46
  • ddt500
    #46
    1939-ben sehol nem lehetett GTA-t kapni még is egymás torkának ugrott az egész világ. Rémlik, hogy németajkúak is részt vettek benne.
  • Sir Ny
    #45
    "Múltkor voltam az óvodában"
  • Sir Ny
    #44
  • Butterbean47
    #43
    "Az még kérdéses, hogy a szabályt megszegő kereskedőket milyen büntetéssel sújtanák." --> TARKÓLÖVÉS

    am ha bebizonyítják hogy hasfelmetsző jack manhunt-ozott akkor én se nyomok több erőszakos játékot hanem áttérek a hello kitty online-raXD
  • warriorGula
    #42
    Én azt a feszűltséget amit a cikk eleje okozott ( eszem ágában sincs végigolvasni ezt az "egyedi" sz..t), megyek is levezetni egy kis játszással......
  • Justil
    #41
    .
  • qwas
    #40
    Persze, hogy tudom. :) Akkor erre pontot tehetünk. :)
  • Justil
    #39
    valóban, talán nem a megfelelő kifejezést használtam. viszont definiálnom akkor nem kell, hogy mire gondolok, mert pontosan tudod te is :)
  • qwas
    #38
    Érdekes amit mondasz és nem mondom, hogy nem igaz, de akkor definiáld nekem az értelmiségi jelentését, mert szerintem nem ugyanarról beszélünk. Értelmes szerintem nem egyenlő értelmiségivel és fordítva. Itt van némi fogalom zavar. Van olyan melós a baráti körömben aki úgy 10x értelmesebb, műveltebb és emberibb mint néhány általam értelmiséginek tartott iskolázott ember.
  • 5c0rp330n
    #37
    nagyon szép és jó dolog amit akarnak, de sajnos én innen megmondom: segghülyék szegények. soha nem fog sikerülni megakadályozni, hogy 18 év alattiak ilyenekkel játszanak. akik pedig ezeket kitalálják, elvileg ez a munkájuk, hogy valami értelmeset mondjanak, mégsem sikerül nekik. akkor mi hasznosat csinálnak ott fent azonkívül, hogy baromságokat beszélnek?
  • Balintos
    #36
    "Az államnak és a társadalomnak közösen kell fellépniük ezekkel a szoftverekkel és a FEJLESZTŐKKEL szemben."
    mintha valami kábszertermesztők lennének...
  • Justil
    #35
    Már megbocsáss, de éppen engem igazolsz...én legalábbis a vezető apát nem mondanám értelmiséginek, csak mert vezető beosztásba került, sem pedig a fiát. Velük kapcsolatban amit leírtál, azzal csak egyet érteni tudok.
    Előtte meg Kóka..ő értelmiségi? Szerintem nem. Nem tudom, végzett -e egyetemet, de maradjunk annyiban, hogy nem a végzettségről beszéltem, amikor értelmiségiekről ejtettem szót. Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy alkalmas értelmezésben aki értelmiségi, az felfogja ésszel, hogy mitől kellene, hogy különbözzünk az állatoktól (meg mik azok a rossz tulajdonságok, amik még az állatokéinál is rosszabbak), és aszerint fog viselkedni.
    Ettől még lehet, hogy a vadabb szexet fogja szeretni az asszonnyal, de megverni nem fogja. Meg mér ne mehetne kocsmába?
    Mindegy, remélem nagyjából átjön, hogy milyen "típusú" emberekre gondolok, és ha igen, akkor már érted, hogy mindössze annyit szeretnék, hogy ilyenből több legyen. A hatalom meg persze azt, hogy minél kevesebb, mert az ilyen békés, kiegyensúlyozott és (kritikusan) gondolkodni képes (!!) emberek jelentik a legnagyobb veszélyt a rafkós kis korszellemükre.
  • Kerub
    #34
    Csak nehogy terroristák vagy pedofilok kezébe kerüljön...
  • irkab1rka
    #33
    aki olyan ostoba, hogy tüneti kezelést akar, az a bűnös, és miatta vannak az ilyen lövöldözések, hiszen erőforrásokat von el a hatékony megoldástól.

    Családnevelésre, parkokra kéne a pénz, ehelyett egy hivatalt tartanak fent, ami faszságokkal foglalkozik ahelyett, hogy az ifjuságot védené.

