2703
Dead Space 2
-
Knabb #1902 Gigaspoiler, ha valaki kíváncsi az összes kegyetlenkedésre amit Isaac-al művelnek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://www.youtube.com/watch?v=BBj-eQSLLGY&feature=feedf -
Pares #1901 Ez a második kép meghozta a kedvem a játékhoz. Hmmm. Megyek is játszani... XD -
xxxpaulxxx #1900 Nah ez kb szarnak a pofon:D Valaki elolvassa az oldalt... lentről felfele... végignézi a képeket... JAH SPOILER!!!! Akkor törlöm a fejemből a képeketXD -
xxxpaulxxx #1899 Aki normálisan játssza, az nem is találkozik velük... direkt kurtam el azt a két részt, hogy shotozhassak:D -
Pares #1897 Azért ha belegondoltok hogy a játék során milyen Nekrókkal találkozunk és hogy néha miket kell csinálni, miket lehet csinálni, és mik történhetnek, ha valamit rosszul csinálsz, hát mindezeket átgondolva biztos van néhány érdekes lelki állapotú művész a Visceral stúdiójában! De ennek én csak örülök! :D -
Hát azért aki nem vitte végig annak spoiler. :)
Köszönöm a többiek nevében, nem direkt akartam kicseszni veled, de az alsó 2 kép legyen másnak is meglepi. :) -
Pares #1895 A második és a harmadik kép MEGALOL! xD A szemkifúrós részt speciel még nem próbáltam meg elrontani, de ezek szerint elég brutális fegyver. Szegény Isaac jól fájhatott neki... Mondjuk a harmadik kép "pózolj átlőtt fejjel" se semmi! xD -
xxxpaulxxx #1894 Nesze... beraktam tagek közé, de sztem abszolút nem spoilerek... rá lehet jjönni bármire is a képekből?:D
Amúgy érdekes... az utolsó chapterben kb alig volt Isaacon a sisak... nagyon hárdkórba nyomta:D -
Megintcsak spoiler...:) -
xxxpaulxxx #1892 Nah végre én is végigvittem... 8 óra 20 perc alatt... nagyszerű játék volt! A végére picit monotonná vált, de a végjátékban eléggé pörögtek az események:)
Jah és iszonyat szép effektek voltak benne a vége felé:)
Nah csatolok még néhány képet:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://kephost.hu/image-85D1_4D5055E5.jpg
http://kephost.hu/image-D3FF_4D5055E5.jpg
http://kephost.hu/image-F94F_4D5055E5.jpg
Jó éjszakátXD -
Knabb #1891 Kb az a legbrutálisabb szerintem :D -
Evoluti0N #1890 Én egyszer a közelébe mentem és beszoptam. Hát nem egy bájos halál volt :) -
Knabb #1889 Énis eljutottam a végére normalon 8:45-9:00 óra alatt. Álllat egy játék volt, az elején voltak még a nagy parák, aztán sajna nagyon átment hentbe :( ez nemtetszett. De jól keresztülfutottam a végét és mégis jó lett :D. Egyéb gondom nem is volt a játékkal. Végig az alapfegyvert használtam, meg egy kicsit a linegunt. Amúgy próbáljátok ki azt, hogy a végén kerüljetek nagyonközel Nicole-hoz, gyönyörűszép vége lesz :D -
na nekem is sikerult befejezni, igaz csak normalon es 9ora alatt..meg persze maradt egy rakat penzem, mert tartogattam, hogy majd biztos jon valami jo amire megeri kolteni :D
Szerintem kicsit jobb a jatek mint az elso, de kar, hogy itt is unalmasak es kicsit idegesitoek lesznek a kuldetesek egy ido utan :D Idegesito alatt azt ertem, amikor el kell vhova menni, csak, hogy vegul vmi pont tonkremenjen es mashova kelljen menni..
