65
  • BlackRose
    #65
    Én általában amikor bűnről és bűntetésről beszélnek, két kérdéstre szoktam keresni a választ:

    1. Volt e erőszakos cselekedet, (erőszakos) kényszerítés?
    2. Volt e csalás-félrevezetés?

    Ha ezekre a kérdésekre a válasz nem egyértelmű IGEN akkor nincs bűn és a bűntetés elrendelése/végrehajtása az igazi bűn.

    Persze nem akarom itt saját véleményemet kivetni mindenkire, de azért érdekes, hogy senki sem gondolkodik el azon, hogy miért is bűn a bűn valójában... és mi az ami indokolhatja a bűntetést.

    Más kérdés, ha károsított van (és itt most arra kell adni választ, hogy mi is valójában a károkozás, mikor okozta a kárt valaki és mikor lett a kár csupán normális cselekedetek eredménye vagyis mikor van kár és mikor nincs és mikor van felelős a kárért és mikor nincs) akkor a bűntetett nem a birokrata bandát kell gazdagítja hanem a károsítottat kártalanitani kellene. Gondolom az AMD nem fog ebből a milliárdból egy centet sem látni.

    Szóval ha neutrálisan nézzük a dolgokat mellőzve az érzelmeket és előítéleteket valamint az irigységet és inkább a logikus analízisre támaszkodunk akkor minden sokkal világosabb lesz. Sajnos a különböző "bizottságok" (EU vagy nem EU teljesen mindegy...) általában mellőzi a logikát és az érzelmeken, előítéleteken, irigységen és populizmus által táplált anyagi javak redisztribúcióján szokott lovagolni amióta világ a világ.
  • vasziszdasz
    #64
    Király ez az EU bíróság, "kicsit" jobban működik mint a hungarisztáni.
  • bracsek #63
    Én ilyet nem mondtam, hogy teszek a véleményetekre, mert van igazatok egyben másban, de valahol nekem is van igazam. És tényleg buta vagyok leállni vitázni (veletek).
  • who am I 7
    #62
    Nem tudom, de az tuti volt, hogy a 3xxx vagy 4000+ os volt a e6300as árában :) Aztán hirtelen, mély zuhanó repülésbe kezdtek az árakkal amd-ék :D Utána már volt 20ezeré is 4000es :D :D De francnak se kellett, úgy hogy a c2d-m már akkor 3.3-on ment :D :D
    A 3800as széria akkörül jött be pedig (meg volt a 2900as ami kb vicc vót :D )ellenben dx10.1-es jah..csak semmire nem mentek vele :D De már jó ideje nem nagyon játszom..Csak 1-2 gaméval, amire nekem tökéletesen megfelel :)
    Jah, lehet nem 3 éve volt, hanem 2.5 :) nem kell minden olyan véresen komolyan venni.
  • Sanyix
    #61
    Na meg mintha 3 éve nem sűrűn lett volna 3800-as ati...
  • Sanyix
    #60
    hát azon az áron nem is sikerült volna, max olcsóbban :)
  • tomcsa4
    #59


    Bracsek: elmondhatod a véleményed. Én elolvasom és értelmezem is. De Te is. Intel fan vagy, jó oké szabad (amúgy is jó cuccai vannak). NV fan vagy, jó oké (vannak jó cuccai). De amit leírsz, vállald is vagy ismerd be, ohgy eltúloztad picit. Nincs semmi baj evvel, mindenkivel megesik. De a büntetés jogos, amit az intel kapott. Lehetne kisebb, de mindenképpen magasabb, mint amit az MS kapott.
  • who am I 7
    #58
    "Aztán leszarod..." még1x mondom leszarod
    Szakadok ezen a bracsekon mennyire kész és buta forma

    Ettől függetlenül, már majd 3 éve intel c2d-m van, és gf88gt-m És eszem ágában se volt, anno ezen az áron, X2 4000-et venni meg valami 3800as Ati vackot... :S Ettől függetlenül, JÓK ár/érték arányban az AMD..nem hogy jók, jobbak mint az intel, és az új ATi 48xx-49xx kareszok jobbak mint az NV :) De sajna, nekem most még amire használom a gépet, arra elég...Általában, az aktuális jót szoktam venni..Azelőtt Athlonom vót ati 1950proval :D :D :D
  • atix2
    #57
    Ez így igen naív gondolkodás.3x annyit adni érte.Ha az Intel kiszorrítaná az AMD-t és eleve nem lenne konkurense még 5x annyit is fizethetnél érte, mert úgy alakítaná az árait ahogyan akarná.Ugyan ez az helyzet az ATI/GF-al.
  • Sanyix
    #56
    "ha 3x ennyit kérne is intelt vennék, mert már megtanultam a leckéket mind az amd mind az atival kapcsolatban"

