Dead Space 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gigaspoiler, ha valaki kíváncsi az összes kegyetlenkedésre amit Isaac-al mûvelnek.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.youtube.com/watch?v=BBj-eQSLLGY&feature=feedf

Positive Mental Attitude

Ez a második kép meghozta a kedvem a játékhoz. Hmmm. Megyek is játszani... XD

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nah ez kb szarnak a pofon😄 Valaki elolvassa az oldalt... lentrõl felfele... végignézi a képeket... JAH SPOILER!!!! Akkor törlöm a fejembõl a képeketXD

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Aki normálisan játssza, az nem is találkozik velük... direkt kurtam el azt a két részt, hogy shotozhassak😄

Azért ha belegondoltok hogy a játék során milyen Nekrókkal találkozunk és hogy néha miket kell csinálni, miket lehet csinálni, és mik történhetnek, ha valamit rosszul csinálsz, hát mindezeket átgondolva biztos van néhány érdekes lelki állapotú mûvész a Visceral stúdiójában! De ennek én csak örülök! 😄

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

DarkSector
Hát azért aki nem vitte végig annak spoiler. 😊
Köszönöm a többiek nevében, nem direkt akartam kicseszni veled, de az alsó 2 kép legyen másnak is meglepi. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

A második és a harmadik kép MEGALOL! xD A szemkifúrós részt speciel még nem próbáltam meg elrontani, de ezek szerint elég brutális fegyver. Szegény Isaac jól fájhatott neki... Mondjuk a harmadik kép "pózolj átlõtt fejjel" se semmi! xD

Nesze... beraktam tagek közé, de sztem abszolút nem spoilerek... rá lehet jjönni bármire is a képekbõl?😄

Amúgy érdekes... az utolsó chapterben kb alig volt Isaacon a sisak... nagyon hárdkórba nyomta😄

DarkSector
Megintcsak spoiler...😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Nah végre én is végigvittem... 8 óra 20 perc alatt... nagyszerû játék volt! A végére picit monotonná vált, de a végjátékban eléggé pörögtek az események😊
Jah és iszonyat szép effektek voltak benne a vége felé😊
Nah csatolok még néhány képet😄

http://kephost.hu/image-85D1_4D5055E5.jpg
http://kephost.hu/image-D3FF_4D5055E5.jpg
http://kephost.hu/image-F94F_4D5055E5.jpg

Jó éjszakátXD

Kb az a legbrutálisabb szerintem 😄

Positive Mental Attitude

Én egyszer a közelébe mentem és beszoptam. Hát nem egy bájos halál volt 😊
Énis eljutottam a végére normalon 8:45-9:00 óra alatt. Álllat egy játék volt, az elején voltak még a nagy parák, aztán sajna nagyon átment hentbe 😞 ez nemtetszett. De jól keresztülfutottam a végét és mégis jó lett 😄. Egyéb gondom nem is volt a játékkal. Végig az alapfegyvert használtam, meg egy kicsit a linegunt. Amúgy próbáljátok ki azt, hogy a végén kerüljetek nagyonközel Nicole-hoz, gyönyörûszép vége lesz 😄

Positive Mental Attitude

Snomag
na nekem is sikerult befejezni, igaz csak normalon es 9ora alatt..meg persze maradt egy rakat penzem, mert tartogattam, hogy majd biztos jon valami jo amire megeri kolteni 😄

Szerintem kicsit jobb a jatek mint az elso, de kar, hogy itt is unalmasak es kicsit idegesitoek lesznek a kuldetesek egy ido utan 😄 Idegesito alatt azt ertem, amikor el kell vhova menni, csak, hogy vegul vmi pont tonkremenjen es mashova kelljen menni..

De amug a hangulat ismet nagyon el lett talalva, szoval lesz itt meg vegigjatszas reszemrol szerintem 😊

Renjike
el is menekültek.,

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Rage47
detto
Shep
Ja így akkor már más a helyzet, de mondjuk tök mindegy jól elvoltam a lézervágóval. 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Seth
Annak függvényében szórja a játék a lõszereket, hogy éppen mi van nálad.Ha egy fegyvert nem is vettél meg,ahhoz viszonylag ritkán esik.

