Ötvös Tibor

Beyond Good & Evil 2 gameplay

Végre megérkezett az első gameplay jelenetet tartalmazó videó a Ubisoft méltatlanul elfeledett játékának folytatásához.

A Beyond Good & Evil a maga nemében egy remek játék volt, mely sajnos elég csúnyán leszerepelt a kasszáknál. Szerencsére azonban a kiadó ad még egy esélyt a programnak, melyből a korábbi teaser után megérkezett az első gameplay jelenetet bemutató videó is.


Azt kell mondjuk, hogy a BG&E rajongói nem biztos, hogy ilyesmire vágytak. A pár perces jelenet olyan, mintha valaki fogta volna és a Mirror's Edge és Prince of Persia mellé egy kis Assassin's Creedet is beöntött volna a turmixgépbe aztán lesz ami lesz. Mindenesetre nem ítélkezünk előre.

További rossz hír, hogy a BG&E 2 nem lesz kint az idei E3-on, így újabb információkat egy darabig nem tudhatunk meg róla.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsolek123 #87
    Hát ha ez tényleg gameplay vidi, akkor várjuk szívesen.
  • giga123 #86
    Ez is jó lesz.
  • Indigo #85
    Holott ebbe a számba belekerülnek azok is, akik lehet, hogy megveszik, akár később, akár egyből, és olyanok is, akik kipróbálják és letörlik, nem tetszik nekik a játék, vagy nem indul el. Illetve olyanok is, akik vettek már más játékot, és azt nem támogatják. Valóban, vannak olyanok is, akik élvezik, csakazért mert ingyen le tudnák tölteni, de amúgysem vennék meg.

    Plusz van egy olyan réteg is, akik egyébként megvennék, ha máshogy nem tudnának játszani egy adott játékkal. Ne magadból indulj ki, csak mert te soha nem vennél játékot.

    Aztán, hiába kezded el magyarázni, hogy ez rossz, cigánymentalitás, anyagi szempontból a "nem veszem meg és játszok vele" és a "nem veszem meg és nem játszok vele" között nincs különbség, nem lesz se több, se kevesebb bevétele egy kiadónak. Ezt sikerül megérteni?

    Megint az egyszerű agy szülte egyszerű összefüggések :) De még ha fel is tételezzük, hogy anyagilag nincs különbség, morálisan akkor is cigány mentalitás, bárhogy is érvelsz ez ellen. Csak tessék végiggondolni a példát, amit leírtam.

    zért kevesebb lett a bevétele a fejlesztőknek, ezért nem tudnak jó minőségű játékokat kiadni pc-re, csak konzolra, ezt akarod mondani?

    Nem a "nem tudáson" van a hangsúly, hanem a kiadók le-vannak-szarva-a-pécések hozzáállásán, és a vásárlók konzol felé terelésén. És itt jön az, hogy valamelyikőnk felcseréli az ok-okozati viszonyt (szerintem te, szerinted én, úgyhogy ezt hagyjuk is).

    Szerinted miért éri meg mondjuk 1-1 játékot csak 1 konzolra kiadni, mondjuk x360 excluzív.

    Mert ez az adott konzolgyártó által támogatott fejlesztés, a saját konzolja népszerűsítésére. Összességében ez így akkor éri meg, ha ezáltal tényleg jobban fogy a konzol (ami azt vonja maga után, hogy több játék is fog elkelni az adott platformon). De nem ez a jellemző, a legtöbb játékot azért több konzolra is fejlesztik.

    Remélem érted az én logikai menetemet,
    Akkor gondold végig mégegyszer


    Ok-okozati összefüggés :)

    Egyébként én a magam részéről lezártam ezt a vitát. Leírhatod mégegyszer ugyanazt, de már te is csak magadat ismételgeted, szóval fölösleges.
  • Balumann #84
    Nah akkor kezdjük előlről. Mi alapján állítod, hogy sok a warez? A letöltési adatokból. Holott ebbe a számba belekerülnek azok is, akik lehet, hogy megveszik, akár később, akár egyből, és olyanok is, akik kipróbálják és letörlik, nem tetszik nekik a játék, vagy nem indul el. Illetve olyanok is, akik vettek már más játékot, és azt nem támogatják. Valóban, vannak olyanok is, akik élvezik, csakazért mert ingyen le tudnák tölteni, de amúgysem vennék meg.

