103
-
torreadorz #63 Nem igazán értem a gondolatmeneted.
Egyrészt a virus a szervezeted számára gyakorlatilag láthatatlan (túl kicsi). Ergó úgy fog bejutni a szervezetbe hogy az azt nem is veszi észre. Aztán bejut a sejtbe és onnantól kezdve azt csinál vele amit akar és a szervezeted csak ekkor veszi észre hogy valami gáz van, amikor sejtszinten jelentkezik a hiba.
Na most hol ellenőriznél te "aláirást"? A sejtbe hiába rakod, hisz a virus jo eséllyel "nem tervezett" módon fog oda bejutni. Kivülre meg dettó, hisz akkor még nem is látja a szervezet.
-
A1274815 #62 "Ha te kiküszöbölöd a mutációt, akkor jön 1 virus és az tényleg ki fog tudni irtani mindenkit."
De a vírus nem tud "futni" mert nem stimmel a digitális aláírása! Na meg persze ha már itt tartnaánk miért állnánk meg enyínél, lehetne egy szuper idegen testekkel extra agresszív immunrendszert is kifejleszteni (pl. cápa, pók, krokdil immunrendszere sokkal ügyesebb és hatékonyabb, mint az emberé, lemásolhatnánk és még fejleszthentnénk is). -
dzsagon #61 Ha tovább aggódsz, legközelebb már az influenzás láztól fog rázni a hideg. -
n3whous3 #60 nemtom ismeritek-e a filmet, 1 nappal a járványról szóló hírek előtt néztem meg megint és kirázott a hideg, mikor meghallottam mi van...
-
torreadorz #59 "Ennyíre nem lehetsz értetlen, a sejtek szaporodásukkor lemásolják a DNS-üket, ha az rosszúl mutálódik rák lesz belöle, a vírusok pedig ezen élősködnek."
A mutáció nem feltétlen jelent rosszat szerintem. Pl. a pestis korában egyes emberek azért élték túl a pestist, mert "hibás" volt a dns-ük és igy a sejten nem volt meg az a "behatolási" pont ahol a virus bejutott (vagy valami ilyesmi nem vagyok szakértő a témában ennyire). Ha te kiküszöbölöd a mutációt, akkor jön 1 virus és az tényleg ki fog tudni irtani mindenkit. -
A1274815 #58 Akkor már legyen Mekszikó az az igazi magyaros neve. -
A1274815 #57 Múltkor volt, úgy rémlik az indexen, egy cikk, hogy a spanyolnáthába sem a vírustól haltak meg, hanem az azt követő bakteriális fertőzésektől. -
kvp #56 "Az emberek DNS-ét mondjuk azzal az átírattal, hogy csak azon teszten helyesen átesett DNS-t másoljon, magyarán, a sérült, a mutálódott és az idegen DNS kiesik a sorból kapásból."
Ezt mar kitalaltak a scifi irok is:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nietzschean_(Andromeda)
Egyebkent az otlet hasznalhato es ilyen kiserletek voltak mar, foleg modositott retrovirusokkal bejuttatott genekkel. A legutobbi angliai mellenyulas ota viszont nem nagyon vegeznek hasonlo temaju emberkiserleteket.
ps: Elvileg a H1N1 a spanyolnathaval megegyezo torzs es a mostani is ide tartozik. Ez ellen viszont a jelenlegi vedooltasok vedelmet jelentenek, tehat ha nem is marad teljesen egeszseges az influenza ellen altalanosan beoltott ember, de meghalnia nem lenne szabad ettol a torzstol. -
Ronny #55 talán Mexikó, elvégre magyarok vagyunk! -
A1274815 #54 "De ki másoljon hova és minek? vagy mi van? :)"
Ennyíre nem lehetsz értetlen, a sejtek szaporodásukkor lemásolják a DNS-üket, ha az rosszúl mutálódik rák lesz belöle, a vírusok pedig ezen élősködnek. -
torreadorz #53 "Az emberek DNS-ét mondjuk azzal az átírattal, hogy csak azon teszten helyesen átesett DNS-t másoljon, magyarán, a sérült, a mutálódott és az idegen DNS kiesik a sorból kapásból."
