53877
0MWkPbn.jpg
  • SzirmosSzisza
    Vannak új tales of valoran részek!

• j0nNyKa
  • BEAST #48519
    Sion reworkot emlegetnek.
  • Darthmushroom
    Ez a "Reborn" mi lesz? megint új hős? vagy valakit feljavítanak?
  • j0nNyKa
    tí esz em! tí esz em! tí esz em!
  • ronihun
    + Ez a #48513 és azelőttiekre vonatkozott
    + NA playereket nem érdemes nézni, mert ők buták
  • ronihun
    Ha valakinek egyébként hasonló kérdése van, akkor én EZT az oldalt tudom ajánlani. Én ennek hiszek legjobban ha rúna, vagy mastery kérdésem van, sőt build meg minden. Elvégre itt bármelyik championra vagy pro-ra rákereshetsz, hogy ki-mit buildel, szóval hasznos oldal ha valaki nem ismerte eddig. Általában kisebb dolgokban különbözik is a guide-ok rúnaoldalaitól és akkor inkább erre jobb támaszkodni, mert itt aktuális trendek is gyorsabban előjönnek.
  •  Evil
    Hali, elég érdekes kérdésem lenne, de a lényeg hogy ha Gift-ben küldök valakinek championt utánna arra egyből tudok Skint is küldeni, vagy csak miután elfogadja? És még annyi hogy ha több Gift-et küldök akkor sorrendbe dobálja fel neki, vagy azt amit utoljára küldtem azt látja elsőnek? (mert ugye kitudja..)
  • JLH Fans
    Köszönöm szépen ez rengeteget segitett :)
  • j0nNyKa
    itt egyébként jól le van írva az effektív hpja az armornak, meg úgy egyáltalán minden a témáról, szerintem ebből le tudod szűrni, hogy neked melyik a jobb

jungle rammusnak mondjuk egyértelműen az armor, mert jobban jársz, ha mondjuk kicsit kevesebb a hpd, de az fullon van (mert az armor miatt nem is igazán sebeznek, meg a potik is "effektívebbek"), mintha több a hpd, de azt az istennek sem tudod fullon tartani
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.09.22. 19:50:11
  • j0nNyKa
    arányaiban nagyjából ugyanannyit számítanak (ha pl. egy 18as szintű full gear karaktert nézel), az armor effektív hpja több
    persze ha mondjuk 4 ap carry az enemyben, meg egy adc, akkor a hpval jobban jársz nyilván
    sőt attól is függ, hogy milyen adcarry, vagy adcarryk vannak az enemyben, mert ha pl. vayne-trynda, ellenük nagyjából semmit nem ér a hp, de ha mondjuk khazix, ellene meg az armor

egyébként tldr olyan nagy különbség nincs, hogy meccseket döntsön el, az ilyen nagyon mély analizás inkább csak faszrázás, mint tényleges hasznos infó :)

személy szerint én egyébként MINDENRE, ami tank az itt látható 5ös számú Support rúna paget viszem
  • JLH Fans
    Ja és Rammusrol van szo akinél egyes szinten is a W je 40 armort meg MR t ad, szoval ezért gondoltam jobb választás nála a full hp, de javitsatok ki nyugodtan ha rosszul gondolom.
  • TBTPumpa

Wifesteal bot lane OP
  • JLH Fans
    Értem de mondjuk 1 armor többet számit 14 hp nál ?
  • j0nNyKa
    hoppávan, megtudta hogy ő volt a first pickem fantasy lcsn, ennyi ggwp

Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.09.22. 18:48:28
  • j0nNyKa
    armor minion hit ellen is jó, ha kicsit is harassolsz, elég sok pofont fogsz kapni minionoktól, és rengeteget számít
    meg úgy overall sokat dob, custom game-ben érdemes kipróbálnod, hogy mondjuk level 1en kapsz egy towerhitet, vagy egy minionhitet armor rúnák nélkül, meg azokkal
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.09.22. 18:41:05
  • SzirmosSzisza
    Alapvetően armor általában többet ér, mint a HP, főleg, ha jungleben vagy. (anno én Eve-n hp18-at vittem armor helyett, de folyamatosan potizni kellett)
  • JLH Fans
    Néztem, de pl az armornak nem sok értelmét látom mert iszonyat keveset ad.
  • j0nNyKa
    igen most 2 winem van, amit egy lose-zal nullazok is, es mivel tok hektikus a rendszer, az se lepne meg, ha egy lose utan rogton plat1be rakna... :)