    MELLÉ.

    szomorú
  • Vogel
    #32
    jól látom, hogy törölték a legfrissebb hírt, miszerint a játékok nem felelősek az erőszakért? :D mi lett vele?
  • halgatyó
    #31
    Persze, amikor már megtörtént a baj, akkor a felelős -- utólag -- meg az ügyvédei, mindent megtesznek a felelős SZEMÉLY felelősségének az elkenésére, a várható büntetés csökkentésére.

    Tömeggyilkolt a "szerencsétlen"? Hát persze, a számítógépes játékok! Azok a bűnösek tisztelt bíró úr, nem a védencem!
    A börtön (pontosabban: a VÁRHATÓ börtön) NEM JELENT IGAZI VISSZATARTÓ ERŐT, több okból sem! (nem részletezem, mert hosszú)
  • halgatyó
    #30
    Hogy a játékok okoznák a tettleges agressziót? Hát, erről az agyament baromságról nehéz lesz lebeszélni azokat, akik a játékokra akarnak kenni mindent, mert az érdekek bonyolult láncolata erre inspirálja őket.

    Ezek soha nem fognak nyitott szemmel járni, mert NEM AKARNAK.

    Hogy ne menjünk messze: van Magyarországon egy milliós társaság, amelynek a tagjai garantáltan nem játszanak számítógépes játékkal.
    Ennek ellenére gyakran brutálisan lépnek fel, már 5 éves kortól.
    Az összefüggések -- vagy épp azok hiánya -- majd kiszúrja a szemünket.
    Az agresszió és a gyűlölet igazi kiváltó okai a szegénység, a terhesség alatti italozás és dohányzás, a csalódottság, a manipuláció, a hazudozás, a direkt uszítás, és akik mindezt csinálják, a másikra kenik....tehetik, mert kezükben a sajtó 95%-a... pfúj.
  • qwas
    #29
    Nem akarom a világodat rombolni, de az, hogy az értelmiségi nem a kocsmában hőbölög a haverjaival az még nem azt jeleni, hogy otthon nem veri szarrá a feleségét vagy a gyerekér levezetendő a felgyülemlett feszültséget. Illetve, hogy a kuplerájban nem megalázott rabszolga szeret lenni. Legjobb példa nagyértékű politikusunk "erőszakszex" nyelvbotlása. Gondolod, hogy ez véletlen?
    Szerintem a lényeg az, hogy sokan a kissebségi komplexusukat próbálják kiélni a gyengébb - és ez nagyon fontos - megfélelmítésével fizikai bántalmazásával. Lentebb fiatal kollega írta a vezető apa nagyon bunkó fiát; csak példaként emelem ki. Akkor is ilyen topa lenne a gyerek ha az apja a pénz hajkurászása helyett néha elvitte volna túrázni vagy horgászni vagy más de együtt töltött dologra? Nem hiszem. Valószínű világ életében szartak a fejére és ennek meg is lett az eredménye. Jobb esetben később megjön az esze és felfedezi a saját értékeit - itt nem a 62-es bicepszre gondolok - és eszerint megtanul élni vagy elzüllik teljesen és előbb utóbb beleszalad egy bökőbe vagy egy nagyobb halba és akkor kampeca.
    Azt gondolom, hogy a sport (értelmes de akár agresszív is lehet ha valakinek az hiányzik) nagyon jó dolog a feszültség levezetésére. Ott aztán mindenki megmutathatja, hogy mit tud. Azok a gyíkok akik a kissebeken élik ki magukat a szememben a legszánalmasababb lények a világon. Később ha megjön az eszük nagyon fogják bánni ha meg nem akkor meg úgyis mindegy.
  • Justil
    #28
    nem, nem élek álomvilágban, viszont szeretnék abban élni.
    a természetben persze (agresszív) versengés folyik, de minket embereket elvileg pont ez különböztetne meg az állatoktól, persze a valóságban leginkább még az állatok szintje alá süllyedünk. ezért is irtam többek közt azt, hogy az értelmiségieknél azért jól látszik, hogy - legalábbis elvben - elvetik a versengést, a pénz persze mindenkinél szempont, de ez mi ha nem a társadalom hatása?
    szóval én nem azt mondom, hogy nincs versengés, és agresszió, hanem azt, hogy nem kellene, hogy legyen. én már csak ilyen fasz vagyok, és vágyódom egy utópisztikus világba. miközben persze nekem is muszáj versengenem, hogy legyen pénzem, stb stb. De az agressziót mélyen ellenzem, és fájdalommal tölt el ahogy látom, hogy a média olyan szinten elbutítja az emberiséget, hogy lassan az agresszió marad az egyetlen eszköze az embereknek a céljaik elérésére.
  • cateran
    #27
    Te vmi álomvilágban élsz....a versengés MINDIG is a fajok (nem csak az emberi)velejárója volt..a jobb kajáért,kivánatosabb nöstényért,stb. most is él..."az erősebb kutya baszik" Jobban fizető munkahelyért (vagy legalábbis sok pénz a jobb,kényelmesebb élethez),ha van konkurrencia,akkor bizony Vagyis a cél maradt, csak a terület és a módszer változott....
    Amire te gondolsz (azt hiszem) az az értelem nélküli agresszió..az valóban az a szellemileg nem túl táplált emberek ismérve,akik észérvek hiányában az izomerőre próbálnak hagyatkozni:D Másrészt lássuk be..2 pofonnal általában hamarabb ráveszel valakit,hogy helyeseljen,mint logikus,összetett érvek sorolásával....:D
  • Justil
    #26
    "A férfi nép mindig fogja szeretni az agressziót, a versengést, a másik legyőzését, és ez így van rendjén. Ezt soha nem fogja elvenni tőlünk senki."