PSN ID.: Beegabor

Shep
Na én is a végére értem volt vagy 8,5 óra ami szerintem teljesen korrekt. Az elején tök jól indult aztán valahogy elég monotonná vált a folyamatos mész elõjön egy csomó szavakkal leírhatatlan takonyszerû izé lelövöd õket, mész tovább megint jön x takony megint lelövöd. Emlékeim szerint az 1 azért változatosabb volt persze lehet tévedek. Mondjuk azért volt elég sok jó pillanata a játéknak tehát összességében kellemes kikapcsolódás volt. Egyébként az továbbra sem igazán értem ,hogy miért is volt itt is vagy 10 féle fegyver mikor lõszer úgyis csak a két legelõször megkapott gyilokeszközhöz volt szinte mindig? Én pl. nem is vettem meg semmi mást, pedig gondolkodtam ilyen lángszórón meg ilyesmin de aztán csak nem 😊

Kérdés
A végén mikor le lehet lõni a hülyét a szigonypuskával akkor én nem lõttem le ha lelövöm történik valami másként?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Nekem Ellie jobban bejött, szemmel vagy a nélkül. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Tényleg szép a szeme, de csak addig, amíg a helyén van. <#idiota>
SötétBarom
A jobb 😉

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Melyik?XD

SötétBarom
Fõleg a szeme szép <#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Barrett 50 Cal
Sztem Diana szebb volt😄 Kár h csak az elején duncsiztunk vele😞

Raidmax Sagittarius:Windows 7 Professional 32bit, ATI 3800 HD Series 512 MB,Intel Core2 Quad 2.40 GHz,2 GB RAM CoD multi name: 88 Norbi 88

Ja és az se mellékes, h sztem Ellie az egyik legszebb nõi karakter, akit játékban láttam 😄
Tegnap este fejeztem be a játékot. Szerintem jobb lett, mint az elsõ rész. Tetszett, h végre beszél Isaac. Valamint a helyszínek is változatosabb és a nullgravitációs repülés is bejött. Az elsõ részt csak egyszer játszottam végig, de ennek a résznek sztem többször is neki fogok esni.
koschwarz
az extraction-ben az aegis7 bányászkolóniáról, majd felrepülnek az ishimurára, majd onnan el próbálnak menekülni mentõhajóval.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Renjike
az extraction túlélõi honnan is indulnak el? Aegis 7 rõl? és pontosan mi történik velük? mert én lehet nem jól tudom.

motyodlee
szívesen<#integet2>

Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy fasza van Senkinek sincs saját neve, jó modort meg egye-fene

Köszönöm
motyodlee
pontosan, még az idõ lejárta elõtt

Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy fasza van Senkinek sincs saját neve, jó modort meg egye-fene

wesker24
ott aza alényeg hogy mozgatni kell az egeret a megfelelõ irányba !
És amint kéket mutat a radar akkor kell nyomkodni és már kész is !
motyodlee
a kezelõfelületen van egy kis kör alakú radar, az egér mozgatásával meg kell találni a kék zónát és akkor klikkelni egyet. Minden ilyen hekkerkedésnél 3 ilyen kékséget kell találni

Sziasztok segitenétek? Van az elsõ küldetésben egy olyan rész hogy egy teremben kikell kapcsolni egy szerkezetet,vagyis hekkerkedni kell .Ott én leszedem a fedelet belenyul az ember de mindig kirántja a kezét ha az "E½"billentyüt lenyomom vagy az egérrel nyomok eggyed.Segitenétek hogy ott mit kell csinálni??
Prince23
Az eléggé jó rész volt, akciódús, látványos.

