181
Megéri hibrid autót venni?
  • Bogyo5
    látom idáig mindenki dícséri ezt a honda insight-ot
    már én is kipróbálnám:)
  • Sir Quno Jedi
    Nemis. Csak szórakozás gyanánt. :D
  • Borg
    Azt hittem nem érdekel mások véleménye? :)
  • Sir Quno Jedi
    Na, ha neked ezek burzsoá elvárások, azok után amit az inszájtról lelkendeztél, akkor jelentem én most bexartam! Tudod ezen "burzsoá" elvárásoknak meggfelelő "extrák" az amerikai személyautókban jópár évtizede alapfelszereltségnek számítanak (és nem csak ott), csak errefelé balkánon szeretnek az emberek alapvető kényelmi és biztonsági felszereléseken spórolni... Legszívesebben szvsz. úgy vennének autót, hogy a kormányt is kispóroltatnák belőle, arra hivatkozva, hogy az is feles extra, hátha úgy olcsóbb. :D

Én pl. jó burzsoá módon a két autómra összesen nem költöttem 1 milát, mivel inkább járok az igényeimnek megfelelő autóval (amit ugye készpénzre vettem), mint egy fullfapad, ÁMDE vacsiúj szunyukival hitelre. És voilá, máris minden vágyam teljesült ócóé'!
  • Borg
    Igen, kitűnően példázza, hogy az átlag burzsoá mennyire el van szállva az igényeivel :)
  • Sir Quno Jedi
    Ami luxust minimum elvárok egy autóban és eszerint is veszem őket (most is van 2):
    - arányaiban erős, nagy cc-s, nyomatékos (lehetőleg benzin) motor, hogy vészhelyzetekben ki lehessen ugrani vele a slamasztikából (115-170le és afelett)
    - kizárólag automata váltó (itt az EU autók jórésze bukik)
    - magam mögé is beférjek kényelmesen, ha elől már kényelmes (itt az autók 99.9%-a elbukik)
    - biztonságos!!!, böszme karosszéria és alváz (mert sokba kerül a temetés manapság)
    - 4 NAGY tárcsafék (meg is akarok állni ám néha)
    - gyári, masszív alufelni (nem pusztán a csicsa a lényeg, legyen funkcionális)
    - normálisan széles topogók (nagy súlyhoz nem árt)
    - normális magasságú beltér (hogy legyen az embernek levegője és ne verje be a fejét)
    - automata ablakok (ha lehet elől-hátul)
    - elektromos, belülről állítható tükrök (nem vagyok gibbon)
    - manuális légkondi (nem szeretem a digitet, de ha csak az van, az sem baj)
    - állítható kormány (legalább le-fel, de jó ha mélységében is)
    - állítható és KÉNYELMES ülések (óriásfotel szindróma)
    - állítható min. 3 pontos öv
    - jól kialakított hely a beépítendő zenének
    - légterelők első(akár hátsó is) ablakokra/tetőablakra
    - nagy csomagtér (de ez végülis leszarható, nem kisáruszállítónak kell)

Ami jó ha van:
    - gyárilag szinezett üvegek
    - tetőablak (pláne ha elektromos)
    - szélvédő fűtés
    - tükörfűtés
    - tolatórendszer (kamerás, hamár)
    - tetőcsomagtartó

Ami nem izgat, de úgyis van általában:
    - ABS
    - légzsákok
    - esetleg ESP és hasonló baromságok

Ami nem érdekel:
    - turbo (minek, az romlik el először és inkább legyen kis fordulatszámon is traktor erejű az autó)
    - magas fogyasztás
    - magas adó
    - magas kötelező
    - mások véleménye
  • Borg
    Na végre ültem Insightban :)

Van egy szürke metál zsír új itt, még rendszám sincs rajta, szóval vezetni majd csak pénteken lehet.
    Elég szép ebben a szürke színben is, de én azért maradnék a fehérnél. És megint csak megerősíteni tudom, hogy élőben SOKKAL jobban néz ki, mint képen. Úgyhogy nem is nagyon fényképezgettem.

Ez egy fullos modell, 5.7 az ára mindenestül. Esőérzékelőtől kezdve az ülésfűtésen át a xenonig minden volt benne.
    Előre beültem, és ami leginkább meglepett, hogy bazi nagy a hely. Kicsit olyan konfig mint anno a civicemben volt, hogy elöl marhanagy hely van, beterpeszkedik akárki, hátul viszont inkább gyerekeknek való. A 2 méteremmel gond nélkül beültem előre, és kb 5 centi még volt a fejemnek a tetőig. Széltében is jókora hely van. Minden kézre áll, állati kényelmes az ülés meg a kezelés is. Persze olyan mint a karácsonyfa, beindításkor csilingel, villog mittomén... eléggé intuitiv az elrendezés, de ezt igazán csak vezetés közben lehetne megítélni.

