Star Trek - A reboot

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak a nevek? meg ez, meg az, meg emez, meg amaz. fogadok, hogy vagy 1000 dolgot lehetne felsorolni. azért ez nagyon messze van a semmitől. a semmi az lett volna, ha a dragonballt nevezik star treknek. (mondom ezt akkor is, ha tisztában vagyok azzal, hogy az ST csak egy kölcsönvett brand volt, egy márkanév, amire most ráhúztak egy új sorozatot.)

a század csak egy szófordulat (nem én írtam). ez a ma star trekje. tessék. ebbe nem lehet belekötni, mert az😊 de mondom, mit kezdjek azzal a kijelentéssel, hogy "semmi köze", amikor másik nagy trekkie meg azt írja, hogy igenis van. nekem fogalmam sincs, a sorozatokból egy részt sem láttam még. (nem. egyet láttam. az voyager egyik idõutazós részét, ami sokak szerint az egyik legjobb sorozatepizód.)

de ha jövõre lesz ST-sorozat, lehet, hogy az is ilyen lesz.

mondjuk szerintem a téma teljesen OFF. a kérdés, hogy a film jó vagy sem, nem a címe.
Sztem meg "csak" annyiban más ez az új ST, hogy pörgõsebb mint a régiek, de azért beillik a MOZIFILMEK sorába! Aki azt mondja, hogy ez már nem az ST, az pár mondatban elemezze már nekem a pl : A nemismert tartományt, hogy mi olyan nagy Trekkes benne, hol vannak a nagy filozófiai mondanivalók?!
Garrett27
Miért kell felosztani az Ûrszekereket századokra? Ennek semmi köze a régi sorozathoz (amellett, hogy szuper), csak a neveket használták fel. Ennél fogva nem erre a stílusra lett megírva az egész eredeti történet. És ez nem is Star Wars, hiába próbálják meg össze hasonlítani a kettõt.

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

oké. õ azt mondja, hogy az. te azt, hogy nem. mibõl gondolod, hogy neked van igazad? ez a 21. sz. star trekje. szerintem is. a 20. századé ma nem lenne életképes. láttuk.
hála az égnek, hogy nem olyan lett a star terk, mint ahogy itt a rajongók leírják
ha gondolkodni szeretnék elmegyek egy dokumentumfilmre/drámára/színházba vmi komolyabb darabra, de nem egy sci-fire
hát ezen nem is kellett gondolkodni, és jó is volt, nagyon tetszett 😄
egyébként a vulkánról csak nekem jutott eszembe, hogy ez kb olyan, mintha a matektagozatos kínaiak bolygólya lenne? 😄
Darth Sith
"Atomjó volt a film, én az elejétõl a végéig élveztem és egyáltalán nem, zavart az új vonal. (természetesen moziban) Ez a XXI.sz. Star Trekje."
Nem. Ez a 21.sz. elvárása egy scifi-vel kapcsolatban, de ez nem star trek.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Azért megnéztem volna, hogy mekkorát bukik a keménymag áhított ST-je, amiben másfél órán át elmélkedik öt negyvenéves belassult trotty, majd a végén elsül egy megfontolt, jól ideologizált fézerlövés. Lezárásként biztosan sokat hozzá tett volna egy "ma ezt tanultuk az emberi lélek rejtelmeirõl, az idegen civilizációk demográfiai problémáiról és a kultúrák közti feszültségek intelligens kezelésérõl" 😄

Atomjó volt a film, én az elejétõl a végéig élveztem és egyáltalán nem, zavart az új vonal. (természetesen moziban) Ez a XXI.sz. Star Trekje.
Garrett27
Hogyha csak azért verték le a port a franchise-ról, hogy a star wars után jöjjön valami más, miközben maradjon meg a sci-fi, akkor csilli-villi, szép és sokan elmennek a mozikba.
Máskülönben meg hozzá sem kellett volna nyúlniuk és lerontani a filozófiában és rendre nevelésben (igen: rendre nevelésben !) bõvelkedõ elsõ és második (következõ) nemzedék..

