33
  • phoenix1
    Szerintem ezt a hely is válogatja. Hogyan magyaráznám azt, hogy könyvelőből szinte mindenes lesz az ember és nem csak a könyveléssel kell foglalkoznod hanem a hálózatba kötött többi géppel majd minden nap végén adatmentést csinálni a könyvelési feladatok melett?! Fel ment a FF, azóta is használják :P
  • bakagaijin
    Nem mellesleg sok belső fejlesztésű vagy vásárolt intranetes cucc van, ami csak IE-vel megy. Interneten már jobban ügyelnek rá, hogy kompatibilis legyen a cucc, hiszen annak hiánya elvesztett fogyasztót jelent(het). Ez zárt, belsős rendszereknél viszont egyáltalában nem fontos, hisz elő lehet írni, hogy IE legyen mindenütt és köszöntük szépen.

Más: Operát nem is lehet localadmin jog nélkül telepíteni... FF-et lehet, sőt van hordozható változata: megy pendrive-ról... ha a pendrive-használat engedélyezett.
  • SityiSXT
    Vannak. De ahogy én látom, azért nem ez a jellemző, de lehet, hogy tévedek.

A #29-re a válaszom: Az is egy megoldás. Én nem mondom, hogy márpedig IE-t kell használni vállalati szinten, hanem csak azt, hogy szerintem ezért használják. Vallási vitát meg nem nyitok ezekről, mindenki használjon azt, amit akar/nem szégyell/imád. :)))
  • SRobert
    :)

volt is, van is.
    de nem az igazi.
    nem elegáns.
    és nem old meg mindent (background-repeat)
  • Gerygrey
    Egyszerű a megoldás: a mérnökök kapnak egy Firefoxot, Gizike IE-jén meg le van tiltva minden :)
  • Gerygrey
    De vannak cégek, ahol semmi szükség például a dolgozók kezdőlapját, vagy bármi más, a munkavégzés szempontjából teljesen lényegtelen beállítást módosítani. Legyen kész határidőre a projekt az elvárt minőségben, minden más mellékes.
  • SityiSXT
    Pont az a lényeg, hogy ha esetleg a különböző usercsoportoknak más-más biztonsági beállítások kellenek (ActiveX, JavaScript, ilyesmi) az gépfüggetlenül egy helyről történjen - tehát pl. a titkárnőknél letiltva minden aktív tartalom, mert ők esetleg hajlamosak olyan dolgokra kattintgatni a neten, amire nem kéne, de teszem azt a mérnököknél megengedőbb beállítások vannak mondjuk egy csak általuk használt software miatt. Ezt tűzfalon nehezen konfigurálod be. Bevallom, a kezdőlap hülye példa volt.
    A védelemmel kapcsolatban pedig ha csak a malware-irtóra támaszkodna valaki, hamar meglepődhet, hogy azért nem kell mindent arra hagyni. Szerintem fontos a biztonságosan bekonfigurált böngésző is (pl. SmartScreen szűrő az IE-ben).
  • SityiSXT
    A telepítőcsomag egy dolog. Míg az IE minden beállítását tudod AD-ból intézni (ismétlem magam: központilag és akár userekre, csoportokra szétbontva), a Firefoxnál már gépenként kell egy konfigfile-t buherálni, ami nem az igazi. Amíg ezt nem tudják az alternatív böngészők, addig nincs sok értelme céges FF-ről, Chrome-ról, Opera-ról beszélni...
  • Gerygrey
    Idézet innen: "akkor légy oly kedves és áruld el nekem, hogy állítod át teszem azt a kezdőlapot 2000 gépen egyszerre és úgy, hogy ne lehessen átállítani? "

Először is, nem értem mi a jelentősége hogy ugyanaz legyen 2000 user kezdőlapja, de jobb helyeken a tűzfalon szokták letiltani a nem kívánt cuccokat (torrent, youtube, anyámkínja) nem a böngészők beállításai között...

Firefox meg lehet biztonságos, de irtottam én már olyan malware-t, ami FF-en keresztül jött be. A védelem első vonala úgyis a user, aki vagy rákattint a veszélyes dolgokra, vagy nem.

A második pedig a malware elleni védelem, ami teljesen böngészőfüggetlen. Ha a júzer rákattint valami szarra, teljesen mindegy hogy Operában vagy Chrome-ban nyitotta meg a crack.exe nevű trójait, ez ellen nem véd egyik böngésző sem.
  • Gerygrey
    Az IE szerintem azért nyerő a vállalatoknál (és sokáig még az is lesz), mert van Active Directory támogatása, ami a többi böngészőről már nem mondható el.

Kivéve a firefoxot...
  • Gerygrey
    Komolyabb cégeknél azért az nem úgy működik, hogy jön a dolgozó és mindenféle programot ami neki jól esik felrak a gépére...

