Kecskéket alkalmaz a Google a fűnyírásra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Állandóan ott lesznek a kecskék már ezt is lehetett olvasni egy másik cikkben mivel ez a hír lassan 2 hónapos. SG kicsit le van maradva. Azóta már szerzõdést kötöttek egy kecskenyájra és már megjelentek olyan cégek amik környezet kímélõ és benzin elektromosság nélküli "fûnyírókat" reklámoznak. 😊
Igazi győzelem, ha veszteségek nélkül nyered meg a csatát. Háborút vívni veszteségek nélkül... lehetetlen. - Én :) Én normális vagyok... Ezt a hangok is meg mondták.
Szerintem biztos nem hozzák-viszik a kecskéket... Inkább vesznek mondjuk 30-at, és azok folyamatosan ott lesznek és kordában tartják a gazt.
A kamionos rész nagyon is igaz. Ezzel az erõvel részecskegyorsítóval is atomjaira bonthatták volna a fûszálakat, hogy azokból aranyat csináljanak. 😊
Benzines fûkaszával kb 1 liter benzinnel le lehet nyírni 1000m2 füvet. Szép egyenletes lesz, a benzines kasza nem fogja kihagyni azt ami rossz ízû, stb.
Egy 800 kecskébõl álló kecskenyáj az durván 8 kamion, amik fogyasztanak 100km-en mondjuk 30 litert. Hozzák a kecskéket mondjuk nem messzirõl (USA viszonylatban), csak 300 kmrõl, ez 3*30*8=720 L üzemanyag gázolajból, ami a szállópor (korom) miatt sokkal durvábban szennyez, mint egy fûnyíró, ami benzines. Visszafele tegyük fel hogy van fuvar, vagyis azt ne számoljuk, hogy míg üresen hazamennek a kamionok, az alatt is fogyasztanak a kamionok. 720L üzemanyag elég 72ha lekaszálásához benzinmotoros fûnyíróval.
Másrészrõl ha vesznek az OBIban 10 kézi kaszát, és minden alkalmazottnak heti 1 órát a kertben kell sportolnia hogy ne tunyuljon el, az ugyanúgy megoldja a problémát, és teljesen CO2 semleges. Szóval ez így ahogy van parasztvakítás.
Egy 800 kecskébõl álló kecskenyáj az durván 8 kamion, amik fogyasztanak 100km-en mondjuk 30 litert. Hozzák a kecskéket mondjuk nem messzirõl (USA viszonylatban), csak 300 kmrõl, ez 3*30*8=720 L üzemanyag gázolajból, ami a szállópor (korom) miatt sokkal durvábban szennyez, mint egy fûnyíró, ami benzines. Visszafele tegyük fel hogy van fuvar, vagyis azt ne számoljuk, hogy míg üresen hazamennek a kamionok, az alatt is fogyasztanak a kamionok. 720L üzemanyag elég 72ha lekaszálásához benzinmotoros fûnyíróval.
Másrészrõl ha vesznek az OBIban 10 kézi kaszát, és minden alkalmazottnak heti 1 órát a kertben kell sportolnia hogy ne tunyuljon el, az ugyanúgy megoldja a problémát, és teljesen CO2 semleges. Szóval ez így ahogy van parasztvakítás.
http://index.hu/tudomany/kornyezet/aram0606/
Ezt kiemelném:
Az adatközpontok üzemeltetése következésképp rengeteg pénzbe kerül, amin az informatikai cégek sajátos módszerekkel igyekeznek segíteni. A kaliforniai San Francisco-öböl partján székelõ Google például egyszerûen fogja magát, és odaköltözteti szervereit egy erõmû mellé. A cég tavaly az Oregon állambeli The Dalles nevû, tizenkétezer lakosú unalmas települést szemelte ki magának, ahol az égvilágon semmi nincs, kivéve a Columbia folyót és a rá épült, 1800 megawattos vízi erõmûvet - pontosan ide telepíti a Google a gépeit, amelyeket 120 ezer négyzetméternyi területen készül elhelyezni. Azzal, hogy saját adatközpontot hoz létre egy erõmû közelében, a Google nemcsak "óriási versenyelõnyre" tesz szert a konkurenciával szemben, ahogy azt Eric Schmidt vezérigazgató nyilatkozta tavaly ilyenkor, hanem rengeteget spórol is: az oregoni áram helyben ötödébe kerül annak az összegnek, amit a Google a Szilícium-völgyben fizet.