    Aztán, hiába kezded el magyarázni, hogy ez rossz, cigánymentalitás, anyagi szempontból a "nem veszem meg és játszok vele" és a "nem veszem meg és nem játszok vele" között nincs különbség, nem lesz se több, se kevesebb bevétele egy kiadónak. Ezt sikerül megérteni?
    Persze, ha nem lenne warez, páran azért csak beruháznának 1-2 játékba. Sokan viszont azért az 1-2 játékért nem fognak fejleszteni gépet, és inkább nem játszanak. És még sok lehetőség van, ami a warez miatt pozitív dolgokat.

    "azt állítottam, hogy PC-n magasabb a warez aránya, azok miatt az ingyenélők miatt, akik így gondolkoznak, mint te."
    Már ott a probléma, hogy arányt nézel. Ha többen töltik le, és ugyan annyian veszik meg (csak nagyobb részt konzolon), tehát nőtt az arány, ezért kevesebb lett a bevétele a fejlesztőknek, ezért nem tudnak jó minőségű játékokat kiadni pc-re, csak konzolra, ezt akarod mondani?

    "Több oka is lehet, hogy a PC-s verziót késve adták ki. Pl. hogy a kiadó úgymond tökön szúrja magát, nem törekszik arra, hogy a befektetett pénzt és munkát a lehető legjobban kamatoztassa. Ezt állítod te, és ez ugye nagyon életszerű..."
    Hát igen, ha a lényeget kivágod belőle, akkor persze, hogy nem életszerű. Szerinted miért éri meg mondjuk 1-1 játékot csak 1 konzolra kiadni, mondjuk x360 excluzív.

    Figyelj. Van az a réteg, akik vesznek játékokat. Kiadták az x360 konzolt, kiadtak rá excluzívokat, amik nem jelentek meg pc-re. Néhány százalék ezért áttért konzolra. Jött több játék, GTA 4-el együtt véve, aminél eltitkolták a pc-s terveket, le is tagadták, hogy tervbe lenne véve. Vevő réteg mégnagyobb százaléka átment konzolra, azóta ott veszik a játékokat. (egy réteg warezoló is áttért, teljesen semleges most ez a kérdés). PC-re elkezdtek egyre gyengébb játékokat, portokat kiadni, ráadásul hülyítenek mindenkit a Vista-val meg dx10-el... még többen átmennek konzolra, és hirdetik, hogy mennyivel jobban jártak.
    És persze, most a PC-n sírnak, hogy ittmaradt a warezosok nagy része, a vevők meg átmentek konzolra, és így pc-n kevesebben vesznek játékokat, nőtt a warez aránya.
    Remélem érted az én logikai menetemet, a kiadóknak nem az az érdekük, hogy csak 1 konzolra adjanak ki valamit, illetve PC-re ne adják ki, nekik mind1, hogy a vásárló közönség pc-n, vagy konzolon veszi meg. Ez a konzolgyártó cégek érdeke, hogy több gépet tudjanak eladni, ezért vannak excluzívok, és konzol only játékok. PC-re meg nem adnak elég időt, vagy jobb ajánlatot adnak nekik, mint hogy kiadják. Tévedsz, ha azt hiszed ezek között nincs összefüggés, és a hardvergyártók-játékfejlesztők között sincs. Alapesetben az lenne az érdekük, hogy mindenre kiadják, és hogy minél több gépen jól el tudják futtatni. Az, hogy a Crysisban csak dx10 -ben lehessen beállítani a very high beállításokat, az a videókártyagyártó cégek, illetve a Microsoft érdeke (Vista) volt.

    "És azóta hányan vették meg az ismerőseid közül? "
    Ahányan eltudták rendesen futtatni, és tetszett nekik a játék. Mind kipróbálták warezban - ahogy én is, senkinél nem volt fennt kb. 1 hónapnál tovább, azis azért hogy hátha javítanak valamit a patchben. Senki sem tudott vele játszani. Nálam konkrétan úgy nézett ki, mintha mobiltelefon felbontásban játszottam volna. Ezt tényleg meg kellene valakinek venni, hogy ilyen portal játszon? Persze tudom, azért kaptunk ilyet, mert úgyis csak letöltenék, véletlenül sem azért nem veszik meg sokan, mert játszhatatlan.

