53877
0MWkPbn.jpg
  • pluhi
    Hát nekem már lerohadt a stream, pedig még nem is megy a meccs...
  • pluhi
    Rohadt jó volt, hogy beültették Ocelotot. Ilyenkor látszik, hogy nemcsak én vagyok sivóhülye a játékhoz, hanem még a kommentátor is:D. Ezek az apróságok, hogy mit miért csináltak, ettől lett érdekes az egész közvetités.
  • jazzy
    Szakadozik, akad a stream mint a szar.. lehet a döntő nézhetetlen lesz.. már most is alig.. remélem megoldják.
  • SzirmosSzisza
    Majd kiabáljatok, ha kezdődik a döntő :)
  • jazzy
    Késett a kezdés majdnem 1 órát, minden meccs 30+ perces és meccsek között kb 20 perc vacakolás.
  • SzirmosSzisza
    Reggel óta nem ment le a 3. helyért a meccs ?
  • Grr1234
    Nekem akad a stream.
  • jazzy
    Sion, de fura pick szintén :)
  • jazzy
    Szerintem corki továbbra is erős, de pickeltek Zileant, Kog'mawt, alig látom őket amúgy is. Furcsállom, hogy jarvant nem nagyon látok sokat.
  • petecz
    Egyetértek. Aki a moba játékstílussal a LoL folyamán találkozott először, az max kipróbálni akarja a dotát hátha megtetszik neki. Meg ha valaki inkább versenyezni akar vagy komolyabban venni az még inkább megnézi magának hátha áttud váltani. A többi boldogan marad a megszokott és kiismert játéknál és ezzel semmi baj sincs.

Pláne ha a Riot ilyen jó lépéseket tesz mint ez az új játékmód ami szerintem is nagyon okos ötlet.
  • pluhi
    Aki nem játszott DOTA-t, nem hinném, hogy elmenne. Én legalábbis nem éreztem a késztetést a múltkori meccs láttán. Azért majd kipróbálom, ha meg lehet tenni fizetés nélkül. Azt is mondják, hogy nagyon más a gameplay, LOL-osoknak hosszú idő kell majd, mire átszoknak.
    Jön ez a dominion, állitólag jó móka, a split után nincs gond a szerókkal se.
    A RIOT legnagyobb húzása amúgy szerintem az, hogy ilyen közel hozták magukhoz a közösséget. Nem sok játékfejlesztő cégnél lehet közvetlenül érintkezni fejlesztőkkel, akár vitázni velük a fórumokon. A patchekkel is jó irányba haladnak, elég csak megnézni a Dreamhack pickjeit meg a mostaniakat. Ott gyak. boritékolni lehetett a 10-ből 5 választást banoktól függően, most már jóval változatosabbak a felállások, előkerült Jax, Urgot, Ezreal, Cassi, Fiddle, Cait. Cserébe mondjuk eltűnt Corki, Nunu...
  • SzirmosSzisza
    HQ hatezer éves mod, ez ugyanaz, csak fordítva kb :)
  • petecz
    A te írási stílusod is tipikus fanboy.
    A különbség az hogy én próbáltam objektív értelmes véleményt írni. Lehet neked nem sikerült felfogni mert csak azt láttad benne hogy támadom a kis áldott játékod. Amit egyébként nem is tettem hisz dicsértem inkább.
  • jazzy
    Egyszerű. Folyamatosan támadsz és ez a tipikus fanboyság jele. Több postot úgysem pazarlok erre, ha tippem lett volna ki jön át először a másik topicból amint megjelenik a dota2 neve eltaláltam volna.
  • Czdano
    Én is dotáztam/honoztam, ott earlyben kevésbe agresszívabbak az emberek. Egyszerűen nincs idő harassmentre, mindig van lasthitelni/"dinájolni" való creep. Ráadásul a spellek ott 10+ másodperces cd-vel rendelkeznek, és ezért főleg a sima autoattack dominál (ugye int/str/agiból kapsz dmg-t + itemekből).

A LoL azért nem fog elbukni, mert most lecopyzták a battlefieldből a CQ módot (ami itt dominion vagy mi a rák) amivel egy új játékot kapunk, és akinek ez bejön az már itt is marad. A HoN jobban foshat, az egy FULL dota copy (map/hardcore/deny rendszer). A LoL a HoN-hoz képest sokkal egyedibb (kis cd-k -> agresszio, bokrok, butított halálozási rendszer stb).

• petecz
    Nem igaz. Hősök terén, igen. De, a Valve pénze és lehetőségei, plusz nem 10 éves motort használva azért többről szól ez. Be van ígérve külön pályák modok. De pl. a dotaTV önmagába nagy dolog szerintem. Kevés játék rendelkezik ilyesmivel. Akár más kategóriákat is bele értve. Meglátjuk.

