159
Milyen ételektől italoktól (Energia ital kizárva) szerezhet az ember energiát
  • 0Fritz0
    Közvetve igen, hiszen hatékonyabban tudsz edzeni tőle = nagyobb izomzat.
    Közvetlenül viszont nem pótolja a rendes étkezést és/vagy a fehérjékben gazdag táplálékkiegészítők szedését.

Valaki írta, hogy csak 1 hétig hatott nála. Pont ez a lutri, sokan eltérően reagálnak a különböző termékekre.
  • NessieGraf
    Ifjúságodat tekintve elnézem hozzáértésed hiányát. Egy kiegészítéssel: amiről te beszélsz az az, ami elavult és ami a múlt.

Én jelenleg egészséges vagyok. Utoljára 10 éve voltam náthás. Amiről azt mondták az orvosok jónéhány évvel ezelőtt, hogy csoda, hogy élek, nyom nélkül és gyógyszer nélkül múlt el.

Ez nekem fontosabb, minthogy azok, akik most rendkívül modern gondolkodásúnak érzik magukat, mit gondolnak az általam elmondottakról. Merthogy egy szavamnak se néztél utána, az biztos. Csak szajkózod - néhány hasonló jólértesülttel együtt - azok a gondolatait, aki a ti egészségeteken gazdagszanak meg. Gratulálok. Ehhez mást nem lehet.

Felesleges válaszolnod. Süketeknek nem beszélek.
  • Ari18
    "gyilkos proteineknek"
    "bio zabpehellyel, bio szűrt vízzel nagyon fincsik tudnak lenni! :D" ezeken jót röhögtem.
    Hagyjad...elvan az ő kis világában a "bio" szarjaival.
    Legalább valaki velem van, nem csak nekem kell ezt a sok faszságot elviselnem.
  • Ari18
    arra nem is fogunk a büdös életbe választ kapni, mert csak hallotta valamelyik "táplálkozástudománnyal foglalkozó orvosokkal és egyéb szakemberekkel"-től.
  • Phat Smoker
    élsz és virulsz...egyelőre!
    ezeknek a gyilkos proteineknek hosszú a lappangási ideje!
    node a viccet félretéve, köztudott ugye, hogy ezek a fehérjekoncentrátumok tartalmazzák a tej minden értékes alkotóelemét, mikrofrakciókat, eszenciális aminósavakat, immunoglobulint mely nagyban hozzájárul a szervezet védekezőképességéhez
    és reggelire bio zabpehellyel, bio szűrt vízzel nagyon fincsik tudnak lenni! :D
  • Phat Smoker
    akkor neked egy tejpor is, vagy akár egy instant kávé is vmi mű dolognak minősül, az eljárás majdnem ugyanaz, csak a végtermék más.
    sebaj, előrehaladott korodat tekintvén megértem, hogy nem tudsz lépést tartani a mai kor vívmányaival, de nem kell tőlük megijedni, csak esetleg utána kellene nézned bizonyos dolgoknak mielőtt hülyeségeket beszélsz.
    Írod egy korábbi hozzászólásodban, hogy táplákozástudománnyal foglalkozó orvosokkal és egyéb szakemberekkel dolgozom.
    Gondoltam informálódhatnál tőlük proteinpor ügyben. ;)
    Addig is levezetnéd nekem a műprotein fogalmát, ha szépen megkérlek ?
    még továbbra sem kaptam rá érdemleges választ, de nagyon szeretnék!
  • Ari18
    én itt befejeztem. Inkább hiszek a saját tapasztalatomnak, mint egy könyvekből, stb. élőnek. már ne is haragudj. PONT
  • Ari18
    Csirkemell miért ne lenne jó protein forrás? ne fárassz már légyszíves.
    Képzeld el, hallottam és használtam már protein alapú tápkieget és még mindig itt vagyok és virulok,a magam 95kg tömegével. És akármilyen hihetetlen számodra nem vagyok elhízva, sem beteges, rossz közérzetű stb.
    Kicsit túlliheged ezt az egész témát. Körülbelül évente egyszer, ha elkapok valami szart, de az sem tart sokáig.

"A néhány évtizeddel ezelőtt kitört afrikai vérhasjárvány fő okai az általad említett készítmények voltak, mivel a felnőttkorú afrikai lakosság 90%-a nem bírta emészteni az amerikai segélycsomagokkal kapott tej alapú készítményeket. És a tömeges hasmenés megfelelő higiéniai feltételek nélkül, főleg meleg éghajlaton, járványokat okoz.
    "
    Hány tehenet láttál már afrikában?
    nem azért fosták össze magukat, mert annyira szar volt az amerikai termék, hanem mert a szervezetük nincsen hozzászokva.
    Le kellene szállnod a földre és kinyitni a szemed. Kicsit behülyítettek már ezekkel a bio termékekkel.

• NessieGraf
    Igen. Azt mondja: vegyi úton előállított műprotein. Azt gondolom, hogy lehet, hogy életedben még tejjel se találkoztál.