    Milyen user errorod volt? :D (mert más nem lehet)
  • Sanyix
    #55
    hülyeség... a br is ugyanannak a 20 éves tech-nek a foltozgatása. Csak nem az előd nevét írták oda...
  • neoG
    #54
    Az a baj, hogy mi hiába mondjuk el a véleményünket,Te max elolvasod.Mondom: elolvasod.Aztán értelmezed, ismétlem: értelmezed.Aztán leszarod...
  • bracsek #53
    én elmondtam a véleményemet, jobb volna ti is elmondanátok, és nem piszkálnátok, a témához való hozzászólás nélkül, felőlem ez a téma lezárva, további kellemeset.
  • Hunreal
    #52
    Na igen... az ilyen bracsek félék miatt is kezdődnek jól a napjaim. Annyira tudnak és annyira okosak mindenben.. bracsek és különböző tip. klónjai: El ne menjetek az SG-ről!!!
  • readswift
    #51
    nagyon sok , NAGYON hülye egyén van itt az sg-n
  • tomcsa4
    #50
    De ne beszélj már ekkora hülyeségeket. Más is olvassa. Örültem, hogy végre normális mederben folyt a vita, erre jössz Te.

    Kapd össze magad plz és bocsánat, ha megbántottalak. A mondanivalódat meg gondold át.
  • Tetsuo
    #49
    Ezt benezted..
    Amugymeg, te mindenkepp fizetsz.
  • bracsek #48
    Nem nem mindegy, képes vagyok 3x annyit is kifizetni, meggyőződésből, és nem alaptalan szócsatákra alapozva dönteni.
    A koronámhoz meg semmi közöd... vegyél magadnak, ha irigyeled...
    A barmot meg kikérem a számodra, egyelőre ne minősíts mert még a hangnemet sem vagy képes színvonalon tartani, én is tudok más hangnemen beszélni, de nem vagyok hajlandó lesüllyedni a szintedre, mert még legyőzöl a rutinoddal, veszteni meg nem szeretek.
  • tomcsa4
    #47
    Tényleg, csak vezeti a VGa piacot az intel, tényleg semmi köze nincs hozzá. És nőtt is a részesedése. Bocsi, látom koronás barom vagy. Na elég volt belőled.
  • tomcsa4
    #46
    Ha mindig intelt veszel és 3x annyit is képes vagy kifizetni, akkor nem mindegy? Saját magadat cáfolod meg, ennyire hülye vagy? Igen, ennyire hülye vagy. Menj Intelezni meg GF-ozni, pont az olyan idiótáknak találták ki, mint Te.
  • bracsek #45
    olvass a sorok között...
    az atit a geforce vel hasonlítottam volna össze... csak nem írtam le.
    intelnek még jó szándékkal is alig van köze a videokártyákhoz....

    és pontosan tudom mi az az ár érték arány, az alapján nem szoktam a legújabb fejlesztéseket venni, mert sokkal drágábbak, mint amennyit valójában érnek, csak hát ú fejlesztés, és a fejlesztés árát ki kell fizetni... én inkább megvárom, míg az ára a valós értékét kezdi elérni, persze relatív, hogy kinek mi a valós érték, mert lehet ha grafikus lennék, akkor biza egy jobb grafikus kártyám lenne, de mivel programozok, ezért nekem inkább egy jobb processzorom van.
  • mamo33
    #44
    Elég vicces hozzáállás! Ha a nagy cégek így alakítanák az üzletpolitikájukat, tönkre menne mind! A másik ez a "ha az ati jobbat gyárt mint az intel" na ezt végképp nem értem! A grafikus processzorok piacán az ATI a Ferrari, az intel meg egy Trabant! És még valami! Hallottál már arról a kifejezésről, hogy ár-érték arány?
  • bracsek #43
    nem érdekel mi van a konkurenciájával... ha 3x ennyit kérne is intelt vennék, mert már megtanultam a leckéket mind az amd mind az atival kapcsolatban... ha képesek lesznek jobbat mondom még egyszer, hogy halljad, hogy jobbat mint az intel, akkor meggondolom, mondom meggondolom, és akkor is intelt veszek, egyszóval azt csinálok, amit akarok, és igenis dühít, mert azt is belőlem sajtolja ki, amit az unió kap. ha az amd nek adnák, nem bánnám, mert tényleg játszik a macska az egérrel, de nem cserélem le a macskám egy félős egérre.
  • neoG
    #42
    Nem az AMD kapja.Az Intel vétett a európai piacon érvényben lévő szabályok ellen.Ezért megbüntették.Viszont ha jogerős lesz, akkor az AMD nyugodtan indíthat kártérítési pert!
  • tomcsa4
    #41
    Azt ritkán kötik az emberek orrára, hogy mire megy. Nem kapja meg mindet az AMD, sőt leeht csak keveset át belőle.
  • Apaci
    #40
    Végig olvastam a cikket, és az összes hozzászólást. Nem derült ki számomra, hogy ezt a 1 milliárd eurót majd az AMD kapja?
    Az volna az igazságos, ha az AMD kapná meg a pénzt, mivel őt károsították meg!
    Ha viszont az unió rakja el a pénzt, akkor viszont ez pofátlanság, hogy finoman fejezem ki magam! Erről miért nem írnak a cikkben?
  • Narxxis
    #39
    Az AMD minden létező pénzét az ATi felvásárlására fordította, nagyon tájékozott lehetsz baszki.
  • Narxxis
    #38
    "Elképzelhető, hogy az Intel fellebbezése nyomán hosszadalmas eljárás következik, miként ez történt az Európai Bírósághoz forduló Microsoft esetében is. Igaz, a szoftveróriás ezen végül még többet bukott, mert a luxembourgi taláros testület sem neki adott igazat, és a bírság a késedelmi kamatokkal is emelkedett."
  • cateran
    #37
    A vakok es gyengeelmejuek kedveert: meg nem kapta meg ezt a buntetest,hiszen fellebbez...az pedig jopar ev (ismerve a birosagok sebesseget..)es addig naaagyon sokminden tortenhet....Szegeny AMD-nek meg annyira szarul ment...fel is vasarolta banataban az ATI-t....Az INTEL ott szivta meg,hogy kiderult a turpissag,de kar illuziokba ringatni magunkat,hogy az AMD-ATI sosem csinalt/csinal ilyet..
  • Narxxis
    #36
    Ezt a kivonul Európából dumát azért nem gondoltad komolyan, ugye? Még viccnek is erős.
  • Narxxis
    #35
    Úgy adta olcsóbban, hogy ha a konkurenstől soha többet nem vásárolsz.
  • tomcsa4
    #34
    De ehhez adjátok még hozzá a japán, dél-koreai büntetéseket is (pár tíz, esetleg száz millió, múltkor volt hírben, nem emlékszem pontosan). Maximum annyit lehetett volna még, hogy elosztani a büntetést, de nagyobb részt az Intel kapja.
  • yvorl
    #33
    "4x annyiért forgalmaz", "beszünteti az európai forgalmazást és megszünteti az európai supportot"

