2703
Dead Space 2
  • PeeTeR
    megjottem en is

• Voltan
    Lol, a szöveggel zseniális ez a kép :DDD
  • xxxpaulxxx
    Nah már végigjátszhatnám én is igazán:D Lassan haladok

Welcome home!:D
  • PeeTeR
    oh Ellie draga, semmi problema, ra se rants, majd meggyogyulok - nem tenyleg, minden rendben csak a vegtagjaim meg a derekam faj egy csoppet

• wedge31
    Bezárul az magától is.
  • strebacom
    Készül a magyarítás!!!
    Nagy köszönet Evin mesternek!!!
  • Hoz_Hun

Hahaha, nagyon jó!! Itt én is jártam, és arra gondoltam talán itt ki lehet nyírni ez a szörnyet (mivel semmi értelme nem volt ennek a helyiségnek), de nem jöttem rá és hagytam. Köszi :)
  • Pares
    Ha valakinek nem lenne világos:

Sötét Jelző = Black Marker
    Vörös Jelző = Red Marker

Hamarosan ez utóbbit is lefordítom.
  • Pares
    A Sötét Jelző:

A Sötét Jelző egy idegen ereklye, amit a Világ Kormány fedezett fel a Földön 2208-ban. Eltitkolták az idegen eredete miatt, azonban létezése mégis nyilvánosságra került Michael Altman által, akit a Sötét Jelző vizsgálatára és kutatására szerződtettek, mindezt 200 évvel az előtt, hogy Isaac Clarke az USG Ishimura-ra érkezett.

A Sötét Jelzőt eredetileg Michael Altman és tudós kollégái találták meg egy aszteroida becsapódási kráterében a Yucatan-félsziget partjainál Mexikóban (Chicxulub-kráter). Ezért azt a következtetést vonták le a kutatók, hogy a Sötét Jelző 65 millió évvel ezelőtt csapódott a Földbe egy aszteroidával egyetemben, és feltehetően ez okozta a dinoszauruszok kihalását is.

Altman felfedezése egy új vallást hozott létre (Unitológia), amely gyorsabban terjedt el a Földön, mint bármely vallás amelyet valaha alapítottak. Altmant titokzatos körülmények közt gyilkolták meg, akiből így az Unitológia mártírja lett. A hívők a Világ Kormányt okolják Altman meggyilkolásával, ami szerintük így kisérelte meg eltusolni a Sötét Jelzővel kapcsolatos igazságot. Valójában tényleg a kormány gyilkoltatta meg, ám nem azért, hogy eltusolja az igazságot, hanem pont fordítva, hogy létrehozhassák az Unitológia vallást élén Altmannal mint mártír figurával.

Megjegyzés: Tudni kell, hogy valójában Altman megvetéssel nézett a körülötte kialakuló "hívőkre", és valójába nem is ő hozta létre a vallást. Miután kitört a Nekromorf járvány a laboratóriumokban ahol a Sötét Jelzőt vizsgálták, minden erejével el akarta pusztítani, ám csak elsüllyesztenie sikerült az óceánba. Ezután az őrült (és Unitológus) Craig Markoff ezredes elfogta őt, és bezárta egy helységbe egy Nekromorffal, ráadásul csak egy kanalat kapott önvédelmi fegyvernek. Közben ez a Markoff ezredes elmondta neki, hogy az ő halálának segítségével (mint egy mártír) létrehozza az Unitológiát, amin keresztül a saját hatalom éhes vágyait akarja beteljesíteni. Mindez a Dead Space: Martyr novellában olvasható bővebben.

Az Unitológus hívők úgy hiszik, hogy a Sötét Jelző egy hihetetlenül erős szent ereklye, amit Isten küldött a Földre, hogy így jelezze, hogy a halál nem a vég. A sorozatos vizsgálatok és kutatások azt eredményezték, hogy a Sötét Jelzőt lemásolták, és létrehozták a Vörös Jelzőt. Ezt az információt Altman és egy Harmon nevezetű kollégája találta meg abban a laboratóriumban, ahol a Sötét Jelzőt is vizsgálták (és amit végül elsüllyesztettek az óceán fenekére).