<#eljen>
A fõbb események idõrendi sorrendje:

2208:

-Egy ereklyét találnak a Világ Kormány tudósai a Yucatan-félsziget partjainál, egy tenger alatt lévõ kráterben (Chicxulub-kráter). Elnevezik Sötét Jelzõnek (Black Marker).
-A rekombinációs életforma és az emberi eredetû Nekromorfok elsõ megjelenése.
-Michael Altman felfedi a nyilvánosság elõtt a Sötét Jelzõ létezését.
-Michael Altman titokzatos körülmények közt meghal.
-Zavargások törnek ki Altman halála miatt, a Világ Kormány sikertelenül próbálja szétoszlatni a tüntetõket.
-Egy hatalmas szociális mozgalom jön létre Altman „tanításaira” építkezve, amelyet az Unitológus Egyház-nak neveznek el.
-Az Unitológia elõször globális, majd csillagközi vallásá növi ki magát, ahogy a hívõi szétterjednek a kolóniákon.

2308:

-A Világ Kormány tudósai sikeresen elkészítik a Sötét Jelzõ majdnem tökéletes másolatát, amit Vörös Jelzõnek (Red Marker) neveznek el.
-A Vörös Jelzõt és a tudós csoportot ami azt létrehozta titkosan áthelyezik az Aegis VII nevezetû bolygóra.
-A Vörös Jelzõt elõször aktviválják.
-A tudósok létrehozzák a rekombinációs életformát a Vörös Jelzõn található szimbólumok alapján.
-Felfedezik a Vörös Jelzõ rekombinációt blokkoló hatását.
-Az elsõ Aegis VII baleset.
-Az emberi eredetû Nekromorfok második megjelenése.
-Létrehozzák a Talapzatot. A Talapzatra ráhelyezik a Vörös Jelzõt. Az egész tudós csoport megsemmisül. A Talapzat felerõsíti a Vörös Jelzõ rekombináció-blokkoló hatását, így a rekombinációs életformát és a Nekromorfokat sikerül megfékezni és nyugalmi, „alvó” állapotba helyezni.
-Minden feljegyzést az Aegis VII-el és a Vörös Jelzõvel kapcsolatban elpusztítanak/eltüntetnek. Az egész Aegis rendszert lezárják.
-A Föld Védelmi Erõ titokban ügynököt küld az Aegis rendszer megfigyelésére.

2446:

-Befejezõdnek az USG Ishimura építésének munkálatai.
-Kitör a „Nyersanyag Háború”.
-Egy több frakció közti konfliktusban a Scorpio 6 nevezetû bolygó kolóniáját lerombolják.

2463:

-Megszületik Zach Hammond.

2465:

-Megszületik Isaac Clarke.

2476:

-Megszületik Kendra Daniels.

2499:

-Wanat-katasztrófa: három utánpótló hajó, egy Bolygó Törõ hajó és egy C.E.C. kolónia elpusztulnak egy gravitációs kötél meghibásodásakor.

2505-2506:

-A C.E.C. (Concordance Extraction Corporation) illegálisan belép az Aegis rendszerbe.
-A C.E.C. felmérõi több bolygót is ellenõriznek. Az Aegis VII rendkívül gazdagnak mutatkozik ásványkincsekben.

2507:

-A C.E.C. elkezdi felkészíteni az Aegis VII-et a Bolygó Törésre.

1-2 hónappal a Dead Space történései elõtt:

-A Dead Space képregény történései.
-A Dead Space: Downfall történései elkezdõdnek.
-C.E.C. alkalmazottak felfedezik a Vörös Jelzõt az Aegis VII-en.
-A Vörös Jelzõ létezésének híre eljut mind a C.E.C. vezetõségéhez és az Unitológus Egyházhoz is.
-A C.E.C. az USG Ishimurát küldi az Aegis VII-hez.
-Megnövekszik az álmatlansággal küzdõk száma az Aegis VII kolónián.

2 héttel a Dead Space történései elõtt:

-A Dead Space: Extraction történései elkezdõdnek.
-A Vörös Jelzõt eltávolítják a Talapzatról, és az kolóniába viszik.
-50 Unitológia hívõ tömeges öngyilkosságot követ el az Union Square-en az Aegis VII kolónián.
-Több kolónia alkalmazottat gyilkol le egy extrém hallucinációkban szenvedõ mérnök.