De amug a hangulat ismet nagyon el lett talalva, szoval lesz itt meg vegigjatszas reszemrol szerintem :) -
el is menekültek., -
detto -
Ja így akkor már más a helyzet, de mondjuk tök mindegy jól elvoltam a lézervágóval. :) -
Annak függvényében szórja a játék a lőszereket, hogy éppen mi van nálad.Ha egy fegyvert nem is vettél meg,ahhoz viszonylag ritkán esik. -
Na én is a végére értem volt vagy 8,5 óra ami szerintem teljesen korrekt. Az elején tök jól indult aztán valahogy elég monotonná vált a folyamatos mész előjön egy csomó szavakkal leírhatatlan takonyszerű izé lelövöd őket, mész tovább megint jön x takony megint lelövöd. Emlékeim szerint az 1 azért változatosabb volt persze lehet tévedek. Mondjuk azért volt elég sok jó pillanata a játéknak tehát összességében kellemes kikapcsolódás volt. Egyébként az továbbra sem igazán értem ,hogy miért is volt itt is vagy 10 féle fegyver mikor lőszer úgyis csak a két legelőször megkapott gyilokeszközhöz volt szinte mindig? Én pl. nem is vettem meg semmi mást, pedig gondolkodtam ilyen lángszórón meg ilyesmin de aztán csak nem :)
Kérdés
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén mikor le lehet lőni a hülyét a szigonypuskával akkor én nem lőttem le ha lelövöm történik valami másként? -
Hoz_Hun #1882 Nekem Ellie jobban bejött, szemmel vagy a nélkül. :) -
Evoluti0N #1881 Tényleg szép a szeme, de csak addig, amíg a helyén van.
-
A jobb ;) -
xxxpaulxxx #1879 Melyik?XD -
Főleg a szeme szép
-
Sztem Diana szebb volt:D Kár h csak az elején duncsiztunk vele:( -
Evoluti0N #1876 Ja és az se mellékes, h sztem Ellie az egyik legszebb női karakter, akit játékban láttam :D -
Evoluti0N #1875 Tegnap este fejeztem be a játékot. Szerintem jobb lett, mint az első rész. Tetszett, h végre beszél Isaac. Valamint a helyszínek is változatosabb és a nullgravitációs repülés is bejött. Az első részt csak egyszer játszottam végig, de ennek a résznek sztem többször is neki fogok esni. -
az extraction-ben az aegis7 bányászkolóniáról, majd felrepülnek az ishimurára, majd onnan el próbálnak menekülni mentőhajóval. -
az extraction túlélői honnan is indulnak el? Aegis 7 ről? és pontosan mi történik velük? mert én lehet nem jól tudom. -
szívesen
-
MORO67 #1871 Köszönöm -
pontosan, még az idő lejárta előtt -
ott aza alényeg hogy mozgatni kell az egeret a megfelelő irányba !
És amint kéket mutat a radar akkor kell nyomkodni és már kész is ! -
a kezelőfelületen van egy kis kör alakú radar, az egér mozgatásával meg kell találni a kék zónát és akkor klikkelni egyet. Minden ilyen hekkerkedésnél 3 ilyen kékséget kell találni -
MORO67 #1867 Sziasztok segitenétek? Van az első küldetésben egy olyan rész hogy egy teremben kikell kapcsolni egy szerkezetet,vagyis hekkerkedni kell .Ott én leszedem a fedelet belenyul az ember de mindig kirántja a kezét ha az "E½"billentyüt lenyomom vagy az egérrel nyomok eggyed.Segitenétek hogy ott mit kell csinálni?? -
Az eléggé jó rész volt, akciódús, látványos.
-
vg #1865
-
Pares #1864 A főbb események időrendi sorrendje:
2208:
-Egy ereklyét találnak a Világ Kormány tudósai a Yucatan-félsziget partjainál, egy tenger alatt lévő kráterben (Chicxulub-kráter). Elnevezik Sötét Jelzőnek (Black Marker).
-A rekombinációs életforma és az emberi eredetű Nekromorfok első megjelenése.
-Michael Altman felfedi a nyilvánosság előtt a Sötét Jelző létezését.
-Michael Altman titokzatos körülmények közt meghal.
-Zavargások törnek ki Altman halála miatt, a Világ Kormány sikertelenül próbálja szétoszlatni a tüntetőket.
-Egy hatalmas szociális mozgalom jön létre Altman „tanításaira” építkezve, amelyet az Unitológus Egyház-nak neveznek el.
-Az Unitológia először globális, majd csillagközi vallásá növi ki magát, ahogy a hívői szétterjednek a kolóniákon.
