Depis vagyok, van kiút?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt választ kapsz a kérdésedre:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pszichi%C3%A1ter
Én ugy tudom, hogy talán a pszichoterapeuta a legmagasabb végzettségû. Orvosi egyetem után még el kell végezni egy pszichoterapeuta képzést. Azt hiszem, hogy az még 7év, de ebben benne van pár év gyakorlat is. Javítsatok ki ha tévedek😄
Azt hallottam hogy ha valakinek ilyen jellegû problémái vannak (depresszió, szorongás, pánik) akkor a legérdemesebb ha nem is pszichológust vagy orvost keres fel az ember hanem pszichoterapeutát. Valaki tudja hogy õ miben más mint a többi "lélekbúvár"? 😊)
monkeymajom
én is inkább a pszichológust ajánlanám a meditáció helyett.
Annyira ökörségnek tartom ezt a meditációt. Lényegében te csak ülsz és csöndben vagy a környezeted is csöndben van és szól a nyugis zene te meg ellazulsz.....ezt hívják pihenésnek.
Ha meg valakinek tényleg problémája van ott nem segít a "meditáció" akkor valóban segítséget kell kérni egy másik személytõl.

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

Én is szoktam meditálni, régen mikor kezdtem csak zene nélkül próbáltam de nem volt különösebb hatása, aztán rákerestem neten, és találtam kifejezetten ilyen meditációs zenéket. Nem fogod elhinni mennyit számít. Nem sokat csinálom, csak 5 perc de nagyon jól esik 😊
TheRock18
akkor,majd oszd meg a többi tudásod is errõl...
mi is tanultunk valamilyen pihentetõ gyakorlatot még általánosban,volt egy ilyen természetgyógyász tanárunk 😊
valahogy úgy zajlott,hogy felültünk a pad tetejére,úgy,hogy az ablak felé üljünk,török ülésben...majd kinyitottuk a tenyerünket,és becsuktuk a szemünket...majd arra kellett gondolni,hogy a tenyerünket égeti a nap,és ezáltal mi energiához jutunk,feltöltõdünk,csak erre szabadott gondolni,semmi másra..és ezt csinálni vagy 5 percig 😊

BMW Über Alles!

Hát nálam a "meditáció" annyit tesz hogy teljesen kikapcsolsz egy kis idõre, és elfeledkezel a világról. Csak nyugiban fekszel valahol behunyt szemmel és hallgatsz mondjuk valami kellemes zenét, nem gondolsz semmire és senkire, csak úgy létezel. Hidd el sokszor nagyon megnyugtató tud lenni. Sokan vannak akik tényleg meditálnak meg különbözõ légzésgyakorlatokat használnak, én azokat még nem próbáltam.
TheRock18
áruld már el,hogy pontosan hogy zajlik egy ilyen meditáció,annyit beszélnek róla,engem meg érdekelne,hogy mi a teendõ,mit kell csinálnom
jöhet pm-be is THX

BMW Über Alles!

Tényleg felbecsülhetetlen haszna van egy kis napi relaxációnak. Minden nap szánj egy kis idõt magadra, amikor nem foglalkozol semmivel csak magaddal. Azalatt meditálsz, meghallgatsz egy jó lemezt, veszel egy forró, lazító fürdõt, vagy bebújsz a fotelbe egy jó könnyvel esetleg. Az ember kell hogy törõdjön a lelkével és ápolja azt idõnként. A mindennapos rohanás és stressz elég könnyen felõrölhet bárkit.
Rubenvagyok
Fontos hogy kapcsolj ki egy kicsit. Ne akarj mindent önmagad megoldani. Fontos hogy néha eljárj otthonról szórakozz pihenj. Vagy ha nagyon dúrva a helyzet akkor viszont mi nem vagyunk itt elegek. Szakembertõl kéne tanácsot kérned.

annittaa mindenkinek vannak gondjai, bajai. az a fontos most h ülj le és gondold át szépen a dolgaid, h mit hogy szeretnél. nem szabad hagyni h a hétköznapok felõröljék az embert!!! persze, tudom, könnyû mondani, de kell tudni felengedni és kikapcsolódni!!
neked pl van vmilyen hobbid? mit csinálsz szabadidõdben?
bár nem jó kupiban élni, de a takarítás tényleg tud várni..