A Sötét Jelző hatása hasonló a Vörös Jelzőéhez. A Dead Space: Martyr novellában kiderül, hogy a Sötét Jelzőt más erő veszi körül, nem csak az, ami megőrjíti az embereket. A hallucinációk, amiket úgy hisznek, hogy a Sötét Jelző okoz, valójában egyáltalán nem a Jelző miatt vannak. Más erők is játékban vannak. Altman úgy hitte, hogy a hallucinációkat az emberi agy védekező mechanizmusa váltotta ki, ami a Jelzők jelenlétében aktiválódik. Altman nem volt immunis, de képes volt ellenállni az őrületnek. Az is nagyon valószínű, hogy valójában két erő működik a háttérben. Ezt bizonyítja az is, amikor a Dead Space: Martyrban az emberek két fajta hangot hallottak. Az egyik hang azt mondta az embereknek, hogy öljék meg magukat (feltehetően a Nekromorfok). A másik hang (feltétlezhetően a Jelző) megpróbálja megvédeni az emberekt úgy, hogy menekülésre készteti őket, vagy mint Isaac esetében, úgy manipulálja őt, hogy segítsen a Jelzőnek megállítani a Nekromorfokat. A Yucatan-félszigeten a Sötét Jelző közelében élőknek generációk óta tudomásuk volt a létezéséről, de sosem beszéltek róla a nem helyieknek, és csak úgy hivatkoztak rá, mint a "Az Ördög Farka". Ha szóba került, az emberek keresztbe fonták a mutató és középső ujjaikat.

A Sötét Jelző egy szigorúan titkos objektum és a kormány birtokában volt. Bár az Unitológusok kultuszt építettek ki köré és szent dologként imádják, csak az Altman által kiszivárogtatott videó és néhány képük van róla. Mivel az adatok túlnyomó része titkosítva volt, a feltételezések, találgatások és Altman beszédeinek kiforgatása irracionális és hisztérikus elképzeléseket hozott létre a Jelzőről, amelyet az Unitológia vallás a hívőknek halhatatlanságot igérve ki is használt. Mivel mindezt látszólagos tudományos hitelességgel tették, ezért sok, azelőtt céltalan és depressziós embert elcsábított a száraz és elszegényedett világban, akikből később fanatikusok lettek.

Az Unitológus Egyház természetesen mindig is meg akarta kaparintani a Sötét Jelzőt (ez az oka annak, hogy annyira izgalomba jöttek az Aegis VII-en talált Vörös Jelző felfedezésekor), habár mivel úgy látszik, hogy a Dead Space eseményei előtt is volt hozzáférésük a Sötét Jelzőhöz, vagy annak titkosított adataihoz, ezért feltételezhető, hogy sikeresen beszivárogtattak ügynököket a kormányba.

A szimbólumok, amelyek mindkét Jelzőn megtalálhatóak, a DNS-t írják le. Eleve a Jelzők csavart struktúrája bizonyíték erre. Viszont a jel, amit kibocsát, különbözik attól, mint ami magára a Jelzőre van ráírva vagy mint amit a Jelző hatása alatt lévő emberek írnak. Lehetséges, hogy ezek a különböző szekvenciák különböző Nekromorfok leírásait tartalmazzák.

Érdekességek:
    -A Vörös Jelző azért vörös színű, mert az eredeti Sötét Jelző lemásolásakor néhány anyagot Bizmuttal helyettesítettek.
    -A Jelzők céljukban és kinézetükben is hasonlóságot mutatnak az Arthur C. Clarke Űrodüsszeia regényeiben található Monolithokkal.
    -A Sötét Jelzőnek igazán gigantikusnak kell lennie ahoz, hogy egy Chicxulub-kráter méretű krátert okozzon becsapódásával (legalább 6 mérföld széles). Még ha egy aszteroida belsejében is volt, akkor is hatalmasnak kellene lennie.

Forrás
  • Voltan
    Elvileg azok ilyen építési területek, az ablakra kis is van írva, hogy "For future expansion", szóval azok elvileg csak ideiglenes üvegek, ott még folyt épp az építkezés, mikor jöttek a nekrók.
  • Renjike
    akkor nem jönnek ki belőle ha lelövöd az végtagjait és a nagy hasát nem találod el.
  • DarkSector
    ha gyorsan megölöd nem jönnek ki a kis szarok.
  • Barrett 50 Cal
    Lol ilyen nekem is volt,azt hittem rossz a crack v a játék,de a restart nekem is segített:D
  • Ironman2
    Érdekes,mert nálam azonnal kinyiffant,csak az a sok pókszerü ami kijön belőle nagyon idegesitő
  • PeeTeR
    jol van bocs chapter restart segitett
  • PeeTeR
    neeeeeee bebugozodtam chapter 6 -nal ahol egy templomi eloterben kell kinyirni egy szornyet ami ilyen pici valamiket okad ki magabol amikor elpusztul.

4:30 tol. amikor ezt "kinyirom" csak egy mozgo massza marad utanna de az meg nem hajlando megpunnyadni. mi a ...?!

• Renjike
    az a baj h kevés van belőle... :S és 20 necromorfot kilökni meghalás nélkül nehéz...
  • DarkSector
    Halli de megdobja azt a gombot egy dobozzal és bezárul a zsilip. :)
  • DarkSector
    Igen de az akkor pisztoly hiányában nehezebben is töri ki, ha meg akkora balfasz hogy részegen nekiesik az üvegnek akkor meg úgy kell neki...ez nem vidámpark, gondolom itt előírások vannak... :)
    A gyárban is ha befekszel a szallagra úgy kell neked. :)
  • DarkSector
    De akár megemlíthetnénk azt is, hogy ha a lándzsákat belelövöd valakibe miért nem használhatod megint, miért nem tudja kiszedni a tetemekből???
    Vagy ha beleáll a falba miért nem tudja kihúzni?
  • davidka003
    De pisztollyal kell lezárni. Ha véletlen egy sima járókelő töri ki akkor nem tudja bezárni. :D
  • DarkSector
    Nem tudom de itt van egy zsilip is amivel le tudod zárni, a többinél nincs.

