakészen a fejlesztés fázisaival. Ebben lesz sandbox és külön processzként futtathatók az egyes ablakok és fülek?
  • Sanyix
    Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
  • norbi4567
    Én egy csomó kiegészítőt meg bővítményt használok. De még sose omlott össze :)
    Régi verzióval néha előfordult, de ezzel még sose...
  • Szefmester
    nekem a torrent lövi meg a netet.. de netes cuccokkal tudok játszani... am nekem is összeomlik néha véletlenszerűen.. van amikor kikapcsoláskor.. kiírja hogy összeomlott...
  • Sir Ny
    látod, ebben egyetértünk.
  • Narxxis
    Nem értesz hozzá.
  • Stefling
    szar a géped :P :D