52
  • blessyou
    #52
    vazz, megint kimoderálták, de már kíváncsi vagyok, mi lehetett oly tűrhetetlen, hogy ezt érdemelte.
  • bmw
    #51
    Hat kivancsi vagyok milyen lesz, leven Alien rajongo vagyok.:)
    Bar az elozmeny es remake filmektol mindig egy kicsit tartok....
  • Lalee1
    #50
    Nem az oldalt akarom védeni, de a szólásszabadság azért nem teljesen az aminek sokan hiszik. Kiállhatsz a sarokra ordibálni az igazadat, okés, de ha bejössz a házamba és itt ordibálod, akkor hagy dobjalak már ki, a szabad szótól független. Remélem érthető a párhuzam valamennyire.
  • Aldo Moro
    #49
    Mivel ezen a telelökött lapon nem találtam belső szabályzatot, ami egyébként sem egyetemes jellegű, csak irányadó, felhivnám a kedves moderátor figyelmét a 1949. évi XX. törvényre, mely védi a szabad véleménynyilvánítás jogát, tekintet nélkül a megfogalmazott álláspont érték- és igazságtartalmára. Az Alkotmány 61. §-a (1) bekezdése szerint: "A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze." Az Európai Emberi Jogi Bíróság 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy „a szólás szabadsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek, hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják a lakosság bármely részét." Úgyhogy lehet itt moderálgatni olyanért amiért nem is kellene, legfeljebb majd megunom, aztán először picsánrúgják a kedves moderátort, másodszor kap egy kis ejnye-bejnyét a lap. Csak nyugodtan. xxx
  • IMYke2.0.0.0
    #48
    Ki mondta ezt?
    Én csak közöltem: a KN-ben bizony komoly értékű autókat törtek össze, semmi CGI - mert azt tudni kell, akkoriban is használtak utómunkákat számítógépekkel (Amiga) és vágástechnikákkal karöltve...
  • CaptainRumi
    #47
    látom nem vetted ki a szavaimból, hogy engem abszolút nem zavart az a technika amit akkor használtak (és abszolút a tetralógia az alap nálam, főleg az Aliens)...mert mindenképpen úttörőnek számított
    De manapság tényleg látják a bábúba bújt embert és a mai technikák meg húsz év múlva lesznek majd elavultak...
    konklúzióban: haladni kell a korral.
  • Gilgamesh
    #46
    "ja és mellesleg az akkori Alienen a mai kölykök csak röhögnének"

    Ezt nem mondhatod komolyan. Miért is? Te ugye még a drótokat is láttad, amikkel azokat a kezdetleges és röhejes bábukat mozgatták, nem?
    A _mai_ alienek (AvP1-2) meg mivel jobbak, és főleg mivel félelmetesebbek? Az oké, hogy a technika fejlettebb (és mégis bénább a lények megoldása, de ez már ízlés/pofon kategória), de az se a hangulati, se a történetbeli vagy rendezői hiányosságokat nem fogja betömni, a film pedig menthetetlenül félresikerül, de baromira.
    Azért furcsa, hogy régebben nem féltek az űrbe, más bolygókra vinnni a sorozatot, most meg, hogy elvileg hihetőbben tudnák mindezt megvalósítani, kisvárosi tinihorrorrá degradálják az egészet. Legalábbis az AvP Requiemben, amit menthetetlenül gyűlölök...
  • blessyou
    #45
    Egyébként ezzel a CGI-s gondolattal én is egyetértek. Egy olyan filmnél, mint mondjuk az Alien, nem kell agyoneffektezni a dolgot. Sokszor a kevesebb néha több, és az ember fantáziája úgyis kiszínezi a dolgot, és az olykor többet ér bármilyen látványeffektnél.
  • CaptainRumi
    #44
    a kamionok meg az autók a legszarabb példák...azokat még most is törik és nem CGI.
    viszont mi van akkor ha egy repülőnek kell lezuhanni? NA? akkor is maradnál a hagyományosnál?
  • CaptainRumi
    #43
    nehogy már az akkori kort meg a mostanit hasonlítsd össze...a korral együtt a követelmények is megnőttek, így azok árai is...