Ez így van, komolyabb cégeknél a rendszergazda tesz fel Firefoxot vagy Operát :)
  • Vorpal
    Volt arra az átlátszóságra megoldás azért.D - de ennek ellenére jól megmondtad "kiseszü"
  • SRobert
    a sok nagyeszűnek röviden:

a MS azzal, h integrálta az oprendszerbe a saját termékét (ie), széles körben elterjesztett egy olyan böngészőt, ami nem kezeli rendesen a W3C szabványokat, ráadásul emlékeim szerint legalább 10 évet "elvett" a designerek életéből azzal, hogy csak az ie7 kezdte el kezelni a png-k átlátszóságát. (amit eleve ezért találtak ki anno)

és ha szokásuk szerint a nagyeszűek ebből sem értenék, h mi a probléma:
    a fejlesztőknek, sitebuildereknek figyelembe kell venniük az összes jelentősebb böngészőt.
    de ha leszarnák őket és csak az ie-re koncentrálnának, akkor is ott van móka-kacagásnak az ie6, ami elég elterjedt ahhoz, hogy ne lehessen rá legyinteni, de elég szar ahhoz, h ne kezeljen rendesen semmit, ami manapság szabvány/elvárás.

érdekességképpen pedig:
    a sitebuildereknek van két "kifejezésük", amit stíluslapban használnak.
    az egyik a * html, a másik a *+html. az egyik az ie6-hoz, a másik az ie7-hez.
    és, hogy miért nem az ie6 és 7 az alap és miért nem a FF-hoz, meg az operához van ilyen kód?

hát, találgassatok. :)
  • globint
    Három dolog számít a gazdasági versenyben:
    marketing
    termékminőség
    ár
    Ebből legalább kettőnek együtt kell lenni, ha el akarják adni a portékát.
    Az IE nél az első mindenképpen megvan.....

Aztán az ár és a minőség meg az én termékeimnél van előnyös ponton....

ár és minőség
  • SityiSXT
    Az IE szerintem azért nyerő a vállalatoknál (és sokáig még az is lesz), mert van Active Directory támogatása, ami a többi böngészőről már nem mondható el. És egyetlen rencergizda sem fogja feladni azt a kényelmet Windows alapú hálózaton, hogy mindend egy központi helyről tud szabályozni, konfigurálni, menedzselni, csak a böngészőt nem (ráadásul úgy, hogy pont a böngészőn keresztül ömlik be a legtöbb szar a hálózatra). Egy jól beállított IE pedig van olyan biztonságos, mint akármelyik alternatívája (ez persze csak a 7-es, 8-as verziókra vonatkozik). Kicsit bővebben itt.
    És nem mellesleg az MS féle komoly software-ek (Dynamics, Exchange, Office, stb.) is elsősorban IE-re vannak optimalizálva, és teljesen érthető okokból: miért fáradjon a Microsoft már rendszerekkel, ha az övén jól megy?
    (Csak a webfejlesztők szívnak kutyakeményen... )
  • Ravkin
    Emberek... a sok hülye szenved hogy melyik szart válassza a sok közül böngészésre, a többiek meg egyszerűen használják azt ami működik (IE) .

Ha nem vennétek észre a divatböngészőzés mára már azért vált divattá mert az is a gép előtt veri a seggét akinek nem is kellene, és láss csodát hirtelen szakértővé válnak és lecserélik a régi rossz rendszereiket.

Szegény vállalatok bizonyára munkára akarják használni a számítógépüket és nem arra hogy külömböző programok telepítésével elszórakoztassák magukat. És nem fognak megdöbbenni azon sem hogyha 1.7 mp helyett 2.3 mp alatt töltödik be egy lap a böngészőjükben.

Egyébként meg kapjátok be
  • sh0x
    Ezért kell operát, chromeot, és safarit használni, te ész :DAS:DA:SDA:SD:SDA:SDASD
  • SRobert
    talán vedd be a gyógyszered. ;)

aztán pedig nagy hirtelen kérdezz meg egy webfejlesztőt, miért kap ideggörcsöt az ie-től...

és az utolsó mondatod igaznak tűnik.
    ezért beszélsz botorságokat, mert nem értesz hozzá. (mondjuk emiatt nem is lehet más téma)

az ie közel sem azért a legelterjedtebb, mert annyira jó. :)
  • HJ
    Komolyabb cégeknél azért az nem úgy működik, hogy jön a dolgozó és mindenféle programot ami neki jól esik felrak a gépére... Ha meg mégis felrak, akkor egyszercsak jön a rendszergazda és csúnyán fog nézni. És nem azért néz csúnyán, mert bunkó, hanem mert ő felel a rendszerért.
    A legnehezebb eset az az user, aki természetesen sokkal jobban ért mindenhez mint bárki a cégnél (legalábbis ezt hangoztatja) de azt már nem érti meg, hogy nem az otthoni gépét gányolja össze mindenféle programmal hanem a cég tulajdonát és ha ilyenből beüt egy komolyabb adatvesztés akkor "természetesen" nem ő hibás hanem a hülye/bunkó/lamer stb. rendszergazda. Sz'al ahol IE van előírva ott IE-t kell használni és pont.
  • Gerygrey
    Páran feltették az FF-t, és képzeld, az általunk használt dolgoknál bugzott mint ááállat.
    És képzeld, erről sem a rendszergazdáink tehetnek, nagyon sok munkájuk van benne mire összehozták a rendszert.

