95
  • Protosz
    #95
    Nem igen láttam a STAR TREK filmeket, igy én mint egy kívülálló mondom, nekem tetszett. Tényleg volt benne akció poén és kis szerelmi szál. Egyetlen dolog ami hiányzott nekem egy nagy Űr csata jelenet. Bár kitudja ha ennyire jó kritikákat kapott, lehet h lesz belőle folytatás.
  • finaltrekker
    #94
    "Ne tessék már mindenből fidesz-mszp, vista-xp-7-linux,japán-német kocsik,fradi-újpest vitát nyitni..."

    Erről szól a fórum. Érvek ellenérvek. Ha mindenki azonos véleményen lenne, akkor mi értelme lenne a fórumoknak.

    Egyébként itt még senki sem húzta le a filmet, sőt még nem is láttam olyan helyet neten vagy bárhol, ahol negatív kritikát írtak volna a filmről.
  • Bandee
    #93
    nagyon jó volt. sok akció, poén, jó sztori ... mi kell más? :D
  • winnie
    #92
    logikus. kokler69 dönti el, hogy star trek-e vagy sem.
  • sandor8206
    #91
    Ez már ilyen szállóige lett azoknál akinek nem jött be a film? Mindig ezt harsogják és én mindig felteszem ezt a kérdést minden fórumban és soha nem válaszolnak, most felteszem neked! Miért milyen egy STAR TREK mozifilm? Az alapján légyszíves elemezd már, mondjuk a Kapcsolatfelvételt nekem vagy a Nemismert tartományt?! Köszi előre is.
  • EagleeyE
    #90
    De, az. Felesleges benyögnöd ennyit, inkább tartsd meg magadnak, ha nem fejted ki a véleményed.

    Nekem nincs bajom vele, ha valaki negatív kritikát ír. Nem jöhet be minden film mindenkinek, de könyörgöm, ezek a "NEM STAR TREK" beszólások teljesen feleslegesek. Szerintem.
  • Kokler69
    #89
    jó film, de az istenért! NEM STAR TREK!!!
  • Kokler69
    #88
    erre nem is lehet mit írni..
  • torma99
    #87
    Beleolvastam a hozzászólásokba és meglepődtem kétszer is. Először akkor mielőtt még láttam volna a filmet és itt néhányan lehúzták. Megmondom őszintén ezek a hangok majdnem elérték, hogy ne nézzem meg a filmet.
    Másodszor természetesen a filmnézés közben ért meglepetés.Nekem tetszett. Láttam az összes részét/filmjét a Star Treknek, van amit tucatszor, de ez jól sikerült. Öreg Spockkal és ezzel a fiatal felállással nagyon jól sikerült. Vitatható a Spock-Uhura szerelmi jelenet, ez kicsit kiütött nálam, de amúgy ha elfogadjuk ,hogy az idővonal megsérült fogyasztható a történet. Nem tudom, hogy aki igazi rajongó és csalódott az mit várt??? Pergős akció mozi volt és kész, én így el is fogadom, annak ellenére, hgoy kedvenceim a DS9 ferengi részei szóval ne tessék már fanyalogni. Tudom, hogy összehasonlíthatatlan, de tessék megnézni, hogy az sw előzményeknél néhány dolog milyen erőltetett volt, mert úgy kellett történnie. Itt sztem nagyon jó ötlet volt az idővonal (nem is lehetett volna másképp csinálni)...hibák még: földet nem védi semmi amikor megjelenik a bányászhajó jogos a kérdés, hogy hol volt az űrbázis amiről az enterprise elindul. A gépház meg úgy nézett ki mint valami béna vasöntőmű, vagy vegyi üzem... stb. ilyeneket lehet sorolni de nem érdemes,mert ez nem vett el a film értékéből. 8 pontot kap tőlem imdb-n, mert ennyit megérdemel. Itt írták előttem Chekovot és az akcentusát hát az valami hatalmas tényleg, meg ahogy az ifjú Scotty próbálja utánozni jövőbeli önmagát. A doki lehetett volna valamivel cingárabb, de ő nem is szerepelt sokat...na mind1. Ne tessék már mindenből fidesz-mszp, vista-xp-7-linux,japán-német kocsik,fradi-újpest vitát nyitni és ilyeneken elmélkedni, hogy minek kell benne lennie egy filmben, olyan sosem lesz ami mindenkinek tetszik.
  • stng
    #86
    Részemről 10/10, nagyon ott volt, lehet mégegyszer megnézem!!
  • valamit
    #85
    Szvsz. jól sikerült a rész. Kicsit a sci rész kevesebb, a fi több, mint egy Trek-ben megszokott (vértrekkerek egymás közt morognak is nyilván ezen), de nagyjából jól eltalált az arány, különösen ha azt vesszük hogy az utóbbi 15 évben születettek közt most kellett aratnia. Jó a film tempója és a szereplőket is jól válogatták össze meglehetősen, jól adják a korábbi színészek fiatal énjét. Nekem a szereplők közt a legpozitívabb meglepetés Chekov volt, akcentussal, mindennel.
  • Soundmaker
    #84
    Hát... Én úgy vagyok vele hogy a mélypont a Nemezis volt... (Akinek tetszik annak tetszik, de én ott kezdtem el temetni a Star Treket)