    megnézném Cameron mester 40 millióból, hogy csinálná meg az Avatar-ját. Szerintem ennyi.
    ja és mellesleg az akkori Alienen a mai kölykök csak röhögnének. Ezt úgy mondom, hogy én is nagy fanja vagyok a franchise-nak.
  • spR
    #42
    Mielott valaki belekotne, tudom hogy az Aiensben es a Jedi-ben nincs kamion :)
    Csak arra akartam utalni, hogy kifinomult modellekkel rengeteg latvanyos effektet lehet kesziteni.
  • spR
    #41
    Tokmondegy kolleganak igaza van, egy csomo helyen feleslegesen hasznaljak a CGI-t. Erdekes modon Cameron 86-ban CGI nelkul meg tudta csinalni az Aliens 18 millio dollarbol (kb 40 millio mai aron). A mai "filmesek" keptelenek lennenek ekkora budzsebol ilyen latvanyvilagu filemet csinalni, ami 23 evvel kesobb is megallja a helyet. (Eleg csak megnezni pl a Fuggetlenseg napjat, erosen latszik hogy 96-ban meg nem volt toppon a CGI. )
    Amugy meg nem kell eloben kamionokat borogatni, regen modellekkel siman es elthubbem meg tudtak oldani. (Aliens megint jo pelda, de a Jedi visszater urcsataja is jo pelda)
  • IMYke2.0.0.0
    #40
    A Knight Rider sorozat első 4 évadja alatt 21 [huszonegy] valódi Pontiac Trans Am-et törtek össze!!!
    S ez csak egy film...

    [áram- és netszünet miatt reagálok így későn]
  • Gilgamesh
    #39
    tökmindegy kollégával értek egyet. Bár az is igaz, hogy ha valóban Scott rendezi, felőlem akár full animált rajzfilm is lehet, már kezdem is csorgatni a nyálam - csak úgy élienesen, mert az öreg megérdemli. :)
  • IMYke2.0.0.0
    #38
    Bizony, nekem is :)
  • blessyou
    #37
    Az Aliens Vs Predator vonal 1990-ben indult, amikor a Dark Horse Comics adott ki képregényt ebben a témában,( abban meglovagolták az Eric von Daniken-féle sztorit, hogy ugyanis már a múltban is ellátogattak a Földre idegenek), még a Predator 2 előtt, és valószínűleg a filmbe is innen jött az ötlet, szóval ez azért korábbi eredetű, és utána jelentek meg regények is ebben a témában, meg videó és kártyajátékok. Szóval nem akkora marhaság, igen is sok köze van egymáshoz a kettőnek.
  • pauly
    #36
    Egyetértek.
    Cg-t,csak ott kellene használni ahol feltétlenül muszáj,és szerintem sem olcsóbb megoldás számítógéppel előállítani,inkább csak gondolom sokkal kényelmesebb nekik...

    "Az a bajod, hogy nem költenek el feleges milliókat kamionok összetörésére amikor (szvsz) közel hasonló élményt tudnak nyújtani cgi-vel? Grat "
    Ja,helyette cg-re költenek el felesleges milliókat,ami ráadásul nem is lesz olyan mint az igazi...
  • WoodrowWilson
    #35
    Nem tudom, nekem tökéletesen megfelelnek így is. Meg a Transformers cgi is bejött. De biztos csak túl kommersz vagyok.
  • tökmindegy
    #34
    Köszi. :) A 30 szép szám.
  • tökmindegy
    #33
    "Az a bajod, hogy nem költenek el feleges milliókat kamionok összetörésére amikor (szvsz) közel hasonló élményt tudnak nyújtani cgi-vel? Grat"

    Az a bajom, hogy elköltenek felesges milliókat kamionok (ál)összetörésére, és közel sem nyújtanak hasonló élményt. Mindezeket hulladék történetbe ágyazva teszik. Nem hiszem, hogy olcsóbb cgi-vel megcsinálni.

    Régen megtudtak burítani mindent úgy, ahogy kell. Ez hogy lehet? És belefért a költségvetésbe. Pár kiszuperált kamion talán nem annyira drága. Csak egyszerűen profik voltak.

    Transformers (LOL) már az elején kiszúrni a cgi helikoptert. A vasembert aláírom, az tűrhető.
  • WoodrowWilson
    #32
    Na igen, ezt meg már nem is akartam leírni, mer tökmindegy kolléga falnak megy.
  • tökmindegy
    #31
    Elolvastad valamelyiket is ezek közül?