1 héttel a Dead Space történései elõtt:

-Az USG Ishimura megérkezik az Aegis 7 fölé.
-A Vörös Jelzõt átszállítják a kolóniáról az Ishimurára.
-Matthius kapitány repülési tilalmat léptet érvénybe az Ishimura és az Aegis VII közt.
-Az Ishimura legénysége álmaltanságban és enyhe elmebajban kezd el szenvedni.

2 nappal a Dead Space történései elõtt:

-Az USG Ishimura elkezdi az Aegis VII Bolygó Törését.
-Megszakad a kapcsolat az Ishimura és a kolónia közt.
-A kolóniát több emberi eredetû nekrotikus rekombinációs életforma (Nekromorf) támadja meg.
-A kolónián egy katasztrófa következtében a megmaradt 6 hajóból 5 megsemmisül, ezzel együtt több telepes is meghal.
-Majdnem minden telepes és C.E.C. alkalmazott meghal a kolónián.
-A nekrotikus rekombinációs életformát az Ishimura fedélzetére hozzák. Az életforma osztódik és gyorsan szétterjed a hajón.
-A kapitányt megölik és rejtélyesen az összes vészhelyzeti hajót üresen indítják el az Ishimuráról.
-Majdnem mindenki meghal a hajó személyzete közül. Néhány karantén alá helyezett területet leszámítva az egész hajót ellepik a Nekromorfok.

2508:

-A Dead Space: Downfall eseményei befejezõdnek.
-A Dead Space: Extraction eseményei bedejezõdnek.
-A Dead Space eseményei.

2511:

-A Dead Space: Ignition eseményei elkezdõdnek.
-A Dead Space 2 eseményei.

The Protector
Nah.Nem sietõs,hanem kiélvezõ módban végigvittem a játékot.Nekem majdnem 8órát tett ki a végigjátszás.

Nekem baromira tetszett a játék.Mostanában nem nagyon voltak jó folytatások szóval vegyes érzelmekkel fogtam neki a játékhoz.Összességében baromira tetszett.Eszméletlenül jó kis játékot hoztak össze.Az elõzõ rész hibáit nagyjából kijavították és annyira nem kiszámítható a sztori sem.
Fegyverek."sajnos" azokkal a fegyverekkel vittem végig ezt is mint az 1-et.A plazmavágó most is alapfegyvernek számít,mellé még a géppuskát tettem be(nem tudom a nevét,aminek a specialja robbanó gránát).Nagyon tetszettek leírások alapján a fegyverek de egy zsidó vagyok és az ilyen játékokban rohadtul spórolok.A végén vettem meg a javelin gunt mivel az ilyen dárdás szögelõ cuccok minden játékban a kedvenceim közé tartoznak.
A Grafika sokat változott,elõnyére.
Az viszont biztos,hogy az elsõ fejezet sokkal szebb mint az utána következõek mivel itt kell megfogni a játékost.Ami viszont nem tetszett,hogy rengeteg tárgy és helyszín(vége felé inkább),nagyon elnagyolva voltak megrajzolva.Nekem nem gond az ha van pár alacsonyabb textúra,de ordítóan csúnya volt egy-két dolog.Aminek viszont szépnek kellett lennie az nagyon szép is volt.Grafikába sokat fejlõdött az egyhez képest és az optimalizáció is jóra sikeredett bár nem mondható se erõsnek se gyengének a gépem.

Hangok terén is sokat fejlõdött a játék.Sokkal tisztábbak voltak a szörnyek hangjai és jobban ki voltak keverve és masterelve.Hangok terén 10/10 bár egy ilyen játéknál az egyik legfontosabb dolog.Próbálj meg egy horrort vagy mint esetünkben egy túlélõ horrort hang nélkül játszani.Kevésbé félelmetes.
Külön felhívnám a figyelmet a robbanó "zsákot" cipelõ figurára.Az õ hangját imádtam.😊

Irányítás terén sokat finomodott a játék.Érzékenyebb az egér és pontosabb az irányítás is.

A szinkronok rendben voltak.Kevés játékot tudnék mondani ahol ennyire klafa a hangja a fõhõsnek.Talán Gordon Freeman😊

Az újítás mint a repülés is eléggé izgalmas volt

A sztori bõvelkedi fordulatokban de azért nagyjából lehetett számítani dolgokra elõre.