De ki másoljon hova és minek? vagy mi van? :)
-
roliika #52 "...hogy megtaláljuk a végső igazságot és az élet értelmét..." <- 42.
A Seth-es cucc pár sebből vérzik, ugye tudod? Elolvastam, szép szép, sok helyen passzolnak is a dolgok azzal amit én ismerek, de pl mikor Seth azt mondja hogy a Minden Létező is bejárta az emberi létezés minden pontját, kicsit fura. Pl azért mert ez azt feltételezi, hogy csak emberek léteznek, márpedig ez szimpla matematikai okokból sem lehetséges. És még volt pár furcsaság amit nem tudtam hovatenni mert önellentmondás...pl hogy Seth egy sima "szellem" akkor a legtöbb szellem miért nincs tudatában annak hogy az entitás csak egy része, és miért riogatja a népeket? Meg ilyeneket mond, hogy az anyag alap struktúrája az elektromágnesesség ami túlmutat azon amit mérni tudunk....áááá..ha elektromágneses, azt tudjuk mérni....ráadásul valóban a szuperhúrok nem mérhetők még, de az az energia, és semmi mágneses meg elektro dolog nincsbenne, mert annál sokkal finomabb struktúra..stb.
Hogy a cikkhez is hozzászóljak...kérdés. Hány olyan fertőzésmód létezik ami cseppfertőzéssel terjed, és sokkal veszélyesebb ennél a disznó prüszkölésnél, és naponta többen halnak meg benne? -
A1274815 #51 Egy kicsit on is legyünk, már 152 halott van Mexicoban. -
A1274815 #50 "Biztos én vagyok a hülye, de nem értem hogy milyen dns-t akarsz aláirni és minek?"
Az emberek DNS-ét mondjuk azzal az átírattal, hogy csak azon teszten helyesen átesett DNS-t másoljon, magyarán, a sérült, a mutálódott és az idegen DNS kiesik a sorból kapásból. -
#49 Revenge of the pigs.
Támadnak a disznóók!!!
Kezdjétek venni a konzerveket!!!
Én már csak maszkban megyek ki az utcára.
-
Mcsiv #48 ne zavard meg, olyan jol kitalálta:o :D -
torreadorz #47 Biztos én vagyok a hülye, de nem értem hogy milyen dns-t akarsz aláirni és minek?
:) -
A1274815 #46 És nem lenne lehetlen, bár elsőre annak tűnik. DNS->TGAC, párok bineáris kód, Software=OS/Nyelv=Hardware. Azaz lazán lehtne DNS-ben egy olyan kódot írni, ami saját maga MD5-jét számolja ki, csak még messze vagyunk tölle, nagyon messze. -
Mcsiv #45 "igen MD5 + RSA 2048bit"
Ez fájt;) de azért jópofa:D -
#44 Ja... Jó lenne a témánál maradni. -
#43 Nem szoktam hitvitába bocsátkozni, de ugyabár szoktán a legnagyobb ajándéknak nevezni a szabad akaratot. A szabad akarat meg olyanná formálja a világot amilyenné.
Vallásos sem vagyok. -
bvalek2 #42 Micsoda offolás megy itt kérem. Itt már kitárgyaltuk a témát: Nincs köze a halálnak a halálközeli élményekhez
Sokmindenről szó volt, amin ti most épp vérre mentek. Mellesleg hogy került egy fertőzésről szóló cikk alá hitvita? -
Amergin #41 A T-vírus kiszabadult a Kaptárból -
Déta #40 Neked nincs szíved? -
A1274815 #39 "De ha a lelked örök, akkor még 100 év folytonos szenvedés sem akkora, hogy igazán tudd értékelni az odaát következő örök boldogságot."