    Az eddigi filmekben a lendülettel volt a baj, mint korábban írtam, a moziba azért ül be az ember, hogy olyan filmet nézzen, ami lebilincseli a sztorival, a látvánnyal, amiről később azt mondja: megérte kiadni rá a pénzt.

    Az új film ezt tökéletesen kielégiti... Persze vannak akik a szájukat húzzák... Nos az ő véleményük is vélemény.. Ők nem ezt várták..

    Nos... A többség azt látja, hogy ez jó így, ahogy van. De mindig leszenek olyanok akik nem fogadják ezt a fajta remake-et.

    Hasonlattal élve olyan ez mintha a NOX hirtelen techno zenét kezdene el játszani. Elveszítene egy rakat rajngót, de hozna újakat...

    Én azon szerencsések közé tartozom aki szereti és eddig is szerette Star Trek-et, de ez a film még jobban megszeretette velem. Azokat pedig sajnálom akiknek csalódniuk kellett. Remélem azért ők is kapnak valami újat a következő részben.
  • winnie
    #83
    "Kicsit meglepődtem a rengeteg magasztaló kritikán, szerintem ez a rész elég gyenge,"

    ööö, izé. azért lepődsz meg, mert szerinted gyenge? általában, ha valami nem is tetszik az embernek, azért érzi, hogy a kritikusoknak és/vagy a tömegnek be fog-e jönni. (másnak is van olyan kedvenc filmje, amiről tudja, hogy legtöbben sz*rnak találnák és viszont, utált filmje, amiről tudja, hogy istenítik, ilyen olyan okból.)

    "egy trekkernek messze nem hiteles, egy laikusnak meg így is bőven kevés."

    egy trekkernek vagy egy trekkernek?:) határozatlan névelő vagy számnév? mert ha 1 trekkernek nem hiteles és a többinek igen, akkor érthető, te vagy az az 1:) jó, csak viccelek, de magadból kiindulva nem érdemes általánosítani. sok trekker kritika borul le a film előtt - és akad bőven is, ami utálkozik. de ebből az jön le, hogy a trekkerek is max megosztottak és nem csordában utálkoznak.
  • Quent1n
    #82
    Szerintem nagyon jó film volt megérte moziban megnéznem! Úgy érzem ezzel sikerült új lendületet vinni a Star Trek világába. Lehet hogy a régi fanoknak nem tetszik de ez van a világ változik. A Star Wars is megjárta már ezt az utat, sokaknak tetszett sokaknak nem. El kell fogadni, hogy a mi világban az igények is megváltoztak nagymértékben.

    Egyébként pedig a sci-fi nem sci-fi vitáról annyit, hogy én anno a szakdogámban írtam a sci-fi-ről de nagyon nehéz volt, ugyanis nincs egységes mindenhol elfogadott definíciója, ezért kár is kötni az ebet a karóhoz. Ahány író annyiféle definíció éppen ezért úgy gondolom mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy ezek közül számára melyik megfelelő. Én most kettőt írnék le nektek amelyeket a szakdolgozatomban is idéztem.