És azt tudom, hogy minden, ami tehén tejéből készül remek táplálék - egy bocinak. Tejből egyedül a kecskéé hasonlít emberi táplálékra - 6 éves kor alatt. Valódi, biotejből készült kefír, yoghurt, vagy aludttej antibiotikumok szedése mellett javasolt, a kúra időtartamára. Nem, nem reklámozott termékekről beszélek.

A biotej fogalma: természetes táplálékon élő, nem gyógyszerezett állatok teje.

A tehéntej ellenjavallata gyermekkorban is: az ember számára emészthetetlen összetevőket tartalmaz.

Kutatások bizonyítják, hogy a reklámokkal alátámasztott élelmiszeripari, vegyipari és gyógyszeripari érdekekkel ellentétben a magyarországi felnőttek 60%-a nem emészti a tehéntejet. A tej és származékai többek között meszesedést is okoznak.

A néhány évtizeddel ezelőtt kitört afrikai vérhasjárvány fő okai az általad említett készítmények voltak, mivel a felnőttkorú afrikai lakosság 90%-a nem bírta emészteni az amerikai segélycsomagokkal kapott tej alapú készítményeket. És a tömeges hasmenés megfelelő higiéniai feltételek nélkül, főleg meleg éghajlaton, járványokat okoz.

Ennyit röviden.
  • hitman090
    HOP NEM IDE!!
  • hitman090
  • hitman090

• Phat Smoker
    ...Protein tartalmú táplálékkiegészítőkről hallottatok már?...

tejsavófehérjéről hallottál már ?
    az a szó, hogy koncetrátum, mond neked valamit ?

na és együtt a kettő: tejsavófehérje koncentrátum ?

említhetném még a tejport is, melyről több, mint valószinű hallottál már.

Kifejtenéd nekünk, hogy számodra, miképp jön be a képbe a proteintermékek kapcsán a "mű" jelző ?

A csirkemell és az édesszájú dolog kapcsán amúgy miért nekem válaszoltál ?
  • NessieGraf
    Protein tartalmú táplálékkiegészítőkről hallottatok már? Mert aki edz, fog velük találkozni bőséggel.

Amúgy a csirke nem annyira biztató mint proteinforrás. Kicsit sok gyógyszert és vegyszert kap a bolti változat.

Édesszájú? Ez érdekes kérdés. A mi éghajlatunkon kb. az ételek 60%-ában kell az édes íz. Amit nem cukorral, de még nem is gabonasziruppal lehet elérni. Édesek a zöldségek is, ha nincsenek agyonfűszerezve. És a gyümölcsök, azok friss leve édesítés nélkül is megállják a helyüket.
  • Ari18
    Arra még nem kaptam választ, de érdekelne nagyon.
  • Ari18
    Azt hittem, hogy kell liszt mindegyikhez, de akkor nem. Nekem amúgy mindegy, mert nem vagyok édesszájú. Inkább húst eszem nagyon sokat.
    Napi 1kg csirkemellet.
  • Phat Smoker
    én is kiváncsi lennék milyenek azok a mű proteinek ? :D
  • Immigrants
    Volt de nem gond
  • David2
    volt már? :D
  • NessieGraf
    Már voltak, mert az elkészülteket nekem küldik át. Szerkesztem, javítom, elküldöm. Az ételreceptes könyveket is én csinálom nyomdakészre.

Az összetett cukor meg nem fél óra alatt hat, hanem sokkal hamarabb. Az általam említett főzési módban egyébként három dolgot kerülünk csak: a finomított cukor, a finomított só és a finomított liszt. Nagyon sokféle gabona, zöldség és elsősorban halhúsok vannak benne. A hagyományos húsoknak az aránya más. Fizikai terheléstől függenek az arányok.

És ne fogadj arra, hogy kell liszt a sütihez, mert elbukod. Szeptembertől lesz ilyen főzés egy új budapesti óvodában, ahova kifejezetten ételallergiás gyerekek járnak.
  • Ari18
    Nem vitázunk csak megbeszéljük.
  • Ari18
    A gabonasziruppal még nem találkoztam, de a sütiket akkor sem erőltetném, mivel a sütihez liszt is kell, amit ha tehetem elkerülök. A zöldséglé ellen semmi kifogásom, biztosan jó. Neki gyorsan kell energia amit az egyszerű cukrokból nyerhet, nem az összetettekből.

Ki kért tőled személyre szóló étrendet?
  • Immigrants
    Ne vitázzatok ilyeneken léccives

Vita befejezve
  • NessieGraf
    És a cukrokról szóló elemzést pont azért kérdeztem, mert témába vág.
  • NessieGraf
    Mint említettem gabonasziruppal készül, ami összetett cukor. Az összetett cukor folyamatos energiát biztosít. Az édes zöldséglé cukor nélkül készül, természetes vitaminbomba.

Az energiához szükség van proteinekre, amelyeket növényekből - elsősorban hüvelyesek - és halból, húsból tud szerezni az ember. Húsból elsősorban a vadhúsok javasoltak, mert azok stresszhormon mentesek.

