19
  • richi105
    Nem is tudom mikor is csöngött utoljára a mobilom úgy három napja van, hogy egész héten nem csörög sokszor már azt se tudom hová tetem. Most mindenki azt mondja majd, hogy lúzer senki sem keres lehet, hogy igazuk van de legalább nem függök a mobilom-tó teljesen ő függ tőlem.
    Ami igaz az igaz néhány ember társunk annyira függ a mobiltól úgy tud pánikolni mintha a világ dőlt volna és ez nem kóros szerintem meg az. Várjuk a főnök vagy más partner, család hívását vezetés közbe még sms-t is tudunk írni és ez nem stresszhelyzet áh dehogy. Majd vagy 20-30 év múlva mikor már lesz elég anyag hozzá valaki megállapítja azért halunk túl korán, mert mobilom-tól függök.
    De tényleg mobil előtt, hogy élt az ember sokan már nem is emlékeznek én éppen ezért beszélgetek azokkal személyesen akivel csak tehetem és fontos nekem
  • Kerub
    Addig nem oké ez a függőség aíg nincs alternatíva amire ilyenkor át lehet állni.
    Példának okáért: egyre több az olyan mobil ami képes wifi hálózatokra csatlakozni. Ilyen esetben lehetne wifin keresztül telefonálni (pl Skype mobil verzióról) így pl munkahelyeken, hivatalokban alapból meg lenne oldva a helyzet. Egyre több helyen vannak hotspotok, így máshol is lenne lehetőség ilyenkor telefonálni (pl kávéházakban, parkokban).
    Az ilyen esetek arra (lennének) jók, hogy rávilágítsanak az alternatíva hiányára így határozottabban tehetnénk azért, hogy legközelebb ne essünk ugyan abba a csapdába ^^
  • Rexhawk
    hottold, ez az uj nicked?:D
  • atomkrumpli
    -n !
  • morden
    A technikusok is a toppon lehettek, ha látják , hogy sehol telefon és otthon vannak, közvetve rájöhettek volna , hogy gáz van , de viccet féretéve, lehet, hogy a fontos szerelőknek kellene egy másik szolgálati telefon is egy másik szolgáltótól , hogy el tudják érni egymást amikor kell :D
  • Don Kanyar
    már megen a TRÉ-MOBILE
  • AzUs
    "Egyenlore a sorozatgyilkos fog darabolni mielott kihordja a reszeid az erdobe. A szo amit kerestel az 'egyelore'."
  • bakagaijin
    Mmm, telefont elég sokan használják netezésre. Ajrópa bizonyos részein ugyanis van átalánydíjas 7Mbites mobil internet, elfogadható áron.
  • who am I 7
    Igen, ez azt jelenti, nem zárja ki pár ellentétes véleményem, h ne lenne olyan dolog amiben, ne értenénk egyet
    Eként arrakisztorral én is egyetértek, csak ő kicsit butább és szenvedélyesebb.. :) Nem jó az se...Mármint, butaság, hogy ennyire heves...
  • Robi000001
    Szóval:
    Azok a technikusok, akik a hálózatot javítgatják, attól a hálózattól függenek, amit meg kéne javítaniuk...

Világbajnok tervezés :D
  • tomcsa4
    Nem igaz. Eljött ide is a járvány? Most veled értek egyet, mivel a HSZ-edből azt veszem ki, hogy Te egyet értesz avval a HSz-emmel.

Pár nappal zelőtt Sanyix-al, most meg veled. Már csak arrakistor van hátra ebben a nagy egyetértésben (legalább 1 HSZ erejáéig), de akkro az már azt jelenti, hogy a föld a boldogság paradicsoma. Arrakistor mégiscsak egy véglet. :)
  • who am I 7
    Majd jönnek a fejlődés ellenes majomszabásúak, hogy minek a mobil etc.Bár..lehet azok már vissza másztak a fára..jobb is az úgy
  • rolika
    péntek délután leteszem valahová a mobilomat (ami úgy általában napi 50x csöng, bár a válság miatt egyre kevesebbet...), ahol nem érik el a gyerekek, és csak vasárnap este szedem elő, mert másnap az ébreszt. így regenerálódom :-)))
  • Tetsuo
    1enlore.
  • balee66
    Mindennek van hátránya is, a mobilozásnak pontosan az, hogy megvan az esély arra, hogy egyszercsak leáll a hálózat. Szerencsére nem gyakori az ilyesmi.
  • tomcsa4
    Aztán persze vannak olyanok is, akik a telón lógnak egész nap. Még ha nincs is semmi mondanivalójuk (2-3 órás beszélgetésben ha 2 perc hasznos, akkor sokat mondtam). Ők a telefon köré építették ki az életüket, na ők függőknek tekinthetők. Aztán van a másik véglet, akik alig telefonálnak, inkább neten mondanak el mindent (ha már fizetik a havidíjat és van ugye).

De nem kell mindig a végletekkel jönni, nem arra kell építeni. (Amúgy is utálom, amikor állandóan a két végletet említik, szinte mindenhol. Csak evvel lehet okosat mondani úgy látszik :S)
  • tomcsa4
    Persze. Miért, te milyen rosszat látsz bele a dologba? A mobil a kommunikáció szerves része lett. Ez így rendben van. Úgy is mondhatom, hogy az életmódhoz pont beillik. Nem kell rögtön mindenféle remegő kezekre gondolni, meg órás pofázásokra/nap. Hanem egy-két mondatos telefonálásokra. Tudod ilyen "odaszólok már"-ra. És ha ez nincs meg, akkor hiányzik az embereknek.

Hajszolt életmódhoz pontosan beillik ez a kis kütyü. Most nem magamból indultam ki (én tavaly nyáron szeptemberben töltöttem fel a telómat 5000 forinttal ,még van belőle 2700ft), de nekem is hiányozna. Mert pl felhívom havert (vagy sms-t írok, de az sokszor idegesít), hogy "szia, holnap tali ekkor" és ennyi. Tehát ilyenekre gondolj.
  • Ferrer
    Csakugyan?
  • tomcsa4
    Mai ember függ a mobiltól. Ez jól is van így.