2308:
-A Világ Kormány tudósai sikeresen elkészítik a Sötét Jelző majdnem tökéletes másolatát, amit Vörös Jelzőnek (Red Marker) neveznek el.
-A Vörös Jelzőt és a tudós csoportot ami azt létrehozta titkosan áthelyezik az Aegis VII nevezetű bolygóra.
-A Vörös Jelzőt először aktviválják.
-A tudósok létrehozzák a rekombinációs életformát a Vörös Jelzőn található szimbólumok alapján.
-Felfedezik a Vörös Jelző rekombinációt blokkoló hatását.
-Az első Aegis VII baleset.
-Az emberi eredetű Nekromorfok második megjelenése.
-Létrehozzák a Talapzatot. A Talapzatra ráhelyezik a Vörös Jelzőt. Az egész tudós csoport megsemmisül. A Talapzat felerősíti a Vörös Jelző rekombináció-blokkoló hatását, így a rekombinációs életformát és a Nekromorfokat sikerül megfékezni és nyugalmi, „alvó” állapotba helyezni.
-Minden feljegyzést az Aegis VII-el és a Vörös Jelzővel kapcsolatban elpusztítanak/eltüntetnek. Az egész Aegis rendszert lezárják.
-A Föld Védelmi Erő titokban ügynököt küld az Aegis rendszer megfigyelésére.
2446:
-Befejeződnek az USG Ishimura építésének munkálatai.
-Kitör a „Nyersanyag Háború”.
-Egy több frakció közti konfliktusban a Scorpio 6 nevezetű bolygó kolóniáját lerombolják.
2463:
-Megszületik Zach Hammond.
2465:
-Megszületik Isaac Clarke.
2476:
-Megszületik Kendra Daniels.
2499:
-Wanat-katasztrófa: három utánpótló hajó, egy Bolygó Törő hajó és egy C.E.C. kolónia elpusztulnak egy gravitációs kötél meghibásodásakor.
2505-2506:
-A C.E.C. (Concordance Extraction Corporation) illegálisan belép az Aegis rendszerbe.
-A C.E.C. felmérői több bolygót is ellenőriznek. Az Aegis VII rendkívül gazdagnak mutatkozik ásványkincsekben.
2507:
-A C.E.C. elkezdi felkészíteni az Aegis VII-et a Bolygó Törésre.
1-2 hónappal a Dead Space történései előtt:
-A Dead Space képregény történései.
-A Dead Space: Downfall történései elkezdődnek.
-C.E.C. alkalmazottak felfedezik a Vörös Jelzőt az Aegis VII-en.
-A Vörös Jelző létezésének híre eljut mind a C.E.C. vezetőségéhez és az Unitológus Egyházhoz is.
-A C.E.C. az USG Ishimurát küldi az Aegis VII-hez.
-Megnövekszik az álmatlansággal küzdők száma az Aegis VII kolónián.
2 héttel a Dead Space történései előtt:
-A Dead Space: Extraction történései elkezdődnek.
-A Vörös Jelzőt eltávolítják a Talapzatról, és az kolóniába viszik.
-50 Unitológia hívő tömeges öngyilkosságot követ el az Union Square-en az Aegis VII kolónián.
-Több kolónia alkalmazottat gyilkol le egy extrém hallucinációkban szenvedő mérnök.
1 héttel a Dead Space történései előtt:
-Az USG Ishimura megérkezik az Aegis 7 fölé.
-A Vörös Jelzőt átszállítják a kolóniáról az Ishimurára.
-Matthius kapitány repülési tilalmat léptet érvénybe az Ishimura és az Aegis VII közt.
-Az Ishimura legénysége álmaltanságban és enyhe elmebajban kezd el szenvedni.
2 nappal a Dead Space történései előtt:
-Az USG Ishimura elkezdi az Aegis VII Bolygó Törését.
-Megszakad a kapcsolat az Ishimura és a kolónia közt.
-A kolóniát több emberi eredetű nekrotikus rekombinációs életforma (Nekromorf) támadja meg.
-A kolónián egy katasztrófa következtében a megmaradt 6 hajóból 5 megsemmisül, ezzel együtt több telepes is meghal.