Nem a rendszergazdák, hanem az alkalmazás fejlesztői tehetnek róla. Én is ismerek ilyet, van olyan, munkámhoz szükséges webalapú cucc ami nem megy normálisan FF alatt, mert szarul van megírva. Az ilyesmikhez hozzárendeltem az IEtab firefox plugint defaultként oszt jónapot, IE motorral nyílik meg ha rákattintok a könyvjelző eszköztáron, és máris megy, nem kell hozzá egy külön böngészőablakot megnyitni.
  • cousin333
    Portable (telepítést nem igénylő) verziók esetleg?
  • phoenix1
    Nálam első dolog ahová megyek vagy FF vagy Operát feltenni. Na de most nem rég az FF is felhúzta az agyamat, pl. +1px eltolódások háttérképnél (CSS), egy síma oldalnál, ugyanaz a kép három "div"-nél. Persze hol javítanák? :S:S
  • ssdb
    gyász h ez van, de ez nem egyedüli probléma. Pl. A SOTE központi könyvtárában a nyilvános gépeken csak IE van nem is lehet mást rájuk más böngészőt feltenni, pedig félóránként kilép meg befagy... de ez van Ms árukapcsolt termék benne foglaltatik asszem az olcsóbb licensz szerződésben.
  • cousin333
    "Mivel az IE-t nem ingyen készítik otthoni programozók, hanem hivatalos fejlesztők komoly pénzekért."

És te úgy képzeled, hogy mondjuk a Firefoxot Mari nénik dobták össze vasárnapi ráérő idejükben? :)
  • MiQ
    ... egyetértek veled. Nálunk csak a vastag klienseken van Firefox, mert azoknak a telepítését/tesztelését rám bízta a rendszergazdi (vagy nem bízott magában vagy túl lusta volt rendesen megcsinálni - inkább az uccsó) ...

Mindig mondom neki, ha eccer visszajönnek a komcsik, akkor először az ügyvédeket, majd a rendszergazdákat lövik le ...
  • zoozoo
    Elég sokáig élt az ie6, ezért stabilan tudtak rá fejleszteni. De mivel pont az ie6 a legrosszabb böngésző szabványok feldolgozása/megjelenítése szempontjából, ezért hiába frankóbbak az új böngészők - rajtuk bénázni fog egy ie6-ra optimalizált program. Nem fognak plusz pénzért újabb böngészőre átírni programot, amikor az ie6 is megfelel nekik.
    A probléma egyedül az, hogy ie6 fejlesztésekor még sz@rtak nagy ívben a szabványokra.
  • gkalcso
    Addig ez nem fog változni, amíg a webes felületű célszoftverek - amiről azt gondolná az ember, hogy webes szabványokon alapulnak - csak IE .NET és M$ office jelenlétében egyéb windows szoftver telepítése mellett működnek.

Persze arra is van példa, hogy ezen dolgokra IE, a többire FF-et használnak egy cégen belül.

Inkább ötleteket kellene adnod: Firefox és AD használata
  • szombi
    Mivan teeeee? Lúzer!
    Neked aztán nem rohadt ****%%%% @&# tökmindegy, mit használnak a vállalatok???
    Biztosan nyomós okuk van a vállalatoknak amiért IE-t használnak, amit a te borsónyi agyad nem képes feldolgozni.
    Én egy Call Centerben dolgoztam egy darabig, ott is IE volt a favorit, a célra tökéletes volt.
    Páran feltették az FF-t, és képzeld, az általunk használt dolgoknál bugzott mint ááállat.
    És képzeld, erről sem a rendszergazdáink tehetnek, nagyon sok munkájuk van benne mire összehozták a rendszert.
    Te csak a jéghegy csúcsát látod te kis *****, fogalmad sincs mi munka van a víz alatt, lehányod az egészet mert NEM ÉRTESZ HOZZÁ!!!

ahogy én sem, de ez más téma.
  • Frayer
    Nem, mert az MS termékek árú-kapcsolva jönnek, amiért díjat számítanak fel.
    Tehát van egy ingyenes alternatíva, a fizetőssel szemben.
    Egyértelművé kellene tenni, hogy az ingyenes lehetőség kifizetődőbb.
    Mivel nem kerül semmibe. A másiknak a fejlesztéséért díjat számítanak fel, ami megjelenik valahol, valamiben. Mivel az IE-t nem ingyen készítik otthoni programozók, hanem hivatalos fejlesztők komoly pénzekért.
    A költségeket, és a több ezer százalékos profitot valahol be kell termelni, ami megjelenik beépítve minden MS termék árában.
  • Ferrer
    Most nem tökmindegy?
  • vmiki88
    Hát, az a bajuk
  • smv
    Tiszta szívemből kívánom, hogy azon megrendelők és vállalatok vezetőinek pöcse száradjon le marha gyorsan akik még mindig IE mellett vannak.
  • Nethyrrea
    gondolom ez azért van így mert vállalatoknál a júzer nem tehet csak úgy fel a gépre akármit, a rencergizdák meg lusták felrakni mást is, hagyják úgy ahogy van suxplorerrel