Depis vagyok, van kiút?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez szerintem is így van, ha az ember egyenes a másikkal, és tisztázza a dolgokat, utána sokkal könnyebb a kisebb konfliktusok kezelése.<#wink>

én speciel észrevettem magamon, h ha én fõzök magamra és a páromra, mindig jobb kedvem lesz. elénekelgetek a rádióval együtt, vagy ha ott van a kedvesem, akkor elmókázzuk az együtt töltött idõt..😊😊 nagyszerû kikapcsolódás és utána jót lehet enni, beszélgetni egy pohár vörös bor mellett.
bevallom, ahogy téged egizike64, engem is bizony fölõröltek régen a hétköznapok.. sokáig nem láttam kiutat, de voltam orvosnál és õszintén elmondtam a páromnak is h mi bánt és mára már jobb.
én is sokkal jobban szeretem a szüleim által termesztett zöldségeket,gyümölcsöket,amik vidéken érnek meg,nem pedig a pesti szmogban.Plusz tudom,hogy nincs semmi vegyszerrel kezelve.Ezzel sokan vannak így.Én annyira a bio elnevezésû dolgokban sem bízok,mert ki tudja,hogy ténylegesen az-e..
a nagymamám olyan, hogy csak azt hajlandó megenni amit a saját kertjében termeszt, meg kell hagyni hogy az a paradicsom soha nem lesz olyan mint az Auchanban, de az íze se... Szóval abba az ember beleharap és egyszerûen isteni.
Ez szerintem nem ugyanaz.Az,hogy egy felnõtt ember odafigyel az egészséges táplálkozásra az abszolút követendõ.Pl hogy nem bízik a zöldségekben,gyümölcsökben,hogy mi hogy volt lepermetelve,és csak a saját kertjükben lévõben bízik,az teljesen normális.Hogy nem akar elkapni egy étteremben szalmonellát,az is.Egy kisgyereknél teljesen más,a gyerekek nem figyelnek ilyenekre,nem is foglalkoznak ezzel.Kis korban még mindenfélét be is vesznek a szájukba,homokot stb.Ha az otthoni kaját megrágatja elõtte mással,akkor nem érzi az otthoni étel biztonságát,amire egy gyerek még nem szokott gondolni.Szóval a gyerektõl tényleg furcsa,de felnõttõl csak elõvigyázatosság.
"Valahol azt is megértem,hogy nem eszel meg más által készített ételt,mert egyes kajáldák,éttermek konyhája hát...szóval nem mindenhol figyelnek oda nagyon a higiéniára és könnyen el lehet kapni valami fertõzést.Ez szerintem inkább csak rigolya nálad,mint valaminek a tünete."

A barátnõm kishúgának ez is a baj hogy nem eszik meg semmit anélkül hogy valaki nem kóstolja meg neki...! Szóval ez hasonló,ez már betegségnek számít szerintem. Mindenképp jó ezeket egy orvossal megbeszélni.

Ez idõvel alakult ki...ahogy hallottam egyre a híreket,hogy ilyen meg olyan hatóanyag...és ilyen-olyan,,méreg,,.

Mostanság én fõzök elég sokszor...
Étterembe már nem járok...Anyukám ételeit eszem még meg,benne azért bízom 😊
A kertünkbõl vannak jó zöldségek,gyümölcsök...ebbõl levest és fõzeléket szoktam csinálni 😊 Van egy jó helyi piac,ott pedig egy kedves bácsinál tojást szoktam venni😊 aztán a többit hozzávalót kiválogatom a boltban...a rossz lehetõségek közül a kevésbé rosszat 😊
Aztán így ...
De van amikor megunom ezt és akkor 😄 1 napra kb ,,bekattanaok,,és akkor mindent eszem 😊 amit azelött nem 😊
Ilyen 1-2 havonta van szokott bekövetkezni ...

