34
  • CaptainRumi
    az élettörténete fix...

de az nem hiszem hogy odatartozik, hogy a beültetésen hány ember volt ott és stb stb

szóval pszt.
    a forgatókönyvírónak minden részletet meg kell írnia egy fix eredettörténet mellé
  • cateran
    1, az adamantium -bár közel elpusztithatatlan fém- a kinetikus energiát nem nyeli el..vagyis 1 közelről leadott nagykaliberű lövést azért Rozsomák is megérez:)
    2, mi az hogy máshogy képzelték el? Ilyen szempontból ez nem kreativitási verseny...Rozsomáknak van 1 eredettörténete és 1 X-Men története...Bár csak kitalált karakter,azért az élettörténete fix (már amennyire fix lehet 1 ilyen környezetben,ahol párhuzamos idővonalak tömkelege mászkál,alternativ múltttal,jelennel és jövővel)
    3. Sabertooth regenerációs képessége jóval Wolverine képessége alatt van..még az ővé is éppen csak elég volt,hogy túlélje a beültetést...
  • Szolnokboy1
    "az a két lyuk a fején később még sok gondot okozhat, főleg, hogy az időrendben utána következő részekben, nem egyszer fejbelővik pontosan ott középen és a golyó megáll"

szerintem ez pont jól jött ki, mert az X2-ben ugye fejbelövi egy rendőr és elájul, amit elvileg nem szabadna neki. lehet, hogy éppen azért mert ott egy luk a fején.
  • sandor8206
    az egyben is amikor szétvágja a beléptető rendszert ott is ragasztott volt! Azt nem tudtam melyik snittre gondoltál, amikor a tükör előtt szikráztatja a karmokat az ragasztott, a többinél fingom sincs. De ha te ott kiszúrtad, hogy gagyi CG amikor (mittudomén) 50m/s sebességgel távoli snittről mutatva szétkapja a cuccokat, most mit mondjak jó szemed van.
  • Vucli
    Hát tuti nem, mert szétvágja a wc-t meg belevág a falba, nem hiszem, hogy azt élőbe megcsinálta díszlet karmokkal.
  • FuryAlpha
    sztem kurva szar lett!
    Sokkal jobbra szamitottam!
    Kar erte!
  • sandor8206
    na ott pont,hogy "eredetiek" voltak felragasztva
  • CaptainRumi
    fogd már fel, hogy ez a film nem konkrétan a három x-men film előzménye, hanem maga farkasé. Az egyik forgatókönyvíró így képzelte el a másik meg úgy.