    "Szerintem nem cseréli fel. "
    Akkor gondold végig mégegyszer, én is sokszor átgondoltam már. Szerintem te is erre a következtetésre fogsz jutni.
  • Indigo #83
    Szerintem nem cseréli fel.
  • Indigo #82
    Mivel PC-n többen vannak olyanok, akiket csak annyira érdekelnek a játékok, hogy letöltések azt játszanak vele egy kicsit, ha már lehet
    Ha már lehet ingyen, ugye? Minek fizessél érte, ha ingyen letöltöd és kijátszod? Ezért mondom, hogy hozzáállás kérdése.

    meg letöltik mielőtt megveszik, lehet csak később veszik meg, stb..

    Lehet, de te ezt nem tudhatod. Nem azzal van a baj, hogy letölti valaki "tesztelni", hogy elindul-e a gépén, vagy hogy tényleg olyan-e, mint a demó, vagy az értékelések. Hanem hogy kiélvezi, kiírja lemezre pár forintért, de egyébként baszik áldozni rá...

    És azt tudod, hogy ebből hányan veszik meg utána, hányan törlik le egyből, hánynak el sem indul a gépén?

    Meg hányan játsszák végig, esetleg multiznak vele, meg kiírják hogy később újra elő tudják venni...

    Ha nem lenne konzol, akkor azok PC-n vennének játékokat, akik megvennék a játékokat. Milyen alapon mondod, hogy pc-n nem vennék meg, mikor olcsóbb.

    Nem mondtam azt, hogy aki konzolon megveszi, az nem venné meg PC-re, valamit megint benéztél. Azt állítottam, hogy PC-n magasabb a warez aránya, azok miatt az ingyenélők miatt, akik így gondolkoznak, mint te. A csökött agyaddal már nem futja másra, csak a mondandóm kiforgatására?
    És amúgy mivel van konzol... és mivel prioritást élvez a PC-vel szemben... épp azért, amit már ezerszer leírtam... Kár is feszegetned ezt a dolgot, mert már nincs "mi volna ha", csak következmények vannak.

    ugyan úgy megérte volna nekik, ha egyidőben kiadják pc-re is, jól.

    Több oka is lehet, hogy a PC-s verziót késve adták ki. Pl. hogy a kiadó úgymond tökön szúrja magát, nem törekszik arra, hogy a befektetett pénzt és munkát a lehető legjobban kamatoztassa. Ezt állítod te, és ez ugye nagyon életszerű... De az is lehet, hogy közrejátszik az is, amit már előzőleg leírtam...

    Még olyan ismerőseim is, akik SOHA nem vettek még játékot!

    És azóta hányan vették meg az ismerőseid közül?

    A kiadók látnak elég pénzt pc-n is, különben nem adnának ki már egyet sem (ha nem érné meg).

    Még az a szerencse, hogy vannak akik PC-n is hajlandóak játékra áldozni, különben mihez fognál, ha megszűnne a warez? :)
    És megint a rossz hozzáállás és a félremagyarázás... Tudod, ha vállalkozó vagy, és termelsz vagy szolgáltatsz valamit, akkor nem azért dolgozol, hogy éppen megtérüljön az anyagköltség és éppenhogy ne halj éhen, hanem hogy haszon is legyen, aminek egy részét elrakod, másik részét visszaforgatod, hogy még többet és jobb minőségben tudj termelni... Mit szólnál, ha a termékeid (akár szoftvertermék) egy részét folyamatosan ellopnák, és azt kapnád az arcodba, hogy "dehát még nem haltál éhen, és még dolgozol"?

    Cigány mentalitás akkor lenne, ha azt mondanám, hogy soha nem fogják megvenni, de úgyis megszerzik.