    Ezek olyan jók :) Szerinted egy cég megteheti hogy sértődésből eldob egy kontinensnyi vásárlót? Pláne amikor annyit trükközött érte, hogy meglegyen a bevétel?
  • mamo33
    #32
    Az Intel nem olcsóbban adta a cuccot, hanem külön fizetett azért, hogy csak az ő termékeit használják, az AMD-t ne! Van egy kis különbség!!! Van még egy hardware gyártó, aki hasonlóan működik együtt a software cégekkel, szerintem hamarosan sorra kerül ő is! (gyk: nVidia)
  • mamo33
    #31
    Na ez mára annyit változott, hogy most írt alá az EU és a Dell egy tíz évre szóló szerződést, többek között majd' 75.000 AMD alapú pc leszállítására!
  • Darth Sith
    #30
    OFF

    A blu-ray technikailag fejlettebb mint a HDDVD, ha nem is sokkal, de fejlettebb. HDDVD-re nem lett volna értelme átállni, mert egy 20 éves technológia foltozgatása, míg a BR legalább adott valami újat, elég ha a HDDVD-hez képest mért sokszoros tárolókapacitásra gondolni.
  • Darth Sith
    #29
    Mi versenyellenes abban, ha olcsóbban adom egy cégnek a cuccot mint egy rivális cég? ha én előtudom állítani olcsóbban úgyhogy még így is nyeereséget termelek, akkor annyival olcsóbban fogom adni a forgalmazóknak, hogy inkább az enyémet vegyék mint a rivális cégéét. Az intel ezek után meglépheti azt, hogy oké, kifizeti, de ezentúl európába 4xer annyiért árulja a chipjeit, mint bárhol a világon. Ahogy a M$-t is mondhatná azt, hogy nem fizeti ki, beszünteti az európai forgalmazást és megszünteti az európai support-t.

    Nem értek egyet az Intel és a M$-t módszereivel, de azért ezt cseppet túlzásnak érzem. Kisebbségi komplexusa van az EU-nak, hogy egy egyszerü informatikai cégnek nagyon hatalma van mint egy egész kontinenst irányító szervezetnek? ciki..

    Btw, nagyon jól mutat Neelie Kroes ezzel a kis nyáklappal a kezében, de szerintem fogalma sincs róla, hogy mi az, de azért megbírságot kiszabta.
  • M0RN1NGST4R
    #28
    én nem csak az intelt büntettem volna meg, hanem a játékában résztvevő partnereket is. elrettentésül.
  • tomcsa4
    #27
    MM-nek azért voltak necces reklámjai :D
  • TeDDyRuSh
    #26
    Az összeg baromi sok, de talán ez már az a szám, ahol egy ilyen nagy gyártó, akár más ipari területen is, elgondolkodik, hogy érdemes e kockáztatni. Egyértelmű, hogy a Microsoft kilengése után, csak magasabb bünti jöhetett. Mert nem tanulnak ezek a szerencsétlenek. Meg persze vastagabban húzzák meg a cerkát egy olyan vállalatnál, ahol komoly bevétel van.

    A Media Marktnál is könnyen kiszámlázták a 100milliós bírságot, a Hülye aki nem ünnepel szlogenért. Bazz, és kiküldtek egy SÁRGA CSEKKET 100 millióról, ez komoly.