    ez nincs így rendjén.
    versengés? ez elég tág fogalom..de az agressziót ne keverjük ide. az ilyesmi többnyire a beteges társadalmunk velejárója, meg a tömeges butításé. nem véletlen, hogy az értelmiségiek közül alig kerülnek ki agresszív emberek..
  • vasziszdasz
    #25
    Annak valószínűsége, hogy egy 17 éves fiú számítógépén megtalálható a CounterStrike vagy más hasonló játék, elég nagy. Bizonyos szempontból ez normális dolog is
    Az lenne a nemnormális ha nem lenne ott. 18 évesen már igazi fegyver van a kezében (legalábbis pár éve még kötelező volt a katonaság). Inkább buzinak kell neveleni a gyereket barbibabával meg fasztuggyamivel?
  • vasziszdasz
    #24
    Igazából ezzel is csak a warez felé terelik az embereket, mert ha nem tudja megvenni boltban, letölti a netről, ott nem kérnek személyit.
  • vasziszdasz
    #23
    Új megoldásként azonban bekerült a próbavásárlások végzése, hogy ellenőrizzék: a fiatalokhoz még véletlenül sem jutnak el a nem nekik szánt játékok.
    Tényleg? Régen a cigiért meg piáért küldték be a "nagyokat" a gyerekek, most majd szoftverért fognak strómant küldeni. De jól "megvédték" a gyerekeket... Egyáltalán minek akarják "megvédeni" őket? Azért mert a bársonyszékben ülő elvtársaknak nem tetszik a játék, és nehogymár más élvezze?
  • JaSoN HuNTeR #22
    ez a cikk hülyeség. Úgyan úgy hozzá fog jútni a 14 éves gyerek. Letölti a netről XD[Warez]

    Itt a nevelés a fontos hogy a gyerek felfogja hogy ez csak egy játék és hogy valóságba ilyent nem tehet meg.
  • Ahoy
    #21
    Azért legyünk őszinték, van hatása a lövöldözős filmeknek, és játékoknak. A fegyver mint szimbólum, sőt mi több a hatalom szimbóluma ivódott be a tudatunkba. Sokak vonzódnak a fegyverekhez emiatt... Én már régóta nem játszom (most vettem elő sok év után a DOS-os Settlers 2-őt :D) de bizony manapság is lázba hoz egy jó stukker, vagy puska. Legyünk őszinték kinek ne fordult már meg a fejében, hogy az utcán épp fosztogató, rajoló rablócigány bandába, hős igazságtevőként beleeresztünk egy sorozatot AK-val..., vagy a neked beszóló bunkó állat gyűröttnyakú kopaszt péppé verni egy szöges boxerral...

    Nem mondhatom hogy ezek egészséges gondolatok, de ez nem valóság. Az épelméjű ember ezeket soha nem fogja megtenni...mindig csak vizuális képként fog megmaradni. És itt jönnek azok akik képtelenek erre. Valóban fogják az AK-t és megteszik. Igen, pontosan úgy mint a CS-ben...

    Van valamilyen szinten felelőssége az ölős filmeknek és játékoknak, de ez a gyermek lelki és elmeállapotától függ.