Az évek során a képregény is többször átalakult... voltak karakterek akik meghaltak de egy újabb verzióban már megint ott voltak. Akkor ez nem logikai buktató neked?
  • pixx
    "csak gratulálni tudok hozzád!" logikátlanságot, és össze nem passzolást vártál. Ha felteszel egy kérdést, és kapsz rá választ utána ne kezdj el osztani, mert beégsz vele.
    Még pár buktató x-men filmekkel miért nem jön össze, csak neked.
    X-men 1 Kardfog elvileg Logan testvére, ebben a részben ezt mélyen hallgatták, semmi utalás, és Kardfog se mond semmit ez ügyben.
    Szintén itt flashbackben mikor beültetik az Adamantiumot, Rengeteg katonai vezető van jelen a beültetésnél...
    X-men 2 Logan visszatér a gáthoz, és megtalálja a medencét, ahol a beültetés volt, majd karmolást a falban. Flashback majd egy alagútón szalad át, ki a havas erdőbe, és folyamatosan üvölt, mert nem érti mi történik. Valszeg itt veszti el az emlékezetét...
    Hmm ez elég erősen nem jön össze a nem rég bemutatott filmmel. Van még pár majd egybegyűjtöm ha ennyire érdekel. :)
  • kisolly
    A film számomra hozta az elvárt szintet. Igaz a 2. részt nem veri meg nálam. Moziban nagyon ott volt. A legnagyobb problémám az volt hogy számomra rövid volt. Ezek a logikai buktatók meg hát nem is tudom... 1 comic filmben nem hiszem hogy ilyenekkel kellene foglalkozni, főleg amelyik inkább akció orientál + látvány/na jó a végére nem hiányzott hogy az erőmű tetején gyepálják 1mást/. Túl nagy buktatók nem voltak benne sztem. És hogy miért nem kapta meg kardfog a beültetést. Sztem azért mert rozsi volt a fő teszt és most mi a fenének csináljon 1 másik elpusztíthatatlan mutánst Stryker ha utálja őket és csak 1 olyan fegyvert akart amit ő irányít és kinyírja az összes többit. Ezt a 12+ os dolgot sem tudom honnan szedtétek mivel a mozi 16+os.Nem lett véres de melyik x-men mozi volt az? Az érdeklődés csökkenés meg érthető. Star Trek film és amik még jönnek.... Remélem lesz 2. rész és jöhet Magneto és a többiek. Remélhetőleg min 120perc játékidővel :).
  • Vucli
    Most nem kezdek el a neten video részleteket vagy képeket keresni, mert annyit nem ér az egész, de például amikor az öregéknél a wc-be van, hát kb úgy néztek ki a karmok mintha oda lennének vetítve, egyszerűen nem volt "anyaga", "tömege", nem tudom jobban kifejezni mert laikus vagyok, nem értek a számpítógépes grafikához, de szerintem látványosan béna volt.
  • Dynamic
    "Rozsomák khm Farkas karmai szánalmasan néznek ki, totálisan látszik, hogy számítógépes cgi, és abból is valami bűn gyenge. "

Osztán mégis, honnan a túróból látszott te kis sasszem? Vagy kérdezem máshogy: hogy kéne kinézni az adamantiumnak(amit mellesleg sosem láttál), amely tökéletesen megmunkált sérthetetlen, ha nem fényes, sérülésmentes. Pont az ilyen fényes, fémes felületeket kurva könnyű lemodellezni. Ez már csak ilyen utólagos belemagyarázás, hogy te láttad rajta. Bár akkor röhögnék, ha kiderülne, hogy az is sokszor igazi volt, mint itt.

http://www.youtube.com/watch?v=sOWaJCqGbBE&feature=fvsr
  • sandor8206
    persze, de azt kell fogadni, hogy amit nem mutatnak egy filmben attól még lehet akármi. Pl: Gyűrűk Ura, akkor ott is tele van logikátlanságokkal, hiszen amikor a két hobbitot elrabolják az uruk-hai-orkok vagy mik a gyűrű szövetségében a folyó mellől ,a két torony első snittjében aragornék+az uruk-hai orkok már a hegyek közti síkságon vannak, akkor ez is logikátlanság mert nem mutatják az eltelt időt, itt meg eltelik jó 15 év!
    sztem meg logikai hiba nincs a többi x-men filmmel, csak pár kosztüm+díszlet nem stimmel egy "látomással" bevillanó emléképpekel, de teljesen logikus és folytonos a canon a többi filmmel! Az meg hogy a comiccal nem stimmel, most kezdjem el sorolni a többi x-men film hibáit vagy a többi comic-film hibáit?!
  • Vucli
    A film egyszerűen rém gyenge, ahogy valaki irta is korábban a történet egy klisésorozat, nyáltenger 0 eredetiséggel. Utálom azt is amikor főlöslegesen használnak cgi-t, amivel ráadásul sokkal rosszab lesz az eredmény mintha eredeti anyagot használtak volna, Rozsomák khm Farkas karmai szánalmasan néznek ki, totálisan látszik, hogy számítógépes cgi, és abból is valami bűn gyenge. És nekem az se jön be, hogy állandóan átírják az eredeti X-men történeteket, amit talán ellehetne fogadni, mert az egész képregényt nyilván nem lehet a filmbe sűriteni, de hogy ennyivel rosszabb legyen...
  • Aldo Moro
    Hogy te ezért itt mit fogsz kapni. :-) Nem lehet fikázni Batmant, nem tudtad?
  • Darth Sith
    azért ez helyenként, nagyon erős belemagyarázás. :)