    ALIEN könyvek (hivatalos kiadások):

    Alien
    Aliens
    Alien 3
    Alien Resurrection

    ---

    PREDATOR könyvek (hivatalos kiadások):

    Predator
    Predator 2

    Ha majd ezekkel végeztél, akkor folytatjuk.

    Az összes nálunk kiadott könyv az aliensonline.hu szerint. A többsége nem hivatalos (tehát nem a filmből, annak alapján, vagy annak forgatókönyve alapján) készült kiadás.

    Aki érdemben informálódni akar MAGYARUL, annak érdemes folyamatosan olvasgatni ezt az oldalt. Meg ezt:
    http://database.aliensonline.hu-t is, ami a társoldala a fentinek, főként leírásokkal.

    Nem akarom megrendezni a filmet, de azt jól tudom, hogyan lehet valamit nagyon gyorsan elb*szni. Manapság ezt szokás.

    Ha Scott rendezi az új Alien filmet, akkor nem aggódok.
  • CaptainRumi
    #30
    hát manapság szerintem már jobbat (ott van a legjobb példának az új Transformers 2 trailer) mert mi van akkor, ha például a kamion nem úgy borul-törik össze,ahogy akarták? akkor addig törünk egyet amíg jó nem lesz?
  • WoodrowWilson
    #29
    Az a bajod, hogy nem költenek el feleges milliókat kamionok összetörésére amikor (szvsz) közel hasonló élményt tudnak nyújtani cgi-vel? Grat
  • CaptainRumi
    #28
    Szerintem neked csak az az egyedüli problémád, hogy megöregedtél :)
    ez van...
  • Loverman
    #27
    lécci rendezz te filmet és az tökéletes lesz, lécci naa
  • Loverman
    #26
    mindenki jön itt a hülye könyvekkel... csak úgy mellesleg elmondom hogy a könyvek a filmek után készültek szóval attól hogy a könyvekben le van írva valami az még a filmekben nagyon nem volt szóval az ember nem is tudhatná, csak vmi író akit felbéreltek h írjon könyvet hogy még több pénz jöjjön a franchise-ba, az talált ki szép dolgokat. ennyi.
  • Harkat 89
    #25
    Igazad van, de az hogy hírből se ismerik egymást nem teljesen igaz. A Predator 2 filmben a végén ott volt egy alien fej az ürhajó falón, így valószínű ismerték egymást. Most hogy szerinted a P2 rendezője hülye volt hogy berakta azt, az más dolog. És az is más hogy a két lény össze eresztése pont olyan írokhoz, rendezőkhöz került akik elbaszták csak. Szerintem ha rendes emberek foglalkoztak volna velük, akor elég jó lehetett volna. Mert szerintem van logika abban hogy egy tág univerzumban egy fejlett vadászó faj intelligens lényekkel harcoljon.
  • Lencso
    #24
    Predator 2. Film vége. ..amikor főhősünk bemegy az űrhajóba és a falakban levő bemélyedésekben ott vannak a különböző fajok koponyái, azaz a trófeák. ...noss .. ott látható egy Alien koponya is.
    (csak érdekességnek szántam)
  • Inquisitor
    #23
    "Cameron hülye volt, hogy eladta a jogokat, ..."
    Kellett a zseton a Battleangel-re, meg az Avatar-ra. ;)
  • tökmindegy
    #22
    Felejtsétek már az AVP-s hülyeségeket. A két lénynek semmi köze egymáshoz, hírből sem ismerik egymást.

    Ez így is volt addig, amíg néhány ostoba író és balf*sz filmes/stúdiófőnök/producer rá nem jött arra, hogyha a két lényt egymásnak ereszjük (meg kitalálunk hozzá egy gyenge sztorit), abból nekünk milyen sok pénzünk lesz.

    A film már régóta üzlet és nem művészet. Folytatások, remake, CGI-s fos "rajzfilmek", ezek mennek ma. A közönség erre vevő. Szánalom.
  • tökmindegy
    #21
    Az AVP filmek csak továbbgondolt marhaságok. 1979-ben még sehol sem volt, a 1987-ben készült Predator.
    Utólagosan persze mindent meg lehet magyarázni. Az AVP filmek mellékágak, semmi több.
    Utólag továbbgondolt marhaságok, amelyek méginkább megtépázzák mind a Predator, de főleg az Alien sorozat hírnevét.