Részletes, személyre szóló étrendeket meg mint az első hozzászólásomban említettem, nem én írok.
  • Ari18
    1. Te magyaráztad, hogy milyen jó, egészséges a süti egyszerű szemét cukor, egyed csak.
    2. a kérdéseimre még mindig nem válaszoltál, csak nyomod a kitérő dumát.
    3. Nem ez volt az eredeti "vita" tárgya. proteineket, hogyan és minek hoztad fel? energia kell neki, tehát nyomjon banánt, szőlőcukrot egyszerű gyorsan felszívódik.
  • NessieGraf
    Ja és neked, a csokievőknek, meg a reklámonélőknek: örülnék, ha egy leírást betennétek az egyszerű cukrok, az összetett cukrok és a cukorhelyettesítő vegyszerek élettani hatását összehasonlítandó. Különös tekintettel az érzelmi hatásukra, amely a teljesítőképességet szintén befolyásolja.
  • Ari18
    Ha ez mind igaz lenne, akkor nem írnál ekkora hülyeségeket. Egy proteinen mi pumpál fel? A "bajnok" barátnőd, ha tényleg létezik akkor 100%, hogy használt és használ is táplálékkiegészítőket. Mondani sok mindent lehet.
    Vannak akik beszélnek róla és okoskodnak, és vannak akik használják.
  • Looooser
    ha akarsz energiát, akkor javaslom hogy edzés elött csokit egyé, annáll tisztább energia forrás nincs....
  • NessieGraf
    Sajnálatos módon táplákozástudománnyal foglalkozó orvosokkal és egyéb szakemberekkel dolgozom. Mellette az egyik legkedvesebb barátnőm body building bajnok volt Amerikában. De ha te okosabb vagy, egyél amit akarsz.
  • megalodon
    Ha annyira szar,akkor mi az ami jobb?
  • megalodon
    de csak bedurrant? Vagy tömegnövelésre is lehet használni??
  • Eloldeszka
    áh, ok, most olvastam el az alcímet, bocs.
  • Eloldeszka
  • Ari18
    Mű protein? az milyen
    felpumpálni??? ettől kapok idegbajt....mi az,hogy felpumpál? azt se tudod miről beszélsz csak mondod a hülyeségeket. Egyed csak az "egészséges" sütijeidet.
  • artschiatwork
    :DDDDDDDDDDDDDDDDD
  • NessieGraf
    Azért a gabonasziruppal otthon 15 perc alatt elkészíthető gyümölcsös süti hegyek, az édes zöldségital (szintén házilag készül) kicsit jobbak. A mű proteinek, finomított cukrok, vegyi anyagok semmi másra nem jók, mint gyors felpumpálás és sok beteg év.
  • Sanyix
    kellkokó?
  • SrAta
    Ittam Isostart is energiamennyiségbe nincs különbség, de amennyibe az Isotecből kerül az 1kgos kiszerelés (3500) nagyjából annyiba kerül az Isostarból a 600g-os...
  • SrAta
    Még az Izotóniás energiaitalokat is érdemes kipróbálni mert van bennük rövid és hosszú távú energia

Isotec
    Izotóniás energia- és folyadékpótló sportital

Az Isotec tudományos alapokon kidolgozott izotóniás energia- és folyadékpótló sportital. Az izotónia eléréséhez a fél liter oldat szénhidráttartalma 30g. Ez egy három-fázisú, folyamatos energiaszintet biztosító szénhidrát keverék, mely tartalmaz dextrózt, maltodextrint és fruktózt is. A dextróz közismerten a gyors-energia szolgáltató cukor. Ezután belép a folyamatba a maltodextrin, mely egy egyenletesen, hosszan felszívódó energiaforrás. A fruktóz inzulinszint emelkedést nem okoz. Jelentősége abban áll, hogy míg az izmokat a másik szénhidrátforrások képesek ellátni energiával, addig a máj glikogén raktárai a fruktózt részesítik előnyben.
    Egyszóval az Isotec Tri-carb szénhidrát komponense gyors éd egyenletes energiaszintet biztosít, és a test minde szénhidrát raktárát feltölti.
    Az Isotec tehát a tudományos követelményeknek megfelelő izotóniás ital, és 6%-ot kitevő több komponensű szénhidrátforrást tartalmaz. Ennek okán, és az elektrolit tartalma miatt fokozza a víz felszívódását és retencióját a szervezetben. Az elektronitok természetesen pótolják az izzadsággal elvesztett mennyiséget is. Fontos szempont az is, hogy ízük miatt szívesen fogyasztják a sportolók az energiaitalokat, ami fontos, merta fizikai aktivitás alatt a szomjúságérzet csökkenhet.

Én most ilyen tszok különösebb hatás nem észlelhető (úszó vagyok)
    Csak annyi hogy sprint távon (pl: 50m mell) durván 4-5 méderrel később kezdenek el égni az izmaim és kifogyni a levegőből és az energiából
    Taurint és koffeint nem tartalmaz, szóval a szívedet nem nyuvasztja ki

NARANCSOSAT SEMMIKÉPP NE VEGYÉL! OLYAN ÍZE VAN MINT HA EGY POHÁR MÉZET AGYONCUKROZTAK VOLNA! SZERETEM AZ ÉDESET DE EZ IHATATLAN!!! A CITROMOS AZ FINOM!