Ez az ami a szenvedőknek a "túléléshez" kell, mondjuk van egy másik út is, ez az előbbi a belenyúgvás, a másik pedig a pontos ellentéte, a lázadás és a visszavágás. Lehet hogy nem élik anyían túl, viszont legalább megpróbálják és tesznek is valamit a saját tettüktől várják a csodát nem egy fantázia lénytől és még van esély is arra, hogy a túlélőknek jobb lesz. -
A1274815 #38 Soha se diagnosztizáld önmagadat, mert vagy túl jó indulatú vagy magaddal szemben vagy túl kritikus.
Ezeket a tüneteket extrémen kell elképzelni. Bizonyos tünetek együttese kell, hogy jelen legyen. Valamint alig írtam le valamit és kevertem a különbözöktől származókat. Az hogy egy vagy kető benned jelen van még semmit sem jelent. Az emberek kb. 25%-a nem empatikus, az emberk kb. 20%-a nem tudja mit jelent az hogy lelkiismeret és mégsem ilyen magas a pszichopaták száma.
"Hit nélkül az emberi lélek világa valóban sötét pokol..."
Ha most itt a defeketsekre gondolsz, akkor csak néhányé a pokol (elsősorban a Borderlineoké). Lehet hogy a pszichopata lekivilága is pokol viszont abban a pokolban ő az ördög is.
A gonosz definiciója:
Mindkét pontot teljesen ki kell merítenie:
1., Céltudatosan, állandóan és lelkiismeretesen a helytelent választja a helyes helyett
2., Úgy tesz mintha tettei, se másokra, se magára semilyen hatással nem lesznek -
#37 Nem vagyok keresztény.
Nem hiszem, hogy meg kéne magyaráznom, azt ami szerintem is egyfajta ellentmondás.
De had kérdezzem meg, szerinted mekkora az a szenvedés, amit Istennek nem kéne hagynia? Ha Pistikétől elveszik a pöttyöslasztit az már beletartozik ebbe?
De ha a lelked örök, akkor még 100 év folytonos szenvedés sem akkora, hogy igazán tudd értékelni az odaát következő örök boldogságot.
Hacsak persze nem hiszed azt itt a földön, hogy ilyen nincs is.
Ilyen szempontból viszont nem hiszem, hogy meg kéne rendítenem az élet végességébe és isten nem létébe vetett hitedet.:D -
#36 Ne kívülröl mint bíró ítéld meg, mérlegeld az Újszövetségben leírt tetteket, hanem mint ennek a drámának a résztvevője.
A dráma lényege a változás. A szereplők valahonnan indultak és valahova elérkeznek. Az Újszövetség egy szomorú, katartikus, de alapvetően pozitív dráma. Jézus szenved, meghal de feltámad. És ezzel ad hitet abban, hogy az élet szenvedését el kell fogadni ahhoz, hogy a katarzis után talán még többek legyünk, mint előtte.
Amiket leírsz defektusokként, azokból azt hiszem rengeteg van bennem is, mint ahogy valamilyen mértékben minden emberben.:))) De a legtöbbünk nem csak mások, hanem önmaga előtt is letagadja őket.
Hit nélkül az emberi lélek világa valóban sötét pokol, talán ebben a hitetlen világban jobb is hogy ennyire kevesen kutatják.
Én minden esetre igyekszem a saját poklomat minél mélyebben megismerni.:) -
A1274815 #35 Nem kéne, csak elkezdett érdekelni a pszichológia és elkezdtemn vele foglalkozni imáron egy éve.
Kis művelődés :)
Amúgy az említett egyének nem betegek a hagyományos állapotban, inkább egyfajta elmeállapot, aminek inkább genetikai okai vannak. -
#34 Nna ravilagitottal a Biblia 1ik legnagyobb ellentmondasara.
Oszovetseg vs Ujszovetseg ezexerint Isten nem volt tokeletes, mert fejlodott bosszuallo, haragtarto, erofitogtatobol - "josagos", kegyelmes lennye; viszont a Biblia erzelemnelkulinek irja Ot, amit igazol a jelen is, hiszen sok (a legtobb) ember szenved, es Isten ezt hagyja (ill okozza).
Pl 1 csecsemo (aki nem kovetett el bunt), mondjuk drogosan szuletik v az anyja beledobja a pocebe, v csak ehenhal. Minden 5 masodpercben tortenik ilyen..