Összességében én nagyon elégedett vagyok,egy méltó folytatása az elõdjének.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Nem baromság, csak nem tisztázott. Eleve az, akit találnak az valaha egy ember volt, és átalakult egy Nekromorfá, és tudtommal az sincs tisztázva, hogy ez hogyan történt. Ráadásul amikor lemerülnek a tenger mélyére, akkor Nekromorf halakat is látnak. És ekkor ugyebár még csak ki sem ásták a Sötét Jelzõt. Ugyanakkor ez mellett nyilvánvaló, hogy a járvány azzal az életformával terjedt el, aminek genetikai kódja a Sötét és Vörös Jelzõkre van írva, és ez alapján hozták létre ezt az életformát a tudósok.

Ez a része a történetnek nem teljesen tisztázott, van pár ellentmondás.

wedge31
Ez a egész háttér story baromság amit kreáltak hozzá. Szerencsére ez a játék nagyszerû mivoltából semmit se von le.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

SötétBarom
Ez baromság. A könyveben van egy rész, ahol mexicói arcok találnak valami vergõdõ necrot az óceán partján, pedig akkor még a kráter közepén lévõ black markerhez nem fért hozzá senki.

Lunki88
Igazad van, mondjuk inkább rosszul fogalmaztam. 😊 Amúgy a játékban egyik kutató a feljegyzésében elmondja hogy szerinte a Sötét Jelzõ veszi rá õket hogy további Markereket készítsenek, mert elvileg nem is tudhatnák az emberek hogyan kell megcsinálni, csak ezt a tudást is valahogy "átadja" nekik. Szóval olyan mintha az lenne a célja hogy az emberek elindítsák a nekromorf járványt. Isaac se volt akkora zseni hogy tudatosan építsen egyet, csak az elsõ részben a Vörös Jelzõ gondolom átadta neki ezt a tudást.
wedge31
Én mindenképp továbbra is az ûrben tudom csak elképzelni a folytatást.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

A Vörös Jelzõ sem hoz létre saját magától Nekromorfokat, ugyan úgy a Sötét Jelzõ sem csinált csak úgy Nekromorfokat. Szimplán a genetikai kód van elrejtve a szimbólumaiban. A tudósok ezeket dekódolva hozták létre ezt a Nekromorf vírust. Mindkét esetben. Tehát az eredeti Sötét Jelzõ esetében is, ami után megtalálták, kitört a Nekromorf járvány, mert akkor is ezzel a vírussal kísérleteztek. Aztán elszabadult a pokol, az egész laboratóriumot elsüllyesztették a Mexikói-öbölben, a Yucatan-félsziget partjainál, és a megszerzett infókból és a kutatások eredményeibõl új Jelzõt (a Vöröset) csináltak, amivel az Aegis VII-en kisérleteztek, ugyan olyan katasztrófális eredménnyel...

Renjike
honnan tudod? 😄 lehet kitalálnának valamit vagy csak 1-2 chapter lenne a földön
a többi máshol
😄

Lunki88
Olyan szempontból kíváncsi lennék rá hogy mit mûvelne egy nekro invázió az emberiséggel, másrészt viszont a Földön nem tudnák azt a dead space hangulatot hozni mint a mostani részekben.
davidka003
Jó lesz majd a 3. rész ha a Földön játszódik.
Bár én eltudnék még viselni több részt is ha hozná ezt a színvonalat.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Renjike
hátha kiderül a következõ dead spacekbõl 😛P biztos azt is elkell majd pusztitani.. 😄

Köszi Pares!Ez így már világos!
Mert ha a Jelzõ árasztaná a Föld a meteorit becsapódása után tele lett volna nekromorf dinókkal.
A játékban már nagyon a vége fele mikor a Jelzõhöz megyünk ott csápol elõtte jó sok nekro és utána "gyullad" fel és lehet látni röpködõ nekrokat.Ez attól lehetett hogy Isaac közeledett meg közben a Nicole valami "begyûjtés hatásról" beszél.