    1: Frederick Pohl: "...Olyan irodalom amely eddig meg nem történt, de megtörténhető eseményekről szól, olyan irodalom, amely meglévő tényeket vagy irányzatokat extrapolál a logikus végkifejletig, olyan irodalom, amelynek létalapja valamilyen tudományosan megalapozott központi feltevés és így tovább."

    2: Robert Silverberg: "olyan témák, melyek konceptuálisan lehetségesek az általunk megértett tudományos törvények keretei között. (Bár az időgépek és a fénysebességnél gyorsabb utazás kétségtelenül a legvégső határaiig feszíti, sőt talán azon is túl ezt a keretet.) A fantasy viszont olyan anyagból építkezik, amit általában lehetetlennek vagy nem létezőnek tartunk jelen kultúránkban."

    Ami pedig nagyon ehhez a vitához illő idézet az szintén Pohl-tól származik. "A science-fiction összejövetelek egyik legnépszerűbb teremsportja a science-fiction definiálása."

    Számomra ez a Star Trek is sci-fi film, mint a többi. Lehet hogy nem olyan mélységben de szerintem még belefér a műfajba, amibe a Star Wars már pl. szerintem messze nem. A filmről még annyit, hogy nekem a szinkron kifejezetten tetszett, volt 1-2 félrefordítás de ez előfordul, ennek ellenére szerintem tisztességes munka lett. A színészi játékkal is meg vagyok elégedve, bár McCoy kaphatott volna egy kicsit nagyobb szeletet. Illetve számomra kicsit gyorsan vált mindenki profivá a hajón. De nem volt könnyű dolga a készítőknek mert két rész túl sok lett volna, de így meg szerintem picit rövid és gyors lett a film. A sztori nem váltja meg a világot, de bőven fogyasztható szerintem. Az alternatív jövő pedig jó húzás volt. Ha értékelnem kéne a filmet akkor 9/10 et adnák neki. Várom a folytatást!
  • sandor8206
    #81
    az a sci-fi amihez azt írják a moziműsorban :-D
  • Magh
    #80
    Kicsit meglepődtem a rengeteg magasztaló kritikán, szerintem ez a rész elég gyenge, ráadásul nagyon eltávolodik az elődöktől, és most nem az alternatív vonalra gondolok (amit mondjuk szintén nem tartok jó ötletnek). A főbb karakterek McCoy kivételével (akinek viszont alig jut szerep) nem szerethetők, Kirk kifejeztetten irritáló, a színészi játék maximum átlagos. A történet tűrhetően indul, de kb a felétől olyan érzésem volt, mintha valami huszadrangú klónscifit néznék, nulla hangulat, hiteltelen az egész. A CGI rendezése szerintem gyenge és nem használták ki kellően, hiányoltam valami látványosabb összecsapást. Ennek ellenére sikerült nem kicsit elszállni (pl. nyitó csata), míg a Nemesisben nem volt ilyen gond, ez utóbbi szerintem nagyságrendekkel jobb rész. Próbáltak nyitni a nagyközönség felé, ami nagyon rányomta a bélyegét a filmre, egy trekkernek messze nem hiteles, egy laikusnak meg így is bőven kevés.
  • finaltrekker
    #79
    Attól függetlenül, hogy a Föderáció egy utópia, már volt társadalmi problémákat boncolgató ST film, pl. 8., 9. Már nem tudom milyen állásponton vagy, mert az általad idézett definíció azt mondja, hogy ha az ember műveletlen, akkor neki már az Alien is scifi, mert van benne űrhajó, aki pedig ismeri az irodalmat, az tudja a scifi lényegét, így mindenki örülhet annak, hogy azt hiszi érti:P Inkább írd le, hogy miért tartod ezt a filmet scifi-nek. (Mert csillaghajók és kék, zöld nők vannak benne?:S )