Elkéne fogadnod, hogy a rendező, helyenként simán szart az előző 3filmre és a képregényre, és csomó helyen egyikhez sem kapcsolódik. Az első 3filmel kapcsolatban már megszoktuk, hogy helyenként elüt a képregénytől, de ez a film, az első 3 film előzményének készült, de ahhoz sem passzol igazán, legalább is jópár pontot van ütközés. Nem nagy dolgok, de vannak. Plusz van benne pár logikai buktató, pl a pixx által említett kardfog-adamantium beültetéses eset stb..

Nem lett rossz film, csak se a képregényeknek, se a filmekhez nem passzol eléggé, plusz szerintem ott rontották el alapjaiban hogy 12+ -os filmes akartak csinálni. Nézzétek meg a játék trailer-ét, abból látszik, hogy milyen is lehetett volna.. ha jó filmet akartak volna csinálni, nem csak bevételt.
  • sandor8206
    csak gratulálni tudok hozzád!

"...pár helyen ütközik az X-men filmekkel..." erre mi , sorolj párat!
    Erre te!

1; "...mivel ott az Aral tónál egy gáton, illetve a gát belsejében történik a beültetés, télen. Míg itt egy dzsungelben történik egy pici bunkerban, vízesés mellett. A X-men filmben még vagy 5-en koccintanak is a sikeres beültetésre. Itt meg egyből darabolás megy..."
    Eleve ott a gond, hogy az X-men 2-ben sem a gátban volt a bázis! A másik attól, hogy itt zöldek fák, jó időben azok szoktak lenni + vízesés még nem egyenlő dzsungel (pl: Niagara) + attól, hogy még a film nem mutatta, 50 m arrébb lehet egy gát, vagy a hegy másik oldalán vagy ezután a film után építették a gátat, az x-men 2-ig van még vagy jó 15 év! + nem is tudtam ,hogy Jégkorszak van? Attól még hogy az X-men 2-ben tél van, miért kellene most is télnek lennie?! Ha jól tudom vannak évszakok és azok váltakoznak. Eleve az X-men 3-ban sincs tél amikor Küklopsz visszamegy Jeanért a tóhoz, idióta. Pezsgős még ok, de ez nagy logikai bukfenc?! Röhögnöm kell!

2; "...Kardfog azért nem kaphat Adamantium beültetést, mert belehalna, akkor kérdem én Deadpool-os csóka hogyan kapta meg a gyógyulás képességét, és élte túl a műtét? Egyszerű átadták neki ezt a képességet. Kardfognak miért nem tudják?..." ez még ok, de ez miért logikátlan a többi x-men filmmel

3; "...Eldugott sziget a végén. Persze miután összedől néhány épület 5 perc után kint van a tűzoltóság, és a rendőrség. Egy titkos katonai bázison. " ez még ok, de ez miért logikátlan a többi x-men filmmel

4; "...Másik Adamantium elvileg elpusztíthatatlan. Mindegy azért átlövik többször Logant Adamantium golyókkal, de az adamantium nem tud begyógyulni, az a két lyuk a fején később még sok gondot okozhat, főleg, hogy az időrendben utána következő részekben, nem egyszer fejbelővik pontosan ott középen és a golyó megáll...." eleve ott nem vagy képben, hogy az IDŐRENDBEN UTÁNA KÖVETKEZŐ, mert az x-men 1-ig még van jó 15 év, addig bármi lehet Pl: Magneto begyógyitja, a következő Wolverine-filmben Japánban befoltozza valaki neki stb. Vagy valamelyik kanadai szuperlény vagy titkosszolgálat rendbe rakja neki, ez még a jövő kérdése majd lesz valahogy. Lsd. Lesz Wolverine 2! Akkor lenne igazad, ha ennek a filmnek úgy lett volna vége pl: X-men 1 kocsmai bunyóval. Attól hogy nem mutatják, hogy a szereplők ki mennek WC-re még nekik is kell s*arni!