Köszönöm a segítségetek ! Jó volt errõl így beszélgetni 😊

hát szerintem az nem baj,hogy nagyon utána nézel az E betûs részeknek.Manapság már tényleg nem lehet tudni mibe mi van,szóval érdemes szerintem.Valahol azt is megértem,hogy nem eszel meg más által készített ételt,mert egyes kajáldák,éttermek konyhája hát...szóval nem mindenhol figyelnek oda nagyon a higiéniára és könnyen el lehet kapni valami fertõzést.Ez szerintem inkább csak rigolya nálad,mint valaminek a tünete.És akkor pl mit szoktál enni?Te fõzöl mindig,és azt?vagy hideg kaját?
Hát azért sok nõt ismerek aki ilyen, alapjáraton szerintem ez még nem betegség, csak egyszerûen mi nõk így vagyunk kódolva...
Viszont ha az egészségeden is érzed, hogy már nem a régi, és ezt a kajálásodnak tudhatod be akkor ott tényleg orvosra van szükséged...
Éppen az a baj,hogy túl odafigyelek...
Aztán vannak periódusok...
Amikor vagy nagyon egészségtelenül vagy csak bio kajákat eszem...
Az egészségtelen idõszakban gondolom stresszesebb vagyok...akkor nass megy ezerrel !!!
És van a köztes ami most is van(bár haladok a bio periódus felé) 😊
Minimálisat csak,amikor nagyon éhes vagyok csak akkor eszem...és egy kisbolti vásárlás is kb. 1 órába telik mert még a legapróbb betûs részt is végigolvasom mindenen...rengeteget vacilálok azon mit vegyek meg...
Szóval annyira nemis egészségtelennek hanem inkább idegesítõnek nevezném a túlzott odafigyelésem...jah és más által készített kaját nem tudom megenni...egyszerûen nem tudom mibõl van,hogy készítették el,milyen körülmények között...

Így ,,röviden,, ennyi 😄

ez már durván paranoia...mindentõl félsz...hát szerintem is tényleg menj el dokihoz,ha még a barátokban sem tudsz megbízni,hogy elmondd ezeket nekik.Az étkezésre én is kíváncsi vagyok,mert így nem teljesen értem...
Igen elég kellemetlen mert néha annyira idegesítõ a folyamatos hiszti meg ezek a furcsa dolgok...!

Ha ismerõsöknek,barátoknak nem tudsz megnyílni mindenképp keress fel egy pszichológust. Ott kibeszéltetik az emberbõl a gondokat.

Természetesen nem a gyereknek ajánlanám az oldalt😊 Inkább a szülõknek. Hátha találnak ott valami hasznosat.

Milyen étkezési szokásaid vannak amik annyira egészségtelenek? Ha annyira figyelsz arra, hogy mit eszel, akkor azért csak nincs akkora gáz! vagy?
Szegény kislány 😞 ilyen kis korban vannak mér ilyenek... ez szomorú...

Nekem amúgy szerintem tömegiszonyom van...sokszor rosszul érzem magam a jármûveken...és félek is utazni rajtuk...

Aztán egyedül meg megint félek,akkor úgy érzem figyelnek...

A ráadás... hogy mániákusan figyelek arra mit eszem... és vannak olyan megrögzött ételfogysztási szokásaim amirõl senki nem fog tudni lebeszélni...pedig nem egészséges...

szóval tényleg dokira lesz szükségem...
Ismerõsnek,barátnak megnyílni annyira nem tudok...

ui.: arról nemis beszélve,hogy bizalmatlan vagyok szinte mindenkivel...

Engem sem érint szerencsére a "depresszió" de azért sok embernek ez nem ennyire egyszerû. Sok vannak akiknek kisebb a lelki erejük vagy könnyebben összeroppannak. Lehet hogy te egy erõsebb jellem vagy és ezért nem viszonyítási alap. Neked szerencséd van sok más emberrel szemben. Sajnos sok embernek segítségre van szüksége...! És tény hogy az életet meg kell próbálni mindig pozitívan felfogni!!

Furcsa amit a kislányról írtál.Ez nem valami elkényeztetés,vagy tiltakozás a részérõl valami miatt?Vagy van valami baj otthon és ez váltja ki ezeket belõle?Szerintem egy gyereknél nem elég ha valaki ajánl neki egy ilyen oldalt,lehet meg sem értené még mi van leírva oda..Meg kell kérdezni,miért csinálja ezt vagy mi a baj,és ha nem jutnak a szülõk dûlõre akkor szerintem érdemes elvinni dokihoz.
Hah! depis mi? Nos, megosztom a tapasztalatomat.

22 évesen tudom hogy elszartam az életem. Nem csinálhatom azt amihez értek, amit szeretnék. Otthon lakok, nincs pénzem, nem találok megfelelõ munkát, és valószínûleg nem is fogok soha, legfeljebb minimál bérért szart lapátolni...és mégsem vagyok ,,depis"

Alig van jó dolog az életemben, de azoknak mind örülök, és annak ellenére hogy az az élet, azért mégis csak jó, és az életet élni kell.