Hátra is beültem, ott a térdem keményen az üléstámlában volt, és a fejem csak félrebiccentve fért el, szóval egyértelműen szűk. Talán 190cm-ig elfogadható, hosszabb távra 180-ig.
    A csomagtartó nagy, van akkora alapterülete mint az accordomban, és magasságban is kb akkora. Csak ugye magasabban fekszik az egész, viszont így könnyebben is pakolható.
    Előtte beültem egy Accord exe-be is, na azért ahhoz képest persze sehol nincs, de a minőségre itt is figyeltek. A használt anyagok hasonlóak, alapvetően nagyon jól összerakottnak tűnik a beltér. Kicsit a cvt váltókarra rakott bőrfityma furcsa volt, nem illett az összképbe, de ez legyen a legnagyobb baja.
    Kívülről közelebbről körbesasolva látszik a Jazz rokonság, viszonylag kicsi kerekek magas kaszni alatt, de nem vészesen aránytalan. A tengelytáv ugyanaz, viszont hátul jó nagy puttony került rá. A kilátás sem olyan vészes hátrafelé, mint először gondoltam. A 8gen civic rosszabb volt.
    Az értékesítő srác szerint TUD tisztán elektromos üzemmódot az autó, csak mivel sorosan egy főtengelyen helyezkedik el az elektro meg a benzinmotor, valójában nem kapcsolja le a benzinmotort, csak a benzinellátást. Nagyon finom gázállás és konstans (tempomatos) 30-50 körüli tempóban tud tisztán elektromosan hajtani. Amúgy meg van benne stop-start rendszer, meg gyakorlatilag az ecu és az összes műszerfal visszajelzés arra sarkall, hogy óvatosan bánj a gázzal.
    A legnagyobb baj továbbra is az ára. A beharangozott 4M-től messze van. Sok extráját feleslegesnek tartom a kiállított fullos 5.7-es modellnek, a 4.9-es alapmodell sztem minden tekintetben elég. Ami kell abban is benne van. Majd talán pénteken kiderül, hogy menet közben mit mutat.
  • Sir Quno Jedi
    Napl. az új Chevy Volt, amit 2010-től sorozatgyártan(án)ak, az már inkább elektromos autó, mint benzines. Igaz így is hibridnek számítana, de a benyamotor csak kisegítésnek van benne, ha végeg kifogy a szaft az aksikból és ott állsz a hómező közepén éjszaka. Ez így már azé más. 60km eltromosan jó arány, ha felét tudja satbilan, az már a napi városi autózást kiváltja (mivel ha csak állsz a dugóban és mész az elektromotor sem fogyaszt, míg a benzines igen).

Az ésszerűséget ez már kezdi súrolni, így ha jó áron (lesz) kapható, van értelme. Ezeknek a kezdetleges sima benyamocis, néha eletromos rásegítéses hibrideknek azonban rongyrázáson kívül zéró haszna van. Mondom ZÉRÓ!
  • R0zs0máK
    LOL, a végén hibridet veszünk XDDD
  • yaman
    Hát ebbe tényleg van valami :) Csak az a baj hogy egy bizonyos pont után már nem tudnak mivel meglepni és meghökkenteni (Különben is, most 2009-ben, tudsz te már bármin meglepődni??:D főleg ha nagyvárosban élsz pl BP), ilyenkor pedig újra jönnek a túlegyszerű reklámok, az unalmas reklámok, az idegesítő reklámok (szerda szerda szerda minusz 10% minusz 10% minusz 10%) stbstb de kb szerintem már eljutottunk arra pontra hogy ismét nagyot ütne egy 60-as évekbeli reklám, hogy igenis van pepíta színben és pötyös változatban is :)
  • Eloldeszka
    Hát ez olyan szerintem, hogy az Internet korában aki érdeklődik valami után, nem nehéz utána néznie, érted...
    Reklámoknak meg inkább az a feladata, hogy felhívja a figyelmet valahogy. Pl egy Dexter-es reklám olyan volt, hogy vérszínűre színezték egy szökőkútnak a vizét és körbevették ilyen "police-os" szalaggal, egy hétig csak róluk szólt szinte az egész blogoszféra, hogy mekkora királyság vagy éppen hülyeség volt az egész (ugye a vélemények már szubjektívek). A lényeg, hogy megdöbbentő volt és ment a reklám ezerrel. Most egy ilyen 50-es évekbeli reklám meg milyen lenne már, amiben elkezdik sorolni, hogy milyen fasza az autó, meg amúgy környezetet kímél, meg van piros és pepita színben, meg kézen állva tapsol, meg...
    Érted :-)
  • Panchoo
    jóvan nyilván ezt fogom megnézni, de ha venni is szeretnél kocsit, akkor ez már kevés és vásárlás előtt inkabb a technikai adatokat nézed nem ezt a csili-vili reklámot :D
    persze semmibajom meg mindig ezzel csak picit furcsállom
  • Eloldeszka
    Persze, de mit nézel meg többször, egy átlagos kocsiról szóló reklámot, vagy egy újfajta, ötletes videót?
    Üdvözlet 2009-ben :-)
  • Panchoo
    woahh nem rossz, de lehet inkabb ha egy kocsit reklámozok akkor arra kéne fektetni a hangsúlyt nem erre,de ennek ellenére jó kis video
  • yaman
    De mostanában egyre több helyen felbukkan ez a 'mozaik' téma, a következő reklám spot-ba gondolom már 1.000.000 monitor fog villogni legalább
  • Eloldeszka
    Megnéztem végre otthon, eddig mindig kiment a fejemből :-)
    Wow, királyság, mint a Wario Wii reklámja jútúbon, szeretem az ilyen kreatív megoldásokat! Ráadásul itt az egész oldalról valami printscreent csinál és úgy dobja át a flashbe. Kiváncsi lennék a technikai hátterére, hogy hogyan oldották meg...
  • gorcsos
    Mi érdekelne? Én tudom a választ: 42
    ;-)