5; "...A másik, a két testvér harca, mindig elkezdik, aztán félbe hagyják mindenféle ok nélkül az egyik ott hagyja a másikat..." ez még ok, de ez miért logikátlan a többi x-men filmmel

Szóval felsoroltál 5 indokot, ebből eleve 3 db-nak semmi köze a dologhoz, szóval sztem szedd össze a gondolataidat és úgy fikázz!
  • Harkat 89
    Nézétek meg a Wolverine and the X-men -t. Csak ajánlani tudom. Ott a 13-26. részig meg lesz az X-men színvonal. Szerintem elég jó lett ez a sorozat. Hogy témánál maradjak, én is meg akartam nézni Rozsomákot moziban, de sok haver mondta hogy nem olyan jó, és én is emiatt nem ültem be rá, mert ha már nekik nem tetszik, akor nekem mint X-men rajongónak tuti nem fog.
  • CaptainRumi
    Szerintem rém egyszerű miért ez a nagy visszaesés: megjött a Star Trek most meg jön az Angyalok és Démonok
  • pixx
    Amúgy első kommenteme azért írtam, mert volt jópár arc, aki teljesen ki volt, hogy becsmérelni merem ezt a filmet. Ugyanis a legtöbben képtelenek elfogadni, hogy valakinek esetleg más véleménye is van. Én eltudom fogadni, hogy neked bejön, és ezért nem nézel hülyének. Te is fogadd el, hogy nekem nem. :)
  • pixx
    "Ja kíváncsi lennék a logikai buktatókra az X-mennel kapcsolatba!Kifejthetnéd bővebben! "
    Már egyszer kifejtettem a sok buktatót, illetve a 3 filmmel miért nem lehet összeegyeztetni (még ha ez az új film közelebb is van a képregényhez)
    Nos a 3 filmel semmilyen formán nem jön össze, mivel ott az Aral tónál egy gáton, illetve a gát belsejében történik a beültetés, télen. Míg itt egy dzsungelben történik egy pici bunkerban, vízesés mellett. A X-men filmben még vagy 5-en koccintanak is a sikeres beültetésre. Itt meg egyből darabolás megy.
    Logikátlanságok:
    Kardfog azért nem kaphat Adamantium beültetést, mert belehalna, akkor kérdem én Deadpool-os csóka hogyan kapta meg a gyógyulás képességét, és élte túl a műtét? Egyszerű átadták neki ezt a képességet. Kardfognak miért nem tudják?
    Eldugott sziget a végén. Persze miután összedől néhány épület 5 perc után kint van a tűzoltóság, és a rendőrség. Egy titkos katonai bázison.
    Másik Adamantium elvileg elpusztíthatatlan. Mindegy azért átlövik többször Logant Adamantium golyókkal, de az adamantium nem tud begyógyulni, az a két lyuk a fején később még sok gondot okozhat, főleg, hogy az időrendben utána következő részekben, nem egyszer fejbelővik pontosan ott középen és a golyó megáll.
    A másik, a két testvér harca, mindig elkezdik, aztán félbe hagyják mindenféle ok nélkül az egyik ott hagyja a másikat.

