103
  • A1274815
    Én meg a tetteseket/feleősöket küldöm el melegebb égtályakra. Mondjuk katasztrófa esetén valószünűleg dühös lennék csak, de nagyon.
  • A1274815
    " jó hinni azt, hogy van egy nállunk hatalmasabb dolog."

Na ez egy kicsit férreérthető lett, kifejtem, nem úgy értendő, hogy mi vagyunk a leghatalmasabb, francokat erről szó sincs, csupán a falka ösztönünknek köszönhetően alapból a falka tzagjai alázatosan (vagy akár alsóbb rendűnek hiszik magukat), bíznak a vezetőben, ám a minden napokban szükségükvan egy képzeletbeli bölcs, tökéletes, teljhatalmú vezetőre és védelmezőre, mivel nincs ilyen így a csapat kitalál magának egyet vagy többet.

Azért mondjuk megjegyzendő, hogy Isten az Ószövetségben totális pszichopataként viselkedik.
  • Myron
    nemtom én szar helyzetben inkább szidni szoktam istent nem fohászkodni hozzá :D
  • A1274815
    "A hitre nem azért van szükségünk, hogy megtaláljuk a végső igazságot és az élet értelmét, hanem hogy túléljük a hétköznapokat."

Na látod ez az a pont amiért én nem hiszek semmiben, a hétköznapok túléléséhez nekem az agyamra van szükségem, a racionalitásomra, a logikámra.
    Ami miatt még hitre van szükség az az igazságtalanság, jó hinni abban, hogy valahol a bűnös megkapja méltó "jutalmát", jó hinni abban, hogy az elvesztett családtagjainkat, ismerőseineket, barátainkat újra láthatjuk, interakcióba léphetünk újra velük egy szép helyen. Jó hinni abban, hogy örökké leszünk, jó hinni azt, hogy van egy nállunk hatalmasabb dolog.

"Szerintem menj elébe a dolgoknak, válassz hitet, hogy majd a lövészárokban ne a saját kétségeiddel legyél elfoglalva, hanem csinálhasd azt amiért ott vagy, lőjj, kötözd be a sebesülteket, vagy imát mondj a haldoklókért."

Na ez a másik ha lövészárokba nem szeretnék kerülni és mindent megtennék az elkerülése érdekében. Saját kétejekkel nem hinném, hogy életveszélyeshelyzetben foglalkoznék.

"De ahogy a mondás tartja: a lövészárokban nincsenek ateisták!"

Az hogy azt mondja valaki, hogy úram Isten egy katakrizma közepén, nem azt jelenti, hogy hisz is benne az illető, csak egy betanúlt reakciót mutat ilyen helyzetekre, viszont van akinek ez kimondva csak üres szó.
  • Tetsuo
    Isten léte alapból illogikus.
  • NEXUS6
    Én akarok!:D

Kicsit beképzeltségre vall, hogy azt hiszed felülemelkedhetsz a hit kérdésén. Másrészt gyávaságra is, bár a fejlett kritikai érzék becsülendő, ami e mögött van.
    Majd rájössz talán, hogy rosszul választani, dönteni, pl a hitedet illetően még mindig jobb, mint sehogy sem dönteni.

A vágy, hogy csak és kizárólag jó döntést hozz, talán ez tesz merevvé és elutasítóvá általában a hittel szemben.
    A hitre nem azért van szükségünk, hogy megtaláljuk a végső igazságot és az élet értelmét, hanem hogy túléljük a hétköznapokat.

Talán kiábrándult vagy, mert sok rosszal találkoztál az életben, de nem elég sokkal, így még megengeded magadnak a felülemelkedettség luxusát.
    De ahogy a mondás tartja: a lövészárokban nincsenek ateisták!

Szerintem menj elébe a dolgoknak, válassz hitet, hogy majd a lövészárokban ne a saját kétségeiddel legyél elfoglalva, hanem csinálhasd azt amiért ott vagy, lőjj, kötözd be a sebesülteket, vagy imát mondj a haldoklókért.
  • A1274815
    "Az ateizmus is csak a hit egy formája!"

Nállam ez extrémebb én abszolút semmiben sem hiszek.

Különben is ez olyan lenne, mintha a válságot az okozóaival akarnánk megoldani, ugyan is ha létezik akkor az ő kizárólagos felelősége minden elcseszett dolog, az ördög/sátán is, a betegségek, minden egyes élőlény halála. Szóval nem tárgyaló partner ebben, ha létezik. De nem akarok hitvitát folytatni.
  • NEXUS6
    Ó, hát ez nem akadály!
    Az ateizmus is csak a hit egy formája!

Másrészt, ahogy ilyenkor mondani szokják attól még, hogy te nem hiszel Jézusban, ő hisz benned!
  • A1274815
    "kivel kéne beszélned hogy bevezetésre kerüljön, ..."