Ezt kiemelném:
Az adatközpontok üzemeltetése következésképp rengeteg pénzbe kerül, amin az informatikai cégek sajátos módszerekkel igyekeznek segíteni. A kaliforniai San Francisco-öböl partján székelõ Google például egyszerûen fogja magát, és odaköltözteti szervereit egy erõmû mellé. A cég tavaly az Oregon állambeli The Dalles nevû, tizenkétezer lakosú unalmas települést szemelte ki magának, ahol az égvilágon semmi nincs, kivéve a Columbia folyót és a rá épült, 1800 megawattos vízi erõmûvet - pontosan ide telepíti a Google a gépeit, amelyeket 120 ezer négyzetméternyi területen készül elhelyezni. Azzal, hogy saját adatközpontot hoz létre egy erõmû közelében, a Google nemcsak "óriási versenyelõnyre" tesz szert a konkurenciával szemben, ahogy azt Eric Schmidt vezérigazgató nyilatkozta tavaly ilyenkor, hanem rengeteget spórol is: az oregoni áram helyben ötödébe kerül annak az összegnek, amit a Google a Szilícium-völgyben fizet.
Tényleg nem nagy különbség, mint ahogy az sem, hogy a fél wattot fogyasztó telefontöltõt nem hagyod bedugva. De ha 2 milliárd ember nem hagyja a félwattos töltõt bedugva, az már különbség, mint ahogy az is, ha sokezer cég gazüzemû kecskét használ benzines fûnyíró helyett. Ez nem annyira tényleges környezetkímélés, inkább egy "iránymutató, szép gesztus". (jujj, ez de nyálas volt 😄) Meg azt se hinném, hogy reklámnak szánják.
Lányok, mielõtt azért eldõlünk a Google környezettudatosságától, azért nézzük már meg azt is, hogy a rendszerének üzemeltetése az üvegházhatású gázok összkibocsátásának hanyad részét adja, és ez hogyan aránylik a megtakarított fûnyíró-üzemanyaghoz..
Más hasonlattal: valamelyik vezetõ légitársaság bejelenti, hogy a székház körül a gizgazt mostmár nem motoros bigyóval vágják, hanem valami jószággal lelegeltetik. Az igaz, hogy egyébként naponta húszezer tonna kerozint égetnek el, merthát a darvak ugye nem húzzák a röpülõt kilencszázzal, de cserébe megtakarítanak húsz kiló benzint. Na ez a képmutatás.
Egyébként nem vagyok zõõdgerilla, ha választani kell a fejlõdés és a nemtommilyen szép természetes élõhelyek között, akkor a fejlõdésre szavazok. Amikor majd a gugli kirakja a tengerre a számítóközpontjait, meg szélerõmûbõl eteti õket ahol csak lehet, arra majd azt mondom, na az valami. Ez csupán marketingfogás, csak sajna az emberek nagy része szépen bekajálja.
További jó étvágyat.
Más hasonlattal: valamelyik vezetõ légitársaság bejelenti, hogy a székház körül a gizgazt mostmár nem motoros bigyóval vágják, hanem valami jószággal lelegeltetik. Az igaz, hogy egyébként naponta húszezer tonna kerozint égetnek el, merthát a darvak ugye nem húzzák a röpülõt kilencszázzal, de cserébe megtakarítanak húsz kiló benzint. Na ez a képmutatás.
Egyébként nem vagyok zõõdgerilla, ha választani kell a fejlõdés és a nemtommilyen szép természetes élõhelyek között, akkor a fejlõdésre szavazok. Amikor majd a gugli kirakja a tengerre a számítóközpontjait, meg szélerõmûbõl eteti õket ahol csak lehet, arra majd azt mondom, na az valami. Ez csupán marketingfogás, csak sajna az emberek nagy része szépen bekajálja.
További jó étvágyat.
Eszméletlen ez a cég, bár én a keresõ szolgáltatásukat használom csak, azért mindig meg tudnak lepni, pozitív értelemben.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nincs új a nap alatt, csak néha érdemes 70-80 évet visszatekinteni. Ugyanis amikor még nem betonból készültek a kifutópályák, hanem füves mezõ/rét szolgált erre a célra, akkor birkanyájat használtak arra, hogy rövidre és egyenletes hosszúságúra nyírják a füvet...
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
szerintem senki. apró kis bogyókat csinálnak, pláne száraz réteken, mindenfelé amerre mennek. nem olyat mint a tehén vagy a ló.. amit a kecskék hagynak maguk után azt nem nagyon fogják összeszedni..
\"The voices are back... Excellent.\"
es a kecskeszart ki takaritja el onnan?