    Egyébként tudja valaki hol lehet utánanézni, hogy eddig mennyi bevételt hozott a film a többi májusi premierrel összehasonlítva?
  • roliika
    #78
    No..jó film...nézni kell ezt nem rajta filózagtni, mert sok benne a logikai gubanc...ez egy Star Trek epizódnak egész jó, szépek a díszletek, igényes a grafika...egyszerűen jó.
    Na az már más téma, hogy mozifilmnek elég gyengus.
  • cateran
    #77
    Az vili, hogy a Föderáció happy end az emberiségnek,de te kezdted boncolgatni, hogy a sci-finek márpedig társadalmi problémákon kell nyammognia...
    Igen jó példa,hogy marhaságot ecsetelsz,pl az anno Galaktikában megjelent Patkány a labirintusban cimű novella. A történetben lezuhan 1 földönkivüli űrhajó és 2 arra tévelygő véletlenül belekerül a (hozzájuk képest)hatalmas méretü hajóba,kóvályognak,taliznak a "klónjaikkal" az 1ik végül meg is hal,a másik elmenekül. Sem az idegen nem "látható",sem semmiféle más,társadalmi boncolgatás nincs benne (max a hasonlat az patkánykisérletekkel)és mégis sci-fi (mármint remélem a Galaktika azért eléggé sci-fi)
    Az pedig hogy SZERINTED ez nem sci-fi és példálózol vmi akárki meghatározásával(még akkor is ha aránylag neves szakember)..hááát,szived joga:)
    Persze nem mondom 1 Tigris,tigris-hez vagy Alapitvány sorozathoz nem mérhető,de hát a Gyűrük Urát sem szokták összehasonlitani a Conan történetekkel..pedig hát mind2 fantasy:)
    Hogy én is idézzek:)
    " A legegyszerűbb azt mondanunk, hogy a sci-fi olyan mű, amelyben űrhajók, robotok, marslakók, gülüszemű szörnyek és távoli bolygók szerepelnek. Ez a körülírás kielégítheti azokat, akik nem olvasnak sci-fit. Azoknak viszont, akik ismerik és olvassák[,] nem kell sokat magyaráznunk, ők úgy is tudják, miről van szó. Ezzel a definiálás lidércnyomásától sikeresen megszabadultunk."
    Kucka Péter szavai:)
  • zee21
    #76
    ui: Nem tudjátok hol lehet szerezni kommunikátort? csomó emberen láttam a mozi környékén és azóta vadászom rá :D
  • zee21
    #75
    Srácok!
    Én már ezek után nem tudom hogy merhetem magamat trekkernek nevezni (láttam mindegyik sorozatnak kb 50-70%át és a VOY kb végig) de nagyon úgy látom hogy sokan azt a vonalat képviselik hogy a trú trekker megveti ezt a filmet.
    A mostani állapotokban amikor a butuska amerikaiak szintjén csinálnak filmeket nem kell ilyeneket várni hogy "mély mondani való, filozofálgatás...stb" ez van szar ügy én is sajnálom :(
    Mindazon által ezzel szerintem valamilyen szinten újra akarták éleszteni a 21. század sci-fiét egy ütős névvel rendelkező filmmel ami nyílvánvalóan nagyon hatásvadásznak kellett hogy legyen.
    Szerintem is nagyon jól megtalálták az arany középutat az őstrekker és a közömnincs az ST-hez vonal között...

    A szinézgárda zseniális az öreg Spock feltűnése pedig mesteri húzás ;)
    nekem csak az alapvető fizikai problémákkal van bajom (nemtom hogy kell a spoilert hasznalni ugyh nem írom le a többiek kedvéért akik még nem látták) meg talán Nero viselkedése kicsit önellentmondásos (alapjáraton ő nem egy gyilkos bosszuálló nah mind1) talán ezt a részét emócionális értelembe jobban kidolgozhatták volna de nálam a film így is 5/5
  • Alwares
    #74
    Nekem fizikát tanult embernek ez nem jött be. Jó film volt igen. De többet vártam. Némi morális tanulságot vagy bármi maradandót. Nos ilyenek nem voltak, a látványon és a jól eltalált karaktereken kívül. A sorozat jobban érdekel. Márha lesz, és lesz.
  • Soundmaker
    #73
    Akkor az alapvatő kérdésekben egyetértünk.. Csak neked nem elég sci-fis... :) hát erről ennyit másképp látjuk a dolgokat, de ezzel semmi baj nincs :)
  • finaltrekker
    #72
    Nem mondtam, hogy a film nem jó, sőt a legjobb és Star Trek-es is, de ettől még nem scifi, a korábbi filmek azok voltak, de nem is voltak igazán sikeresek. A Star Trek igen tág fogalom, a 45 év alatt már szinte minden témát bedarált. Tetszik a reboot, jól eltalálták az egészet.
  • Soundmaker
    #71
    Ha társadalami problémák újszerű, hihetetlen módon történő megoldását akarom látni akkor, bekapcsolom a parlamenti közvetítést a TV-ben. (ami ugye nem sci-fi)

