24
  • nilsholgersson
    Nekem tetszett a film. Az új Kirk-figura viszont nem igazán jött be. Bár a régi Kirkhöz nem igazán lehet hasonlítani, hiszen ebben a filmben, ebben a párhuzamos világban apa nélkül nőtt fel. Így végülis elfogadható, hogy más a stílusa.
    A Star Wars-os a-főhőst-kergeti-egy-vadállat-amit-elkap-egy-annál-is-nagyobb-vadállat meseelemet igazán kihagyhatták volna. Ez már a Star Warsban sem volt valami hű de nagy ötlet, nem értem, miért kellett ebbe a filmbe beerőszakolni. Kergette volna vegig a barlanghoz az a szőrös izé, az egy jó üldözős jelenet lehetett volna. Így egy komolytalan, lelombozó koppintás lett belőle, ami számomra megtörte a film hangulatát.
  • silentb
    Szerintem is nagyot ütött a film. Alapjában én sem vagyok egy ST fanatikus egyszerűen csak szeretem a sci-fi-t. Bátran merem mondani hogy a Star Wars óta nem láttam ilyen fajta fantasztikus filmet. Mondhat akárki akármit -hogy lenyúltak a SW-ból meg minden- de akkor is jó volt. Az igazsághoz az is hozzá tartozik hogy én alapvetően vizuális típus vagyok tehát ennél a filmnél is a látvány volt az ami igazán dominált nálam. Persze ez nem azt jelenti hogy a tartalmas filmeket nem nézem meg....
  • winnie
    "Szánalmas, már lassan havi két remake az átlag. Mi lesz ezután? Ötlet nincs, vagy munkakedv?"

évi 24 remake? annyi volt a fénykorban, az semmi. sokkal több van.

szerintem alapjába véve érted félre a remake dolgokat. nézd a star treket. attól, hogy átvettek pár nevet és pár mondatot egy már megírt sorozatból, a filmet meg kellett írni, el kellett készíteni, stb. lehet, hogy az eddigi filmekkel összesen nem kellett ennyit ötletelni, dolgozni, mint ezzel az eggyel.

szóval nem értem a sírást.

ha lesz új superman-film, az is fogja a karaktereket és új sztorit ír hozzá. ilyen alapon vehetnénk a legeredetibb filmet és a főszereplőjét elneveznénk bourne-nek vagy kirk-nek. attól még nem lesz remake.
  • opeca
    Szánalmas, már lassan havi két remake az átlag. Mi lesz ezután? Ötlet nincs, vagy munkakedv?

Mindkettőn lehet segíteni, az előbbin egy könyvtárral, az utóbbin egy ólmos bottal.
  • emp
    Azért megnéztem volna, hogy mekkorát bukik a keménymag áhított ST-je, amiben másfél órán át elmélkedik öt negyvenéves belassult trotty, majd a végén elsül egy megfontolt, jól ideologizált fézerlövés. Lezárásként biztosan sokat hozzá tett volna egy "ma ezt tanultuk az emberi lélek rejtelmeiről, az idegen civilizációk demográfiai problémáiról és a kultúrák közti feszültségek intelligens kezeléséről" :D

Atomjó volt a film, én az elejétől a végéig élveztem! (természetesen moziban)
  • TeDDyRuSh
    Nem értem az elégedetlenkedőket. Én nagyon vártam a filmet és nem volt csalódás.

"Ez a film csak nevében lett star trek, kritikák és elemzések szerint inkább star wars kópia..." - ez a te elemzésed és a te kritikád, ilyet egy épkézláb kritikus sem írna. Összehasonlíthatatlan a két világ, azon kívül, hogy az űrben játszódik a jövőben.

Itt a látvány volt a lényeg, és pont annyira volt köthető a sorozathoz, hogy én mint rajongó ne érezzek valami hiányt, de kapjak annyi új háttérinfót a ST világról, ami a sorozatokból nem igazán derült ki.

AJÁNLOM MINDENKINEK! - MOZIBA BE!
  • sanyynn
    Úgy ültem be rá, hogy biztosan nem fogom élvezni, mert az előzetesek alapján ez már nem az a trek, amibe beleszerettem annak idején. Elkezdtük nézni és már az első öt perc ütött. :D A zenéjét nagyon eltalálták és tetszett, hogy közelebb volt a mai valósághoz. Amíg nem láttam a moziban csak az előzetesekre hagyatkozhattam így azt hittem tartalom nélküli akciófilm lesz. Tévedtem... Volt ebben minden, ami tetszik :D Bár megjegyezném, hogy térváltás után nem lehet felvonni a pajzsokat...
  • Beyond silence
    Megérdemelten! :D
  • Aramir
    "és mertek próbálkozni valami újjal."
    Én egy tükörvilágban játszódó sorozatot szivessen néznék :D
  • kalapos01
    A bevételt ne keverd bele. Most mentek el azok, akik a reklámra meg a címre ültek be.

