26
-
#26 Vagy minden felhasználóra küldenek egy Smith ügynököt, vagy betiltják a világhálót, vagy szép lassan megértik, hogy a digitalizálható kulturális termékre nem vonatkozik(vonatkoztatható) a klasszikus tulajdonjog. -
Ranbó #25 ha az aljas titkos-szolgálatok alkotmány-ellenesen megfigyelHETik hogy mit töltünk le, akkor mi még aljasabbul a TOR-ral meg is fogjuk előzni azt ! -
Ranbó #24 proxy címnek a 127.0.0.1 -et kell megadni, proxy portnak pedig a 9050-et
miután letöltöttük és elindítottuk a Vidaliát innen:
https://torproject.org -
Ranbó #23 Bőven elég, ha valaki a megfelelő fórumon (pl. népszerű,francia nyelvű)
elmondja, hogy hogyan kell TOR proxyt rákonfigolni a torrent kliens(ek)re...
Ennyi. Utána jöhetnek bármivel, a törvénysértés puszta tényét nem tudják se
bizonyítani, de még csak nem is tudhatnak róla. -
Ranbó #22 -
phoenix1 #21 Jaj de jó, hogy még mindig van min rágódniuk a törvényhozóknak. Biztos nagy fejfájást okoz nekik, de nem baj, más gondjuk ne is legyen nekik!
-
#20 Engem az zavar az egészben, hogy pl ugye a média anyag letöltése nálunk nem bűncselekmény. Nem vagyok köteles meggyőződni arról, hogy ahonnan töltök az mennyire legális. Feltölteni viszont az, ami a torrentezést/fájlmegosztást rögtön nálunk is büntetendővé teszi. Ám legyen, nekem nem is ez a gondom. Az ember tudja, hogy mit csinál.
Engem viszont a dolognak az az oldala zavar, hogy ha valamilyen cégnek valami általa vélt kárt okozok, akkor miért nem jelent fel először is? Menjen végig a nyomozati, ügyészi, bírósági eljárás majd hozzák meg a döntést, hogy XY cégnek mekkora kárt okoztam, amikor a gagyi kriszta a gilerás válogatást CD-t, amit a benzinkúton árulnak, én 128 bps minőségben letőtöttem és nem vásároltam meg 150 Ft-ért.
De nem ez van, mert ha elkapnak és példát akarnak statuálni(a gyakorlat ugye még enyhébb), akkor hivatalból üldözendő bűncselekményt követtem el (nem kell a másik fél feljelentése, elég ha a közúti ellenőrzés során a yard meglátja a kiírt CD-met és megkérdi, hogy mi van rajta? Komolyan! jogilag kb ennyi!), és az okozott kártól függetlenül kapom a büntetési tétel minimum alsó határát.
Szal már alapból össze van keverve a polgári peres meg a büntető jog.
Mert ugye ha általában két félnek valami szellemi tulajdonnal kapcsolatos vitája van, akkor beperelik egymást megy az anyázás, de a végén nem vonul pl. a Mikroszopsz teljes vezérkara börtönbe, mert valami cégtől lenyúltak egy szabadalmat és a bíróság megítél néhány 100 milliós büntetést.
Kisember letölti gagyi CD-t, senkinek nem okoz közvetlenül kárt vagy bevétel kiesést még is megy a börtönbe.
Na de erre jön ez a törvény, hogy még csak bírói döntés sem születik, hanem ténymegállapítás, eltiltás, sőt szankciónálkás is jön.
Naaa neeeee!
Ilyen még a diktatúrákban sincs! -
bakagaijin #19 A franciák eredetileg azt akarták, hogy fizetni a szolgáltatást a letiltás után is kelljen. De erről "valamiért" letettek.
Mindenesetre a francia kormánypártnak már most is csak két dobása van... Egyet már elhasználtak. -
#18 "Viviane Reding, az Európai Bizottság információs társadalomért és médiaügyekért felelős tagja szerdán úgy vélte, hogy a francia törvény nem ellenkezik az uniós joggal..." -
#17 A sima bíróság nem a törvényhozói ág, nem hozza, hanem alkalmazza a törvényeket. Még arra sincs lehetősége, hogy egy törvényt annak alkotmányellenessége miatt ne alkalmazzon, erre csak az alkotmánybíróságnak van joga. -
TeDDyRuSh #16 Fury Alpha, szerinted nem lesz valami BAR lista jellegű itt is? Ha akarják, akkor úgy is elintézik, hogy azon a házszámon ne legyen előfizetés.
Persze hülyeség az egész, ebből se sok minden lesz! -
Geroprog #15 Csak kérdezem minek a gyors net, ha nem a letöltésre?!
Ha majd torrentezni se lehet, akkor az ember megveszi a legkisebb internet csomagot, aztán kész, a szolgáltatóknak az pedig nem lesz jó! -
FuryAlpha #14 Lemondom az internet elofizetesemet es atmegyek masik szolgaltatohoz! Idiota csiga zabalok! -
kvp #13 "Na, most jon majd a sok majom akit beszavaztak/tunk/nak az EU parlamentbe, es elkezdi majd EU szerte terjeszteni a zaszloshajoban meghozott torvenyt..."
Az eu parlamentje hozott egy olyan torvenyt, hogy birosagi dontes nelkul nem lehet korlatozni. Innentol a francia torvenyek ervenytelenek, mert mindig az eu dontese a magasabb rendu. -
lammaer #12 Apaaaa... kezdodik!
