95
-
winnie #15 "Amiért viszont fekete pont a magyar változat készítőinek hogy a „Hosszú és eredményes életet!”-ként ismert vulcani kívánságot „Hosszú és hasznos életet!”-nek fordították... :-/"
tényleg. ennek mi az eredete? mármint mi volt nálunk előbb? a mozifilmek vagy annak idején volt a sorozat is? hol hangzott el így? vagy csak a tv3-on vagy hol volt a star trek premier?
csak azért kérdezem,mert jó lenne tudni, hogy ki fordította először. egy mozis (elismert) fordító vagy egy tévés randomjózsi. ha utóbbi, akkor könnyebb szívvel bírálja felül az ember:) -
#14 Igen, de azoknak nem kellett 100milliókat termelni a mozikban, elég volt ha a tv-ben jól szerepelnek. -
#13 "Persze a hajdan volt filozófiai mélységeket - egyelőre - sutba kell dobni, de hiszem, hogy nem is olyan nagy baj, hogy egy pörgős, popcorn akció-scifi kerekedett a Star Trekből"
nah ez az. Pörgős, akcio-scifi, de nem star trek. A régi star trek-ben is volt akció, de volt tartalma, elgondolkodtató történet. Itt ebben egy darab nem volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Látványra rendben volt, csak ez is kicsit hasonlított a transformers-re, 1xer meglehet nézni, kurva látványos, de semmi több.A feketelyukas klisét meg minden B kategóriás scifiben elsütik, egy elvileg A kategos mozitól többet vártam volna. -
EagleeyE #12 Ha régi gondolkodós ST-t akarsz nézni, akkor nézd végig a sorozatokat. Egyik film sem a filozófiáról szólt igazából, hiszen arra ott vannak a sorozatok. Minek dobjanak ki 1,5-2 óra játékidőt filozófiára, amikor azt megkapja a néző/rajongó abból a több tucat évadnyi anyagból?
Ilyen szemmel nézve a film fantasztikus élményt nyújtott, humor, utalások, látvány is teljesen a helyén volt. Olyanoknak is melegen ajánlhatom, akik soha nem láttak egy Trek-részt sem (2 ilyen ember élvezte mellettem a filmet).
Beyond, neked a spoiler kérdésre csak annyi a válasz, hogy igen, ezzel úgyse lövök semmit :)
A fordítós részhez pedig annyit tennék hozzá, hogy ilyen szemmel nézve egyik se jó..."Live long and prosper" szó szerint ugye annyit tesz, h "Élj sokáig és gyarapodj" :P És ugye ez így elég gáz magyarul :D Valamit érdemes néha feláldozni a pontos fordítás oltárán.
-
Beyond silence #11 A látvány igen magas színvonalú; a rendezés jó (fényképezés+zene szintén nagyon jól eltalált) vannak nagyon szép megoldások; a történet izgalmas; a szövegek, dialógusok pedig remekek, humorosak; a színészek kielégítően teljesítenek.
Ám kicsit zavart az a befejezés,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!annyira nem olvastam előre akkor ez egy teljesen más idővonalú Star Trek univerzumnak szánják, hogy nem állt helyre (a Vulcan)?
Amiért viszont fekete pont a magyar változat készítőinek hogy a „Hosszú és eredményes életet!”-ként ismert vulcani kívánságot „Hosszú és hasznos életet!”-nek fordították... :-/
4/5 (http://beyondsilence.blog.hu/2009/05/12/star_trek_2025) -
#10 A régi gondolkodós, filozofáló Star Treket is az USA-ban csinálták... -
#9 Kíváncsi vagyok a filmre, majd keresek valakit, akit el tudok csábítani.
Kicsit szomorkásan olvasom, hogy az élvezethez a nyakon levő fejnek nevezett szervnél az agysejteket nem, csak a popkornrágó izmokat kell használni. De kicsit azért vagyok az arcseres sorozaton is kiakadva, mert a legmélyebb filozófiai háttért feszegető sztorinak is az a vége, hogy arcsert megkötözik, elkábítják megverik, majd pedig ő mindenkit szétfézerez.
Asszem télleg a Voyager volt a csúcs. -
#8 Pláne!
-
#7 Régen a Stark Treket úgy hívták: Űrszekerek.
Nézd meg ki írta a cikket -
#6 pfff -
#5 Épp most értem haza a moziból. Jól sikerült film lett szerintem -
bigjoe #4 Nekem tetszett a film.... Picit zavart az, hogy a Vulcan bolygót elpusztították, de volt rá utalás, hogy az eredetihez képest ez egy párhuzamos valóság...
Sajnos nekem már az eredeti sorozat nem jön be, mert túl gagyi (Bocsi trekkerek ez az én szubjektív magánvéleményem).. De az Enterprise és a Voyager annál inkább... Remélem sorozat lesz belőle... -
pixx #3 Hát igen a siker kulcsa: itt nem kell megerőltetni a szürke állományt, mint a legtöbb filmben vagy sorozat epizódban. Hiába az USA utánozhatatlan:) -
bladesoft #2 Ha még csak ez lett volna fájdalmas a cikkben.A cikk első és utolsó fele üti egymást... Mondjuk lehet öt is szembevizelte valaki mig irogatott, az elején nem jött be... a végére pedig már imádta. -
#1 "JéJé Ábrahámot..." - aúú!!