De az mindent elmond, hogy szinte kivétel nélkül minden kritika dicséri.
  • sandor8206
    "...az elvárások alapján minimum 100 milliós premiert kell, hogy produkáljon..." meglepődnék, sztem olyan 50-60 milkó körül fog.
  • blessyou
    Jó kis film volt, nekem bejött. Hiába, haladni kell a korral, megváltoztak a fogyasztók igényei, és bár én is szeretem a régebbi ST-sorozatokat meg filmeket, bevallom, jól esett egy kis újragondolása a dolgoknak, és a régebbi filmekben/sorozatokban is volt egy csomó ostoba és gagyi dolog, azokat jó, hogy kihagyták. Jó, hogy nem csináltak egy sokadik ugyanolyan Star Trek filmet, és mertek próbálkozni valami újjal.

Szóval szerintem megéri a mozijegyet.
  • Darth Sith
    "A régi elképzelést most felfrissítették, hogy a fiatalabbakat is megragadja a világ. Őket meg mi érdekel? Fiatal színészek, akció, szerelem helye-hulya miegymás"
    nah igen, csak ez már nem star trek, hanem star trek-szerü valami.. akár egy új sorozat is lehetne, más névvel, mert a dizájnon kívül nem túl sok köze volt a régi star trek hangulathoz, szerinem. (láttam moziban, eredeti hanggal)
  • pixx
    "Most komolyan. Még hogy nincs köze a sorozathoz. Csak ahhoz van köze. Még a címe is ugyanaz. " Igen a címétől lesz olyan, amilyen. Új James Bondnak is sok köze volt a címén és szereplők nevén kívül az igaziakhoz. :)

Szerintem semmi olyan nincs benne, ami sima ST-ébe ne fért volna bele kisebb látvánnyal, és jó párpec kihagyással. Mindegy nekem nem jött be,de ez van ezen nem fogok leállni vitatkozni. Neked igen nekem nem.
    Virgin one-on folyamatosan nézem ST: NG ST: V, és ST: DPN, most jobban ütnek mint régebben. Ez van...
  • Barnez
    Hmm... vajon miért kaszált eddig ennyit a(z) ST? Miért kap ennyire sok jó értékelést? Miért tetszett a film nekem (annak ellenére, hogy szinte mindegyik részét láttam a(z) ST sorozatoknak)? Pff.... valami baj van a világgal. :(
    Amúgy volt 1-2 dolog ami nem tetszett a filmben nekem se, de hogy szar lenne? Neeem! Sőt, kimagaslóan jó, szerintem.
  • TSunny
    Volt eddig ha jól számolom 5 sorozat, és 10 nagy film. A régi elképzelést most felfrissítették, hogy a fiatalabbakat is megragadja a világ. Őket meg mi érdekel? Fiatal színészek, akció, szerelem helye-hulya miegymás.

Olyan értelemben tehát tényleg nincs köze a ST-hez, hogy nem a régi dolgokat viszi tovább. Egy teljesen új ST világot mutat be. Az egyetlen hasonlóság, hogy a szereplő nevek megmaradtak.
  • kalapos01
    Ja. Azárt tartott csak 3 évig, mert korszakalkotó volt.

Kíváncsi lennék, melyiknek van több köze a sorozathoz.

1. film. A címe: Star Trek. A szereplők: a klasszikus ST-karakterek. Helyszín: az Enterprise.

2. film: A címe: (legyen mondjuk) Mátrix. Benne korszakalkotó ötletek trükkök, gondolatba ejtő problémák.

Most komolyan. Még hogy nincs köze a sorozathoz. Csak ahhoz van köze. Még a címe is ugyanaz.
  • pixx
    Azért ennek nem sok köze van a sorozathoz, azért ott akkor voltak korszakalkotó ötletek trükkök, gondolatba ejtő problémák, ezek itt nincsenek, és én nem vagyok fan.
  • pixx
    igen, éjszaka sikerült megnéznem...

Spock még hagyjál,de az rengeteg értelmetlen jelenet, amik nem viszik előre filmet borzalmas, hiába voltak benne események néha teljesen állt a film...
  • bladesoft
    LOL?
    Akkor ha nem érted nagy bajok vannak benned... Mármint Star Trekért rajongani egy dolog de ez ugyanugy meg van egy zeneműért,focicsapatért.. vagy a kedvenc bűféd szendvicséért.
    A film nem lett tökéletes,de látványos jól fogyasztható lekötötte az egész teltházas moziterem figyelmét. Viccek ütöttek, volt egy két bunyó .. :D Egy pár dögös szines lányt (zöld és fekete).Nézhető film volt a javából. Ha neked egy része se tetszett akkor vedd magad mellé a távirányitott és felválta van nézd az Moóónikááá és a Józsi Barát showt mert valszeg az jön beneked.
  • Spectrum
    "En mondjuk a sorozatot nem ismertem ... Nem ertem, mi fogta meg az embereket ebben a sorozatban." Nemrossz, reméljük te érted magadat.

Ez a film csak nevében lett star trek, kritikák és elemzések szerint inkább starwars kópia...
  • FuryAlpha
    En mondjuk a sorozatot nem ismertem,de a film vmi iszonyat nagy szar lett!
    Bar a rajongoknak tuti befog jonni az oreg Spock feltunese.
    Nem ertem, mi fogta meg az embereket ebben a sorozatban.
    LOL
  • Harkat 89
    Miért, láttad a filmet?
  • pixx
    Star Trek is el fog múlni, a téma idejét múlt, és a film csak a látványra épít nagyrészt...szerintem...