19
  • Sanyix
    #19
    A bőrszerkók egy része mű, másik része mondjuk olyan állatokból van amit tenyésztenek, a húsukért is. Viszont a szőrmék mindig ritka, vadállatokból.
  • NEXUS6
    #18
    Hát nem igazán lenne jó egy ilyen világban élni!
    A net ma egy olyan jellegű erőforrás a Világ számára, mint, mondjuk a légkör maga.

    Képzelj el egy olyan világot, ahol a levegőt aszerint kapod, hogy mennyire szeretnek a feletted állók.

    Lásd Fehér Klára: Oxigénia
  • NEXUS6
    #17
    Ezt szépen összefoglaltad!
    :(
  • TeDDyRuSh
    #16
    Lényegében most éli az internet a vadkapitalizmus korszakát. Lehet pusztán információkat gyűjteni, vagy csevegni, ugyanakkor komoly kereskedelmi tevékenységeket is folytatni stb. Az nem mindegy, hogy ezek az információk legálisak e, nem sért e állami, vagy személyes titkokat. A kereskedelem legális e, mert hát ugye most bukott le 43 szerverrel egy warez team Mo-n, illetve könnyen vehetsz gyógyszereket stb. És ugye a fájl megosztás. Még sokat vitáznak rajta, de nem véletlen.

    Egy biztos, ha kitalálnám a perpetuum mobil-ét, ami 100 millió kw-ot termel óránként, akkor nem örülnék, ha egy fájlmegosztón le lehetne tölteni a tervrajzot. Még akkor is ha csak egy 10 Kw-os verzió lenne. És én is baromi mérges lennék, ha azt vágnák az arcomba, hogy basszam meg mert így is annyi lóvém lesz, meg ez amúgy is szar gép mit rinyálok...
  • bakagaijin
    #15
    Vagy csak egyszerűen úgy gondolják, hogy azokat nehezebb "meggyőzni" akik fegyverrel állnak ellent. Kb. mint ahogy a PETA is bundát viselő idős hölgyek ellen nyomul nem pedig a bőrszerkós motoros bandák ellen.
  • chuky123
    #14
    Ennyi erővel a weboldalakat is be lehetne tiltani mert oda is ki lehet szivárogtatni bizalmas adatokat. Szóval az is nemzetbiztonsági kockázatot jelelt. Érdekes a fegyvertartást nem tiltják be. Ott ezek szerint megértették hogy nem a fegyver hanem az ember öl aki meghúzza a ravaszt.
    Ez is egy szánalmas probálkozás a p2p ellen.
  • Sanyix
    #13
    Azt mondom szar a rendszer, az egész világé. Mindent megfigyelni vagy ellenőrizni akarnak, az aktuális slágerürüggyel. Az embereknek mindenféle kötelezettsége van az állam felé, ellenben cserébe semmit, vagy jóval kevesebbet kap vissza, amolyan "nesze paraszt örüljél, és kuss legyen" alamizsnát, amit úgy állítanak be mintha tényleg jól járna vele az ember. Elhitetik az emberrel hogy kurvajól él, mert xy dolgot megvehet, átmossák az agyát a média segítségével.
    De nézzük már meg milyen ez. A "modern" ember az élete nagy részében egy munkahelyen rohad, és sokszor a munkája is egy fölösleges, értelmetlen marhaság.
    Hazamegy este, zabál, néz kicsit tv-t, játszik, megdugja az asszonyt/megdugatja magát a párjával, alszik, majd hajnalba megint kel(fáradtan, és ezzel az egészségét amortizálja le szépen lassan) és megy a munkahelyére rohadni egész nap. Megpróbál mindenkit széttaposni, hogy elérje a sikert(vagy tűri a basztatást törtető társaitól), amit a média az agyába ültet célként, és így tovább.
    Fizet szépen az államnak, és teljesíti az állammal szemben a kötelességeit, mert ha nem teszi, az állami szervezetek tönkreteszik. Ha ellenáll, terrorista/bűnözőnek bélyegzik, lecsukják/megölik.
    A gyerek már úgy fejlődnek, hogy egymást tapossák szét életük során, hogy előre jussanak, innen jön az hogy a gyengébbet basztatják az erősebbek, még akkor is ha hasznuk nincs belőle, csak mert élvezik, és ez lassan teljesen "normális" lesz.