-Majdnem minden telepes és C.E.C. alkalmazott meghal a kolónián.
-A nekrotikus rekombinációs életformát az Ishimura fedélzetére hozzák. Az életforma osztódik és gyorsan szétterjed a hajón.
-A kapitányt megölik és rejtélyesen az összes vészhelyzeti hajót üresen indítják el az Ishimuráról.
-Majdnem mindenki meghal a hajó személyzete közül. Néhány karantén alá helyezett területet leszámítva az egész hajót ellepik a Nekromorfok.
2508:
-A Dead Space: Downfall eseményei befejeződnek.
-A Dead Space: Extraction eseményei bedejeződnek.
-A Dead Space eseményei.
2511:
-A Dead Space: Ignition eseményei elkezdődnek.
-A Dead Space 2 eseményei.
-
Nah.Nem sietős,hanem kiélvező módban végigvittem a játékot.Nekem majdnem 8órát tett ki a végigjátszás.
Nekem baromira tetszett a játék.Mostanában nem nagyon voltak jó folytatások szóval vegyes érzelmekkel fogtam neki a játékhoz.Összességében baromira tetszett.Eszméletlenül jó kis játékot hoztak össze.Az előző rész hibáit nagyjából kijavították és annyira nem kiszámítható a sztori sem.
Fegyverek."sajnos" azokkal a fegyverekkel vittem végig ezt is mint az 1-et.A plazmavágó most is alapfegyvernek számít,mellé még a géppuskát tettem be(nem tudom a nevét,aminek a specialja robbanó gránát).Nagyon tetszettek leírások alapján a fegyverek de egy zsidó vagyok és az ilyen játékokban rohadtul spórolok.A végén vettem meg a javelin gunt mivel az ilyen dárdás szögelő cuccok minden játékban a kedvenceim közé tartoznak.
A Grafika sokat változott,előnyére.
Az viszont biztos,hogy az első fejezet sokkal szebb mint az utána következőek mivel itt kell megfogni a játékost.Ami viszont nem tetszett,hogy rengeteg tárgy és helyszín(vége felé inkább),nagyon elnagyolva voltak megrajzolva.Nekem nem gond az ha van pár alacsonyabb textúra,de ordítóan csúnya volt egy-két dolog.Aminek viszont szépnek kellett lennie az nagyon szép is volt.Grafikába sokat fejlődött az egyhez képest és az optimalizáció is jóra sikeredett bár nem mondható se erősnek se gyengének a gépem.
Hangok terén is sokat fejlődött a játék.Sokkal tisztábbak voltak a szörnyek hangjai és jobban ki voltak keverve és masterelve.Hangok terén 10/10 bár egy ilyen játéknál az egyik legfontosabb dolog.Próbálj meg egy horrort vagy mint esetünkben egy túlélő horrort hang nélkül játszani.Kevésbé félelmetes.
Külön felhívnám a figyelmet a robbanó "zsákot" cipelő figurára.Az ő hangját imádtam.:)
Irányítás terén sokat finomodott a játék.Érzékenyebb az egér és pontosabb az irányítás is.
A szinkronok rendben voltak.Kevés játékot tudnék mondani ahol ennyire klafa a hangja a főhősnek.Talán Gordon Freeman:)
Az újítás mint a repülés is eléggé izgalmas volt
A sztori bővelkedi fordulatokban de azért nagyjából lehetett számítani dolgokra előre.
Összességében én nagyon elégedett vagyok,egy méltó folytatása az elődjének.
-
Pares #1862 Nem baromság, csak nem tisztázott. Eleve az, akit találnak az valaha egy ember volt, és átalakult egy Nekromorfá, és tudtommal az sincs tisztázva, hogy ez hogyan történt. Ráadásul amikor lemerülnek a tenger mélyére, akkor Nekromorf halakat is látnak. És ekkor ugyebár még csak ki sem ásták a Sötét Jelzőt. Ugyanakkor ez mellett nyilvánvaló, hogy a járvány azzal az életformával terjedt el, aminek genetikai kódja a Sötét és Vörös Jelzőkre van írva, és ez alapján hozták létre ezt az életformát a tudósok.
Ez a része a történetnek nem teljesen tisztázott, van pár ellentmondás.