Amúgy nem azt mondtam, hogy ez a világ legrosszabb filmje, az hogy meg mennyit hozzott engem nem érdekel. Ha te ez alapján nézel egy filmet, akkor csak sajnálni tudlak.
  • Picizöldfül
    Azért légyszi azt a filmet ne vedd egy kalap alá ezzel a filmmel...az kínos hogyha ha egy olyan kaliberű filmet 4-szerre tudtál megnézni..
  • immovable
    Én az utolsó Batman filmmel voltam így. Sötét lovag vagy melyik volt. Kb 4-szerre tudtam megnézni annyira nem jött be. De kitartottam, mert akkora volt a hype körülötte, hogy mondom csak megnézem.
  • M0RN1NGST4R
    szerintem meg korrekt film. én elégedetten jöttem ki a teremből. nem mondom, hogy ez a netovább, de hozta a megszokott x-men hangulatot és színvonalat.
  • sandor8206
    hát arra én is kíváncsi lennék a pár logikátlanságra, várjuk :-)
    Amúgy tényleg nem nagy szám a film, de nem bűnrossz. A visszaesés várható volt, eléggé megosztotta az embereket , többen voltak sztem aki inkább többet, jobbat vártak (csalódtak) mint az elégedettek + jött a Star Trek az is vitt el bevételt.
  • zoltannemeth
    Igazad van pixx,ilyen rossz filmet én se láttam,eddig 210 milliót hozott!Nevetséges!Ja kíváncsi lennék a logikai buktatókra az X-mennel kapcsolatba!Kifejthetnéd bővebben!
  • TeDDyRuSh
    Én is a letöltést választottam, de nem okozott problémát, hogy felénél leváljak a képernyőről és később folytassam (még kimaradt a leszámolás a végéről:). A történet első 10 perce tetszett, amikor végigharcolják az összes jelentős háborút az elmúlt 200 évben. Én lehet egy kicsit storyzósabbra csináltam volna az elejét. Hogy vesztette el a családját, barátokat, szerelmeket, mitől fásult el annyira a X-men kezdetéig. Mitől alakul ki ez a magányos hős karaktere.

Nekem Rambós feelingem volt a közepén, jön a parancsnok, gyere vissza, mert kell a segítséged, stb.
  • immovable
    Nem is tudom vagy itt vagy máshol olvastam, de mintha valami olyat írtak volna, hogy aki X-men-t vár az csalódni fog. Negatív visszajelzések ismerősöktől akik látták, stb... Így inkább majd letöltöm.
  • scagnetti
    Szerintem az egész film egy nagy kliséhalmaz, de attól függetlenül egyszer meg lehet nézni.
  • pixx
    Én mondtam, hogy rossz, mostmár a számok is igazolják. Túl snassz, ez a film, pár helyen ütközik az X-men filmekkel. Rengeteg logikai buktató, plusz semmi komolyabb vérengzés...
  • zorrobomber
    meg kell nézni a játékot, és látni fogjuk milyen lett volna ha R-rated :) tuti nem lett volna 69%-os zuhanás a 2. hétre, mondjuk vszleg a nyitás sem lett volna ilyen erős.
  • Etinger
    Az igazi buktától azért messze van.
  • koschwarz
    nem láttam a filmet (még), de szerintem a buktában az is benne van, hogy a 12-es korhatár miatt a stúdió az összes "komolyabb" jelenetet kivágatta, így maradt állítólag egy "matinéműsor", amit a nyilvánvalóan a sokkal nagyobb számú célközönséget jelentő 12-nél inkább idősebb korosztály nem tolerált.

majd megnézzük dvd-n a rendezőit... ettől a trendtől egyébként meg falramászok.
  • xido
    Megmondom számomra mi nem tetszik egy ilyen filmben...ha elintézik nyavalyás 100 perccel..egy jól kidolgozott,cselekményes és nem összecsapott hatású film nekem 130 percnél kezdődik...jól működött a hossza a 2.résznél..és nekem hiányzott a 3.résznél..ott már sok mindenkit bele akartak tenni egyszerre és lett egy gyors váltású akció orgia,ami kösz,jó volt...de még mindig a 2.rész marad a legjobb..