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

**A föderációban nem használnak pénzt😊 azon kívül van a latinum rudacska. Gondolom ha egy kér vásárlói hajlamokkal rendelkezõ flotta tiszt latinumot akar elad valamit😄
Mint igazi trekkerként mondhatom félénken ültem le a film elé nem tudván mennyire lesz átbutulva a star trek universe. Nos mikor a filmben a kovajasi maru (tuti nem igy irják) tesztrõl volt szó elmosolyogtam és tudtam ez tényleg star trek film😊
A szereplõk egyéni karakterei hitelesen passzoltak eredeti régi karaktereik stílusával fóbiáival.
Az öreg spok feltünési még inkáb felemelte a film hangulatát.
Egyetlen fontos dolgot emelnék még ki. Nero nem csatahajót irányitott hanem csak egy natur romulán bányászhajót a jövöböl ami még igy is a múlt idõs enterprise hoz képes tökéletesen lett ábrázolva mint hatalmas csatahajó😊
Az igaz hogy az idõvonal valamelyest megváltozott, de mégis Kirk lett a kapitány, bár jó kérdés ha nem lettek volna jövöbõl jött romulánok akkor scoty gépész koma hogy került volna a fagyos semmibõl a flottába😊Vulkán felrobbant igen.. De a film végén mondják is hogy már épülget az új kolonia istentudja talán mondhatjuk az lesz a jövöbeli Vulkán😊Másrészrõl az öreg spok koma elég nagy technologiai tudással rendelkezik hogy bármit kitaláljon az idõvonal sérülésének megoldására😊
mad mind
Huha van pénz ebben a jövõben, amennyire emlékszem, de majd utánanézek, az eredeti Trekben is volt pénz, sõt a föderáción kívüli világokban még az újabb verziókban is volt pénz. Latinum valaki?
Egyébként az elsõ sorozat még messze volt az utóbbi évek túlcsorgó utópiájától.

"Pörgõs sci-fi volt, teli ST-s utalásokkal, de nem lett belõle Star Trek."

Pontosan ezt gondoltam én is. Csak szinte félve lehet ezt kimondani az éljenzõ tömegtõl 😛 Szerintem túl sokat dobtak be, túl sokmindent zúztak le az eredeti vízióból, csak hogy ez a film menõ legyen, és "pörögjön".

Pl figyelte valaki, hogy Kirk fizetni akart a bárban? Ebben a jövõben van pénz... És ez csak egy kis példa, hogyan vettek semmibe olyan részleteket, amitõl anno ez a franchise nem egy jó akciófilm, hanem sci-fi volt.
A geekz ötcsillagos(!) kritikája!

senkinemertemmit.blog.hu

Olyan ez a cikk mintha a felénél szóltak volna a cikk irójának hogy te most nézem a külföldi kritikákat, istenítik a filmet. A francba... nincs kedvem elölrõl kezdeni akkor már befejezem.

Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870

WizArts
Nejemmel mentünk moziba a bemutatókat látva Õt is érdekelte, hogy is jött össze a nagy csapat pedig nem sci-fi rajongó. Neki is tetszett a film nekem pedig maga volt a mekka 😊
Ráadásul a filmben a történelem megváltozott és ezek után bármilyen alternatív, az eredetiktõl eltérõ folytatás lehetséges. Ez sztem zseniális húzás!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(mikor a romulán hajó a csillagkitörés után a feketelyukba zuhan Spock-ot követve miért nem a saját bolygójuk a Romolus mellett találja magát huszonpár évvel elõbb?)