balint: "szóval annyira meglepő dologra ne számíts." - a ritorol beszelunk. a szomiarcnak lesz igaza, es majd ha beszol a kliens, hogy lassan visszapakol, nyomok egy rankedet es imadkozok, jobb otletem nincs
  • SzirmosSzisza
    Full HP-nak sok értelmét nem látom. Amúgy mobafire/solomid.net-en nézz körül miket ajánlanak.
  • JLH Fans
    Rammusnak szeretnék runa paget késziteni, és úgy döntöttem full HP sat csinálok. A kérdésem az lenne, hogy melyikeket részesitsem előnyben a 3 féle közül : A flat HP sat ( ami az elején fixen ad vmennyit) a szintenként növekvőt (nyilvan kb 9.szinttől már többet ad de az elején jóval kevesebbet) vagy a % sat, ( pl 1,5% +) ami ilyen vegyes vágott, jóval kevesebbet ad early gamebe a sima flatnél, de a szintekéntihez képest azért többet, midgamebe a legkevesebbet adja, viszont late gamebe messze a legtöbbet.
  • sadface #48500
    Gyors rákerestem 27 pontja van ami 1 lose 0 pontig kb most, és az 1 hónap. Szóval még egyet kellene játszania, hogy ne legyen inaktív mert úgy viszont tuti visszadobja. Tiernél nem hinném, hogy kicsapná diából 1 lose után. Ha a következő meccset megnyeri 99%-ra megvan. :D
  • TBTPumpa
    Season zárás november közepén lesz, de pontos dátumot majd a Rito ad VALAMIKOR OKTÓBERBEN. Season kezdés meg 2015-ben, a köztes idő lesz a Pre-Season, ahol behozzák a komolyabb újításokat (új itemek érkezése, régi itemek törlése, új Summoner's Rift, Egység balance, új bugok érkezése és régiek javítása?). De ez nem hinném, hogy neked be kéne mutatni, hisz már 1-2 éve nyomod az ipart, szóval annyira meglepő dologra ne számíts.

Szóval az még közel 2 hónap (jelenleg szeptember közepét taposva) és 29 naponta menned kell egy Ranked meccset, különben "visszasorol" a rendszer inaktivitás miatt. Nem úszod meg egykönnyen! Azt hitted feljutsz Diamondba és ott is maradsz, he? A Rito majd gondoskodik rólad!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A magyar búvalbaszott, megkeseredett, visszahúzó és irigykedő magatartás más köntösben:

"Ha a Rito nem tud feljutni Diamondba, Jonnyka se jusson fel! Vagy, ha már feljutott, akkor gondoskodjunk róla, hogy visszaessen!"

Viszont nem kicsit gáz, hogy így el van baszva 1-2 divízió. Ezek után abban sem vagyok már biztos, hogy a többi is 100%-osan jó.

De azért remélem sikerül megtartani a Diamond pozíciódat a szezon végéig!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.09.22. 16:30:55
  • sadface #48498
    jár a keksz, nyolc óra után jót nevettem.:D

Amúúgy valakinek lenne kedve ranked 3v3-hoz?

Jonny: október-nov
    másik: Akkor játssz ha már figyelmeztet, hogy inaktív vagy.. Jobbat nem tudok. Most nagyon broken a cucc, van aki simán megy masterig van aki dia1-ből kibukott dia közepéig egy kisebb lose streak miatt.
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2014.09.22. 16:18:57
  • j0nNyKa
    oo ja akkor bug

johat kovetkezo kerdes: van arrol valami pontos info, hogy mikor lesz a season lezaras / kovetkezo season kezdes? mert gondolom addig ez mar igy marad, es be kene tervezni, hogy addig ne pakoljon le platba emiatt...
  • ronihun
    tldr:
  • sadface #48495
    Dia 1-től Dia 5-tig el lett baszva az egész pontozás. A képlet eléggé szimpla. Kapsz x pontot (a legtöbb ismerősöm esetében 10-15) és vesztesz 3x-4x. Vicces, hogy ott virít a csávónak a dupla challanger teamben, soloba meg dia2 mert vesztett hármat egymás után és visszadobta 40-pontról (!) dia 2-be. Konkrétan most ha feljebb akarsz jutni nyerned kell 8-10 meccset lose nélkül mert olyan kevés pontot ad. Minden nap sírnak miatta, de kb ugyanúgy játszanak tovább. PLatinába nem tudom mi újság, de gondoltam tegnap tolok egyet mert inaktívvá váltam volna 1-1,5 héten belül és instant visszabaszott plat 5-be:D Mondjuk lehet ebben benne van, hogy két hónapja szép lassan csúszik vissza plat 3 100 pontról és az mmr-em a béke segge alatt van.

