181
Megéri hibrid autót venni?
  • Borg
    Akár tetszik akár nem, az a gyár aki környezetbarát autót akar piacra dobni, ugyanúgy a vadkapitalista pénzvilágban kénytelen működni, mint a többi aki benzintemetőket meg koromdízeleket gyárt. Ez nem jótékonysági kérdés.
    Alapjaiban világrengető dolgot csak akkor lehetne bevezetni, ha a pénzrendszert alakítaná át, vagy szüntetné meg valaki. Egészen addig csak apró lépésekkel, pepecseléssel lehet előre haladni.
  • kulinka
    A hybrid megoldásnál is csak azt tartották elsősorban szem előtt,hogy minél több pénzt tudjanak belőle csinálni. Szerintem a technológia már adott,hogy egy totál környezetkímélő járgányt csináljanak de akkor miből élnének meg azok akik benzinnel és olajjal kereskednek?
    A hybrid benzinnel is megy plusz környezetkímélő egy kicsit. Az emberekben pedig kezd a tudatosság szemet nyitni. Ezért van rá kereslet.
    Ezzel pedig mindenki jól jár. A környezetvédők, a kereskedők és a vásárlók is....aki nem jár teljesen jól az pedig a föld anya.
  • Eloldeszka
    Ezt nem értem, miért sznobizmus? Tényleg nem értem.
  • Eloldeszka
    Tényleg, vezetni mennyivel másabb egy hibridet, mint egy teszem azt átlagos benzines autót? Nem volt még sajnos alkalmam hibridet vezetni...
    Amúgy tény, hogy felemás megoldás, de legalább elindult valami a változás felé... legalább is egy kis halvány remény van rá :-)
  • Csabesz6
    Ja, törődjön bele aki akar.
  • Csabesz6
  • R0zs0máK
    Ja, nem kell annyira forgatni, hogy menjen...pont erre találták ki...viszont gyengébb is :)))
  • cement
    visszakaptam a 4afe-met en jobban szeretem mint a 4age-t :)
  • R0zs0máK
    Jólvan, majd építek egy hibrid motort...7A-FE alja, 4A-GE teteje...XDDDD
  • Slayerboy
    Kérlek téged, kérlek titekeet, vezesseteek hibridekeeet!
  • kifli
    mondjuk ez a hibrid megoldás olyan felemás, nem igazán a környezetkímélésre mentek :)
    lexus ls600h V8 & Electric Lexus Hybrid Drive
  • kifli
    hogyne csinálna, csak lexus néven adja el őket :)

egyik legszebb hibrid kocsi :)
  • Szabi84
    hát ja sajnos a toyota nem igazán csinál már tökös autókat
  • Máté94
    Mert?Ez a jövő!Bele kell törődni!:D
  • tenkenorman
    minek vna ilyen hangja: (tikk, takk, tikk, takk)
    -hibrid autó előz egy biciklist.:P
  • takibalint
    Jelentos adokedvezmeny is van a hibrid autokra. Londonban pedig nem kell fizetni a dugo dijat, ha valaki hibrid autoval megy be a zonaba. Napi 8 font amugy a dij. A terepjarokra meg 15 fontra akarjak emelni. Budapesten is tervezik bevezetni a dugo dijat. Tehat nem mondananm, hogy nem eri meg.
  • R0zs0máK
    le a hibridekkel! főleg a toyota priussal...
  • GregSB
    Kaliforniában már ki van építgve egy teszt hidrogén-kút hálózat, ott már használnak is FCX-eket. Szóval még "béta teszt" fázisban van, de szerintem is ez a jövő a hibrod csak egy átmenet ami ki fog halni.
  • T O M
    Kutat meg azért nem építenek, mert nincs autó, ami ott tankolna, így sosem lesz belőle semmi.
  • Borg
    Arra várnak, hogy legyen hidrogénkút hálózat hozzá. Anélkül ugyanis értelmetlen értékesíteni.
  • Szabi84
    akkumulátor
  • T O M
    Szerintem ez az akkumulátoros autó egy zsákutca, persze átmenetnek jó, de a Honda már megcsinálta a tökéletes alternatíváját a mai autóknak, csak azt nem tudom mire várnak: FCX , persze olajlobbi meg minden...
  • Borg
    A jelenlegi Priust kár hozzá hasonlítani, mert generációs különbség van köztük. Az Insight többet nyújt, mint a jelenleg kapható Prius. Ráadásul nem kicsit olcsóbb. Már a 4.9-es alapmodell is minden extrával fel van szerelve. (májustól lesz kapható amúgy)
  • Wattin
    Végre egy épkézláb szemléletű ember!
  • Szabi84
    Persze hogy megéri, valakinek el kell kezdeni lecserélni a benzintemetőket. Mint minden új fejlesztést ezt is meg kell fizetni, tehát a gazdagok feladata hogy lenyomja az árakat.
  • mac12
    Lehet ott van a lényeg azért!:)
  • GregSB
    A segge viszont egyenesen ronda, mint a Priusé.