    Pedig éppen ezt állítottad az ismerőseid kapcsán, hogy nem vesznek játékot, mert nincs rá pénzük, de azért jogot formálnak rá, tehát megszerzik.
  • Balumann #81
    Nem véletlen, csak a következményt és az okot cseréled fel.
    A PC-s játékletöltések emelkedését hozza az, hogy gyengébb minőségü, többnyire konzolos portokat kapunk. A játékokért fizető réteg konzolra terelése miatt akik csak PC-re fejlesztenek, persze hogy nehezen tudnak megmaradni. A warez nő, a vásárlók száma is, de a konzolok miatt a PC-s csökken. A PC háttérbe szorítása csakis a 3 konzol gyártó cégnek az érdeke, akiknek akár hiszitek, akár nem, rendelkeznek akkora anyagi háttérrel, hogy a pc-s játékokat jobban háttérbe tudják szorítani.
  • Molnibalage #80
    Nem. Csak arra próbálok rávezetni, hogy a wareznak a sok negatív hatása mellett van sok pozitív hatása is, és ha átgondolod az egész rendszert, akkor rájössz, hogy közel sem olyan rossz. De ha neked így jobb, legyen kifogás.

    A warezletöltések emelkedésével teljes korrelációt mutat a fejlesztések visszaesésének száma és a kisebb stúdiók bezárása. Biztos véletlen...
  • Balumann #79
    "Közel sem annyian. Nézegettem tracker-eken, egy-egy új játék esetében jóval több volt a PC-s letöltés, mint PS2-es vagy X360-as."
    Jéé, milyen meglepő. Mivel PC-n többen vannak olyanok, akiket csak annyira érdekelnek a játékok, hogy letöltések azt játszanak vele egy kicsit, ha már lehet, meg letöltik mielőtt megveszik, lehet csak később veszik meg, stb.. Konzolon kevesebben. Nagyon ügyes vagy, hogy megnézed mennyien töltik le. És azt tudod, hogy ebből hányan veszik meg utána, hányan törlik le egyből, hánynak el sem indul a gépén? Ha nem lenne konzol, akkor azok PC-n vennének játékokat, akik megvennék a játékokat. Milyen alapon mondod, hogy pc-n nem vennék meg, mikor olcsóbb. Igen, most nem veszik meg, mivel konzolra vesznek, előtte meg lehet ps2-re vettek, de ha nem lenne konzol, pc-re biztosan nem vennék meg, mi?

    Te is nagyon jól megállapítottad, hogy konzol éri meg jobban sokaknak, miért? Mert több játék jelenik meg (azzal, hogy jobbak, nem értek egyet, mindenesetre tény, hogy kevesebb problémalehetőség van), pc-re kevesebb és sok port.

    Akkor, szeirnted egy játékfejlesztéskor mikor fogy több egy játékból? Ha kiadnak csak 1 konzolra valamit, ha kiadják az összes konzolra, vagy kiadják az összes platformra jól. Nyilván az utolsó. GTA 4 volt az, amit rengetegen készültek MEGVENNI PC-re (sok lehetőség, coop, jó multi, minden), és ugyan úgy megérte volna nekik, ha egyidőben kiadják pc-re is, jól. Még olyan ismerőseim is, akik SOHA nem vettek még játékot! Érdekes, optimalizálással sem volt régen általában ennyi probléma. A kiadók látnak elég pénzt pc-n is, különben nem adnának ki már egyet sem (ha nem érné meg).

    "Nem hiszem el, hogy aki egy korszerű gépet meg tud venni, annak ne futná néhány játékra is. Akárhogy forgatod is, ez a "nem fognak, eddig sem vettek", ez cigány mentalitás."
    Azt látom... pedig van aki...
    Cigány mentalitás akkor lenne, ha azt mondanám, hogy soha nem fogják megvenni, de úgyis megszerzik.

    "Pedig csak kifogásokat keresel, csak nem veszed észre magad."
    Nem. Csak arra próbálok rávezetni, hogy a wareznak a sok negatív hatása mellett van sok pozitív hatása is, és ha átgondolod az egész rendszert, akkor rájössz, hogy közel sem olyan rossz. De ha neked így jobb, legyen kifogás.

