181
Megéri hibrid autót venni?
-
Borg #101 Akár tetszik akár nem, az a gyár aki környezetbarát autót akar piacra dobni, ugyanúgy a vadkapitalista pénzvilágban kénytelen működni, mint a többi aki benzintemetőket meg koromdízeleket gyárt. Ez nem jótékonysági kérdés.
Alapjaiban világrengető dolgot csak akkor lehetne bevezetni, ha a pénzrendszert alakítaná át, vagy szüntetné meg valaki. Egészen addig csak apró lépésekkel, pepecseléssel lehet előre haladni. -
kulinka #100 A hybrid megoldásnál is csak azt tartották elsősorban szem előtt,hogy minél több pénzt tudjanak belőle csinálni. Szerintem a technológia már adott,hogy egy totál környezetkímélő járgányt csináljanak de akkor miből élnének meg azok akik benzinnel és olajjal kereskednek?
A hybrid benzinnel is megy plusz környezetkímélő egy kicsit. Az emberekben pedig kezd a tudatosság szemet nyitni. Ezért van rá kereslet.
Ezzel pedig mindenki jól jár. A környezetvédők, a kereskedők és a vásárlók is....aki nem jár teljesen jól az pedig a föld anya. -
Ezt nem értem, miért sznobizmus? Tényleg nem értem. -
Tényleg, vezetni mennyivel másabb egy hibridet, mint egy teszem azt átlagos benzines autót? Nem volt még sajnos alkalmam hibridet vezetni...
Amúgy tény, hogy felemás megoldás, de legalább elindult valami a változás felé... legalább is egy kis halvány remény van rá :-) -
Ja, törődjön bele aki akar. -

-
Ja, nem kell annyira forgatni, hogy menjen...pont erre találták ki...viszont gyengébb is :))) -
visszakaptam a 4afe-met en jobban szeretem mint a 4age-t :) -
Jólvan, majd építek egy hibrid motort...7A-FE alja, 4A-GE teteje...XDDDD -
Kérlek téged, kérlek titekeet, vezesseteek hibridekeeet! -
mondjuk ez a hibrid megoldás olyan felemás, nem igazán a környezetkímélésre mentek :)
lexus ls600h V8 & Electric Lexus Hybrid Drive -
hogyne csinálna, csak lexus néven adja el őket :)
egyik legszebb hibrid kocsi :) -
hát ja sajnos a toyota nem igazán csinál már tökös autókat -
Mert?Ez a jövő!Bele kell törődni!:D -
minek vna ilyen hangja: (tikk, takk, tikk, takk)
-hibrid autó előz egy biciklist.:P -
Jelentos adokedvezmeny is van a hibrid autokra. Londonban pedig nem kell fizetni a dugo dijat, ha valaki hibrid autoval megy be a zonaba. Napi 8 font amugy a dij. A terepjarokra meg 15 fontra akarjak emelni. Budapesten is tervezik bevezetni a dugo dijat. Tehat nem mondananm, hogy nem eri meg. -
le a hibridekkel! főleg a toyota priussal... -
Kaliforniában már ki van építgve egy teszt hidrogén-kút hálózat, ott már használnak is FCX-eket. Szóval még "béta teszt" fázisban van, de szerintem is ez a jövő a hibrod csak egy átmenet ami ki fog halni. -
T O M #83 Kutat meg azért nem építenek, mert nincs autó, ami ott tankolna, így sosem lesz belőle semmi. -
Borg #82 Arra várnak, hogy legyen hidrogénkút hálózat hozzá. Anélkül ugyanis értelmetlen értékesíteni. -
akkumulátor -
T O M #80 Szerintem ez az akkumulátoros autó egy zsákutca, persze átmenetnek jó, de a Honda már megcsinálta a tökéletes alternatíváját a mai autóknak, csak azt nem tudom mire várnak: FCX , persze olajlobbi meg minden... -
Borg #79 A jelenlegi Priust kár hozzá hasonlítani, mert generációs különbség van köztük. Az Insight többet nyújt, mint a jelenleg kapható Prius. Ráadásul nem kicsit olcsóbb. Már a 4.9-es alapmodell is minden extrával fel van szerelve. (májustól lesz kapható amúgy) -
Wattin #78 Végre egy épkézláb szemléletű ember! -
Persze hogy megéri, valakinek el kell kezdeni lecserélni a benzintemetőket. Mint minden új fejlesztést ezt is meg kell fizetni, tehát a gazdagok feladata hogy lenyomja az árakat. -
mac12 #76 Lehet ott van a lényeg azért!:) -
A segge viszont egyenesen ronda, mint a Priusé.
Ezt egyébként az Auto-Motor témakörbe kellett volna nyitni, nem az Általánosba. -
Wattin #74 Bezony az.. -
mac12 #73 Tyű ha jól látom ezaz Insight?! -
Wattin #72 Nézegettem fotókat a két autóról (Insight vs. Prius). Nálam kinézetre is vitte a pálmát az Insight. Sokkal karakteresebb. A lápája és a csapott orra miatt, egész sportos. :)
-
mac12 #71 Köszönjük a fantasztikus hsz-t... -
-
mac12 #69 De az ugyan olyan káros a környezetre mint a sima üzemanyag... -
napraforgó repce amiből itt sok van -
mac12 #67 Hát nem hinném az se sokkal jobb!! mellesleg elég nagy mennyiségben kéne előállítani ami nem hiszem h megtérülne! -
Wattin #66 Ez az egész hibrid technológia egy összeesküvés mi? :)
Szerintem kicsit szélsőségesen nézed azért ezeket a dolgokat, és elutasító vagy.
Szerintem Bagdadgiliszta sem hiszi, hogy egy perpetuum-mobile-t kap. :)
Amúgy hallottál már hibrid autót közelről városban?! Szerintem szédületes. Én ámultam bámultam, bár kicsit veszelyes! :D Nem hallod meg ha épp el akarnak ütni. -
növény -> motorhajtóanyag még egy jó irány -
bagdadigiliszta #64 Nem azt mondtam, hogy elmászkálgatok kedvemre, de egy dugót csak kibír nem? -
Úristen! Szerinted néhány fékezéssel feltöltöd (kegyetlen veszteségesen term., hiszen máshogy nem lehet aksit tölteni) annyira az aksit, hogy te azzal elmászkálgatsz kedvedre?!?!?!? EZ nem az ÖRÖKMOZGÓ! Hihetetlen veszteségek vannak mindkét irányban! A fizikakönyvet nem árt forgatni, de némi műszaki előképzettség sem hátrány... -
Így van és EZ a lényeg!
A hybrid egy átmeneti korszak. Csak a kémiai robbanómoorok némi tucsingolás, finomhangolás, kiegészítése állati bonyolult elektroniával és elektromotorral. Értelme kb. semmi. Ennyi erővel és dollármilliárdos befektetésekkel inkább a vbalóban köznapi használatra is alkalmas elektromos, vagy üzemanyagcellás gépek kigejlsztésére koncentrálhatnának (persze pl. a Honda azon a térrn is próbálkozik). De így a vásárlókról+robbanómotorokról még egy bőrt le lehet nyúzni és kaszálni az átmeneti időszakban, míg az olajkonszernek átmentik a vagyonukat.