    Vitatkozhatunk arról mit jelent a Sci-fi... De mély értelmű, filozófikus eszméket felvonultató Sci-fi nagyon ritkán jut a mozikba... Ellenben úgy gondolom, hogy egy Sci-fit ilyen értékközvetítéssel nem fogsz tudni eladni a moziban. Ilyen formán a Star Trek film így volt tökéletes ahogy volt. Szórakoztató, humoros, de kellőképp komoly a sztori ahhoz hogy az ember ne aludjon be a dialógusok és a színészi játékok között.

    Vegyük például a kedvenc könyvemet az Űrodüsszeiát... Könyvebn zseniális... a Filmen meg el lehet aludni...

    Szóval nem értem részedről ezt a szőrszállhasogatást. 2 éve már temették a Star Treket, erre jön valaki aki vette a fáradtságot és úgy nyúlt hozzá, hogy mindenkinek emészthető legyen. Ettől a Star Trek Star Trek marad.... Senki sem veszi el a rajnogóktól azt amit eddig hirdetett.. csak új köntöst kapott.

    Ilyen alapon az összes Robin Hood filmen húzhatnánk a szánkat... mégis egy más generáció nőtt fel a 70-es években forgatott , és megint egy a Kevin Costneres, 90-es évek beli változaton... (jövőre meg jön a Russel Crowe féle változat)...

    Szóval a korral változik minden...
  • finaltrekker
    #70
    A fantasy lényege az irracionális megoldás, pl. mágia:P

    A Star Trek-ben a Föderáció az utópisztikus, nem pedig az univerzum. Ha mindenki happy lenne, akkor nem lenne történet. Gondolkozz már!

    "El sem tudom kepzelni honnan vetted..."
    Talán a definícióból, amit irodalmárok találtak ki, leírták könyvekben, neten, egyéb médiákban? -.-
  • cateran
    #69
    Utopisztikus sci-fikben nem szokott tarsadalmi problema lenni (azert utopisztikus)
    El sem tudom kepzelni honnan vetted, hogy ez kovetelmeny a sci-fi mufajhoz...mondjuk szo se rola,a legtobb "komoly" muben felbukkan,de nem kovetelmeny....olyan mintha azt mondanad,hogy a fantasy kovetelmenye a magia....roppant gyakori,de hogy kotelezo lenne?
  • Kornan
    #68
    Aszittem csk időutazás ,és úgy kreáltak egy alternatív valóságot, de végül is lényegtelen, nem akarok erről vitatkozni...

    Gondolom sokan látták már de hátha valaki nem:
    Star Wars vs Star Trek
    Star Wars vs Star Trek DMP edition

    Sok változat van, de sok a gagyi közte, ez a kettő jó. Remélem működik az első link, nem tudtam leellenőrizni ,mert rossz most a netem, nem jön be sok oldal, köztük a youtube.
  • Blasta
    #67
    "Nem ugrik be egy sem, amelyik látványos és poénos, vidám hangulatú lett volna és a film megnézése után az agyam még azon pörögne."