sztem a pszichológus pedig tényleg tud segíteni h ne légy ilyen görcsös..
jhetedikj
Ezt félrenyomtad.<#buck> De ha mégis tõlem akarsz tanácsot írj privátba.<#law><#hehe>

anno 1987

TheRock18
biztosan Rád is sok teendõ és munka szakad,de állj meg egy pillanatra nézz körül,szarjál bele az egészbe...a takarítás megvár
gondolom vannak barátaid,barátnõid...sétálj velük egyet,menjetek el sétálni,vagy csak hívd át teázni,hogy megbeszélhessétek a dolgokat,sokat tud segíteni,ha valakinek elmondhatod a gondjaidat,talán segíteni is tud,hogy megoldd 😊 próbálj meg lazítani

BMW Über Alles!

notcha! megfogadom a tanácsaidat, így elég könnyûnek tûnik, de nem biztos, hogy az is lesz! mindenesetre megpróbálom hátha beválik! de lehet, hogy a pszichológus fog majd segíteni nekem!
TheRock18
sajna nem hiszek a psziomókusokban,bár még soha nem jártam egynél se...de szerintem csak az ember tudja megoldani a SAJÁT problémáit

BMW Über Alles!

22 éves vagyok, egyedülálló, szabadidõm egyáltalán nincs, pizzériában dolgozom és hétvégén suliban vagyok! de szerintem ez nem lényeg, hanem az, hogy hogyan tudnám megváltoztatni az életemet úgy hogy boldog is legyek és ne idegeskedjek folyton mindenen! mit tehetnék?
anittaa, sajnálom, h most így érzed, ilyen az életed. próbálj picit kitartani, mindjárt itt a nyári szünet, akkor legalább a sulit pihentetheted..
próbáld megbeszélni a problémáidat a barátaiddal, a családoddal. én a helyedben azt tenném, h minden este lefekvés elõtt összeírnám holnap szépen ütemtervszerûen mit és hogy fogok megcsinálni. így látod h ténylegesen mire jut idõd és mire nem!! amire nem jut, azt muszáj picit késõbbre halasztani! mérlegelj, mi a fontosabb!!!
ha pedig tényleg úgy érzed h kezd összeomlani minden,ha tényleg nem tudsz enni, aludni esetleg, akkor fordulj pszichológushoz.. a késõbbiekben csak rosszabb lehet ha nem segítenek idõben!!
jhetedikj
Szerintem az a bajod,hogy a férjed kamionozik így nem vagy rendesen megdugva.<#zavart1>

(Ez a téma miért van itt általánosba?)

anno 1987

TheRock18
hát ez elég kevés információ...többet kéne elárulnod
családi állapot
szabadidõ mennyi?
milyen suli?
munkahely stb.

BMW Über Alles!

Suliba is járok és dolgozok is, úgyhogy duplán rossz! És otthon mindent én csinálok, fõzéstõl kezdve a takarításig mindent! 😞 semmi szabadidõm nincs! és már nem bírom tovább, legjobb lenne mindent itt hagyni, és elmenni jó messzire
TheRock18
pl. nekem az ellenség,aki egyfolytába leszól,beszólogat(kivéve,ha tudom,hogy poénból mondja,és csak ugratjuk egymást,mint a haverokkal) azt ellenségnek tekintem
de mivel túl jó lelkû vagyok,sajna segítek nekik is,ha szükségük van rám...:S

BMW Über Alles!

Rubenvagyok
Suliba jársz még vagy már a dolgozók életét nyomod?

Sziasztok! Nekem szerencsére nincsenek ellenségeim szerencsére, de van egy "kis" gondom, túl stresszes az életem, nagyon keveset tudok pihenni,mert rengeteg a tennivalóm. Folyton azon aggódom, hogy nap végére meg tudok e mindent csinálni amit kell, vagy a következõ napra tolódik és még idegesebb és elkeseredettebb leszek. Szörnyû ez az érzés, és mindenkivel veszekszem,már annyira idegesítem magam mindenen, hogy gyomorgörcseim vannak, nincs étvágyam és még a vérnyomásom is magas! Szerintetek mit kéne tennem?
Sir Quno Jedi
Az ellenséget sokféleképpen lehet értelmezni. Leg1xûbb megközelítése: aki nekem rosszat akar, vagy tesz, illetve aki azonnal kihasználná a legkisebb gyenegségemet is, ha tehetné, mitöbb szívesen nyerészkedne az én káromra. Ezekkel van teli van a világ. Sokkal rosszabbak, mint a személyes ellenfelek, akikbõl kevés van és számon tudod õket tartani. Ez csak az arctalan massza, aki nap mint nap azon fáradozik. hogy keresztbe tegyen az embernek. Sosem tudhatod ki az ellenséged és mikor válik azzá. Ott vannak mindenütt és mindenkor, csak az alkalomra várva.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

hm.. ellenség? miben merül ki ez a szó nálad? mert attól h vkivel más nézeteket vallasz,még nem kell gyülölködni és rosszat akarni a másiknak. mert nálam az ellenség szó ezt jelenti..
tudod, ha vhogy kicsit pozitívabban állnánk embertársainkhoz, idõvel talán õk is máshogy látnák a dolgokat.. és akkor nem lenne ennyi depis, magányos, szorongó ember..
TheRock18
én akárhova meek,új barátok mellett,mindig szerzek új ellenségeket is 😊 ez azért lehet,mert az õ,meg az én stílusom az két külön világ és egyikünknek sem tetszik a másiké

BMW Über Alles!

