4
  • bakagaijin
    #4
    OK, értjük hogy utántöltött eredetiként eladott = hamis. De kinél kampányolnak? Mert a tisztelt endjúzer az "újrahasznosított" redeti papírdobozból nem fogja tudni megmondani hogy most ami benne van az utántöltött vagy eredeti, az tuti.

    A hamisított Verbatim is csak úgy látszott, ha egymás mellé tette valaki fonákjával a két lemezt és összenézi. A külső papír tökéletes szín-nyomat volt, tökugyanolyan műanyag dobozban. Nagyító kellett, hogy láss különbséget.
  • Vogel
    #3
    Szlovákiából fele áron megvan az eredeti patron, mint idehaza. Csak ügyesen!
  • llax
    #2
    A hamisított és az utántöltött nem ugyanaz.

    Ha az eredeti, de utántöltött tonert/patront eredeti dobozban árulják, az hamisítás. Ha más dobozba teszik és azon szerepel, hogy ez már utántöltött, akkor nem hamisítás.
    Ugyanez igaz az utángyártott cuccokra is, a gyártójuk nem forgalmazhatja azokat az eredeti gyártó márkanevén.

    Persze az utántöltés/utángyártás is szúrja a nagy cégek szemét, nem kis bevételtől esnek el miatta... De addig, amíg nem történik hamisítás, nem sokat tudnak ellene tenni...

    Utántöltött és utángyártott patronokkal is próbálkoztam már, több márkánál (de többségében HP) - több márkával is, nem sok sikerrel... Működött, nyomtatott, de a minőségük közelébe sem ért az eredetinek, sem a fekete, sem a színes patronoké... Mivel nem nyomtatok ipari mennyiségekben, inkább megveszem 2-3x-os áron az eredetit.
  • szombi
    #1
    nem hamis, hanem utántőtött.