    "Aha. El is tudom képzelni, ahogy a hardverek detektálják, hogy a delikvens éppen warezolni készül,..."
    Ennyire hülyének néztek tényleg, szerintetek a hardver gyártókra gondoltam, hogy ők ellenőrizzék meg büntessék a warezolókat? Valóban egy mondatba írtam hibásan, természetesen a hardver gyártóknál az ilyen hardveres védelmek kialakítására gondoltam.

    "CD kulcs van "onlinera", csak ez neked nem tünik fel, hiszen sosem láttál még eredeti játékot..."
    Pont azért mondtam, mert ez egy már működő, viszonylag hatásos védelem.

    "Olyan védelem pedig nem nagyon van, amit annyira sokáig tartana feltörni..."
    Splinter Cell CT -t kb. másfél év után törték fel. Armed Assaultban szintén legalább másfél évig nem volt megoldás a madárrá változás és ultrapontos AI triggerre. Nosteam-es játékok is kis késéssel jönnek ki. Van azért példa jó védelemre, annyi kellene, hogy legalább azután legyenek feltörve, miután kiadták a játékot, nem előbb. Persze tudom, lehetetlen, megint túl egyszerűen képzelek el mindent...

    "Nagyon sok játék esetében pedig alap a moddolási lehetőség."
    Sok játék viszont azért kerül nagyon háttérbe, mert nem lehet eléggé belenyúlni saját igények szerint. Ilyen a Far Cry 2, Crysis Wars (bár pályaszerkesztők vannak, de pl. fegyver tulajdonságokat nem lehet módoítani, meg hozzárakni), legtöbb konzolból átvett játékban már eleve nincs semmi módosíthatóság. RS Vegas 2-t próbáld pl. módolni, vagy pályával bővíteni, pedig az még U3 engines játék is, direkt úgy van megcsinálva, hogy ne lehessen(!).
  • Indigo #78
    Fejezd már be ezt a hülyeséget a játékipar haláláról. Senki nem azt mondta, hogy tönkremegy a teljes játékipar, viszont a warezolásnak mindenképpen vannak káros hatásai, valamint egyes kiadók és fejlesztők igen is érdemtelenül is elvérezhetnek a kalózkodás miatt. Épp a PC-s warez miatt tendálnak a kiadók a konzolok felé... Pedig PC-ről indult az egész, és ma is potenciális platform lehetne, de a jelentősen kisebb eladások miatt sokan inkább nem is portolnak rá, vagy csak gyorsan összedobva, összegányolva, ha mégis akarnak valamit. Már jó ideje hátul kullog a prioritási sorrendben (nem kizárólagosan persze, de nagy általánosságban).

    Legalábbis ezt mondják egy oknak. Mikor ott is rengetegen warezolnak.
    Közel sem annyian. Nézegettem tracker-eken, egy-egy új játék esetében jóval több volt a PC-s letöltés, mint PS2-es vagy X360-as.

    Mihez képest fogy több, ha nem lenne konzol, és PC-re adnák ki ezeket csak, szerinted nem ugyan úgy fogyna? Akik konzolra megveszi, azok PC-re miért ne vennék meg ha csak arra lenne (ráadásul mikor olcsóbb is gépre egy kicsivel!).
    Érdemes ezt oda-vissza végiggondolni. Visszakérdezek: miért nem veszik meg az emberek inkább PC-re, ha az sokkal olcsóbb? Mert sokaknak már jobban megéri konzolt venni, mert sokkal több jó játék jelenik meg rá, és jobban odafigyelnek a minőségre, nem úgy, mint a gány PC-s portolásoknál (GTA4, Saints Row 2, stb, stb, stb,). És ez amiatt van így, amit már ezerszer elszajkóztam...

    Nincs szüksége senkinek kifogásokra, hogy warezoljon, illetve ne vegyen meg 1-1 játékot.
    Pedig csak kifogásokat keresel, csak nem veszed észre magad.

    Legkárosabb hatása, hogy jobb hardvereket vesznek olyanok, akik amúgy nem vennének. Persze, az lenne a jó ha játékokat is megvennék. Nem fognak, eddig sem vettek.
    Ezért mondom, hogy hozzáállás kérdése (is). Nem hiszem el, hogy aki egy korszerű gépet meg tud venni, annak ne futná néhány játékra is. Akárhogy forgatod is, ez a "nem fognak, eddig sem vettek", ez cigány mentalitás. De már megint a hardvereladásokkal jössz ott, ahol nem is kellene... No comment, mert valami csúnya ki talál csúszni a számon.