TL;DR: Ranked team

• jazzy
    Valszeg faszbug, régebben is volt és nem volt tier függő, de nem mindenkinél, olyan emberről is olvastam aki 30 pontokat kapott és 4-5öt bukott mindig..
  • zeli
    Master tier bent van már, és pont azért, hogy diamond I-ben megakadályozza a trashinget.
    De amúgy nem jellemző, hogy 5-ös divízióban lassítana rendszer, régebben is I-nél volt csak.
  • j0nNyKa
    eskuszom nem azert hogy nagyzoljak, de mindenki aki diamondos duo partnerem, erre panaszkodott
    meg a game-ek vegen a lobbyban is szoktak irni hogy ez most igy micsoda

ugye volt meg regebben ilyesmi, hogy diaban igy elbuzeralodik a pontozas (lehet csak dia 1-ben?), aztan az el lett torolve / ki lett javitva, es most patch ota megint szar, raadasul latszolag az egesz diamondban (lentebb akkor.. nem?!)

szerk: mi van ezzel az uj master ligaval? mikor jon az? nem arra keszitik mar fel a kodot? nem lehet hogy az b*szott be?
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.09.22. 12:10:43
  • SzirmosSzisza
    Mindig is voltak botok sajna, én is mikor vettem magamnak 10 refet bottal csinálták, cserébe egész hamar kész volt (no report pls). Igazából, ha kerülöd dominion AI-t annyira nem feltűnő.
  • ronihun
    velem még sosem volt ilyen, max az mmr-ed miatt lehet, bugról nem hallottam ami ilyet csinálna
  • j0nNyKa
    jo eszrevetel, vannak boven botok, jo sok fajta
    szvsz folosleges most foglalkozni vele, igy worlds / season end / season start kornyeken pont leszar mindent a rito

pl. a pontrendszer megint meggajdult a regi modon (win: 10-12 pont, lose: -30 pont) <- ezt egyebkent ti nem tapasztaljatok?
  • Darthmushroom
    Köszi :)
  • Darthmushroom
    Tudom h ezek a legjobbak nekik, csak én alternatívát kerestem mivel kisebb szintű vagyok és nem tudok egy ilyen drága plusz rúna oldalt jelenleg megvenni.
  • jazzy
    Leírtam a választ.
  • Dixtroy
    Mundo egy hústank, erdemes jol ragyurni a hpra.
    Marknak hybrid penetrationt ajanlom
    Sealnak vagy armort vagy %HP-t (a hp tobbet er, caster ellen nem sokat szamit az ac)
    Glyph magic resist (abbol is a scaling)
    Quintnek vagy health regen vagy moving speed..

Nem tudom rito felfigyelt-e arra, hogy elarasztottak a jatekot a botok, kb nem lehet belepni. Ket hete meg csak dominion ai, mara a sima is kb jatszhatatlan. Pl ket bot:
    http://eune.op.gg/summoner/userName=Derymi1902
    http://eune.op.gg/summoner/userName=Mately121

A csoka meg aki futtatja oket:
    http://eune.op.gg/summoner/userName=PasQdniQ

Csak boklaszik a palyan ket karakter (ket bot) mint a suket diszno a rozsban. A botter meg ilyen dumakat mond, hogy "Sivir go mid" bar egeszen jol daral. Gondolom felhuzzak 30ig, nevvaltas es eladas. csak eppen tonkrebassza a jatekot, mert sok a bukta.
  • Darthmushroom
    igen ezt a kettőt csinálom most (AD lassan kész is). én kérdésem inkább arra irányult h ebből a kettőből melyiket kéne Mundoval használni mert varázs meg fizikai sebzése is van (Én az AP-sat gondolom de nem vagyok benne biztos)
  • jazzy
    ADnak: piros: armorpen vagy AD, sárga: armor (vagy /lvl), kék: magicres (vagy /lvl), quint: ad
    Casternek: piros: magicpen, sárga: hp/lvl vagy armor vagy armor/lvl, kék: magicres (vagy /lvl) vagy ap/lvl quint: ap

Ezzel a 2 runa pagel elleszel jó darabig.

A választás meg preferencia kérdése én casternek magicpen hp/lvl magicres/lvl és apt használok, szinte mindnek.

ADnak meg armorpen (kivéve AD carry, annak pirosba is AD-t, de azt kb nem játszok) sárgában armor (de szerintem átrakom majd armor / lvlre) kékben magicres/lvl quintben ad.

Mundonak inkább AP ha a kettő közül kéne választanom.
    Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.09.22. 10:10:12
  • Darthmushroom
    szeretnék majd több rúna oldalt, de nem most így h még 30 se vagyok, azért kérdeztem h milyen alternatíva lenne jó pl. Mundonak ami olcsóbb mint az ajánlott, szóval AD-s vagy AP-s inkább.