    Ha Scott ezen a vonalon kezdi el a filmet (bár ő ennél 10x okosabb és zsenibb), akkor azonnal felejtős.

    A Terminatorral most ugyanezt csinálják. Cameron hülye volt, hogy eladta a jogokat, főleg ilyen Vajna féle senkiházi szönyeggyárosnak. Mario Kassar az meg a másik fele. Tipikus pénzbuzi producerek, akik szart sem értenek a filmekhez.

    Szánalmas ez a sok szemét ami mostanában kijön, persze mindent CGI-vel. Nehogy már fel kelljen borítani egy igazi kamiont: Halálos Iramban 4. eleje (LOL és milyen szarul van megcsinálva, atyám.), I.E. 10000-ben a kardfogú (ultragagyi) és még lehetne sorolni.
    Spielberg, 1972-es Párbaj című alapművében, simán össszetört egy peterbilt-t. Persze mondanom sem kell, hogy akkoriban még FILMEK-et csináltak.
    Bár ilyen magasra nem is kellett volna tennem a lécet. Elég lett volna megemlíteni Kurt Russel szereplésével a Breakdown-t. (1997) Minden eredeti, felborul, repül, semmi CGI szar.

    Hogy hogyan csinálnák meg a mai "filmesek" pl. a MAD MAX első 20 percét, arra meg már gondolni sem merek.
  • Harkat 89
    #20
    Szerintem az nem Predátor hajó, mivel ha megnézed az első részt, abban az idegen lény ami az űrhajón volt, nem is hasónlít rá(amiből már kikelt egy Alien). És nem hiszem hogy a Predátorok hozták volna létre ezeket a lényeket, ők csak megtalálták, és mint tökéletes prédát nevelgették a beavatási harcokhoz, vagy vadászatokhoz. Én így tudom, de javítsatok ki ha tévedek.
  • m0tTh0w
    #19
    Szerintem Ridley Scott-ot teljesen hidegen hagyja, hogy mit írtak le egyesek az alien vs predator ponyvaregényekben.
  • Broafka
    #18
    oké, ezek szerint egy újabb predátor filmet kapunk ha jól értem. mert az űrhajót amit talált a család az LV-426-on az egy predátor hajó volt (vagy valami nagyon hasonló) de mivel az AVP filmekből az is kdierült hogy a predátorok hozták létre az alieneket, akkor most milyn előzményfilmről is beszélünk?
    már mnident tudunk nem?
  • Lencso
    #17
    Gyors leemeltem a polcról a még 65 forintért vásárolt példányomat és lecsekkoltam amire nem emlékeztem.
    Szóval. Ripleynek egy meghalgatásra kellet mennie miután felépült és ott kellett beszámolnia (a megírt jelentése ellenére) újra a történtekről. Itt mesélte el hogy mit-hol találtak és hogy a mentőkomp feketedoboza alapján meglehet találni az elhagyott ürhajót.
    Az elbeszélése alapján Burke küld felderítőket a telepesek közül, hogy keresség meg az idegen ürhajót. Majd ezekután vesztik el a kapcsolatot a telepesekkel. ....
  • scagnetti
    #16
    "aki csak feltorekvoben van, akkor Rob Zombie ;)"
    Ezt ugye csak viccnek szántad? Ő az utolsó akire rábíznám a film rendezését. Ridley Scott nagyon is jó lesz a rendezői posztra.
  • CaptainRumi
    #15
    Jogos a kérés, hogy ne PG-13 legyen... csak hát a hardcore alien illetve predator fanok kielégítése mellett arra is ügyelnek, hogy a kasszáknál szépen termeljen a film, így két megoldás van: vagy a PG-13 vagy az alacsony költségvetés ( a harmadik lehetőség, hogy az elöző rész sikere alapján megszavazzák a bizalmat azt az AvP már elbaltázta)

    hiába a hentelés ha olyan minőséget kapunk mint az AvP-R (bár nekem volt egy két jelenet és ötlet amiért nem húzom le a filmet)
  • Nethyrrea
    #14
    díszdobozos tetralógia a polcon rulez xD
  • moRtiZ
    #13
    Hehe, jogos :). Most mar beugrott. Ujranezem mind a 4-et, mert mar 2 eve nem lattam oket :D