Na, ha Isten letezik, akkor 1 rohadek.. de valoszinubb h nem letezik.
-
#33 Hmmm.
Általában szerintem, amit korrektségnek, egyenlő emberek távolságtartó kapcsolatának neveznek, az valójában álcázott bunkóság (és bizalmatlanság).
A mai társadalmi kapcsolatok kb erre épülnek. De sajnos ezek még így is deficitesek, ezért van széthullóban az egész társadalom.
Ilyen kapcsolatokban az egészséges ember csak vergődik, aki viszont eleve nem is igényel egy bizonyos minimális szintnél nagyobb lelki melegséget, az sikeresen eléldegél. Viszont ez nem jelenti, hogy ő is boldog, vagy hogy képes a fejlődésre. Rengeteg lelki bajjal rendelkező ember él köztünk, akik persze nem olyanok mint, azok akiket normálisnak nevezünk, de állapotuk súlyosságát fokozza a társadalom irányukban mutatott ilyenfajta "korrektsége", közönye.
A felsorolt problémák talán még csak nem is a betegség kategóriájába esnek, viszont az tény, hogy az emberek többsége ugye roppant "korrekt" módon igyekszik nem tudomást venni az ilyen emberekről, ha ő maga olyan, akkor meg a végsőkig álcázza. Ezért aztán a felszín alatt még rohadtabb ez a társadalom, mint ami a színes szagos egykaptafára készült reklámokból amúgy is kitűnne.
Az elfogadás az, ami ebben a dologban előrelépést jelenthetne, de a korrektség önmagában ettől nagyon messze áll. Azzal hogy a haldoklónak megmondod menthetetlenségét egy mély gödörbe taszítod. Az adott helyzetben a legtöbb amit valaki tehet talán, csak hogy megfogja a másik kezét, ami azonban már nem fér bele a korrektségbe.
Vajon tudnom kéne, hogy kire, kikre gondolsz, amikor az ilyen betegségekben szenvedő emberekről beszélsz? -
A1274815 #32 "Az ószövetség istene valóban egy falkavezér, aki megmutatja ki az úr a házban.
Az újszövetségé, az atya, aki a legfőbb jó, aki elküldi fiát, hogy az emberek legközelebbi társa, barátja legyen."
És akit hagy meghalni, vagy talán meg is öleti, ne feledjük, hogy teljhatalmú, ha akarja átírja az emberek akaratát is. Különben meg lásd a pszichopata/szociopata/nárcisztikus ketősséget: Dr. Jakyll és Mr. Hide egyszemélyben és egyszerre. A pszichopata lelkiismeretnélküli, pontosan tudja mit tesz, pontosan tudja, hogy helyes-e vagy sem, elfogadható-e vagy sem, pontosan tudja másokra ilyen következménye lehet, neki ha csak nem "fél" a megtorrástól mindegy, hogy jót vagy rosszat tesz, hiszen furdalni a lelkiismeret úgy sem fogja. A nárcisztikus pedig úgy gondolja joga van azt tenni amit tesz és teljesen rendben van az ő szemszögéből, hiszen ő a környék legbölcsebbje.
El tudod ezeket képzelni, bele tudsz gondolni, hogy hány emberer találkoztál már személyesen is, sőt volt amely ki is használt?
Eltudod azt képzelni, hogy van aki nem látja mi bajod van, nem tudja milyen érzelmeket élsz át, nem tudja a helyedbe képzelni magát, ha csak részletesen ki nem fejted? Vagy hogy van olyan aki ennek ellenére viszont pillanatok tört része alatt kinyomozza a gyengepontjaidat és mérlegeli hogyan használja saját céljaira fel?
Eltudod azt képzelni, hogy valaki nem érti meg vagy férreérti a saját érzelmeit vagy csak rövidiejig tartó intenzív sekélyes és alig néhány érzelmet képes csak átélni?
Ha igen üdvözöllek a pszichológia és a valóság sötét oldalán! -
#31 "Harag, gyúlölet pl. Na de hadjuk."