Azért én ennyire nem festenék rossz képet az életrõl, bár tény hogy sok a rosszakaró és a cápa de van élet a cápákon túl is, hidd el. Sokáig én is hasonló életszemlélettel tengettem a mindennapjaimat és lehet hogy nyálasan hangzik, de egy lány ébresztett rá hogy lehet élni is, nem csak túlélni...
Sir Quno Jedi
Itt már rég nem a boldogság a cél, hanem a puszta túlélés. Manapság már nem válogathatod meg az ellenségeidet.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

a cápákkal nem szabad foglalkozni, igyekezni kell arra, h csak és kizárólag jó emberekkel vegyük körül magunkat!!
ha pozitívan szemlélõdünk, rögtön könnyebb. jó, tény, hogy jönnek nehéz napok is és olyan helyzetek, amiket az ember egymaga nem tud legyûrni. akkor viszont be kell látni h segítség kell és menni kell megkeresni a megfelelõz..
Sir Quono Jedi, nem hiszem h ilyen abszolút negatív életszemlélettel nagyon boldog lehetsz!! próbáld egy kicsit máshogy nézni a dolgokat..
Sir Quno Jedi
Ezzel a drogos-übernaív életstílussal én már rég nem is élnék, ergó meghagyom a burokban született újgazdagoknak. Sosem lehetsz eléggé paranoiás. Az élet sajnos VALÓBAN szörnyetegekkel teli és ez csak romlik napról-napra. Ha nem vagy elég felkészült, elég gyanakvó, elég óvatos és elég kemény, akkor 1xûen felfalnak a cápák.

ne sajnáltassátok már magatokat 😊 minden problémát meg lehet oldani, vagy ha nem akkor meg le kell sz@rni 😊 ne játszatok pszihomókusosat ugysem tudjátok egymás problémáit neten keresztül, igy tök ismeretlenül megoldani, maximum el tudjátok egymásnak nyavajogni.. ez meg fölösleges 😊 nem szeretem ha az emberek depisek (pedig már divat), bocsi ha lelomboztam akárkit is 😊

A túlsópart és hát más volt, csak fehér házak és ápolt kertek, sok rózsaszín állat. Mindegyiken fehér szárnyak...

kiváncsi vagyok mikor dobja be valaki az 'és még válság is van, nyilván ez is szomorítja az embereket'-t 😊
hellobello
igazatok van, de nekem mostanában szinte semmi sem jön össze 😞
találn most én is az a kategória vagyok, aki a bolhából is elefántot csinál !

Az embereknek mostanság elég sok problémájuk, de tényleg az a legfontosabb, hogy ki hogyan fogja fel és hogyan reagál a dolgokra. Sokan az apró dolgokból is óriást csinálnak, és mások ezeket a problémákat lehet nem is titulálják annak.
az emberek nagy többségének nem rózsás a helyzete, a különbséget az teszi ki ember-ember között hogy ki hogyan reagál minderre
hellobello
nekem sajnos most nem túl rózsás a helyzetem és emiatt eléggé depressziós lettem 😞

az élet olyan amilyennek tartod. de hogy milyennek tartod, azt bizony nagyonsok minden befolyásolja
ja igen!! ebben van igazság!! én mindig azt vallottam, hogy
"Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek… Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétõl végig boldogtalan, de csalódások nélkül!” (Müller Péter)
örök igazság: Lehet h hosszú távon a pesszimistának van igaza, de az optimista legalább jól érzi magát közbe.<#kacsint>

hm.. ez jó taktika, érdemes lenne mindenkinek kipróbálnia!! h ne mindig a rossz legyen a hangsúlyos, hanem a jó elsõsorban.
mi csináltuk azt is a párommal, h mikor hazaértünk csak a jó dolgokat meséltük el egymásnak.. így számûzve életünkbõl a negatív tapasztalatokat. és egy idõ után bizony nekem, nekünk segített ez is..
Bogyo5
nekem még azt is tanécsolta egy pszichológus, hogy kb. 2 hónapon keresztül egy füzetbe írjak le minden este lefekvés elõtt 10 jó dolgot ami aznap történt velem, és ezt 2 hónapon át mindennap, 10 jó dolgot nehéz írni, és ezért az ember odafigyel mindennap amikor történik vele vmi jó, hogy hoppá ezt majd fel kell írnom, és ezek járnak majd folyton az eszében, és így nem a rosszra fog gondolni hanem a jóra! de sajnos nekem ehhez nem volt türelmem, és nem tudtam végigcsinálni! ez amúgy vmi terápia, de nem tudom a nevét!