😄 Gondolom nem ment át az irónia, mert lehagytam a smileykat...! 😄😄 Én valami ilyesmi szöveget vártam volna a cikkírótól, nameg a googletól is...
http://googleblog.blogspot.com/2009/05/mowing-with-goats.html
http://www.californiagrazing.com/
200 kecske kb egy hétig fog googlegelészni... 😄
http://googleblog.blogspot.com/2009/05/mowing-with-goats.html
http://www.californiagrazing.com/
200 kecske kb egy hétig fog googlegelészni... 😄
Deja kecske nemfgyaszt áramót XD
Amúgy szimpatikus lépés ez a Googletõl. Nyilván nem saját költségeiken akarnak most ezzel spórolni, ez sokkal inkább felhívás, figyelemfelkeltés sokkal nagyobb problémákra, mint pár árnyi terület karbantartása. Amúgy beh fasza lenne, a Google holnaptól ingyen kecsketejet osztogatna alkalmazottaknak XD
Ja és: tudtommal a kecskék, meg mi is bocsátunk ki metánt (függetlenül attól, mekkora barmok vagyunk), szal ha ez a gond, többet használsz, ha nem fingassz (lásd a South Park vonatkozó részét!).
Hajrá Google <bár ha nem mentenék el azt a sok felhasználói adatot, a szerverek is kevesebbet fogyasztanának, és mi is örülnénk :| >
Amúgy szimpatikus lépés ez a Googletõl. Nyilván nem saját költségeiken akarnak most ezzel spórolni, ez sokkal inkább felhívás, figyelemfelkeltés sokkal nagyobb problémákra, mint pár árnyi terület karbantartása. Amúgy beh fasza lenne, a Google holnaptól ingyen kecsketejet osztogatna alkalmazottaknak XD
Ja és: tudtommal a kecskék, meg mi is bocsátunk ki metánt (függetlenül attól, mekkora barmok vagyunk), szal ha ez a gond, többet használsz, ha nem fingassz (lásd a South Park vonatkozó részét!).
Hajrá Google <bár ha nem mentenék el azt a sok felhasználói adatot, a szerverek is kevesebbet fogyasztanának, és mi is örülnénk :| >
Mondd, hogy nincs igazam :P http://www.hackthat.net/df/ddos/61410/index.hack
Remélem te sem gondolod komolyan amit mondasz😊
Egy kecskenyáj többet legel, mint egy google-kert, télire meg építenek nekik ólat persze. Talán elektromos fûnyíróval kéne nyírni, ha ennyire környezetkímélõk akarnak lenni.
Egy kecskenyáj többet legel, mint egy google-kert, télire meg építenek nekik ólat persze. Talán elektromos fûnyíróval kéne nyírni, ha ennyire környezetkímélõk akarnak lenni.
Jófejség tõlük! Nekem tetszik!😊
De gondolom nem egy évig lesznek ott. Ha mûködni fog a dolog, és nem okoznak gondot (kár, hátrahagyott "végtermék"), gondolom hosszútávú lesz az együttmûködés.
Nekem az ilyen "húzások" miatt is szimpatikus a google...
Képmutatásnak sem nevezném... Kevesebb gépre, üzemanyagra, és alkalmazottra lesz szükség, valamint pl nem nagyon kell majd irányítgatni sem az állatokat, illetve ezt a kutya, meg a nagy fû automatice megoldja... Ötletes (bizonyára a kisebb, nagyobb bugokat javítják majd...😊, és követendõ példa minden multi és nem multi cég számára, ahol erre lehetõség van/lenne...
Nekem az ilyen "húzások" miatt is szimpatikus a google...
Képmutatásnak sem nevezném... Kevesebb gépre, üzemanyagra, és alkalmazottra lesz szükség, valamint pl nem nagyon kell majd irányítgatni sem az állatokat, illetve ezt a kutya, meg a nagy fû automatice megoldja... Ötletes (bizonyára a kisebb, nagyobb bugokat javítják majd...😊, és követendõ példa minden multi és nem multi cég számára, ahol erre lehetõség van/lenne...
azok a tehenek akik metant finganak 😊 egyebkent gondolom vmi jo nagy kamionnal vittek oda oket ami egy evnyi funyirasra elegendo co2-t engedett a levegobe 😄
Szerintem nembaj hogy felhívják a környezetre a figyelmet. Ha az emberek nem is tesznek semmit, legalább néha elgondolkoznak rajta hogy hogyan is kéne tenni. Nem úgy mint kína... heti 2 szénerõmûvet építenek...
(amúgy a kecskék nem finganak metánt?, az állítólag rosszabb a Co2-nél 😄)
(amúgy a kecskék nem finganak metánt?, az állítólag rosszabb a Co2-nél 😄)
A képmutatás mintapéldája..
szerintem vehetnének is egy nyájat, nem hinném hogy nincs rá pénz😄
mi a baj a szén-dioxiddal? az nem árt senkinek, és nem is fog.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Frappáns 😊