Te is tudod, hogy ezek visznek a sötét oldalra:), persze még mindig jobbak mint a kétségbeesés.
"Mondjuk mert manipulatív hazugság. Manipulatív mert hasznot lehet belölle húzni. Mondjuk ügyet TE csinálsz belölle. Nézd csak vissza te kezdted."
Ne keverd az egyházat a hittel, a kettőnek annyi köze van egymáshoz, mint Soros Györgynek az emberi jósághoz.
Manipuláció? Persze lehet, de én max kegyes hazugságnak nevezném, wishfull thinking-nek, vagy csak pozitív gondolkodásnak. A tudattal, a transzcendenssel és ilyen dolgokkal a tudomány és általában a racionális gondolkodás nem tud mit kezdeni. Valóban nem sikerült bizonyítani Isten létét. Viszont nem létét sem, elfogadása ezért sokkal kevesebb mint hazugság, max prekoncepció.
"Na kicsit vissza fórdítva komolyra szót! Abból amit leírtál arra lehet következtetni, hogy túl estél egy komoly traumán."
Nem, még nem estem át rajta teljesen, mint ahogy te sem, ha az életet hívjuk traumának.:)
"Emberi gyengeség elszökni a valóságtól, viszont teljesen megérthető és elfogadható! Csak hát nézz szembe a valósággal Isten sem óhajt segíteni. Csak magdra számíthatsz igazából és az ember, mint szociális lény nem képes túllépni ezen."
Hát igen a keresztény Isten még valóban nem állt elém, sem lángoló bokor, sem tűzoszlop, sem könnyező máriaszobor képében, vagy csak én nem fogtam fel.:)
Viszont a valóságnak nagyon sok olvasata van, és még csak nem is egy nyelven íródott. A racionalitás erősen lekorlátozza hatókörét, amikor csak egy lehetséges értelmezést választ ki.
Senki sincs teljesen egyedül. Segítség sok helyről érkezhet, de az biztos hogy elfogadása aktív részvételt igényel. -
A1274815 #30 "A hit valójában csak lehetőség, és így nyer értelmet a kersztény erkölcsnek az a felfogása, ..."
És ehez mitszól, mint elfogadás? Egyszerűen határok betartása és definiált protokol bizonyos társadalmi interakciók során. Mondjuk én betartom ezt és elvárom, hogy más is betartsa. Érdekes felfogás, ám a felszínről ugyan az. Feketedoboz effektus.
Nem látsz bele a mélybe, max azt hiszed, mivel hozzád valamilyen színten hasonlókkal találkozol, csak nem gondolsz arra, hogy van aki hasonlónak látszik és azt hiszed amit a mélyben látsz ugyan az, amikor meg elő kerül a valódi sokkolódsz, elborzadsz az idegen, felfoghatatlan ám még is valós látványtól. Van aki csak álcázza magát, mert megtanulta nagy nehezen, vagy mert szinte veleszületett! (Magas Funkciónalitású Autisták, Asperger Színdrómások, Skizoidok, Hisztrionikusok, Masochisták, Passzív-Agresszívok, Borderlineok, Nárcisztikusok, Szociopaták, Pszichopaták, Szadisták) -
#29 Az ószövetség istene valóban egy falkavezér, aki megmutatja ki az úr a házban.
Az újszövetségé, az atya, aki a legfőbb jó, aki elküldi fiát, hogy az emberek legközelebbi társa, barátja legyen.
Az ószövetség istene ellen mindenki lázad valamilyen formában, ahogy a falkavezért is folyamatosan próbálgatják a csoport tagjai.
A jó, az elfogadás, a kegyelem és a megbocsájtás ellen viszont nem lehet lázadni, ez teljességgel értelmetlen. Ha létezik egy ilyen fajta magasabb rendű lény, akkor az ellene történő lázadás, létének megkérdőjelezése valójában nem ellene, hanem önmagunk valamely része ellen irányul. És így kapcsolódik össze a mi kis kistílű pszichológiai drámánk a világegyetem nagy színjátékával.