    Régen valóban másképp volt... Apáink nagyapáink borzasztó élményeket éltek át a háborúban, a haláltáborokban...tudják mit jelent élesben agyonlőni egy embert. Nekünk erről fogalmunk csincs. CSak azt tudjuk, hogy ha meghalunk, csak respawnolunk az A-n és mehet tovább.

    Véleményem szerint, biztosan van negatív hatása a fiatalokra... ezt muszáj elismernünk. Viszont NEM lehet megakadályozni, betiltani, gulágra küldeni a fejlesztőket, rendezőket csak ezért. Nemcsak hogy teljesen értelmetlen, de képtelenség is pl a torrent világában.

    A férfi nép mindig fogja szeretni az agressziót, a versengést, a másik legyőzését, és ez így van rendjén. Ezt soha nem fogja elvenni tőlünk senki.
    Tehát azt a sok pénzt amit ezeknek a betiltására fordítanak eszetlenül, inkább a családok támogatására kéne költeni. Hogy tudjanak alternatívát nyújtani a gyerekeknek, pl a sportban.. küzdősportok, labdajátékok... stb. Persze emellett nyugodtan játszatnak is... de a kulcsszó mindig is ezlesz:

    MÉRTÉKLETESSÉG!
  • Tetsuo
    #20
    10 ev mulva a Manhunt grafikajan is rohogunk.. csak nezopont kerdese h mi az elethu. Nem csak a pixelek szamatol fugg.
  • WW3hereWEcome
    #19
    Sztem inkbb a Manhunt-ot püfölje 1 gyerek otthon, mint hogy kijárjon az utcára megkéselni vkit egy mp3-lejátszóért, vagy pénztárcáért.
    Miért van az h én mindennap ilyenekkel gémelek, és nem ölök meg senkit? :P
    Mert ez többnyire embertől függ, nem játéktól... Nem a játék neveli erre az embert, hanem a környezet amelyben él...Pl.: Ha a VIII. Kerület leggettósabb részén egy tizenéves "bűnöző" Neopets-szel meg ilyenekkel játszik, attól még nem lesz jó ember...És attól, hogy egy normális körülmények közt élő (ezzel nem a VIII. Kerületben lakókat akarom oltani, szal aki ott is jól elvan, ne vegye magára XD) gyerek akciójátékokkal játszik, még nem lesz sz*r, és erőszakos ember... :S

    Ritkán írok ilyen sokat, és néha a felét se értem, szal plz nézzétek el ha vmit sz*rul fogalmaztam. :D
  • Justil
    #18
    mért, régen mi volt? azelőtt nem ugyanezt játszották a 3-4 évesek? nem tologatták neki izomból a matchboxot a falnak?
  • NEXUS6
    #17
    NÓÓÓRMÁLIS!????
    Annakidején a másodikinternacionálénak voltak ilyen célkitűzései, oszt abból is milett: Gulág meg ilyenek!

    Nem lesz ennek jóvége, hacsak ez a sok igazmondó magába nem fojtja a szót!;))))
  • kisb92
    #16
    Az már szimpi, hogy a szülőket is felakarják világosítani. Az államnak semmi köze ahhoz, hogy mit csinálok a gépemen, de a szülőknek igen, nincs semmi baj az ún. erőszakos játékokkal, csak ha valami idegbeteg emberke játszik vele, akivel nem törődik a családja. Ott meg egyébként sem a játékok a probléma forrása, nevetséges, h az államok ezzel akarják eltussolni a komolyabb problémákat. Aki akarja amúgy, az meg úgyis hozzájut bármihoz. Aki nem idegbeteg, az megtudja különböztetni a virtuális és valós világot; aki nem, azzal már súlyos problémák vannak.
  • Sanyix
    #15
    a hülye németek már a paintballt is be akarják tiltani, mert szerintük agresszivitásra nevel...

