League of Legends

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

j0nNyKa
az most is, nem? vagy le vagyok maradva?

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

SzirmosSzisza
Mondjuk régen a wraithek fixen a midlaneré voltak 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

j0nNyKa
100% agree, a leglátványosabb különbség a tierek közt a farm, hands down
minden más (wardolás, mechanika, stb) eltörpül mellette

_szerintem_ orival sem minden ellen lehet olyan nagyon jól farmolni, merhát ha elmegy a q-w farmra, marad egyszál protected, az meg nem mindenki ellen fun
meg ha jó az enemy jungler (és ugye ahogy egyre fentebb jut az ember, úgy lesznek egyre jobbak), képes annyira baszogatni a midlanert, hogy egy csomó farmot misselj miatta (hiába wardozol ugye)
top meg bot ilyen szempontból egy fokkal jobb, ott _elvileg_ ritkábban kavar be a jungler

edit: viszont az ilyen froggen meg peke meg (régi)alex farmokon a mai napig nem tudok kiigazodni, azok rettentő betegek
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.09.09. 19:02:05

ronihun
Nekem kicsit kevésnek tűnik az a 160, 26 perc alatt, de sokszor mondjuk tényleg ha sok a fight stb akkor nehéz jól farmolni, én se farmolok jól, csak bizonyos championokkel, multkor pl oriannával 20 percnél 220 creepem volt kb. Amúgy ahogy észrevettem nem tier függő ki hogy farmol, sokszor platinum tetején is 50-100 creep különbség van pl két adc között.

...

Darthmushroom
Köszönöm a válaszokat.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

SzirmosSzisza
Szerintem mindenképpen rúnákra gyűjts, illetve rúna lapokra.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

j0nNyKa
utóbbi egyértelműen, minden role-ra legyen 3 championod mindenesetre

Darthmushroom
Nekem olyan kérdésem lenne h lassan meglesz a 20s szint, és h további championokat vegyek vagy gyűjtsek és apránként vegyem meg a 3s szintű rúnákat? csak mert ha utóbbi akkor talán mire 30 leszek meglesz egy teljes AD meg AP rúna sorom is. meg mennyit dobnak a rúnák?

j0nNyKa
supporttal sosincs meg 12 percnel a 100 cs :C
viccet felreteve ez egy dia teteje meccs, 26 percnel 160 kornyeken vannak, annak nagyon fele loni nehez

edit: mondjuk ez a doge nem szarul farmolt, 26 percnel 639 stack <#idiota> (pedig ez csak plat teteje)
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.09.09. 14:14:28

ronihun
A 100/10 az olyan cél amit nem fogsz tudni minden meccsen elérni, szóval az kicsit irreális. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de amikor közbe fight, harass stb van, akkor nehéz megcsinálni. Orianna, Ziggs etc.-vel amivel legkönnyebb erre gyúrni, de általában ami már jónak számít az a 100/12. Itt látod a pontos számokat. Ami még hasznos infó, hogy egy kill kb. 18 creepet ér.

...

Darthmushroom
úgy hogy közben nem nagyon szabad meghalni, arról nem is beszélve h elég csak az utolsó ütéseket bevinni, mivel azért jár a gold. pl. ellenfeled ott van akkor kb. ez is legkönnyebb mód a farmolásra, nem az h folyamat te is ütöd le az lefele az életét. Az mind1 h távolsági vagy nem távolsági minddel lehet jól.

Te jó isten hogy tudtok olyan sokat kinyírni a kis vackokból olyan rövid idő alatt? És főleg milyen karakterekkel?
Távolsági lövős vagy mágussal? Vagy sima tankkal harcossal is?
A 100/15 nem gond, de gondolom elírtad, és a 100/10-re gondoltál, azt szeretném elérni. Az a kívánatos cél, amit a jobbak hoznak, nem?

ronihun
Én sosem dodge-olok, nem tartom hosszú távon értelmes megoldásnak, amúgy még egyet hozzáfűznék tanácsnak. Ha megtanulsz farmolni rendesen (15 perc alatt minimum 100 creep) akkor megelőzöd a silver-gold játékosok 99%-át és még a platinum playerek nagy részét is, és olyan lesz minden meccs mintha fed lennél.