Ha már így felhoztad, nekem a Voyage Home a kedvencem a mai napig 😄

Mindenki azon nyavalyog, hogy ez nem ST, meg a sztori sablonos+nincs mondanivaló. Akkor vegyünk egy másik ST-filmet, ami szintén idõutazós,Kapcsolatfelvétel. Abban milyen mondanivaló volt? Pickard kicsit pörgött a bosszútól+Cochren fogadja el a sorsát kb. ennyi, nagy mondani való! Ott is az volt a lényeg, hogy bedobták a Borgot az egyik legnépszerûbb "ellenfelet" és bummm!
Khan haragjában mi volt a mondanivaló, talán annyi ne játssz Istent, de ez kibas*óttul háttérbe szorult+Spock önfeláldozása, de a lényeg ott is Khan bosszúja volt Kirkön, vagy a Nemismert tartományban? Lejátszottak egy hidegháborús béketárgyalást+talán Kirk megbocsátása kb. ennyi! A mozifilmek sose arról szóltak, hogy tele legyenek filozófiai gondolatokkal, "tanácsokkal" volt 1-2, pl : Hazatérés (természet védelme) Ûrlázadás (egy faj kitelepítése stb.) de általában ott is a sci-fi részen volta hangsúly nem a filozófián.
Ilyen alapdolgok meg a mostani új filmben is vannak!
Inkább legyen eksön, humor ezerrel és jöjjön a lóvé, majd ez hozza magával az új sorozatot (remélem) ott majd lehet filozofálni! Egy ST-fan :-)
Griphons
Hm... most hogy Sz úr ennyire megdicsérte kezdek félni tõle...

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Egyetértek mindenkivel, aki dicséri a filmet. Mivel nagy hiány van a sci-fi-kbõl, ezért minden alkalmat ki kell használni. És nem is csalódik a mozilátogató. Legyen akár fan, vagy csak látványkedvelõ. Én így mentem el egy haverral. Ismertem a háttérsztorit, haver meg tudta, hogy lesz benn hegyes fülû valaki.
Ha jelent valamit, ugyanolyan széles vigyorral jöttünk ki a moziból. Jöhet a 2. rész😊
Nekem nagyon tetszett a film.
Jó döntésnek tartom, hogy újrakezdték az egészet, mert így nem csak a rajongók élvezik.
A régi sorozatok ma azért "élvezhetetlenek" mert máshoz van szokva a közönség és teljesen más a jelentése ma sok mindennek mint akkor.
Nézze csak meg valaki az enterprise sorozatot Archerrel. Az a mai közönségnek készült, csak a forgalmazó hozott pár rossz döntést... ismerõs mi? (firefly,dollhouse, stb...)
mainruler
Korrekt kritika. Nincs igazság. Normális film.

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

"A régi mozisorozatban is volt több rész ilyen idõutazósdi. " pont azért nem újszerû, és hogy újra akarják írni az idõvonalat, vagy egy alternatív világ, nos ez csak bõrlehúzás, én magam részérõl egy kicsit gondolkodósabb filmet jobban bírtam volna.
Így csak a pénzemre pályáznak...

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.

mrzed001
"Ha régi gondolkodós ST-t akarsz nézni, akkor nézd végig a sorozatokat. Egyik film sem a filozófiáról szólt igazából, hiszen arra ott vannak a sorozatok"

Ezek szerint te egy Star Trek filmet sem láttál ... lényegében MIND elsõsorban filozófiai kérdéseket boncolgatott.
Kiemelném az 1 és 5 -öt, elsõ a lét és tudat kérdését, az 5 az isten létezését és a bûntudat fontosságát az emberi jellemben
Erre nem jöttél magadtól rá?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

"Az egész hombárnyi vörös anyag felrobbanása nem éppen a Föld mellett történt? Nem kellett volna annak a teljes csillagrendszerünket bezúznia??? Vagy valami elkerülte a figyelmemet???"

Én úgy emlékszek, hogy Spock teret váltott (talán épp a Föld közelsége miatt), a Narada pedig követte. Tehát a robbanás a Földtõl fényévekkel odébb következett be.
Pörgõs sci-fi volt, teli ST-s utalásokkal, de nem lett belõle Star Trek.
Nem is vártam mást, így legalább élvezni tudtam, nem kell csatlakoznom az istenkáromlást mormogó tömeghez 😄

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

96-ig asszem a magyar szinkron volt a világ elsõ, aztán eltûnt, és semmivé lett...azért írtam, hogy régen, és ne keverd össze õket a maiakkal.