#11650 Fanatikus vagyok mert leírtam a véleményem kicsit hosszabban? Egyébként nyilván nem izgalmas úgy nézni valamit amikor azt se tudod mi van a képen, ez a te bajod ettől még nem általánosítható amit írsz.

A fanboyos dologról. Lehet úgy tűnik hisz évek során ez a játék típussal játszottam legtöbbet és ez kötött le legjobban. Amiket kiszedtél mondatok mindig okkal írtam. De lehet nem is fogok dota2zni hisz nem lesz rá időm. Ettől még véleményem lehet. Pláne hogy van tapasztalatom mind a 3 játékról. Neked van?

Tökéletes játék nincs is nem is lesz, én ezt mikor is írtam?

"Most ami lol verseny megy gyakorlatilag minden pillanatát végig izgulom," Ennyi erővel én is mondhatnám rád hogy fanboy vagy.
  • Fpocok
    dota2=dota1 + szebb grafikával.
  • jazzy
    Kicsit fanatikusnak tűnsz és tűntél a dota2 topicban is, nem hordja le senki a játékot, első ránézésre nem tűnik annyira izgalmasnak, kevésbé átlátható számomra is.

Most ami lol verseny megy gyakorlatilag minden pillanatát végig izgulom, dota2-nél ez nem volt meg.

Mint a dota2 topicban is itt is ilyen kijelentéseket tettél, hogy: "fogalmad sincs miről beszélsz", "látszik, hogy buta vagy", "látszik, hogy nem értesz hozzá, akkor minek dumálsz", ez ilyen tipikus fanboy dolog, igenis a játéknak vannak rossz részei egyrészt mert béta, másrészt ha lenne tökéletes játék nem lenne szükség további játékokra.
  • petecz
    Ha a Valve jól csinálja majd meg a dolgokat aki dota2zni fog ott is marad. Hisz a kezdőknek lesz coaching meg dotaTV hogy tanuljon az ember a jobbaktól. Akinek meg nem tetszik mert kék az ég benne az meg megy LoLozni(itt leginkább az ős dotásokra gondolok akik sírnak mert a storm spirit hős dota2-be nem panda etc etc).

Bloodline Champions szerintem más kategória, nem értem miért sorolják moba közé. Az egy jó kis játék csak picit monoton.
  • BEAST #11648
    Majd meglátjuk milyen lesz a kész verzió. Ha lehet úgyis megnézem, de már előre látom, ha nem lesz akkora siker, mint egyesek remélik majd jönnek a "túl hardcore játék ez a tömegeknek" szöveggel. Az biztos, hogy sokan átmennek majd lolból, de szerintem idővel visszaszivárognak. Dotából nagyjából annyi maradt meg, hogy van creep deny és, hogy a tornyok csak dísznek vannak.

Viszont egy időben nekem vonzó volt a Bloodline Champions féle játékmenet is, amit úgy néz ki részben megpróbálnak átemelni a lolba is. Kétlem, hogy túl nagy sikere lenne, de azt is megnézem majd.
  • petecz
    Azt hogy most mennyire látványos spectelni a dolgot meg megint más dolog. Ne felejtsétek el hogy dota 2 még beta annak is még az elején van. Sok minden változhat.
    Bár LoL streamet nem néztem sokat, tehát itt nem tudok korrekt véleményt alkotni. Lehet igazatok van ebben.
  • petecz
    Fair. Átmásolom az én egyéni véleményemet a három játékról és a jelenlegi szituról amit a dota2 topicba írtam.

"Én most hogy már a lolba is picit(!) bele kóstoltam úgy látom hogy az nagyon casual játék, nyilván ha akarja az ember komolyan veszi. Aknakeresőt is lehet komolyan venni de attól még az hogy verseny játék lesz belőle más dolgokon múlik.

HoN-nal nem tudom mi lesz. Ahogy olvasom az utóbbi pár patchlogot próbál a saját útjára térni. Szerintem bukni fog hisz dota klón-nak indult és arra semmi szükség és másik moba-ra sincs hisz akkor ott a LoL.

A LoL viszont nem. Ott meg fog maradni egy bizonyos számú közösség hisz a játék remek a maga módján. Hisz nem dota utánzat akart lenni úgy mint a HoN hanem egy szórakoztató MOBA, és az is.

Tehát az én jóslásom szerint a régi ős dotások szép lassan, szenvedve de váltani fognak, honosok rögtön jönnek (90%ba tuti ami igazából nem is létszám), és a lolnál úgy 50-65%-ra tippelek, ami a riotnak is jó hisz marad elég játékos.