Tucatnyi okom lenne arra, hogy össze zuhanjak, mégse teszem. Következtetés: ha én nem zuhanok össze, akkor más is tud élni úgy, hogy nem lesz ,,depis" csak nyissa ki szemét és élvezze amit lehet.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Milyen problémáid vannak pontosan? Írd le ide és egy hozzáértõ biztosan fog segíteni vagy ad tanácsot. Én csak annyira vagyok jártas a témában amit a nem rég belinkelt oldalon olvastam.

Sziasztok!!!!

Örülök,hogy erre a fórumra keveredtem...olyan dolgokat olvastam itt...
Hasznosan fogom tudni felhasználni saját esetemben...
Bár megijedtem mert rájöttem,hogy nem csak 1 problémám van...
sõt szerintem ezek a dolgok(bajok)egymásra épülnek...

Megnéztem ezt az oldalt mert annyira dicsértétek. Jól meg van csinálva és az tényleg jó ötlet hogy lehet írni az orvosnak,talán így kezdetben könnyebb a "névtelenségbe" burkolózni. Amúgy barátnõmnek a kishúga borzasztó...! Olyan dolgai vannak,nem mer fogat mosni, csak a szõnyegen mer menni ha le löki az ember akkor el kezd üvölteni meg sírni,és még sorolhatnám a dolgait. Majd ajánlom nekik is ezt az oldalt .

Nem is figyeltem még. De most feliratkoztam. Nagyon tetszik, tök aranyos 😊

Feliratkoztam, azonnal kaptam is egy nagyon hasznos levelet. De tényleg, nem az a szokványos hülyeség, hanem használható info.
LadyBaBa
egyet értek mindenkivel.én is sok újat tanultam az oldalról és szerintem írtó aranyos a boldogító email gondolata😊

hellobello
nekem a legjobb az oldalban az orvos válaszol funkció,
ez megnyugtat, hogy nyugodtan írhatok neki 😊

nekem is tetszik az oldal, nagyon szépen megcsinálták és tetszik, hogy leírják a betegségek tüneteit, fajtáit meg, hogy a hozzáértõ orvosok elérhetõségeit is feltüntették
Nagyon jól csoportosították a betegségeket. Nem is nagyon láttam ilyen lapot korábban. Meg a pszichológusokat is összeválogatták szerintem.
Én néztem már. Tele van tök jó dolgokkal. Egy csomó mindenrõl írnak. A versek és a képek is tetszettek. 😊

a társaság jó ötlet. Fõleg, ha közben külföldön vagyok. Unom a magyar rögvalóságot.
Ja és voltam lent futni. Nehezen vettem rá magamat, de megérte.
Egy másik fórumon néztem ezt az oldalt: szorong

Ti láttátok már? Vélemény?
egyetértek veled, ilyen szar idõben engem is az tesz boldoggá ha átmegyek a haverokhoz és együtt nyomunk playstationt vagy együtt nezünk meg egy jó kis filmet.
ja ez a tartós napfény hiány miatt van, a kritikus idõszak a tél vége fele (február), statisztikailag is kimutatott h ilyenkor van a legtöbb öngyilkosság pl.
am sztem pont az a lényeg ilyenkor h ne befelé fordulj mert ezzel csak mégjobban rontasz a helyzeten, hanem inkább találkozz barátokkal, menj el szórakozni, máris jobban érzed magad. <#kacsint>
jaja, egy kis lítium. :-)
Elhúzok a francba Brazíliába. Utálom ezt az idõt.
Addig is szerzek egy jó pszichológust. :-)
LadyBaBa
hát az biztos.jó lenne valami kedélyjavító,de mi???

Sztem ez is ilyen népbetegség, a legtöbb ember így reagál a télre, meg az ilyen rossz idõre.

LadyBaBa
Teljesen megértelek.Velem is ez van..télen még ráadásul bulizni sincs kedvem a hideg miatt,befordulok,nem megyek sehova,plusz olyankor mindig olyan csúnyának érzem magam😞 ha jön a tavasz akkor én is kinyílok mint egy virág😊és talán meg is szépülök.Most viszont tökre elszomorít ez az esõ,semmihez sincs kedvem,olyan nyomott vok: S

Biztos vagyok benne, hogy a problémádnak köze van ehhez a szélsõséges idõjáráshoz is. Én télen mindig befordulok, rosszul érzem magam. Aztán jön a tavasz és minden rendbe jön. Legalább is nálam. Persze most ez elég érdekes ,mert márciusban egyik nap 20 fok, másnap szakadt a hó... hétfõn 30 fok, ma meg tök hideg, esõs idõ van. Engem erõsen befolyásol az idõjárás.