    Szvsz a Vissza a jövőbe sorozat eléggé megközelítette ezt a szempontrendszert anno.
  • Borg
    #66
    Ha nagyon akarod meg lehet magyarázni, ugyanis valójában nem időutazás volt, hanem egy alternatív valóságba mentek át. A cél sem időutazás volt ugye, csak beszippantotta őket egy szingularitás. Az hogy a két valóság között időbeli eltérés is van, csak egy dolog.
  • finaltrekker
    #65
    Nem személyeskedés, hiszen többes számban írtam a mondatot. Szerintem az iskolázottság nem doktorit jelent, lol.

    A wiki hiteltelen, bárki írhat bele.

    Nagyon sok definíció van a scifi-re, pl. 2:

    A legfrappánsabb és legpontatlanabb:
    "A science fiction nem más, mint az értelem tündérmeséje." - Alain Le Bris

    Az egyik legpontosabb (és itthon elfogadott szabály):
    "A tudományos-fantasztikus irodalom az elbeszélő szépprózának az az ága, amely ma még nem létező vagy föl nem ismert problémákkal foglalkozik, s azokra racionális megoldást kínál, vagy fordítva, létező, fölismert problémákkal foglalkozik, s azokra nem létező, de racionális megoldást kínál." - S. Sárdi Margit

    Visszatérve a témához, hiába játszódik egy képzelt jövőben, ebben a filmben semmilyen társadalmi probléma nincs fölvázolva, igaz a karakterek mélyek és dilemmába kerülnek, de ezek bármilyen akció filmbe bele illenek és a döntés/probléma megoldás nem igényli a jövőt, sem pedig a jövő technikáját. Tehát Nero karaktere olyan, hogy akkor is bosszúhadjáratba kezd, ha nem tud időben utazni, összegzésképpen a jövőkép azért volt szükséges, hogy a film látványos legyen.

    Véleményem szerint egy film a 3 fontos elem közül (elgondolkodtató történet, látvány és humor) csak kettőt tartalmazhat. Nem ugrik be egy sem, amelyik látványos és poénos, vidám hangulatú lett volna és a film megnézése után az agyam még azon pörögne.
  • Kornan
    #64
    És hol van ilyenkor az időrendőrség, amikor megváltoztatják az időt? Nem kellett volna közbeavatkozniuk és helyreállítani az idővonalat?

    Ha nagyon keresünk, minden filmbe találunk ésszerűtlenségeket, logikátlanságokat, különösen a scifikben, ahol jóval nagyobb a szabadsága az alkotóknak. A Star Trekben pl az összefüggősséggel van még nagy gond, mert hát valljuk be elég sok rész van...

    A film nekem is tetszett, de tényleg nem az a tipikus star trek volt.




  • Soundmaker
    #63
    Nos... Akkor világosíts fel miről szól a Sci-fi?

    idézet a wikipediáról:

    A sci-fi (angol: science fiction, ejtsd: szi-fi[1]) vagy más néven a tudományos-fantasztikus művek olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotások, melyek legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatják be. Megnyilvánulási formája lehet könyv, képregény, festmény, televíziós sorozat, film, rajzfilm, játék, színdarab és egyéb média.

    Ebből melyiket nem testesíti meg a film? Megvan benne a Techno blabla, vannak űrhajók, a képzeletbeli dolgok (féreglyuk, idővonal) hatnak a szereplők életére..

    Mellesleg.. aluliskolázottság: örülök hogy személyeskedésbe fordult a dolog.
    Ezek szerint csak az érthet a sci-fihez akinek minimum doktorija van?

    Rengeteg Asimov könyvet olvastam, emellett nagy Kedvencem Arthur C. Clarke Űrodüsszeiája... Illetve olvastam Neil Armstrong - Csillagok Fiai című kétrészes regényét is, am iszintén nagyon jó. Szóval sosem értettem a Sci-fi lényegét..

