23
  • TH0R
    #23
    Állandóan ott lesznek a kecskék már ezt is lehetett olvasni egy másik cikkben mivel ez a hír lassan 2 hónapos. SG kicsit le van maradva. Azóta már szerződést kötöttek egy kecskenyájra és már megjelentek olyan cégek amik környezet kímélő és benzin elektromosság nélküli "fűnyírókat" reklámoznak. :)
  • krajcsovszkig
    #22
    Szerintem biztos nem hozzák-viszik a kecskéket... Inkább vesznek mondjuk 30-at, és azok folyamatosan ott lesznek és kordában tartják a gazt.
  • 05lampard
    #21
    A kamionos rész nagyon is igaz. Ezzel az erővel részecskegyorsítóval is atomjaira bonthatták volna a fűszálakat, hogy azokból aranyat csináljanak. :)
  • Komolytalan
    #20
    Benzines fűkaszával kb 1 liter benzinnel le lehet nyírni 1000m2 füvet. Szép egyenletes lesz, a benzines kasza nem fogja kihagyni azt ami rossz ízű, stb.
    Egy 800 kecskéből álló kecskenyáj az durván 8 kamion, amik fogyasztanak 100km-en mondjuk 30 litert. Hozzák a kecskéket mondjuk nem messziről (USA viszonylatban), csak 300 kmről, ez 3*30*8=720 L üzemanyag gázolajból, ami a szállópor (korom) miatt sokkal durvábban szennyez, mint egy fűnyíró, ami benzines. Visszafele tegyük fel hogy van fuvar, vagyis azt ne számoljuk, hogy míg üresen hazamennek a kamionok, az alatt is fogyasztanak a kamionok. 720L üzemanyag elég 72ha lekaszálásához benzinmotoros fűnyíróval.
    Másrészről ha vesznek az OBIban 10 kézi kaszát, és minden alkalmazottnak heti 1 órát a kertben kell sportolnia hogy ne tunyuljon el, az ugyanúgy megoldja a problémát, és teljesen CO2 semleges. Szóval ez így ahogy van parasztvakítás.
  • ocsieu
    #19
    http://index.hu/tudomany/kornyezet/aram0606/

    Ezt kiemelném:
    Az adatközpontok üzemeltetése következésképp rengeteg pénzbe kerül, amin az informatikai cégek sajátos módszerekkel igyekeznek segíteni. A kaliforniai San Francisco-öböl partján székelő Google például egyszerűen fogja magát, és odaköltözteti szervereit egy erőmű mellé. A cég tavaly az Oregon állambeli The Dalles nevű, tizenkétezer lakosú unalmas települést szemelte ki magának, ahol az égvilágon semmi nincs, kivéve a Columbia folyót és a rá épült, 1800 megawattos vízi erőművet - pontosan ide telepíti a Google a gépeit, amelyeket 120 ezer négyzetméternyi területen készül elhelyezni. Azzal, hogy saját adatközpontot hoz létre egy erőmű közelében, a Google nemcsak "óriási versenyelőnyre" tesz szert a konkurenciával szemben, ahogy azt Eric Schmidt vezérigazgató nyilatkozta tavaly ilyenkor, hanem rengeteget spórol is: az oregoni áram helyben ötödébe kerül annak az összegnek, amit a Google a Szilícium-völgyben fizet.
  • krajcsovszkig
    #18
    Tényleg nem nagy különbség, mint ahogy az sem, hogy a fél wattot fogyasztó telefontöltőt nem hagyod bedugva. De ha 2 milliárd ember nem hagyja a félwattos töltőt bedugva, az már különbség, mint ahogy az is, ha sokezer cég gazüzemű kecskét használ benzines fűnyíró helyett. Ez nem annyira tényleges környezetkímélés, inkább egy "iránymutató, szép gesztus". (jujj, ez de nyálas volt :D) Meg azt se hinném, hogy reklámnak szánják.
  • Deus Ex
    #17
    Lányok, mielőtt azért eldőlünk a Google környezettudatosságától, azért nézzük már meg azt is, hogy a rendszerének üzemeltetése az üvegházhatású gázok összkibocsátásának hanyad részét adja, és ez hogyan aránylik a megtakarított fűnyíró-üzemanyaghoz..
    Más hasonlattal: valamelyik vezető légitársaság bejelenti, hogy a székház körül a gizgazt mostmár nem motoros bigyóval vágják, hanem valami jószággal lelegeltetik. Az igaz, hogy egyébként naponta húszezer tonna kerozint égetnek el, merthát a darvak ugye nem húzzák a röpülőt kilencszázzal, de cserébe megtakarítanak húsz kiló benzint. Na ez a képmutatás.
    Egyébként nem vagyok zőődgerilla, ha választani kell a fejlődés és a nemtommilyen szép természetes élőhelyek között, akkor a fejlődésre szavazok. Amikor majd a gugli kirakja a tengerre a számítóközpontjait, meg szélerőműből eteti őket ahol csak lehet, arra majd azt mondom, na az valami. Ez csupán marketingfogás, csak sajna az emberek nagy része szépen bekajálja.
    További jó étvágyat.
  • Narxis
    #16
    Eszméletlen ez a cég, bár én a kereső szolgáltatásukat használom csak, azért mindig meg tudnak lepni, pozitív értelemben.
  • gz8
    #15
    Nincs új a nap alatt, csak néha érdemes 70-80 évet visszatekinteni. Ugyanis amikor még nem betonból készültek a kifutópályák, hanem füves mező/rét szolgált erre a célra, akkor birkanyájat használtak arra, hogy rövidre és egyenletes hosszúságúra nyírják a füvet...
  • waterman
    #14
    szerintem senki. apró kis bogyókat csinálnak, pláne száraz réteken, mindenfelé amerre mennek. nem olyat mint a tehén vagy a ló.. amit a kecskék hagynak maguk után azt nem nagyon fogják összeszedni..
  • savior
    #13
    es a kecskeszart ki takaritja el onnan?
  • ocsieu
    #12
    :D Gondolom nem ment át az irónia, mert lehagytam a smileykat...! :D:D Én valami ilyesmi szöveget vártam volna a cikkírótól, nameg a googletól is...