""randomjózsi" akkor még szinkront csináltak, ne keverd össze a maiakkal. Amúgy mozis elismert fordítokkal ne példálózz, mert szerintem a legtöbbször ott is vannak komoly elfordítások csak nem mindenki figyeli."

izé, ez most ellentmondás. a filmeknél azért említem az elismertséget, mert épp a régi idõkre utalok vissza,a 90-es évekre, a 80-asra. a randomjózsi a tévés szinkronra értendõ, hogy ha akkor, 96-97 utén jött be csak hozzánk a star trek, amikor megjelentek a kereskedelmi tévék és boldog-boldogtalan fordítani kezdett.

"Amúgy mozis elismert fordítokkal ne példálózz, "

tudhatnád: aki elismert, a nagy filmet csinál. kábé 4 nagy név van jelenleg, plusz 2-3-4 egyéb név, akik sokkal kevesebbet moziznak, de jelen vannak. nagyrészük természetes, hogy sokkal jobb a tévéseknél, ezért elismertek. (félrefordítás mindenhol van. épp ezért szinkront nem félrefordításból szokás megítélni, hanem elsõ sorban magyarosságból. az sokkal fontosabb, mint a félrefordítás, hiszen utóbbit általában észrevehetetlen az angol verzió ismerete nélkül.)
Nekem nagyon tetszett,le a kalappal. A régi mozisorozatban is volt több rész ilyen idõutazósdi.

"randomjózsi" akkor még szinkront csináltak, ne keverd össze a maiakkal. Amúgy mozis elismert fordítokkal ne példálózz, mert szerintem a legtöbbször ott is vannak komoly elfordítások csak nem mindenki figyeli.

Hát gyerekek, az utóbbi ínséges évek után, ha a mozivásznon megjelenik egy ûrhajó azonnal merevedésem lesz. A Voyageren kívül semmilyen Trek sorozatot vagy filmet sem szerettem, ám azonnal elhúztam a moziba ahogy megjelent ez az eyecandy ûrhentelés. Én borzasztóan élveztem. Egy dolog zavart csak és semelyik fórumon, senki sem firtatja, szóval megkérdem. Az egész hombárnyi vörös anyag felrobbanása nem éppen a Föld mellett történt? Nem kellett volna annak a teljes csillagrendszerünket bezúznia??? Vagy valami elkerülte a figyelmemet???
"Amiért viszont fekete pont a magyar változat készítõinek hogy a „Hosszú és eredményes életet!”-ként ismert vulcani kívánságot „Hosszú és hasznos életet!”-nek fordították... :-/"

tényleg. ennek mi az eredete? mármint mi volt nálunk elõbb? a mozifilmek vagy annak idején volt a sorozat is? hol hangzott el így? vagy csak a tv3-on vagy hol volt a star trek premier?

csak azért kérdezem,mert jó lenne tudni, hogy ki fordította először. egy mozis (elismert) fordító vagy egy tévés randomjózsi. ha utóbbi, akkor könnyebb szívvel bírálja felül az ember😊
Darth Sith
Igen, de azoknak nem kellett 100milliókat termelni a mozikban, elég volt ha a tv-ben jól szerepelnek.

Darth Sith
"Persze a hajdan volt filozófiai mélységeket - egyelõre - sutba kell dobni, de hiszem, hogy nem is olyan nagy baj, hogy egy pörgõs, popcorn akció-scifi kerekedett a Star Trekbõl"
nah ez az. Pörgõs, akcio-scifi, de nem star trek. A régi star trek-ben is volt akció, de volt tartalma, elgondolkodtató történet. Itt ebben egy darab nem volt.
A feketelyukas klisét meg minden B kategóriás scifiben elsütik, egy elvileg A kategos mozitól többet vártam volna.
Látványra rendben volt, csak ez is kicsit hasonlított a transformers-re, 1xer meglehet nézni, kurva látványos, de semmi több. <#levele>

Ha régi gondolkodós ST-t akarsz nézni, akkor nézd végig a sorozatokat. Egyik film sem a filozófiáról szólt igazából, hiszen arra ott vannak a sorozatok. Minek dobjanak ki 1,5-2 óra játékidõt filozófiára, amikor azt megkapja a nézõ/rajongó abból a több tucat évadnyi anyagból?