    Na erről ennyit...
  • Al Ashrad
    #62
    Röviden tömören 3 szóban: Ülj be rá!!!
  • finaltrekker
    #61
    "Egy kicsit örülök, hogy ez a film megint a sci-fi felé fordította a figyelmet"

    Űrhajók, villogó fegyverek, techno bla bla... Egy alkotás nem ettől lesz scifi. Kár, hogy sokan nem ismerik ezt a fogalmat (általános tévhit vagy alul iskolázottság? :P). Ez volt az első ST film, amely egyáltalán nem tartalmazott scifi elemeket, ettől függetlenül jó és illik a korábbi ST univerzumba.
  • Borg
    #60
    A kedves cikkíró úgylátom nem értette meg a film sztoriját.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az egész történet arra bazíroz, hogy az idősebb Spock egy alternatív valóságból jön vissza Neroval az időben. Magyarán senki nem mondta a filmben, hogy ez az általunk megismert eredeti Star Trek előtörténete. Ha úgy vesszük tehát, a film SEMMILYEN téren nem rúgott bele a Star Trek eddig megismert világába. Ha pedig erre folytatást építenek, az sem köteles semmihez igazodni, amit eddig tudunk.


    A Star Trek csúcsa pedig nem a VOY volt, hanem a DS9. A VOY már bőven a populáris scifi égisze alatt készült, sokkal hangsúlyosabb benne a látvány, mint a történet. (nem mintha a DS9-ban nem lett volna látvány, mert sokszor jobb volt mint a VOY, csak mégsem azon volt a hangsúly)

    Egyébként ment a IX is itthon moziban. Igaz kamaramozi, de én ott láttam, és szerintem jó volt az is. Igaz hogy egy TNG duplaepizódnak jobban illett volna mint mozifilmnek, de attól még jó volt. Ha valaki nem a hibákat kereste csak a filmekben, hanem élvezni akarta őket, akkor mindegyik megállta a helyét. Az más kérdés, hogy kívülállóknak némelyik film története kicsit nehezen emészthető volt. Pl a Generations, holott szvsz az egyik legjobb alkotás a filmek között.
  • turul16
    #59
    Reg nem voltam moziban, de erre bementem.
    Valoban jo film, Valoban sikerult eltalalniuk azt a kevereket amitol egy Trek rajongo nem hanyja el magat, es egy noob is elvezhetonek tartja. Ha lesz folytatasa ott leszek.
  • Geroprog
    #58
    Ámen!
  • Soundmaker
    #57
    Hamár OFF:

    Én szívem szerint nagyon boldog vagyok, nem csak azért mert hihetetlen jó élmény volt először megnézni a filmet.. Hanem azért is mert tényleg kellett a vérfrissítés.. Ha JJ nem elektrosokkolja vissza ezzel a filmmel az ST univerzumot akkor pár év és csak underground sci-fi mangák vitték volna tovább az ST univerzumot.

    Ugyanez igaz a Star Warsra is... JJ. azért tett jót mert így egy újabb generáció is tudni fogja ki az a Kirk... vagy mi az a Kobayashi Maru... és hogy mit jelent egy Treki számára az a kifejezés hogy: Scotty, sugározz föl!

    lehet hogy ez a Star Trek nem az a Star Trek, szerintem az a Star Trek elhunyt a Nemezissel... nem is baj...

    Itt az új Star Trek.. és lehet mások rohangálnak a mozivászonon kék, piros és sárga testhezálló rucikban, de azok akik ennek a filmnek révén lesznek ST rajongók ugyanúgy át lehet majd adni azt a szellemiséget amit Gene Roddenbery megálmodott anno... Egy kicsit örülök, hogy ez a film megint a sci-fi felé fordította a figyelmet, és az értékek felé amit képvisel... az most mellékes hogy milyen eszközökkel...

    A kötekedőknek: De most komolyan kereshetünk logikai hibákat, időparadoxonokat, fikázhatjátok a színészeket, mondhatjátok hogy ez nem ST... de könyörgöm

    Az idős Spocknak volt egy nagyon jó mondata amit teljes szívből ajánlok nektek, mert valahol hozzátok is szól: "Tegyél meg valamit Spcok most az egyszer... Hagyd a logikát, és menj a szíved után"

    vagyis ne a hibákat, ne a bakikat szajkózzuk, hanem tegyük a szívünkre a kezünket és őszintén valljuk be.. mindentől függetlenül felhőtlenül szórakoztunk 2 órán át a moziban! És azt hiszem, egy sci-fitől ez nagy teljesítmény..

    over and out
  • Sturm44
    #56
    DS9 rules!