Ezt egyébként az Auto-Motor témakörbe kellett volna nyitni, nem az Általánosba.
  • Wattin
    Bezony az..
  • mac12
    Tyű ha jól látom ezaz Insight?!
  • Wattin
    Nézegettem fotókat a két autóról (Insight vs. Prius). Nálam kinézetre is vitte a pálmát az Insight. Sokkal karakteresebb. A lápája és a csapott orra miatt, egész sportos. :)

• mac12
    Köszönjük a fantasztikus hsz-t...
  • kommersz
  • mac12
    De az ugyan olyan káros a környezetre mint a sima üzemanyag...
  • Aquir
    napraforgó repce amiből itt sok van
  • mac12
    Hát nem hinném az se sokkal jobb!! mellesleg elég nagy mennyiségben kéne előállítani ami nem hiszem h megtérülne!
  • Wattin
    Ez az egész hibrid technológia egy összeesküvés mi? :)
    Szerintem kicsit szélsőségesen nézed azért ezeket a dolgokat, és elutasító vagy.
    Szerintem Bagdadgiliszta sem hiszi, hogy egy perpetuum-mobile-t kap. :)
    Amúgy hallottál már hibrid autót közelről városban?! Szerintem szédületes. Én ámultam bámultam, bár kicsit veszelyes! :D Nem hallod meg ha épp el akarnak ütni.
  • Aquir
    növény -> motorhajtóanyag még egy jó irány
  • bagdadigiliszta
    Nem azt mondtam, hogy elmászkálgatok kedvemre, de egy dugót csak kibír nem?
  • Sir Quno Jedi
    Úristen! Szerinted néhány fékezéssel feltöltöd (kegyetlen veszteségesen term., hiszen máshogy nem lehet aksit tölteni) annyira az aksit, hogy te azzal elmászkálgatsz kedvedre?!?!?!? EZ nem az ÖRÖKMOZGÓ! Hihetetlen veszteségek vannak mindkét irányban! A fizikakönyvet nem árt forgatni, de némi műszaki előképzettség sem hátrány...
  • Sir Quno Jedi
    Így van és EZ a lényeg!

A hybrid egy átmeneti korszak. Csak a kémiai robbanómoorok némi tucsingolás, finomhangolás, kiegészítése állati bonyolult elektroniával és elektromotorral. Értelme kb. semmi. Ennyi erővel és dollármilliárdos befektetésekkel inkább a vbalóban köznapi használatra is alkalmas elektromos, vagy üzemanyagcellás gépek kigejlsztésére koncentrálhatnának (persze pl. a Honda azon a térrn is próbálkozik). De így a vásárlókról+robbanómotorokról még egy bőrt le lehet nyúzni és kaszálni az átmeneti időszakban, míg az olajkonszernek átmentik a vagyonukat.