A fő kérdés az hogy hogy teszi az új belépőknek barátságosabbá ezt az amúgy elsőre elég nehezen eltűrhető játékot. Itt gondolok a nehéz tanulási folyamatra és a közösségre."

Az előző hozzászólásom ezekre írtam leginkább:
    "Hatalmas látványos és áttekinthetetlen skillkavalkád" Te nem látod át.

"Vannak akik erre azt mondták mert a dota inkább csapatjáték. Nos ez szép meg jó, de egy esportnak legalább annyira kell a csapatjátékról szólnia, mint a látványos egyéni teljesítményekről."

Teljesen igaz. Dota-ba -és így a 2be is ahogy nézem- a csapatjáték a legfontosabb, de az egyéni skill és megmozdulások legalább annyira és ha ez neked kimaradt azt jelenti hogy nem ismered eléggé a játékot.

Ne flameljetek le rögtön, nem a LoL szidom. Mert ahogy fent írtam jó játéknak tartom, moba téren. De ha összehasonlítani kéne a dotával egyértelmű melyik jön ki győztesen ha verseny játékról van szó.
  • BEAST #11645
    Ezt bővebben is kifejthetnéd, mert ez, így ebben a formában nulla.
  • petecz
    Látszik hogy fogalmad sincs miről beszélsz.
  • gtronic
    +1 dota 2-ről alkotott véleményed, egyezők az enyémmel : )
  • Ariakus
    Egyetértek veled, a LoL játékmenete vhogy "nézőbarát" vagy "streambarát", jóval élvezetesebb nézni mint mondjuk HoN-t vagy Dota2-őt. Én eléggé vártam ezt a Dota 2 bajnokságot és hát kínszenvedés volt nézni annyira unalmas volt. Na most mondhatja vki, hogy a LoL streameket biztos azért élvezem mert többet játszottam vele a Dota 2-őt meg nem ismerem és nem értem és azért unalmas. Lehet, hogy van benne egy kicsi igazság, de én akkor is azt mondom, hogy vhogy a LoL úgy van felépítve, hogy sokkal jobb nézni mint egy Dota2-őt.
  • BEAST #11641
    Nem igazán értem a Dota "hardcore" része miben mutatkozik meg. Régebben dotáztam egy keveset, de hiába néztem az első pár napon még a dota 2 streamet, csak annyit láttam, hogy szebb grafika unalmasabb játékmenet. Hatalmas látványos és áttekinthetetlen skillkavalkád. LoL-ban élvezem a kisebb párharcokat is, míg Dotaban ilyesmit nem igazán mutattak.

Vannak akik erre azt mondták mert a dota inkább csapatjáték. Nos ez szép meg jó, de egy esportnak legalább annyira kell a csapatjátékról szólnia, mint a látványos egyéni teljesítményekről.
  • Balintrial
    Nem riotos, csak egy esport kommentátor, Deman a neve.
  • Ariakus
    Hhehe Ocelote biztos abban, hogy ha a Riot okosan játszik akkor Dota 2 nem tudja megszorítani. Egyébként igaza van abban, hogy a LoL nagy játékká nőttke ki magát és ényleg nagyon népszerű lett. Kíváncsi leszek én is majd mi lesz 2012-ben hisz most jövőre halasztották a Dota2-őt.

Meg ugye sokan casual-nek mondják a LoL-t Dota2-höz képest ami valszeg igaz is , de ha ez kell a tömegeknek akkor meg hiába a hardcore dota játékmenet. Nem hinném, hogy a Dota 2 LoL gyilkos lesz majd, ez kb olyan lenne mintha a SWTOR "legyilkolná" a WoW-ot.
  • SzirmosSzisza
    Bahh, és még az se kezdődik pontosan :D
  • jazzy
    A riotos amúgy kicsoda?
  • jazzy
    Illetve a 3. helyért a bronzmeccs lesz most, a döntő kora délután.
  • SzirmosSzisza
    http://iemgamescom.leagueoflegends.com, most lesz a döntő !
  • Ariakus
    Ja stream-en én is szemüvegben láttam legtöbbször, ezért most föl sem ismertem míg a kommentátor nem mondta, hogy ő Ocelot. Lehet, hogy a Riot-os partiban este összetiporák a szemüvegét a buli hevében vagy csak kontaktlencse van rajta.
  • crackyS
    hol megy mi?
  • SzirmosSzisza
    Lehet kontaktlencséje van. Otthon meg mikor játszik nem rakja be.
  • jazzy
    Ez a srác nem szemüveges?
  • Ariakus
    Uhhhh Ocelote mint ko kommentátor...

Ennél már csak Dyrus lett volna rosszabb.
  • SzirmosSzisza
  • SzirmosSzisza
    1 óra és döntő!