Kb ez a hit alapja, ez ad az ember létének értelmet a hétköznapok túlélésén túl.
Nem valami hatalmas lenyűgöző misztikus transzcendens dologban való hit, hanem csupán egy alapvetően Jó lény létezésének, mint lehetőségnek az elfogadása.
A hit valójában csak lehetőség, és így nyer értelmet a kersztény erkölcsnek az a felfogása, hogy a földi életünk állandó kűzdelem azért, hogy fenntartsuk magunkban ezt a kicsiny meleg lángot.
Nem világmegváltás, de sokszor pont elég a túléléshez. -
A1274815 #28 Na kicsit vissza fórdítva komolyra szót! Abból amit leírtál arra lehet következtetni, hogy túl estél egy komoly traumán.
Emberi gyengeség elszökni a valóságtól, viszont teljesen megérthető és elfogadható! Csak hát nézz szembe a valósággal Isten sem óhajt segíteni. Csak magdra számíthatsz igazából és az ember, mint szociális lény nem képes túllépni ezen. -
A1274815 #27 "Nos az a lószar, amit a sors számodra kijelölt, biztos hogy a kellő pillanatban majd a lábad elé fog kerülni. Nem igazán van olyan ember a Földön, aki mondjuk 30 év alatt ne került volna olyan helyzetbe, hogy hiába tett meg mindent, hiába volt szép és okos, akkor is be kellett ugrani egy olyan halálos lövészárokba, amit ráadásul mások ástak a számára. Amikor az ész, a ravaszság, a hideg fej sem segít, akkor mi marad?"
Harag, gyúlölet pl. Na de hadjuk.
Sajnos a többség magából indul ki és kevesen képesek leképzelni, hogy ez nagyon nem így van. Még kevesebben képesek túllépni az elképzelésen és fel is fogni.
"Hát igen, végül is ennyi az egész, nem nagy dolog. nem értem miért kell ebből akkora ügyet csinálni:)"
Mondjuk mert manipulatív hazugság. Manipulatív mert hasznot lehet belölle húzni. Mondjuk ügyet TE csinálsz belölle. Nézd csak vissza te kezdted.
"De ne félj, senki sem tudja meg, csak ti ketten lesztek!"
Oh! Hihi! Haha! Oh! Aha! Ha! És én még azt hittem Joker viccei rosszak. -
#26 Van annál még szarabb helyzet is!;))) -
#25 "...Jó hinni abban, hogy örökké leszünk, jó hinni azt, hogy van egy nállunk hatalmasabb dolog."
Hát igen, végül is ennyi az egész, nem nagy dolog. nem értem miért kell ebből akkora ügyet csinálni:)
"Na ez a másik ha lövészárokba nem szeretnék kerülni és mindent megtennék az elkerülése érdekében. Saját kétejekkel nem hinném, hogy életveszélyeshelyzetben foglalkoznék."
Nos az a lószar, amit a sors számodra kijelölt, biztos hogy a kellő pillanatban majd a lábad elé fog kerülni. Nem igazán van olyan ember a Földön, aki mondjuk 30 év alatt ne került volna olyan helyzetbe, hogy hiába tett meg mindent, hiába volt szép és okos, akkor is be kellett ugrani egy olyan halálos lövészárokba, amit ráadásul mások ástak a számára. Amikor az ész, a ravaszság, a hideg fej sem segít, akkor mi marad?
"Az hogy azt mondja valaki, hogy úram Isten egy katakrizma közepén, nem azt jelenti, hogy hisz is benne az illető, csak egy betanúlt reakciót mutat ilyen helyzetekre, viszont van akinek ez kimondva csak üres szó."
Ó, nem ifjú Szkájvolker, majd te is megtanulod érezni a hit sötét hatalmát, és amit akkor fogadsz Istennek, az Ördögnek, vagy akárkit választasz, azt majd teljes szívedből gondolod!
De ne félj, senki sem tudja meg, csak ti ketten lesztek!
:) -
#24 Köszönjük az észrevételt Mr. Spock!
:D