    http://googleblog.blogspot.com/2009/05/mowing-with-goats.html
    http://www.californiagrazing.com/
    200 kecske kb egy hétig fog googlegelészni... :D
  • szily3
    #11
    Deja kecske nemfgyaszt áramót XD

    Amúgy szimpatikus lépés ez a Googletől. Nyilván nem saját költségeiken akarnak most ezzel spórolni, ez sokkal inkább felhívás, figyelemfelkeltés sokkal nagyobb problémákra, mint pár árnyi terület karbantartása. Amúgy beh fasza lenne, a Google holnaptól ingyen kecsketejet osztogatna alkalmazottaknak XD

    Ja és: tudtommal a kecskék, meg mi is bocsátunk ki metánt (függetlenül attól, mekkora barmok vagyunk), szal ha ez a gond, többet használsz, ha nem fingassz (lásd a South Park vonatkozó részét!).

    Hajrá Google <bár ha nem mentenék el azt a sok felhasználói adatot, a szerverek is kevesebbet fogyasztanának, és mi is örülnénk :| >
  • Spectrum
    #10
    Remélem te sem gondolod komolyan amit mondasz:)
    Egy kecskenyáj többet legel, mint egy google-kert, télire meg építenek nekik ólat persze. Talán elektromos fűnyíróval kéne nyírni, ha ennyire környezetkímélők akarnak lenni.
  • Eleskanyar
    #9
    Jófejség tőlük! Nekem tetszik!:)
  • Tetsuo
    #8
    Ugy bizony.
  • ocsieu
    #7
    De gondolom nem egy évig lesznek ott. Ha működni fog a dolog, és nem okoznak gondot (kár, hátrahagyott "végtermék"), gondolom hosszútávú lesz az együttműködés.
    Nekem az ilyen "húzások" miatt is szimpatikus a google...
    Képmutatásnak sem nevezném... Kevesebb gépre, üzemanyagra, és alkalmazottra lesz szükség, valamint pl nem nagyon kell majd irányítgatni sem az állatokat, illetve ezt a kutya, meg a nagy fű automatice megoldja... Ötletes (bizonyára a kisebb, nagyobb bugokat javítják majd...:), és követendő példa minden multi és nem multi cég számára, ahol erre lehetőség van/lenne...
  • HUNRusty
    #6
    azok a tehenek akik metant finganak :) egyebkent gondolom vmi jo nagy kamionnal vittek oda oket ami egy evnyi funyirasra elegendo co2-t engedett a levegobe :D
  • Ahoy
    #5
    Szerintem nembaj hogy felhívják a környezetre a figyelmet. Ha az emberek nem is tesznek semmit, legalább néha elgondolkoznak rajta hogy hogyan is kéne tenni. Nem úgy mint kína... heti 2 szénerőművet építenek...

    (amúgy a kecskék nem finganak metánt?, az állítólag rosszabb a Co2-nél :D)
  • Deus Ex
    #4
    A képmutatás mintapéldája..
  • kukacS3K
    #3
    szerintem vehetnének is egy nyájat, nem hinném hogy nincs rá pénz:D
  • Sir Ny
    #2
    mi a baj a szén-dioxiddal? az nem árt senkinek, és nem is fog.
  • danesz10
    #1
    Frappáns :)