De ilyen a repülőgépeken is, van kitörhető ablak, mégsem törik ki, ha meg kitörik akkor baj van.

Megaztán ez ugye egy játék, sok logikátlan dolog van benne. :)
  • davidka003
    De itt az űrben vannak és a többi ablak golyóálló tehát akkor mi értelme kis részeken sima üveget berakni? Logikátlan bár látványos.
  • DarkSector
    Otthon is kitörhet az ablak, mégsem töröd ki. :)
  • davidka003
    Én azt nem értem, hogy vannak azok a részek ahol könnyen kitörik az üveg. Bármi hozzá ér és már kezd is kiszippantani a vákuum. Ott elvileg emberek élnek nem értem akkor miért így van megcsinálva.
  • Metontour
    Ahhoz képest hogy Isaac 3 évet volt a mosolygóba sokat fejlődött a technika mivel az egyben még csak fix sisak volt amit lelehetett kézzel venni egészben itt meg a ruha építi fel bár lehet azok is tudtak ilyet.Gondolom így egyszerűbb volt megoldani a sisaklevételi részeket mintha az egész sisakot vette le volna mindig.
    Egyébként a Marker miért gyárt nekromorfokat? Miért jó neki az?Nyer belőle energiát vagy mi?
  • PeeTeR
    ohohoh kijott belole valami 3xdvd5 -os verzio azt felraktam es mukodik rendesen nincs techo effekt benne. gepen azota semmi valtoztatas nem tortent. textura hiba nelkul megy

igy mar nyugodtabban veszem meg, jovoheten meg is lesz

weeepeeeeeeee :D
  • Seth
  • BaLeeX
    Nincs valahol leírva, mi a párbeszéd a végén?

Mikor végeztem el kellett rohannom, de eldöntöttem, hogy a stáblistát még megvárom. Hát 6-8 percig vártam aztán ki kellett nyomnom, nem tudtam végigvárni...
  • wedge31
    Én ezen az utaláson jót nevettem, szvsz telitalálat volt.
    A stáblista végén levö párbeszédet ha hallgatad némileg magyarázatot kaptál miért olyan a vége amilyen. Várható a folytatás, különösen a sikeres eladások ismeretében.
  • Prince23
  • Prof William
    AZ első rész ismeretében húzták az agyunkat a készítők ennél a résznél.

Személy szerint

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Örülök hogy normális véget hoztak össze neki. Nem szívatták meg másodjára Isaacot hanem viszonylag (Bár pár tízezer ember így is meghalt.) Happy End lett.
  • balee4
    Na a Lost befejezéséről inkább ne beszéljünk, szarabb befejezése volt mint bárminek.
  • balee4
    Pont hogy rohadt jó és sejtelmes a befejezése, nekem tetszett. Tuti, hogy lesz folytatás, remélem Isaack-kal.
  • SötétBarom
    Elkezdtem olvasni a Martyrt, aki tud angolul, annak melegen ajánlom, eddig nagyon jó. :)
  • lolSL
    nézz LOST-ot ha jó storyt akarsz befejezéssel :)
  • Novotsik
    Szar a vége mi az h "what" aztán vége??? Szerintem ritka szar befejezés,tudom h mit jelent a "what" mielött elkezdtek viccelődni meg azt is vágom h mitől fosott isaac a hajóba,de akkor is végigszenvedem a 15 fasszopó fejezetet és kapok egy "shat"-ot ezen én ki vagyok akadva.Az első résznek volt legalább valami csattanó a végén de ez áhh

első rész hangulatra jobb volt nekem jobban tetszett max 1 órát tudtam vele játszani mert elegem lett belőle kikészített(DS 1)

2. rész se volt rossz de inkább akció mint horror.
  • balee4
    Hát ennyire a végén már nincs sok értelme kinyírni. :D
  • Voltan
    Igen, a force gun nagyon jó.
    Én a Zealot Force Gunt használtam sokat, dlc volt a CE-hez. Üt nagyon.
  • Pares
    Ma már nem kezdek neki mégsem, de holnap nekiállok lefordítani a Black és Red Markeres cikkeket a Dead Space Wikiaról.

Egyébként aki tud angolul, annak igazán kötelező az oldal. Minden megjelent/elérhető/létező infó a játékkal/képregényekkel/könyvekkel/filmekkel kapcsolatban megtalálható itt.