Ilyen szemmel nézve a film fantasztikus élményt nyújtott, humor, utalások, látvány is teljesen a helyén volt. Olyanoknak is melegen ajánlhatom, akik soha nem láttak egy Trek-részt sem (2 ilyen ember élvezte mellettem a filmet).

Beyond, neked a spoiler kérdésre csak annyi a válasz, hogy igen, ezzel úgyse lövök semmit 😊
A fordítós részhez pedig annyit tennék hozzá, hogy ilyen szemmel nézve egyik se jó..."Live long and prosper" szó szerint ugye annyit tesz, h "Élj sokáig és gyarapodj" 😛 És ugye ez így elég gáz magyarul 😄 Valamit érdemes néha feláldozni a pontos fordítás oltárán.
A látvány igen magas színvonalú; a rendezés jó (fényképezés+zene szintén nagyon jól eltalált) vannak nagyon szép megoldások; a történet izgalmas; a szövegek, dialógusok pedig remekek, humorosak; a színészek kielégítõen teljesítenek.

Ám kicsit zavart az a befejezés,
annyira nem olvastam elõre akkor ez egy teljesen más idõvonalú Star Trek univerzumnak szánják, hogy nem állt helyre (a Vulcan)?

Amiért viszont fekete pont a magyar változat készítõinek hogy a „Hosszú és eredményes életet!”-ként ismert vulcani kívánságot „Hosszú és hasznos életet!”-nek fordították... :-/

4/5 (http://beyondsilence.blog.hu/2009/05/12/star_trek_2025)

Narxis
A régi gondolkodós, filozofáló Star Treket is az USA-ban csinálták...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

NEXUS6
Kíváncsi vagyok a filmre, majd keresek valakit, akit el tudok csábítani.

Kicsit szomorkásan olvasom, hogy az élvezethez a nyakon levõ fejnek nevezett szervnél az agysejteket nem, csak a popkornrágó izmokat kell használni. De kicsit azért vagyok az arcseres sorozaton is kiakadva, mert a legmélyebb filozófiai háttért feszegetõ sztorinak is az a vége, hogy arcsert megkötözik, elkábítják megverik, majd pedig õ mindenkit szétfézerez.<#violent>

Asszem télleg a Voyager volt a csúcs.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Pláne!

<#eplus2>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

akyyy
Régen a Stark Treket úgy hívták: Ûrszekerek.

Nézd meg ki írta a cikket

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akyyy
pfff

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Arcor
Épp most értem haza a moziból. Jól sikerült film lett szerintem <#eljen>

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

Nekem tetszett a film.... Picit zavart az, hogy a Vulcan bolygót elpusztították, de volt rá utalás, hogy az eredetihez képest ez egy párhuzamos valóság...
Sajnos nekem már az eredeti sorozat nem jön be, mert túl gagyi (Bocsi trekkerek ez az én szubjektív magánvéleményem).. De az Enterprise és a Voyager annál inkább... Remélem sorozat lesz belõle...

Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.

Hát igen a siker kulcsa: itt nem kell megerõltetni a szürke állományt, mint a legtöbb filmben vagy sorozat epizódban. Hiába az USA utánozhatatlan😊

Ha még csak ez lett volna fájdalmas a cikkben.A cikk elsõ és utolsó fele üti egymást... Mondjuk lehet öt is szembevizelte valaki mig irogatott, az elején nem jött be... a végére pedig már imádta.
Chocho
"JéJé Ábrahámot..." - aúú!!

Gaming is believing.

← ElőzőOldal 2 / 2