Nem tudom mennyire követted mostanában a különböző régiókat, de A csoportban az Edward Gaming a kínai első helyezett, a másik kettő meg egy nem túl jó gpl csapat és egy wildcard török csapat, szóval szerintem a samsung mellett egyértelmű az EDG. A 'B' csoportba aki nagyon esélyes az megint a kínai csapat a Royal Club, akik tavaly döntőig jutottak, azon kívül én nem lepődnék meg, ha a TSM-et kiejtené a TPA, vagy az SK.

...

Hogy értsd a reakciókat, csak és kizárólag a te érdekedben, hogy ne ülj továbbra is fordítva a lovon:
A kérdéseid jellege olyan, mintha mondjuk egy futballszurkolói topikban azt kérdeznéd, hogy mi az a les vagy mik a játék szabályai. Az ilyen alap dolgokról a kvantumfizikát is meghaladó mennyiségű információ van a neten, amikre erőfeszítés nélkül rá lehet és rá is kell lelni. Aki ezt nem teszi, az nem is érdeklődik komolyan, ilyen formán meg nem várhatja el másoktól sem, hogy őt magát komolyan vegyék. Nem az autópálya jön veled szembe. Ennek ellenére meglepő mennyiségű alap segítséget és türelmet kaptál.
A nem alapszintű kérdéseidben meg biztos vagyok, hogy lubickolni fognak az emberek.
Egyetlen használható jótanács van a játékkal kapcsolatban: játsz, játsz és játsz. Még hónapok után is úgy fogod érezni, hogy csak a felszínt karcolgatod.

Utoljára szerkesztette: Chris, 2014.09.09. 11:36:28

Bár pár nap eltelt, de nagyon köszi a jótanácsokat! Nagyjából ezek körvonalazódtak már bennem is, ezek az irányelveim.
Egyetlen egy nagy hiányosságom van, mégpedig, hogy egyszerűen nem tudok dodge-olni. Jópár alkalommal átfut az agyamon a lobbyban, látva az emberek alap-hozzáállását, vagy a champ pickeket, de egyszerűen az optimizmus mindig győzedelmeskedik... nem túlzok ha azt mondom, hogy az ilyen esetek kb. 90%-ában mindig beigazolódik a megérzés.
Tényleg, a flamerek, vagy a kevésbé ügyes társak nem zavarnának, csak ne legyen 4 meccsből 4-en afk.

j0nNyKa
amikor az euw lehal, akkor az amcsi szerveren dupla ip hétvége van <#idiota>

Ryze is 450 be kerül.
SzirmosSzisza
Nem nagyon. Esetleg dupla IP hétvége, de azt is inkább akkor, ha szerverekkel baj van. Illetve minden season végén adnak ingyen skint, ha elérted legalább Goldot.

Darthmushroom
am az mennyire igaz h nagyobb ünnepekkor pl. karácsony a riot szokott ajándékozni? mert valahol olvastam hasonlót h skin vagy rpt vagy hasonlót szokott adni.

SzirmosSzisza
Anniet vedd meg, kezdőknek jó az.

SzirmosSzisza
C az eléggé halál csoport lesz, sztem kb aki elvesz 1 meccset a kínaiaktól(nem az NA-s kínaiak 😄)/koreaiaktól az megy tovább. D-ben megy C9 vs ALL. Bár igazából nagyon adnám, ha a valamelyik kis csapat meglepetést okozna vagy, ha egyik Samsung se jutna tovább.

Darthmushroom
de ez az h abból tudtál volna más is venni, elején soknak számít azért az a pont. nekem már kétszer is segítettek, aniviát nem kaptam meg 27.ég írtam és fél óra múlva megkaptam, tristanát meg pár órán belül.
talán azt megtudod még csinálni h boltba vissza kéred az árát, és ha vissza kaptad utána írsz nekik és akkor megmarad a pontod meg a karakter is meglesz.

Dehogy írogatok jó ez így. legalább megdolgoztam érte. Apró részsiker a sok kinyúvadás mellé.
Darthmushroom
hát akkor hibáztál ha megvetted, pedig én direkt írtam h a honlapon a támogatásnál írj egy kérvényt h nem kaptad meg hiába aktiváltad, kb. fél nap alatt megkaptad volna ingyen a skinnel.