    Mitgondolsz, a hardver gyártók nem tudnának bármit segíteni, vagy jobban ellenőrizni és bűntetni a warezoloókat.
    Aha. El is tudom képzelni, ahogy a hardverek detektálják, hogy a delikvens éppen warezolni készül, kinyúl egy robotkéz a monitorból, jól felpofozza, beleveri a fejét a billentyűzetbe, miközben már tárcsázza is a rendőrséget :D Ja, nem. De majd te elmagyarázod, hogyan is büntetik a hardvergyártók a warezolókat.

    Jesszusom. Megfájdul a fejem a sok sületlenségedtől...

    Vannak módszerek, eredeti cd kulcs kell online játékhoz sok játéknál, elég ok arra, hogy a jó játékokat megvegyék eredetiben.
    Részben működik, részben nem.

    Konzolok felé nem a warez miatt menekülnek, egyszerűen csak szövetkeznek, hogy minél több gépet el tudjanak adni, és támogatják a játékfelesztőket is ennek érdekében.
    Pedig de. A befektetők oda rakják a pénzt, ahol az a legjobban fial. Ha PC-n lenne több az eladás, akkor az lenne a prioritás. Amúgy ki szövetkezik kivel? Ha jól sejtem, van valami összeesküvéselméleted is, esetleg megoszthatnád velünk :)

    GTA 4-et is rengetegen várták PC-re, ha egyidőben adják ki és jóminőségben gépre, nagyon sokan nem is vettek volna boxot vagy ps3-at. Nemigaz, hogy nem érte meg volna nekik kiadni, 1 magyarázat van, mégpedig egy jobb ajánlat. Ez kinek nem egyértelmű még?
    De mivel a kiadó a megtérülést szeretné látni, és nem azt, hogy a megjelenés előtt tízezrek töltik lefelé a játékukat, így továbbra sem a PC az elsődleges céljuk. Ez már csak neked nem egyértelmű, úgy látom :)

    De akkor néhány módszer a warez csökkentése ellen: olcsóbb játék (megjelenéskor is), több igényt és sokáig kielégítő játék, onlinera cd kulcs, olyan védelem amit sokáig tart feltörni (legalább pár nappal később legyen feltörve kiadáskor) - ha triggerket raknak bele azt még több idő míg feltörik (lásd GTA 4, Armed Assault), rendszeres frissítések, aminél mindig új crackre kell várni
    PC-n eleve olcsóbb a játék megjelenéskor (jó, tudom, neked 2 ezerér' kell minden új játék)... A több igényt és sokáig kielégítő játék választás kérdése. Vannak azért ilyenek (én legalábbis találok magamnak, és elsősorban ilyeneket veszek). CD kulcs van "onlinera", csak ez neked nem tünik fel, hiszen sosem láttál még eredeti játékot... Olyan védelem pedig nem nagyon van, amit annyira sokáig tartana feltörni... Ja, és lepődj meg: a frissítéseknél mindig új crack-re kell várni :) Gratulálok! Te most feltaláltad a spanyolviaszt! :D

    Igen, és nagyon jól működik.<->Bár CoD -al is lehet gond nélkül netezni ez nélkül
    Tehát valóban nagyon jól működik :)

    Nekem nem az egyediség számít, hanem az, hogy végre egy közel realisztikus, nagyobb szabadság és sok lehetőség legyen 1 játékban. Alapnak kéne legyen PC-n a sok beállítás, módolási és bővítési lehetőség.
    Nekem számít az egyediség, a BG&E a maga kategóriájában is üde színfolt, a sok egyen csőefpées meg semmirevaló mmo játék között pedig egyenesen fényes csillag az égen. Nagyon sok játék esetében pedig alap a moddolási lehetőség. Többek között ezért is választom még mindig a PC-t, mert szeretek csemegézni a felhasználói tartalmak közül is (pl. Morrowind, Oblivion esetében).