Egyébként tényleg így van, nem tartalmaznak annyi vitamint, mint régen.
A napfényt ma nem tudom kipróbálni :-), de majd délután elmegyek mozogni.
TheRock18
sajnos tapasztalom😞
másfelõl "eszem rendesen zöldséget, gyümölcsöt"
sajna ez ma már semmit nem jelent,ezek a gyümölcsök már nem olyanok,mint 50-100 éve
nincs akkora vitamin tartalma,és ezt nem én mondtam,hanem orvos.
elég komoly vashiányom van(elkéne nézni egy méh telepre xD) és így az étvágyam,hát hogy is mondjam...nem létezik :S

menj el sétálni,bringázni,és,ha kint jobb kedved van,akkor D vitamin hiányod van...
a napfény jelentéktelennek tûnik,de komoly problémákat tud okozni,ha nem kap elég fényt a szervezeted!
nézz valami étrendkiegészítõ után stb. ez nem kötelezõ persze,csak egy tanács!

BMW Über Alles!

hogy tudod ezt ilyen biztosan állítani?
Lehet. De eszem rendesen zöldséget, gyümölcsöt, tehát nem olyan biztos, h vitaminhiányom van.
TheRock18
kiváltó ok: vitaminhiány

BMW Über Alles!

Ne hidd, hogy nincs kiváltó ok. Volt nekem is ilyen idõszakom. Egy kívülrõl teljesen boldognak tûnõ, de valójában egy feszült kapcsolat volt az oka. Felmértem a helyzetet. Megtettem mindent, hogy jó legyen. Kizártam az életembõl a "kiváltó okot" . Elmászkáltam Margit-szigetre futkosni, mindig volt valami programom.
Orvoshoz nem mentem, elõbb megpróbáltam magamtól helyrehozni. Nekem ment, lehet nem mindenkinek ilyen egyszerû a helyzete.
Mostanában eléggé belustultam, meg nagyon rossz a kedvem. Nem nagyon járok társaságba, meg ilyenek. És valahogy sportolni sincs kedvem. Biztos segítene, ha sokat lennék a természetben, bringáznék, de nincs kedvem hozzá.
Nektek is volt hasonló gondotok? A vicc az, h nincs is semmi kiváltó ok.
Nem olvastam végig az összes üzenetet, csak mintát vettem,ezért lehet, hogy nem aktuális már, amit írok, de ha mégsem, akkor talán segít egy más megközelítés.A depressziónak sok esetben testi okai vannak néhányat megemlítenék itt:
Bélgyulladás(Nem kell többet reszelni a sarkad? Ez nem vicc, tünet.)
Vérszegénység, a tünetek közismertek, fáradékonyság, álmosság.
Pajzsmirigy alulmûködés(erõs a menstruációd és gyakrabban jön meg, fázol fáradt vagy) Van egy nagyon egészségügyi müsor a lánchíd Rádióban: Kettesben
Mûsorvezetõ: Béky László, adásidõ: kedd 23:00 – szerda 00:00
Éjfél után a hallgatók kérdeznek, nagyon lelkiismeretesen válaszolnak.

TheRock18
borsodban kicsit elborult volna ma sajna...meg fujdogál a szél kicsit,de talán hétvégén jó idõ lesz😊

BMW Über Alles!

Eloldeszka
Hát azért ma elég szar idõ volt, az tény.

TheRock18
mééé?😊 Te az antarktiszon laksz,hogy nem látod a napfényt?😊 itt állandóan süt a nap 😊

BMW Über Alles!

Csak már látnám a napsütést! Kicsit hosszabban is, mint mostanában tapasztalható. Ki is mozdulnék itthonról párommal!
TheRock18
há mi lenne?
megnézium intravénásan xD nahh jó..elég,ha bogyóba szeded
SOK NAPFÉNY...akinek van párja,az a párjával legyen,a többiek meg a haverokkal 😊
jön a jó idõ..lehet bicajozni,strandra menni(lassan) sátorozás,szalonna sütés 😊 kirándulás...ellehet ütni az idõt,ha akarja az ember
a lényeg,hogy kimozduljon otthonról

BMW Über Alles!

pontosan erre gondoltam. De még szúrd bele az öngyûlöletet is. Úgy teljes a kép a hímsoviniszta nõgyûlölet mellett. :-))
De térjünk vissza a topichoz: ha depis vagy, mi a kiút?
Sir Quno Jedi
Ééééén?! Viccnek azé dúva lenne! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3