ez igaz amit mondasz, de az is veszélyes tud lenni pl egy komoly sérelem esetén amit írtál, h ha vki úgy akarja gyorsan elejét venni a dolognak, h hirtelen felindulásból tesz vmit, amit késõbb lehet h megbán.
szóval csak okosan, de az tény h valóban nem jó ha sokáig õrlõdünk a dolgokon, mert az semmiképp sem vezet eredményre.

hm.. nem jó taktika amit követtek. én mindig úgy vagyok vele, h inkább frissen és azonnal kibeszélem magamból azt ami bennem van, mert tapasztalatból tudom, h késõbb már sajnos hozzá is rakok és bizony el is veszek belõle.. viszont frissen reális a fejemben a dolog..
pláne ha komoly sérelemrõl van szó, nem szabad hagyni h komolyabbra forduljon a dolog..
szerintem ott lehet vmi a háttérben, h ha vkinek ennyi problémája van. nekem kb az jött le az írásodból, mintha azzal telne az egész napod, h keresed a problémákat. Sztem máshogy kéne hozzáállni a dolgokhoz. Próbálj ne a problémákra koncentrálni, és lehet h anélkül elmúlnak h foglalkoztál volna velük. Nem szabad egész nap siránkozni!!

monkeymajom
akkor érted mirõl beszélek. Én is ilyen voltam. Csak én nagyon sok dolgot magamba zártam és apróság miatt képes az egész kijönni belõlem. Ilyenkor nem gondolkodok...megbántok valakit vagy éppen erõszakos leszek.Szerencsére mondjuk még nem ütöttem meg senkit de már törtem be egy pár ajtót....ha nem foglalkoztam volna ezzel lehet nagyon sok embert elmartam volna magam körül.
A legrosszabb az egészben,hogy amikor kiborul így az ember olyan,mint ha nem is õ irányítaná a tetteit hanem a felgyülemlett probléma.

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

Bogyo5
én is mindig magamban tartom ha valami bánt, vagy ha megbántanak! nagyon türelmes ember vagyok és nem akadok ki egybõl mindenen! de nálam is eljön mindig az amikor betelik a pohár, és kiöntöm azt ami a szívemet bántja! és ez gyakran egy kis depresszióval is jár... ez kb. 3-4 napig tart és aztán kisírtan új erõvel gyûjtögetem ismét addig a problémáimat míg már egy cspp sem fér a pohárba! de nem tudom hogy ez meddig megy majd így, vagy hogyan lehetne ezen változtatni

nagyon jó hasonlat!!! és ráadásul az a tövis ott bármikor begyulladhat megint.. és akkor bizony erõsödhet a fájdalom. jobb idõben kihúzni, lefertõtleníteni és élni tovább boldogan. nem kell egy seb, egy ok miatt örökké szorongani. el kell engedni a fájdalmat, a rosszat, ha kell segítséggel, de élni kell tovább!!
és nem mindegy h húzol le még 30-40 évet.. szorongva, vagy boldogan. mindenkinek adott a választási lehetõség..
monkeymajom
igen mert mindenki elintézi valahogy. Teszem hozzá nem helyesen.
Mondjuk lenyugszik és már túl is lép rajta....és nem foglalkozik vele.
Ez olyan,mint ha belénk állna egy tövis.De te csak megvárod míg a fájdalom lecsökken és nem húzod ki magadból.

ráadásul az embert a párja pláne megérti, hisz egy párkapcsolat alapszinten errõl szól. h kitartunk a másik mellett és bár még nem ásó-kapa-nagyharang, mégis támogatjuk amiben csak kell. normális esetben..

de ha ez nem megy, vagy nem elég, akkor bátran forduljunk pszichológushoz. minden ember más, mindenkinek másra van szüksége!! csak egy fontos: idõben ismerjük föl nekünk mi segít: család, terápia vagy esetleg más és kezdjünk el "segíteni" magunkon amint csak lehet..
monkeymajom
Velem nem egyszer fordult az elõ,hogy az apró dolgokat sosem beszéltem meg másokkal és ez csak gyülemlett és csak gyülemlett bennem....és azért egyszer csak megtelt az a bizonyos pohár.
Elég szépen kikeltem magamból egy apró kis hülyeség miatt... :S