Na, most jon majd a sok majom akit beszavaztak/tunk/nak az EU parlamentbe, es elkezdi majd EU szerte terjeszteni a zaszloshajoban meghozott torvenyt... -
atomkrumpli #11 tartozásodat átadja a szolgáltató egy behajtó cégnek aztán azok a jegybanki alapkamat sokszorosát teszik rá kamatnak (baxnak rá hogy törvényben megvan szabva a max kamat) -
torreadorz #10 Alapvetően csak annyi történt, hogy a francia politikusokat megvették kilóra a kiadók.
Kezdhetünk félni, mert nálunk majd még csak erőlködniük kell, a kedves politikusaink önként fognak térdán állva könyörögni nekik hogy "na... vegyél már meg... most olcsobban adom vegyél már meg..." -
#9 Bíróság előtt fel lehet vetni ezt a sok kérdőjeles mondatot és már megingott az egész. -
who am I 7 #8 TOR -
TeDDyRuSh #7 Részemről ez a döntés várható volt már. Az EU is elkezdi ezt alkalmazni, mint asszem Thaiföld. Csak ott lekapcsolnak és kész, nem kell tovább fizetni(nonszensz). Biztos nem akarták, hogy felhorkanjanak a szolgáltatók a kiesett lóvé miatt. Ebből biztos gond lesz, ez teljesen egyértelmű.
Mondjuk ez is kemény:"...a szankciót megelőzően se vádemelésnek, se ítéletnek, se védekezésnek nincsen helye."
Lesz egy állami szervezet erre a feladatra és bemondásra tiltanak IP címeket, vagy háztartásokat, vagy gépeket, vagy kitudja. A parasztot 2x figyelmeztetik, legalább lesz alkalma egyszer a szülőnek is tudomást szerezni, hogy nem a net a lassú, hanem a háttérbe fut a gyerek torrent kliense. Nem tudom mi lesz ezzel az egésszel. A lényeg hogy próbálkoznak törvényi szinten tiltani. És eddig ez volt a legnagyobb védfala a warezolóknak. -
hangulati #6 Ha mar elkezdtem, kirom magambol. Yahoo.nz. Volt szerencsem olvasgatni nehany forumtopicot az emlitett site-n. Nehanyuk eleg erdekes volt, igy gondoltam, visszanezek rajuk. Mit ad Isten, pont az erdekes, legtobb hozzaszolast generalo topic-ok eltunnek. Errol azt a hozzaszolast talaltam, hogy nem mas, mint a Yahoo torli a temakat, amikor azok kezdenek tul velemenyformaloak lenni. Azt hinne az ember (csak az ember), hogy az Internet lenyege a szabad, cenzuramentes informaciocsere. El kell gondolkozni azon, hogy ennek pont az ellenkezoje igaz. Freedom a javabol. Amikor a skype> beallitasok >chat menupont alatt a "megjelenes"-t valasztod, bejon, mint mintaszoveg az 1984-bol kiszedett idezet(szerzoi jogok?), megis mire szamitunk? Aki kivancsi ra, es uj szkalypja van, az megtalalja a snapshotot az iwiwes kepeim kozott. Tudataban vagyok a veszelynek, amelynek most kitettem magam, mert igy konnyen azonosithato a szemelyem. Teszek ra.
-
hangulati #5 Vajon az internetrol valo letiltas utani havidijak kinek a zsebebe vandorolnak majd? Es ez az osszeg vajon aranyban fog-e allni az "okozott kar" nagysagaval?
Mindazonaltal magam nem hiszem, hogy az allamtanacs jovahagyja a dolgot. Jobb lenne inkabb azon elgondolkozni, hogy a letoltesek altal pontosan novekszik a bevetel, hiszen olyan dolgokat ismer meg az ember, amiket soha az eletben nem ismert volna meg, igy elmegy koncertekre, megvesz extra dolgokat. Ha valaki anyagi haszonert teszi, az szerintem sincs rendben. Viszont amig egy megvett adatot tartalmazo adathordozo mukodokeptelenne valasa eseten elveszited a befektetetett penzed(regi lemez ez mar...), amig nem juthatok hozza a legeldugodtabb helyekrol szarmazo zenekhez, mozikhoz, amig nem kepesek kiszolgalni az alapveto igenyeket 21. szazadi szinten, nem ertem, mirol beszelnek. Maximum annyit erhetnek el, hogy egyre tobb beszukult ember lesz, aki kizarolag anyagi okok miatt nem kepes lepest tartani. Nem szeretnek arra gondolni, hogy esetleg pont ezt akarjak, ezert csak nagyon-nagyon halkan kerdezem: Tessek mondani: teljesen elhulyult emberiseget szeretnenek?
Magam reszerol kiegyeznek egy olyan megoldassal, hogy professzionalis szinten nem felhasznalhato minosegben legyen megengedett a dolog. Hiszen mindenki tudja, mas akar a legtutibb videorendszer, es... mas egy mozi.
Olvasom: 800 repulon lesz az iden szelessavu internet. Minek? Ez a jatek egesz masrol szol es nem a szerzoi jogok vedelmerol.
Be kell tiltani a konyvtarakat is. Bortonbe kell zarni az osszes megatalkodott bunozot, aki kolcsonad, vagy ker egy konyvet, cd-t, mittudomenmit.
Amugy nem ertem, mi ertelme van ezeket egyaltalan leirni ide. Nem itt fog eldolni/ nem itt dolt el a dolog. Tessenek bejutni a donteshozok koze, es reformaljak meg a vilagot. Epp itt lenne az ideje. Oszinte szivembol kivanok sok sikert! -
pixx #4 És ha nem fizeted ki a netet miután elvették, utána mi lesz? Elveszik mégegyszer? -
#1 Vajon az alkotmánybíróságon megáll-e egy olyan törvény, amely olyan szolgáltatás utáni fizetésre kötelezi az embereket, amelytől épp az adott törvény alapján tiltották el őket?