    hát nem... a SZAR TÁRSADALOM ÉS RENDSZER váltja ki az agresszivitást! Egymást basztatják az iskolában a gyerekek, mert menő, és vagány, az emberek meg zombiként robotolják végig az életüket, miközben őket meg az állam basztatja a többi törtető ember mellett.
  • kissssss
    #14
    látom már megint keveredik az a bizonyos barna lekvár komojan mondom már végig sem olvasom a cikket mert már a könyökömön jön ki ez a sok hüjeség amit it össze hordanak a játékokról
  • szily3
    #13
    Hát én asszem véres (és kevésbé véres) játékokon nőttem (növök) fel, mégse vagyok vérengző, agresszív, vagy akárcsak kicsit erőszakos is... Ehhez persze hozzátartozik, hogy a szüleim rendesen neveltek, mindkettőre büszke lehetek, apám akár a példaképem is lehetne... A suliban meg vannak olyan tagok, akik azt se tudják, mi az a Halo, Delta Force vagy akár DukeNukem 3D, mégis akkora faszkalapok, hogy az leírhatatlan. Ráadásul menőnek érzik magukat, az életről mégse tudnak semmit. Ők a 'hejmenacsávó'k, és ha nem ugrassz, ha tapsolnak, már kötnek is beléd, rosszabb esetben be is húznak egyet.
    Na én persze nem fogok ugrálni a kultúrálatlan faszfejeknek, még az apjukra is tojnék magasról, akkora nullák vannak... Másik tagnak apja nemzetközi vállalat igazgatója, a csávó meg akkora tahó, hogy fáj nézni... De persze ő a gyúrt tesztoszteronmen, akinek ugrani kell. Ugrik a faszom, először még ki volt rám akadva, ma meg lassan gecizni se mer. Na de lényeg, hogy, ha az ilyenek mondjuk valami "értelmesebb" dologgal vezetnék le hatalmi vágyaikat és feszültségüket, akkor talán mások lennének. Persze az is száz, hogy életükben egy szaros könyvet el nem olvastak, szal ott is gondok vannak... Na de én ezekkel a faszokkal vagyok összezárva, mégis nyugodt vagyok, nem akarom lelőni őket (dehogynem höhö), és nem is lövöm (majd eccer höhöXD).
    SZAL MI, SZEGÉNY GÉMEREK NEM TEHETÜNK ARRÓL, HOGY A TÁRSADALOM SZENNYE IS 'CSÉZIK', ALKOTMÁNY SZERINT NEKIK IS JOGUK VAN (mennyivel jobb lenne IQhoz kötni :)) Napápájjé!
  • tomcsa4
    #12
    De nem arról van szó, hogy összemosódik a valóság és a játék. Semmi ilyen nincs. Nézzétek már meg, kik lesznek ámokfutók. Sátánisták (és itt most nem metalzenét kell érteni, hanem az elmebetegeket), terroristák (mint legutóbb Németországban) és szociopaták.

    Egy elmebeteg nem tudja fékezni az indulatait. Ugyanakkor egy terroristaként nevelt gyerek sem. Egy felnőtt már tudja, de egy gyerek nem. Erről van szó, nem az összemosódásról.

    Múltkor voltam az óvodában és mit játszottak a 3-4 évesek? Banditásat és lövöldöztek. Meg 16+-os filmeket is megnéz néhány (szar szülők).
  • Justil
    #11
    vannak végletek, nyilván 1 super marióban is megölöd azokat az akármiket, és azt tényleg nem lehet összehasonlitani mondjuk 1 GTA-val. De amiről én írtam az attól, hogy régebbi game és pixeles meg kocka modellek vannak benne, meg nem kell hozzá DX10, azért elég jól lehet benne látni a lényeget...
  • cateran
    #10
    1. A próbavásárlásokal szó helyesen: próbavásárlásokkal...
    2. "értelmetlen és rossz számítógépes és videojátékokkal." Érdekes meghatározás, van értelmes és jó is? Játék,mint a neve is mutatja kikapcsolódás céljából történő,szórakoztató foglalatosság...nem kell értelmesnek lennie szerintem..
  • bigmasterg
    #9
    "Christian Pfeiffer professzor" LOL XD.

    http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=Christian+Pfeiffer&aq=f
  • 05lampard
    #8
    Mert aztán annak a játéknak nagyon élethű a grafikája :D
  • Justil
    #7
    nemtom, én mikor kicsi voltam még az x-aktákon is szanaszét paráztam magam, és ha megláttam volna egy olyan filmből 1 részletet, mint pl a fűrész, tuti elkapcsolok. lehet 1 mai gyerek már simán végignézi, de bocs ha akkor ezt megint csak a szülői nevelés hiányának tudom be.
    persze hozzá kell tenni, hogy nehéz úgy jóra nevelni a gyerekedet, ha közben az iskolában a fél napot idegbeteg és agresszív gyerekek között tölti...