Megvettem. És Master Yi-t is már csak egy Mágus kellene és mind az 5 fajtából lenne 1 játékos amivel gyakorolhatok.
De lehet inkább nézni fogom a játékot az élvezetesebb 😄
Gondolom csak azért nem vesztettünk, mert a MI nem úgy használja ki a hibákat, mint egy valódi csapat. 😄
Persze az se volt nyerő ötlet, hogy az elején csak E betüs (healem) volt Alistarral így pláne egyedül 2 bot ellen full kezdőként nem volt sok esélyem. Ahogy elnézem a játékot ez megmarad inkább egy jó kikapcsolódásnak ahhoz még épp elég, hogy gép ellen talál elleszek 😄
Darthmushroom
csak megkaptad alistart? vagy megvetted?

j0nNyKa
az individorra nagyon vigyázni kell, általában amelyik csapatnál az leesik először, az veszít

j0nNyKa

Köszi de eune szerón vagyok.
A bevezető pályán elég jól ment már tegnap emberek vs MI, gondoltam a következőt megnézem ott már agresszívabbak voltak a botok, ráadásul 5 percre kilépett egy idéző boton ahol én is voltam Alistarral és visszaszorultam supportként az individoromig de szerencsére jött segítség és nagy nehezen megnyertük, de még ennyiszer nem haltam meg, mint akkor. Rendesen el is bizonytalanított. Viszont sikerült ALI-val 3200Hpre és 1200Manára felgearelődni a játék végére.
Anthrax
A groupból Samsung White első, második bármelyik beérkezhet, szerintem legkönnyebb csoport. B group TPA várom tovább jutónak,de mostanában annyira nem jeleskedtek , és a nyomorék celeb fos TSM is tovább juthat,de remélem SK megveri őket.C és D csoport iszonyat brutális lett. OMG, Fnatic, Samsung Blue, bármelyik tovább mehet. D ugyanez, necces lesz tovább jutnia valamelyik EU csapatnak is. Döntőbe szívesen látnék egy Samsung White vs Najin meccset.

Darthmushroom
nem ért le a kávé 😄 most ébredtem biztos ez a baj ezért olvastam félre 😄

Jani Hun
sztem arra gondolt h ki mennyi idö után érzett rá, nem a loading screenre 😄

gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"

Jani Hun
Kellesz hozzá pár meccs, mire 30 vagy már egészen belejösz, de ilyeneket majd kitapasztalsz játék során, vagy olvass mindne féle guide-ot, wikit, ott levan irva mindne amire figyelni kell (pl hogy ha a elleség minionjain tul még és még benne vagy az aggrotávban és rátámadsz az enemyre rádfordulnak aminionok, a lol pont oylan játék ami complicált, és sok idö kell hozzá h belejöjj, mivel rohatdsok champ van, és mindne játék ugyebár ugymond nulláról indul, és mindnen "fázist" ujra és ujra kell játszanod, gyakorlatilag teljesen más körülmények között.(leglaábbis számodra, btw ha euw-n vagy erossedori az accom, addolj frendznek és ha uggyvagyok fenn akkor segithetek pár meccsben néhanéha)

gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"

Darthmushroom
betöltés mindig változó,mivel rajtad kívül 9 embernek is be kell töltődnie.

második kérdésre meg az a válasz h változó, szitu függő. valamikor ha lehetőség van killre akkor menni kell nem számít, de alap esetben igen mindig mögöttük kell lenni és úgy farmolni h ne te kapd a damaget. de ha nem vagy biztos magadba h meglesz a kill akkor inkább nem is szabad megpróbálni, mivel ha meghalsz rosszabbul jársz, mivel az ellenfeled erősödik.
(nagyobb szinteken már simán tudsz úgy pusholni h te tankolod, persze ha olyan hőssel vagy)

SzirmosSzisza

Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2014.09.09. 02:27:49

SzirmosSzisza
16 vagy 17 év a minimum korhatár, huszonpárév felett pedig "kiégnek", Velocity-ben volt anno egy idősebb tag, de Ők kiestek 1 split után és azóta nem látták őket.