Hasonló nézetet valló genetikai kutató? Ha a jó Istenre gondolosz rosszhírem van ateista vagyok. Kizárt, hogy találkozzak vele.
  • NEXUS6
    Az ötlet jónak tűnik, tudom is hogy kivel kéne beszélned hogy bevezetésre kerüljön, ha gondolod szívesen elintézek vele egy találkozót!
  • A1274815
    Friss információ: már 145 halott és 1611 fertőzött Mexicoban!

Bekéne vezetni, hogy csak digfitálisan aláírt (igen MD5 + RSA 2048bit) és ellenőrzőtt DNS-t lehesen le másolni. Tudom, hogy futurisztikus viszont idővel kivitelezhető lenne, ez gyak kiírtja a mutációt valamint egy az összes jelenlegi vírust elintézi, illetve újak létrejöttét is megnehezíti és végül atombombaként elintézi a rákot is.
  • NEXUS6
    Másrészt a spanyolnátha annak idején tényleg bombasztikus volt. De ha innen nézzük, akkor elég érdekesen alakult.

Alapvetően fiatal felnőttek kapták meg és haltak meg benne, szemben a szokásos képpel, hogy inkább gyerekek, öregek, legyengült szervezetűek betegedtek meg.
    Az eredmény viszont olyan szempontból érdekes, hogy velük gyakorlatilag kipusztultak az olyan emberek akik genetikai hátterüknél fogva extra módon fogékonyak egy ilyen betegségre. Hiszen ha gyerekek haltak volna csak meg, akkor a szüleik újabb gyermeknek életet adva tovább örökítik az érzékennyé tevő gént, az öregek viszont megint csak nem jelentettek volna sokat a gének szempontjából, mert ők viszont már korábban átörökítették azokat.

A fiatal felnőttek halála talán minden más korosztálynál érzékenyebben érintette a társadalmat. De ha így nézzük halálukkal sokat tettek azért, hogy most sokkal kisebb valószínűséggel ismétlődjön meg, sokkal dúrvább formában egy ilyen katasztrófa!

A halálos gének nagyrészét magukkal vitték a sírba!

(Tudom mostanában kicsit sok horror filmet nézek:)
  • torreadorz
    Nézd, évente sima influenzában több százezer ember hal meg (most utánnanéztem).
    Ezen kivül ebben az új sertésinfluenzában egy 20 milliós városban megbetegedett az általad emlitett 2000 ember.
    Akkor most lehet számolgatni. Én nem állitom hogy nem veszélyes, csak azt hogy a média az 1000x-re fújja fel az egészet. Annó a madárinfluenzában, ami szintén úgy volt beharangozva hogy most azt itt a világvége meghalt kb. egy tucat kinai paraszt aki együtt aludtak a csirkékkel az ólban miközben a média több tiz milliós áldozatottal riogatta az embereket...
  • Teppik Amon
    igen igen, de nem 2000fertőzöttből 80! (legyen 1000ből 1, még úgy is dúrva)
  • torreadorz
    Évente több ezren halnak meg sima hagyományos "mezei" influenzában mégsincs tőle világvége pánik.
  • NEXUS6
    Maláriában is emberek milliói halnak meg évente, meg sárgalázban meg ilyenekben. A jó öreg lepra is dolgozik, meg egy csomó betegség, az AIDS-ről nem is beszélve.

Persze lehetne belőle nagy baj is, de ha olyan lenne a világ, akkor az előbbiekben is már rég meghaltunk volna, nem kell ide SARS meg az a típusos tödőgyuszi sem.
  • Hegi90
    AMERIKÁBAN MÁR MEGHALT 8 EMBER MER TESZKÓS DISZNÓ HÚSTVETTEK MEXIKÓBÓL. MINDMEGHALUNKK
  • Pares
    Ha most nem halunk ki mind, 2012-ben még mindig ott a lehetőség...
  • codylcran
    A dologban a vicc az, hogy egy sima influenzánál is rengeteg beteg van és rengeteg halott is világszerte, csak ezt könnyebb felfújni, mert új. Lehet veszélyes, de ez még nem az.
  • Teppik Amon
    a probléma az álltalad említett esetekkel az hogy emberről-emberre nem fertőztek, így viszonylag könnyű volt kordában tartani. Itt meg emberek között is megy a móka.
    Asszem bespájzolok konzerből :D
  • torreadorz
    Mindenesetre a média ismét alaposan rácuppant a témára. Végülis miután 2000-ben kihalt az emberiség fele kergemarhakorban, majd 2006-ban a maradék fele madárinfluenzában mégsem járja hogy az emberiség végős maradék egynegyedék ne ijesztgessék sertésinfluenzával...
  • NEXUS6
    Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön!
    Amúgy úgyis minmeghalunk!
    Etért már csak a TOR-ban bízhatunk!

Na ez is megvolt!
  • bvalek2