Amúgy tényleg, mi érdekelne pontosabban?
  • ribot
    Engem is érdekelne!
  • gorcsos
    Persze, végeredmény szempontjából igen, de én eleinte simán azt hittem, hogy ez egy animációs film (végül is nem HD-ban tekinthető meg, de ha azzal lenne se jelentene semmit), aztán láttam, hogy tényleg valós helyszín és kocsik, majd utána mutatták az egészben a trükköt. Szóval lényegtelen, de érdekes adat :-)
  • Borg
    Teljesen lényegtelen :)
  • Coldplayer
    Ezt kifejtenéd bővebben? Pontosan, hogy csinálták?
  • gorcsos
    Közben utána néztem jútúbon a "werk" filmnek, hogy hogyan is csinálták, azért csaltak benne bőven, haha. Vagyis nem mind autó, ami fénylik... ;-)
  • Coldplayer
    Na ennyi! Szerintem is az kéne, hogy az embereket kényszeríteni afelé hogy ne csak X5-ösökkel rohangáljanak a sarki közértekig. Ezek a hibridek már iránymutatást képviselnek és nem ártana elkezdeni környezettudatosan gondolkodni.
  • gorcsos
    Hát ezt így nekem melóból nem hozza be :-(
    Írja be valaki SPOILEResen, hogy mi is lenne a poén :-D
  • GregSB
    Akkor már inkább itt nézzétek :P
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Itt maga az oldal is része a reklámnak. Indítsátok el a vieót (ne full screenen!) és meglátjátok :)
  • Borg
    Itt az első Insight reklám is
  • kombajn59
    az 54. számú Szabadkőműves Kamara tiszteletbeli elnöke vagyok. És nem sikerült megtörnünk a priusok terjedését sem. :DD Mi lesz a hondákkal? ;)
  • Eloldeszka
    Honnan tudod?
  • kombajn59
    annyit nem tud fizetni egyetlen lobbi csoport sem.
  • kombajn59
    a 2 milka hasonlat volt
  • Eloldeszka
    Hát azért, ami késik, nem múlik!!!
  • noti83
    ha az olaj-lobbi meg is akadályozza az új dolgok megjelenését a mindennapokban, a hadi-fejlesztés majd előtérbe hozza onnantól pedig nincs megállás
  • kulinka
    De most erre lesz igény úgy is.
    A benzin és az olaj ár majd fel fog szökni úgy is. Menni pedig akkor is kell és a megoldás a hibrid esetleg hasonló technológiájú autókban lesz.
    De ha belegondolunk...csak a japánok próbálkoznak ezzel.Szóval ez még nem most lesz.
  • Eloldeszka
    Jó, senki se mondta, hogy nem fognak elterjedni, de a robbanómotors modellekhez is kellett jó pár év, míg tényleg elterjedtek.
    A hibrid meg jó úttörője LEHET ennek az egésznek. Szerintem.
  • noti83
    az automobil feltalálásakor sem volt egy benzinkút se nemhogy hálózat, se autószerelő se gumis, mégis elterjedt
  • Borg
    Baromság, mivel ahhoz hogy üzemeltetni tudj egy ilyen autót, például hidrogénest, ahhoz kúthálózat is kell. Amíg az nincs, addig hiába dobják neked AKÁRMENNYIÉRT piacra. Másrészt nyilvám 2M HUF abszolút nem reális egy normális hidrogénes autóért sem.
  • noti83
    én a hibrideket csak félmegoldásnak tartom amolyan első lépéseknek
    van ez a "kinetikus energiavisszanyerő lassítórendszer": ha ezt ötvözik az elektromos meghajtással legalább olyan jó járművet alkotnának mint akármelyik hagyományos
    szóval a technika az rendelkezésre áll csak valamiért döcög a fejlesztés
  • Eloldeszka
    De!
    Ha más cégek fizetnek neked, hogy ne dobj piacra ilyet :-)
  • kombajn59
    Ezekben azért nem hiszek maradéktalanul... Ha valaki piacra dobna egy autót 2 millióért, ami 2 litert fogyaszt, temérdek számra vennék. Ha a technológia már adott, nincs az a lobbi, ami megállít egy ekkora üzletet.
  • Eloldeszka
    Igen, sajnos én is hasonló állásponton kell, hogy legyek. Mert persze, a technológiai háttér minden bizonnyal adott, csak a többi nem...