János/zeli: nekem havi 1.5k rémlik, évi 150k nagyon soknak hangzik. De ez tényleg csak az ami LCS-ért jár, szponzor nincs benne.

ronihun
Nemrég mondta valamelyik pro (Nrated talán), hogy stream, tournament nyeremények stb. nélkül kb. annyit keresnek, mint átlagosan egy dolgozó ember (persze európai-amerikai viszonylatban), ami persze jelenthet 400-500 ezer forint feletti összeget is akár önmagában, de mintha az lett volna a lényege a mondandójának, hogy nincsenek annyira eleresztve mint sokan gondolják. Viszont szerintem csapat meg régiók közt is vannak különbségek például ha azt nézzük, hogy sok NA player inkább streamel, mint komolyan veszi és abból szerintem még legalább ennyit összeszednek, ugyan játszani ezért nem is nagyon tudnak, de hát ez sokakat nem is érdekel. De szerintem ha nem a kapitalistákat nézzük, hanem mondjuk EU-Korea régiót, akkor mindenük megvan ahhoz hogy megéljenek, és ne kelljen hiányt szenvedniük, meg a pénzen aggódniuk, és legyen lehetőségük csinálni amiért fizetik őket.

...

ronihun
Ők még talán esélyesek, csak náluk soha nem lehet tudni, egyszer nagyon jók, egyszer meg nagyon nem, és nekik elég nehéz csoportjuk is van, szóval Alliance-et esélyesebbnek látom, de ki tudja, szoktak meglepetések lenni worlds-ön.

...

Nektek mennyi időbe telt belejönni a játékba?
Hogy ne szaladjatok kereszttűzbe vagy ténylegesen a minionok mögött maradjatok és ne haljatok meg a kelleténél többször?
zeli
Rito nem hiszem hogy fizet nekik $150k-t. Valszeg keresnek annyit (ha nem többet), de ebben már benne van a streamelés, merchandise, etc.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Darthmushroom
szerinted a Fnaticnak nincs esélye? csak a nyugat miatt kérdezem.

ronihun
Jó meccsek lesznek egyik-másik group-on belül. A Najin White Shield nagyon jó volt az ogn playoff-ban, kíváncsi leszek most mit fognak csinálni, de szerintem még ha ugyanolyan jók is lesznek akkor is minimum a 2. helyre jó esélye van Froggenéknek group d-ben. Jó lenne őket látni minél tovább, még ha rajtam kívül nincs is itt fanboy, mert szerintem ők nyugat egyetlen esélyesei, ha a hülye coach-uk nem csinál több hülyeséget.

...

j0nNyKa
rekkles pl 17, átlagra mondanék így hasraütésre egy 20-21et
pénzről volt már szó sokszor, nehéz belőni, nem annyira publikus infó, talán utoljára valami évi 150k $-ról volt szó, hogy annyit kapnak a riottól? tudjafranc, lehet totál rosszul emlékszem
amennyire belelátok, a jobbfajta felkapottabb streamerek hasonlóan/többet keresnek, mint a profi lol játékosok

edit: hmhm, idézem:

Professional League of Legends player Carlos "Ocelote" Rodriguez has revealed that he makes almost $1 million per year.

The 23-year-old disclosed his earnings in a recent interview with Spanish newspaper ABC (translated by The Daily Dot), where he discussed his role as captain in competitive gaming team SK Gaming.

Rodriguez totalled his annual earnings at €600,000 to €700,000, equivalent to approximately $950,000

(de ehhez hozzá kell tenni, hogy ő kiugróan jól keres, reklámból meg eladásokból meg ilyesmikből)

ami még érdekes lehet a témában: http://esportsearnings.com/players
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.09.08. 22:54:43

Darthmushroom
am lehet tudni ezek a profik átlag hány évesek? meg mennyit keresnek azzal h játszanak? 😄

Darthmushroom
mivel nem vagyok még egy nagy Lolos de azért előbbit ismerem mert a múltkori eu. döntőt megnéztem utólag hát valami brutál h Froggen h játszik, mondjuk a Fnaticból a Rekkles se semmi.

j0nNyKa
hunter csíterteamje mindenesetre nincs rossz helyen, ha hozzák amit hoztak idáig, sztem nyerik a csoportot
bár a fnatic csoport sem rossz, de náluk azért esélyesebb a fail

szerk: doh, reggel 8kor fognak kezdeni
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.09.08. 22:43:39

sadface
én főleg az ALL-ra meg az LMQ-ra leszek kíváncsi. A C csoport néz ki így elsőre a legdurvábbnak. Jó lesz!

I decide when I'm done.

j0nNyKa
froggen vs hai <3