    A kapitalizmus, mint láthatjuk megbukott. A kommunizmus nem lehetséges az ember jelenlegi beállítottságával, a szocializmus is megbukott. Ideje változni, és valami újat alkotni, ahol az emberek nem csak látszatszabadságban és látszatboldogságban élnek (arról nem is beszélve, hogy sok országban még ezek a látszatok sincsenek meg, de ezt ugye a média nem nagyon tolja az arcunkba...). Az internet pl jó alapja lehetne egy szabadabb, igazságosabb világrendszernek, ahol az emberek mondják meg mit akarnak, és nem néhány vadbarom állat...
  • Arwenke
    #12
    Ja, es egy lakasban csak 1 ember ulhet a gep elott...
  • TeDDyRuSh
    #11
    Milyen webcamera? Barátom, azért hogy tudják, hogy te ki vagy, elég egy személyi+lakcímkártya. Ugyanez lenne a végpontokkal is, tudják hogy ahhoz a fix IP címhez, milyen lakás tartozik. Mert a szolgáltató nyilvántartja, és a nyomozóhatóságoknak rendelkezésre bocsátja a megfelelő indokkal. Vagy valami hasonló.
  • B0nFire
    #10
    Ahhoz, hogy tudják, mikor ki ül a gép előtt, szerintem kötelezővé kellene tenni a webkamerát, hogy mindenki ríltámban külje a szolgálathoz a képét, hogy éppen mit csinál a gép előtt. És nem lehet majd kikapcsolni, mint Orwellnél a "teleképet". Kezd nagyon 1984 szagú lenni a sztori.

    btw, aki nem ismeri, annak ajánlatos egyszer elolvasni. Le lehet tölteni teljesen jogosan és ingyenesen innen. Aki vizuálisabb típus, keresse a filmváltozatot, "nighteen eighty-four" címmel, az 1984-es változatot John Hurt és Richard Burton főszereplésével.
  • TeDDyRuSh
    #9
    Ez lesz a jövő, minden leellenőrizhetővé kell hogy váljon. A net is, illetve a fájlcserélés is. Nem a fájlcserélés lesz a baj, bár a Pirate Bay döntés óta ez sem bizti, hanem hogy nem tudják ki ül a gépek előtt. Egy világméretű hálózatnál nem lehet, hogy ne legyen kontroll (bár persze jó lenne ha minden maradna régiben).
  • B0nFire
    #8
    Számból vetted ki a szót! Ugye, hogy ugye? Sokan replikáztak, amikor valaki beírja az ominózus mondatot, pedig tényleg ilyen szinten vagyunk hülyének nézve a nagypolitika által!
  • Gerygrey
    #7
    Ugye, meg lett mondva, hogy baj lesz ha terroristák kezére kerül a fájlcserélés. Most már aztán félhetünk.
  • Dr Adee
    #6
    TheCunami :
    Ez egy globális össze esküvés, amit a nagy, gomba módra szaporodó multicégek mögött álló idegen hatalom a kvarkok vezetnek.
    A world trade center a kvarkok ősi ellenfelei a nanukok információs központja ként szolgált. Mivel azt lerombolták ezért áttértek a torrent protokolra, hogy ezzel ássák alá az elnyomó rendszer bástyáit.
    Ja és mellesleg a kvarkok olajat esznek,a torrent betiltása és a terrorizmus ellen vívott háború teljesen egyenértékű.
  • TheCunami
    #5
    ezek a férgek csak ürügyet keresnek hogy betiltsák a fájlcserélést
    ugyanez volt a wolrd trade center-rel hogy megszerezzék az olajat
    egy kis film ajánló Zeitgeist Addendum
  • Alvarez999
    #4
    Na, most már kiderül, hogy a fájlcserélés veszélyezteti a nemzetbiztonságot, így az államhatalom teljes erejével le lehet - sőt kell! - csapni rá.

    Nem is tudom, melyik politikus a rosszabb: az, amelyik nem ismeri az internetet és ősi, zsigeri félelemmel támadja, vagy pedig az, amelyik ismeri és ezért azt is jobban tudja, hogyan lehet minél hatékonyabban ellenőrizni.
  • vasziszdasz
    #3
    Meg aztán torrent nélkül Mónika se szopta volna le Clintont...
  • vasziszdasz
    #2
    Azt is meg kéne vizsgálni hogy milyen szerepe volt a függetlenségi háborúban a filecserélő hálózatoknak, lehet hogy az angolok torrenten keresztül töltötték le a flottájukat amerikába, és ez bizony nemzetbiztonsági kockázat!!
  • FoodLFG
    #1
    Mintha fájlcserélő hálózatok nélkül nem kerültek volna ki ezek az érzékeny információk..

    Most akkor be fogják tiltani ezeket a hálózatokat ?